Transferblog
NOS VoetbalAangepast

'United geïnteresseerd in De Ligt' • Hürzeler (31) jongste Premier League-trainer ooit

  • In dit blog lees je het belangrijkste nieuws over de transfermarkt in het voetbal
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje.

Ten Hag blijft bij United laat hij weten in Studio Fußball

Ten Hag ontving United-eigenaars op Ibiza: 'Binnenkort praten over contractverlenging'

Erik ten Hag kreeg deze week tijdens zijn vakantie te horen dat hij bij Manchester United mag blijven. Dat was geen zekerheid na een moeizaam seizoen.

Manchester United sprak met diverse andere kandidaten, zo gaf Ten Hag toe in Studio Fußball. "De clubleiding is naar me toe gekomen terwijl ik vakantie had op Ibiza. Ze stonden ineens op de stoep en vertelden dat ze met me verder wilden."

Onder Ten Hag eindigde United teleurstellend als achtste in de Premier League. In de laatste wedstrijd werd het seizoen nog gered door de FA Cup te winnen ten koste van stadgenoot Manchester City.

'Manchester United geïnteresseerd in De Ligt'

Manchester United denkt eraan om Matthijs De Ligt naar Old Trafford te halen, meldt Sky Sports Germany. Er zou nog geen concreet bod zijn gedaan, maar trainer Erik ten Hag wil hem graag aan de selectie toevoegen.

De 24-jarige centrumverdediger speelt momenteel nog voor Bayern München, maar mag volgens diverse media vertrekken bij de Duitse gigant. Bayern vraagt naar verluidt vijftig miljoen euro voor De Ligt, die nog een contract heeft tot medio 2027.

Hürzeler (31) jongste trainer ooit in Premier League

Fabian Hürzeler is de nieuwe trainer van Brighton & Hove Albion. De 31-jarige Duitser komt over van St. Pauli en wordt de jongste manager ooit in de Engelse Premier League.

Hij is in Brighton de vervanger van de Italiaan Roberto De Zerbi, die komend seizoen bij Olympique Marseille aan de slag gaat.

Oud-speler Sahin nieuwe trainer Dortmund

Nuri Sahin is de nieuwe trainer van Borussia Dortmund. De oud-speler van de club - en van Feyenoord - is de opvolger van de eerder deze week opgestapte Edin Terzic. Sahin tekent voor drie jaar.

De 35-jarige in Duitsland geboren Turk had tot vorig jaar Antalyaspor onder zijn hoede, maar keerde een half jaar geleden al terug naar Borussia Dortmund om assistent te worden van Terzic.

International Folkertsma van Feyenoord naar PSV

Sisca Folkertsma keert terug bij PSV. De 27-jarige middenvelder vertrekt na een seizoen bij Feyenoord. Folkertsma speelde tussen 2015 en 2017 ook al bij PSV. Na het gewonnen EK in eigen land, waar Folkertsma overigens geen wedstrijd speelde, vertrok ze naar Ajax.

Daarna speelde Folkertsma voor FC Twente en Girondins de Bordeaux. Afgelopen seizoen speelde ze 18 wedstrijden bij Feyenoord, waar ze aanvoerder was van de ploeg van trainer Jessica Torny. Folkertsma, die haar carrière begon bij sc Heerenveen, tekent in Eindhoven voor drie seizoenen.

Sisca Folkertsma

Excelsior niet verder met trainer Dijkhuizen: 'Club heeft helaas besloten'

Excelsior gaat op zoek naar een nieuwe trainer, want Marinus Dijkhuizen moet vertrekken bij de club uit Rotterdam. De 52-jarige trainer had vorig seizoen zijn contract nog verlengd, maar moet nu per direct weg.

Lees meer via onderstaande link:

Hummels en Dortmund uit elkaar

Mats Hummels verlaat Borussia Dortmund. Meer dan dertien jaar speelde de Duitse verdediger bij de club in het Ruhrgebied. Hij won in 508 gespeelde wedstrijden twee landstitels in de Bundesliga en twee nationale bekers.

"We zijn dankbaar voor de succesvolle periode samen", zegt de club op sociale media.

Begin deze maand speelde Hummels voor de tweede keer in zijn carrière namens Borussia Dortmund de finale van de Champions League. Voor de tweede keer ging die wedstrijd verloren (2-0 voor Real Madrid), net als in 2013 tegen Bayern München (2-1).

Het is nog niet bekend waar de verdediger komend seizoen zal voetballen.

Van Bronckhorst wil met Besiktas strijden om prijzen

Nederlandse trainer Van Bronckhorst gepresenteerd bij Turkse club Besiktas

In een flinke zaal vol pers voor een groot scherm is Giovanni van Bronckhorst officieel gepresenteerd als coach van de Turkse club Besiktas. De Nederlandse trainer ondertekende ter plekke een contract en poseerde met een shirtje 'GVB 5'.

Lees hier verder:

Zoet vertrekt bij Spezia

Doelman Jeroen Zoet vertrekt bij het Italiaanse Spezia. De oud-keeper van PSV slaat volgens het Eindhovens Dagblad een aanbod af om zijn contract met twee seizoenen te verlengen.

Een terugkeer naar Nederland is mogelijk, zegt de Brabantse krant, maar Zoet zou ook andere buitenlandse opties hebben.

Jeroen Zoet in actie namens Spezia

Sparta neemt Reith transfervrij over van Roda JC

Boyd Reith keert terug op Het Kasteel. De rechtsback komt transfervrij over van Roda JC. Reith tekent een contract tot de zomer van 2027.

De bij Feyenoord opgeleide verdediger heeft een verleden bij Sparta. In 2019 pikte Sparta hem op toen Reith niet doorbrak in het eerste van Feyenoord en voegde hem toe aan de selectie van Jong Sparta.

Reith speelde de afgelopen twee jaar 76 wedstrijden voor Roda JC. Hij scoorde 2 keer en gaf zes assists.

Van Versailles naar De Kuip: Feyenoord haalt middenvelder van derde Franse niveau

De Fransman Chris-Kévin Nadje is speler van Feyenoord. De 22-jarige middenvelder komt over van FC Versailles en heeft een contract in De Kuip getekend tot de zomer van 2028.

FC Versailles speelt op het derde niveau in Frankrijk en eindigde afgelopen seizoen op de negende plek.

"Het is een droom die uitkomt dat een grote club als Feyenoord zich voor me heeft gemeld", zegt Nadje op de clubwebsite. "Het is natuurlijk een behoorlijke stap, maar ik ben er klaar voor om me in Rotterdam verder te ontwikkelen als voetballer. Het belangrijkste wat ik moet doen, is hard werken en zorgen dat ik zo snel mogelijk aanhaak op het vereiste niveau. Ik kan niet wachten om mezelf hier te laten zien."

De in Frankrijk geboren Nadje maakte dit voorjaar zijn debuut voor het Ivoriaanse beloftenelftal. Hij leerde voetballen op de gerenommeerde voetbalacademie INF Clairefontaine en maakte in 2016 de overstap naar de jeugdopleiding van RC Lens. Vorige zomer kwam hij bij FC Versailles terecht, waar hij afgelopen seizoen zeven keer scoorde en twee assists gaf.

'PSV en Ajax strijden om Argentijnse rechtsbuiten'

Gianluca Prestianni zou komend seizoen zomaar in de top van de eredivisie kunnen spelen. De 18-jarige Argentijn staat onder contract bij Benfica, maar de club van trainer Roger Schmidt wil hem van de hand doen.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV een 'optie op tafel' heeft om Prestianni te huren met een optie tot koop. Argentijnse media weten te melden dat Ajax ook tot de geïnteresseerde partijen behoort.

Udinese legt ex-Ajacied Lucca definitief vast

Udinese heeft zich versterkt met spits Lorenzo Lucca. De 23-jarige spits kwam afgelopen seizoen al op huurbasis van Pisa uit voor Udinese en maakte acht goals in 37 wedstrijden in de Serie A. Het seizoen ervoor kwam hij op huurbasis uit voor Ajax. Lucca tekende een contract tot medio 2028 bij Udinese.

Lorenzo Lucca

RKC verlengt met Margaret

RKC Waalwijk heeft het contract met Richonell Margaret met twee jaar verlengd tot medio medio 2026, met een optie voor een jaar. De 23-jarige aanvaller handhaafde zich afgelopen seizoen met RKC in de eredivisie. Margaret speelde 24 wedstrijden en scoorde daarin vier keer. Vorig jaar kwam hij over van TOP Oss.

'PSV en Utrecht onderhandelen over Flamingo'

PSV en FC Utrecht zijn al enige tijd in onderhandeling over een transfer van Ryan Flamingo naar Eindhoven, zo melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Utrecht lichtte in mei de optie tot koop op de huurling van Sassuolo. Daardoor ligt de verdediger/middenvelder tot medio 2027 vast en kan Utrecht een flinke transfersom vragen.

De 21-jarige Flamingo speelde afgelopen seizoen 32 wedstrijden voor Utrecht in de eredivisie. Hij wekte niet alleen de interesse van PSV, maar ook van buitenlandse clubs. Volgens Voetbal International hebben Club Brugge, RB Leipzig en een aantal clubs uit Italië bij Utrecht naar hem geïnformeerd.

Ryan Flamingo

Bayern München neemt Japanse verdediger Ito over van Stuttgart

Bayern München heeft zich versterkt met verdediger Hiroki Ito. De 25-jarige Japanner komt over van VfB Stuttgart en tekent tot medio 2028. Ito is de eerste aanwinst van de nieuwe coach Vincent Kompany.

Ito is een centrale verdediger, een positie waarvoor de club ook Matthijs de Ligt heeft, maar kan ook als linksback spelen of defensief op het middenveld. "Het is een grote eer voor mij om voor een van de grootste clubs ter wereld te kunnen spelen", zei Ito. "Ik wil mijn aandeel hebben bij FC Bayern in het winnen van prijzen."

Hiroki Ito

Pascal Jansen naar Hongaarse club Ferencvaros

Pascal Jansen heeft een nieuwe club gevonden: de Hongaarse kampioen Ferencváros. De oud-trainer van AZ heeft een contract getekend tot 2026.

De club uit Boedapest komt volgend seizoen uit in voorrondes van de Champions League. De 35-voudig landskampioen had eerder een Nederlandse trainer: Ricardo Moniz.

Pascal Jansen tekent bij Ferencváros

De Guzmán verlengt bij Sparta

Jonathan de Guzmán blijft Sparta nog minimaal een jaar trouw. De 36-jarige middenvelder heeft zijn aflopende contract verlengd tot de zomer van 2025.

"We zijn blij dat we Jonathan nog minimaal één seizoen bij Sparta in actie zien", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubwebsite.

"De afgelopen twee seizoenen heeft Jonathan een meerwaarde gehad bij onze club. Op het veld droeg hij zijn steentje bij, maar ook zeker naast het veld heeft Jonathan een belangrijke rol."

De Guzmán speelt sinds de zomer van 2022 bij Sparta. Hij begon zijn carrière bij Feyenoord en kende buitenlandse avonturen bij Mallorca, Villarreal, Swansea City, Napoli, Carpi, Chievo, Eintracht Frankfurt en het Griekse OFI Kreta.

Trainer Edin Terzic vertrekt bij Borussia Dortmund

Edin Terzic vertrekt per direct als trainer bij Borussia Dortmund. Met de Duitse club bereikte hij afgelopen seizoen nog de finale van de Champions League, waarin het met 2-0 verloor van Real Madrid.

Volgens Dortmund heeft de 41-jarige trainer zelf gevraagd om ontbinding van zijn contract en stemde de club daarmee in. In een verklaring zegt Terzic het gevoel te hebben dat de club een nieuwe periode in moet gaan met een nieuwe man aan de zijlijn.

Terzic werkte tien jaar bij Dortmund, waar hij als jeugdtrainer begon. Eind 2020 was hij voor een half jaar interim-trainer en leidde hij Dortmund naar de Duitse beker. In de zomer van 2022 keerde hij weer terug in de dug-out.

In het seizoen 2022/2023 stond Terzic op het punt om met Dortmund landskampioen te worden, maar op de laatste speeldag ging het nog mis. Afgelopen seizoen werd de club van Oranje-internationals Ian Maatsen en Donyell Malen teleurstellend vijfde in de competitie.

Edin Terzic

AC Milan stelt Paulo Fonseca aan als nieuwe trainer

AC Milan heeft de Portugees Paulo Fonseca aangesteld als nieuwe trainer. Dat heeft de Italiaanse club via de eigen kanalen bekend gemaakt. Hij tekent een contract voor drie seizoenen.

In Milaan krijgt Fonseca de beschikking over onder meer Tijjani Reijnders. De middenvelder werd vorig jaar door AC Milan overgenomen van AZ.

De 51-jarige Fonseca is de opvolger van de vertrekkende Stefano Pioli, die AC Milan vijf jaar onder zijn hoede had en de Milanese club in 2022 naar de Italiaanse titel leidde.

Fonseca, die als verdediger 249 duels speelde bij diverse Portugese clubs, begon zijn loopbaan als trainer in 2005. Hij was al eerder actief in de Serie als trainer van AS Roma, van 2019 t/m 2021. De afgelopen twee seizoenen werkte hij in de Franse competitie bij Lille, waarmee Fonseca afgelopen seizoen vierde werd in de League 1.

Paulo Fonseca

'Feyenoord dicht bij akkoord met Argentijnse spits Carranza'

Feyenoord heeft zijn oog laten vallen op de 24-jarige Argentijnse spits Julián Carranza, meldt het Algemeen Dagblad. Met deze aanstaande transfer lijkt de Rotterdamse club voor te sorteren op een mogelijk vertrek van aanvallers Santiago Giménez of Ayase Ueda.

Carranza speelt in de Amerikaanse Major League Soccer voor Philadelphia Union, waar hij al drie seizoenen voor uitkomt. Hij maakte dit jaar tot nu toe zes doelpunten in twaalf wedstrijden. Vorig seizoen was de Argentijn veertien keer trefzeker en gaf hij acht assists.

Julián Carranza

'Barcelona jaagt op Frimpong, meer kapers op de kust'

Barcelona mikt op de komst van Jeremie Frimpong, meldt het Duitse Bild. Het eerste bod van de Spaanse club komt volgens de krant alleen niet in de buurt van de vraagprijs die Bayer Leverkusen heeft opgesteld.

Het is nog maar de vraag of het Barcelona gaat lukken om Frimpong in te lijven, ook Manchester United en Liverpool proberen de succesvolle speler binnen te halen.

Bayer Leverkusen zit op haar beurt ook niet stil op de transfermarkt. Fabrizio Romano meldt dat de Duitse landskampioen mikt op de komst van Aleix García, een middenvelder die dit jaar hoge ogen gooide bij Girona.

Thiago Motta definitief nieuwe coach Juventus

Juventus heeft de komst van Thiago Motta als hoofdtrainer bevestigd. De succestrainer komt over van Bologna FC, die club loodste hij de Champions League in.

De 41-jarige Motta begint aan zijn eerste avontuur bij een absolute topclub. Hij volgt Massimiliano Allegri op, die ontslagen is na wangedrag langs de kant bij de finale van de Coppa Italia.

Feyenoord bevestigt komst Priske

Het hing al even in de lucht, maar nu is het dan ook officieel: Brian Priske is de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord.

De 47-jarige Deen komt over van de Tsjechische topclub Sparta Praag en wordt bij Feyenoord de opvolger van Arne Slot, die naar Liverpool vertrekt. Naar verluidt tekent Priske voor drie jaar.

'Thiago Motta nieuwe coach van Juventus'

Thiago Motta volgt Massimiliano Allegri op als hoofdtrainer van Juventus, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Motta zou volgens hem tekenen tot eind 2027.

Motta was in het afgelopen seizoen coach van Bologna FC en tilde de ploeg naar hoge hoogte. Met onder anderen Nederlanders Joshua Zirkzee en Sam Beukema in zijn ploeg leidde Motta Bologna naar de vijfde plaats in de Serie A, met Champions League-kwalificatie als gevolg.

Seuntjens nog een jaar bij De Graafschap

Ralf Seuntjens blijft een jaar langer bij De Graafschap. De 35-jarige spits keerde afgelopen winter terug in Doetinchem, nadat hij tussen 2019 en 2021 ook al voor de club had gespeeld.

In 2022 werd een agressieve vorm van lymfeklierkanker bij Seuntjens vastgesteld, toen hij een avontuur aanging in Japan. De spits genas en pakte zijn carrière weer op.

WK-topscorer Klose wordt trainer bij Nürnberg

Miroslav Klose is de nieuwe trainer van 1. FC Nürnberg, dat uitkomt op het tweede niveau van Duitsland.

De 46-jarige oud-topspits werkte eerder als oefenmeester bij het Oostenrijkse Rheindorf Altach. Daarvoor deed hij ervaring op bij FC Bayern München. Eerst als trainer van de onder 17-ploeg, daarna als assistent van Hansi Flick bij het eerste team.

Klose heeft met zestien treffers nog altijd het record van meeste goals op het WK in handen. Ook is hij met 71 doelpunten recordhouder bij de Duitse nationale ploeg.

Aanvoerder Proper verlengt bij NEC

Dirk Proper heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot medio 2026 bij NEC. De verbintenis van de 22-jarige middenvelder liep volgend jaar af. Proper brak vanuit de jeugd door bij NEC, debuteerde in 2019, groeide uit tot vaste waarde en droef afgelopen seizoen zelfs vaak de aanvoerdersband bij de bekerfinalist.

Belgische EK-keeper na toernooi naar Saudi-Arabië

Koen Casteels, tijdens het komende EK de doelman van België, vervolgt zijn loopbaan in Saudi-Arabië. Hij tekende tot medio 2027 bij het naar het hoogste niveau gepromoveerde Al-Qadsiah.

De 31-jarige doelman komt transfervrij over van het Duitse VfL Wolfsburg. Hij speelde daar sinds begin 2015. Op het EK voetbal is Casteels eerste keus onder de lat bij België. Hij won de concurrentiestrijd van Matz Sels en Thomas Kaminski. Real-doelman Thibaut Courtois was lang geblesseerd en is niet opgeroepen.

België speelt zijn eerste wedstrijd op het EK op 17 juni tegen Slowakije. Daarna staan groepsduels met Roemenië en Oekraïne op het programma.

'United beslist deze week over Ten Hag, Tuchel haakt af'

Het bestuur van Manchester United beslist deze week over de toekomst van Erik ten Hag. Dat meldt Sky Sports.

Volgens het Britse medium voerde Jim Ratcliffe, de nieuwe mede-eigenaar van United, vorige week gesprekken met Thomas Tuchel. De voormalig trainer van Bayern München zou hebben bedankt voor de baan en is van plan een pauze in zijn trainersloopbaan op te nemen.

Het contract van Ten Hag loopt nog een jaar door, maar door tegenvallende resultaten ligt zijn positie onder druk. Wel won hij twee prijzen: vorig jaar de League Cup en dit seizoen de FA Cup. Daardoor komt United volgend seizoen uit in de Europa League.

Erik ten Hag in mei, tijdens het competitieduel met Brighton

'Lazio geïnteresseerd in Stengs'

Lazio zou geïnteresseerd zijn in Feyenoord-middenvelder Calvin Stengs. Volgens de Italiaanse krant Corriere dello Sport is de club bereid om minimaal 10 miljoen euro neer te leggen voor de 25-jarige Stengs, die bij Feyenoord een verbintenis tot medio 2027 heeft. De Rotterdammers zouden 15 miljoen vragen.

Aanleiding is het aanstaande vertrek van Luis Alberto bij Lazio. De Spanjaard verblijft in Qatar om een transfer naar Al Duhail af te ronden.

Stengs kwam in de zomer van vorig jaar naar Feyenoord. Bij de club uit Rotterdam speelde hij 29 duels. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij twaalf assists.

De achtvoudig international werd door bondscoach Ronald Koeman niet opgeroepen voor het aankomende EK.

Calvin Stengs tijdens een competitieduel van Feyenoord

'Priske tekent driejarig contract'

Volgens VI tekent de Deen Brian Priske een contract voor drie seizoenen bij Feyenoord. Dat betekent dat de Rotterdammers de nieuwe hoofdtrainer binnen hebben. Feyenoord moet wel een afkoopsom betalen aan Sparta Praag, waar Priske nog onder contract staat.

Het weekblad zegt dat maandag mogelijk de bekendmaking al volgt door de Rotterdamse club.

Priske bij Sparta Praag

Lokhoff weg bij NAC, clubicoon krijgt seizoenkaart voor het leven

NAC Breda neemt afscheid van Ton Lokhoff. De 64-jarige 'Mister NAC' was assistent-trainer van het naar de eredivisie gepromoveerde team, maar past niet in de plannen van de nieuwe hoofdtrainer.

De Bredanaars stelden deze week Carl Hoefkens aan als nieuwe hoofdtrainer. De staf rond de Belgische coach wordt van 'vers bloed' voorzien, waardoor er geen plaats meer is voor Lokhoff.

Tweevoudig international Lokhoff begon en beëindigde zijn carrière als speler bij NAC. Later werkte hij er als hoofdtrainer, technisch directeur en sinds 2022 als assistent van Robert Molenaar, Peter Hyballa en Jean-Paul van Gastel, die met Giovanni van Bronckhorst naar het Turkse Besiktas vertrekt.

NAC meldt dat het Lokhoff uit blijk van waardering een seizoenkaart voor het leven heeft gegeven.

Ton Lokhoff

'Juventus wil ver gaan voor Koopmeiners'

Juventus heeft de pijlen gericht op Teun Koopmeiners en wil ver gaan om de middenvelder van Atalanta binnen te halen, meldt sportkrant Tuttosport op de voorpagina. De club uit Turijn zou drie spelers in de deal willen betrekken, Samuel Iling-Junior, Dean Huijsen en spits Moise Kean.

Er ligt volgens Tuttosport een vijfjarig contract voor Koopmeiners klaar bij Juventus.

Cannavaro weg als trainer Udinese

Trainer Fabio Cannavaro vertrekt al na zes duels bij Udinese. De wereldvoetballer van het jaar van 2006 werd in april aangesteld om de club in de Serie A te houden. Dat lukte, maar toch moet de 50-jarige oud-international vertrekken.

"Udinese kan bevestigen dat Fabio Cannavaro volgend seizoen niet verder zal gaan als hoofdtrainer van het eerste elftal", schrijft de club op de eigen website. "We willen Fabio en zijn staf bedanken voor hun professionaliteit en hulp bij het veiligstellen van de Serie A-status."

Trainer Fabio Cannavaro

Leverkusen haalt Frans toptalent

Bayer Leverkusen heeft de Franse verdediger Jeanuël Belocian van Stade Rennes vastgelegd. De kampioen van Duitsland betaalt zo'n 15 miljoen euro voor de 19-jarige jeugdinternational, die een contract tot de zomer van 2029 tekende.

"Hij zal ons de komende jaren veel plezier brengen en heeft de potentie om een belangrijke speler te worden voor Bayer", zegt sportief directeur Simon Rolfes van Leverkusen.

Belocian

'Feyenoord en Sparta Praag akkoord over Priske'

De komst van de Deen Brian Priske als nieuwe trainer van Feyenoord lijkt nabij.

Het Deense Bold meldt dat Feyenoord een akkoord met het Tsjechische Sparta Praag heeft bereikt over een afkoopsom van 1,7 miljoen voor de 47-jarige trainer.

Priske was vorige week al op bezoek in Rotterdam om met Feyenoord tot een persoonlijk akkoord te komen.

Volgens Voetbal International worden op zaterdag de laatste details afgerond van de onderhandelingen tussen Feyenoord en Sparta Praag.

Vardy blijft bij Leicester City

Jamie Vardy blijft bij Leicester City. De 37-jarige spits heeft zijn contract bij 'The Foxes' verlengd en keert na één jaar in de Championship terug in de Premier League.

De Brit speelt al sinds 2012 bij Leicester en is uitgegroeid tot clubicoon. Hij had met 24 doelpunten een cruciaal aandeel in het kampioenschap van 2016.

Almere versterkt zich met Griekse linksback

Almere City FC heeft zich versterkt met linksback Vasilis Zagaritis. De 23-jarige Griek komt transfervrij over van Parma en tekent voor twee jaar.

De Flevolanders verzekerden zich eerder van de diensten van Jonas Wendlinger. De keeper (23) is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Karl Wendlinger.

Fortuna-topschutter Wullaert naar Inter

Tessa Wullaert vervolgt haar carrière bij Inter. De spits van Fortuna Sittard was transfervrij en kondigde eerder al aan te vertrekken uit Limburg. Door financiële problemen kan Fortuna de 31-jarige topschutter van de eredivisie niet langer betalen.

Bij Inter tekent ze tot medio 2026. De ploeg werd afgelopen seizoen vijfde.

'Milan wil 40 miljoen betalen voor Zirkzee'

AC Milan lijkt de nieuwe club van Joshua Zirkzee te worden. Volgens onder meet Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport is Milan bereid om de afkoopsom van 40 miljoen in het contract van de spits van Bologna te betalen.

Zirkzee en Milan zouden al overeenstemming hebben, het gaat momenteel om de laatste details. In San Siro moet de 23-jarige spits Olivier Giroud opvolgen. De Fransman heeft Milan na drie jaar verlaten.

Bayern München, de oude club van Zirkzee, profiteert behoorlijk mee als de transfer rond komt. De Duitsers hebben een doorverkooppercentage en zouden zo'n 13 miljoen euro ontvangen.

Joshua Zirkzee

'Ajax wil Weghorst voor neus FC Twente wegpikken'

Wout Weghorst sprak al uit dat hij komend seizoen graag voor FC Twente wil spelen, maar nu probeert Ajax daar een stokje voor te steken, zo melden het AD en VI. De Amsterdammers zien de spits die nog een jaar onder contract staat bij het uit de Premier League gedegradeerde Burnley als serieuze optie als Chuba Akpom vertrekt.

Er moet nog wel het nodige gebeuren voordat Ajax Weghorst zou kunnen inlijven. Eerst moet Akpom verkocht worden om geld te genereren, daarnaast is het maar de vraag of Weghorst wel als tweede spits zou willen fungeren. Brian Brobbey blijft de eerste keus in Amsterdam.

De 31-jarige Weghorst staat op een lijstje omdat technisch directeur Alex Kroes de selectie van meer Nederlandse spelers wil voorzien en ook meer routiniers wil aantrekken die de ploeg op sleeptouw kunnen nemen. Daar voldoet de international van Oranje aan.

Wout Weghorst na zijn doelpunt in Oranje

Almere City haalt transfervrije keeper Wendlinger uit Oostenrijk

Almere City FC heeft met Jonas Wendlinger een nieuwe keeper aan zich gebonden. De 23-jarige Oostenrijker komt over van SV Ried en tekende voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Wendlinger is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Karl Wendlinger, die tussen 1991 en 1995 onder meer actief was voor Sauber.

De doelman speelde in de jeugdopleiding van de Zuid-Duitse profclub FC Nürnberg, keerde terug naar zijn geboorteland om te spelen voor SV Ried en debuteerde bij dei club in het betaalde voetbal. Nordin Bakker was afgelopen seizoen eerste doelman bij Almere. Tweede keus Samuel Radlinger kwam evenals Wendlinger uit Oostenrijk. Hij werd gehuurd van Austria Wien en keert terug naar die club.

San Diego bevestigt komt PSV'er Lozano in januari

Hirving Lozano verruilt PSV in de winterstop voor het Amerikaanse San Diego FC. De 28-jarige Mexicaan tekent een contract voor vier jaar bij de club uit de Major League Soccer (MLS). De verbintenis gaat in op 1 januari 2025. Tot die tijd blijft Lozano actief voor PSV.

Lees meer:

NAC gaat met Hoefkens de eredivisie in

NAC Breda gaat met Carl Hoefkens de eredivisie in. De 45-jarige Belg heeft in Breda een contract voor drie seizoenen getekend en is de opvolger van Jean-Paul van Gastel, die vorige week met de club promoveerde.

Silooy aan de slag bij Ajax-vrouwen

Sonny Silooy wordt vanaf komend seizoen toegevoegd aan de staf van de voetbalsters van Ajax. De oud-speler van de club gaat aan de slag als assistent-trainer van hoofdtrainer Hesterine de Reus. Silooy tekent in Amsterdam een contract tot medio 2026.

Heracles trekt transfervrije verdediger Mirani aan

Heracles Almelo heeft Damon Mirani transfervrij overgenomen van het gedegradeerde FC Volendam. De 28-jarige verdediger tekent voor drie jaar. Eerder op de dag contracteerde de club uit Almelo ook al twee andere verdedigers: Ivan Mesik en Lorenzo Milani.

"Het kan heel snel gaan, want dinsdag ben ik voor het eerst op gesprek geweest", aldus Mirani op de clubwebsite van de nummer 14 van afgelopen seizoen. "Ik heb een heel goed gevoel gekregen en binnen 24 uur was het beklonken."

Mirani speelde ook voor Jong Ajax en Almere City FC.

Conceição definitief van Ajax naar FC Porto

Ajax en FC Porto hebben overeenstemming bereikt over een transfer van Francisco Conceição voor een bedrag van 10,5 miljoen euro. Het afgelopen seizoen werd de 21-jarige aanvaller al gehuurd door de Portugese club, waarbij een optie tot koop was bedongen. Die optie is nu gelicht.

In de zomer van 2022 kwam Conceição over van Porto voor zo'n 5 miljoen euro. In totaal speelde de Portugees international 28 wedstrijden voor de Amsterdammers. De linkspoot scoorde één keer.

'Lozano verlaat PSV voor avontuur in Verenigde Staten'

Hirving Lozano vertrekt aan het einde van het kalenderjaar naar San Diego FC, zo meldt althans transferexpert Fabrizio Romano. De 28-jarige Mexicaan van PSV tekent naar verluidt voor vier jaar bij de club die na de jaarwisseling toetreedt tot de MLS.

De buitenspeler werd met hoge verwachtingen teruggehaald door PSV, maar die kon hij in zijn eerste jaar niet helemaal waarmaken. In 2023 won hij met Napoli nog de Serie A. Bij San Diego zou hij een van de best betaalde spelers van de MLS kunnen worden.

Heracles presenteert twee nieuwe spelers

Heracles Almelo, de nummer veertien van het afgelopen eredivisieseizoen, heeft zich versterkt met Ivan Mesik en Lorenzo Milani. De twee komen over van het Italiaanse Delfino Pescara 1936 uit de Serie C.

De 23-jarige Slowaak Mesik is centrale verdediger en de eveneens 23-jarige Italiaan Milani is linksback. De twee tekenen in Almelo een contract tot medio 2028, waarbij Milano een optie in zijn contract heeft voor nog een extra seizoen.

Conte nieuwe coach Napoli

Antonio Conte is de nieuwe trainer van Napoli, zo meldt de Italiaanse club. Conte vertrok in maart vorig jaar bij Tottenham Hotspur, nadat hij onder meer al coach was bij Juventus, het Italiaans elftal en Chelsea.

Napoli, in 2023 landskampioen, versleet in het afgelopen seizoen liefst drie trainers. Na kampioenscoach Luciano Spalletti volgden Rudi Garcia, Walter Mazzarri en Francesco Calzona. Laatstgenoemde maakte het seizoen af in combinatie met zijn werk als bondscoach van Slowakije, waarmee hij zich nu voorbereidt op het EK.

Napoli eindigde op een teleurstellende tiende plaats in de Serie A en werd in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door Barcelona.

Clubpresident Aurelio de Laurentiis heet Conte welkom in Napels:

Dier en Perisic weg bij Tottenham

Tottenham Hotspur heeft besloten de aflopende contracten van een viertal spelers niet te verlengen. Eric Dier, Ivan Perisic, Ryan Sessegnon en Japhet Tanganga zijn na de zomer geen speler van de Spurs meer.

49-voudig Engels international Dier werd in de winter verhuurd aan Bayern München, waar hij een vast contract voor komend seizoen verdiende. Perisic, die in de Kroatische voorselectie zit voor het EK, speelde op huurbasis voor Hajduk Split en ook hij is komend seizoen speler van de club waar hij aan uitgeleend werd.

Opvolger Van Bommel bekend bij Antwerp

Jonas De Roeck volgt Mark van Bommel op als hoofdtrainer van Antwerp. De 44-jarige Belg was tot december trainer van Westerlo en heeft voor twee jaar getekend bij Antwerp.

Eerder had De Roeck, die is opgeleid bij Antwerp en er twee periodes speelde in het eerste, onder andere STVV onder zijn hoede. Hij was bij Anderlecht assistent van onder anderen Fred Rutten.

Jonas De Roeck als hoofdcoach van Westerlo

RKC presenteert eerste aanwinst

RKC Waalwijk heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De 24-jarige Juan Familia-Castillo heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2026 aan de club verbindt, met de optie voor een extra seizoen,

De geboren Amsterdammer voetbalde tot vorig jaar in de jeugdopleiding van Chelsea, dat hem in 2016 over had genomen van Ajax. Ook kwam de verdediger uit voor jeugdteams van het Nederlands elftal.

Op seniorenniveau kwam Familia-Castillo enkele jaren geleden tot zestien optredens voor ADO Den Haag.

Juan Familia-Castillo in 2021, in het shirt van ADO Den Haag

'Nijland toch niet naar FC Volendam'

Hans Nijland wordt toch geen algemeen directeur bij FC Volendam. De gedegradeerde eredivisieclub vroeg de oud-directeur van FC Groningen voor de post, maar Nijland heeft die aanbieding volgens De Telegraaf naast zich neergelegd.

Volendam heeft op directieniveau een onrustig jaar achter de rug. Het hele bestuur, onder leiding van Jan Smit, werd weggestuurd door de raad van commissarissen. De hele technische staf stapte zelf op. Het gedegradeerde Volendam heeft de gerenommeerde scout Patrick Busby aangesteld als technisch directeur. Busby werkte in het verleden ook bij FC Groningen.

Van de Merbel niet met NAC eredivisie in

NAC-doelman Pepijn van de Merbel gaat niet met de Bredase ploeg de eredivisie in. De keeper vertrekt naar FC Den Bosch, zo maakt zijn club bekend.

Van de Merbel keepte afgelopen zondag nog de play-offwedstrijd tegen Excelsior waarin handhaving naar de eredivisie ternauwernood werd veiliggesteld, maar nu kiest de keeper dus voor een tweejarig contract bij Den Bosch.

Helemaal nieuw is de Bossche club niet voor Van de Merbel. Tussen 2015 en 2018 speelde hij al vier jaar in de jeugdopleiding van de club, daarna verkaste hij naar NAC.

"Ik kijk er naar uit opnieuw deel uit te maken van FC Den Bosch. Als jeugdspeler heb ik er vier jaar lang met plezier gevoetbald en het voelt als een heel goed moment om weer in te stappen. Aan alles merk je dat de club zich aan het door ontwikkelen is. Dat laatste wil ik ook graag voor mezelf en een tweede Bossche periode biedt mij die kans. De afgelopen weken heb ik bij NAC weliswaar alles gespeeld, maar dat kwam vooral door blessures van collega-keepers. Voor mijn toekomstperspectief was het daarom beter om uit Breda te vertrekken."

Pepijn van de Merbel

Frank Peereboom is de nieuwe trainer van Jong Ajax

Frank Peereboom is volgend seizoen de hoofdtrainer van Jong Ajax. Hij volgt Dave Vos op. Vos wordt assistent bij het eerste elftal.

De 45-jarige Peereboom was de afgelopen twee seizoen al de trainer van Ajax O18. Nu schuift de Amsterdamse club hem dus door. De Haarlemmer begon zijn trainersloopbaan in 2004 als jeugdtrainer bij FC Volendam, daarna werd hij bij Ajax jeugdtrainer, technisch coördinator, coördinator bovenbouw en analist van het eerste elftal. Nu krijgt hij dus met assistenten Urby Emanuelson en Yuri Rose de leiding over Jong Ajax.

"Ik ben heel blij met deze stap. Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool. Ik heb hier de cursus Coach Betaald Voetbal gehaald en ben actief geweest in verschillende functies, zoals vierenhalf jaar analist onder Erik ten Hag. Komend seizoen willen we wedstrijden winnen met aanvallend voetbal."

Technisch directeur Alex Kroes: "Peereboom werkt al meerdere jaren bij Ajax en hij heeft zich hier goed en breed ontwikkeld. Hij verdient deze kans. Met de verschillende karakters van Rose en Emanuelson als assistenten naast Frank hebben we een trainersstaf voor Jong Ajax met trainers die elkaar goed aanvullen."

Rick Kruys nieuwe trainer FC Volendam, treedt in voetsporen vader Gert

Gert en Rick Kruys

Rick Kruys keert terug bij FC Volendam, deze keer als hoofdtrainer. De voormalige middenvelder, die tussen 2011 en 2012 anderhalf seizoen als speler actief was aan de Dijk, heeft voor twee jaar getekend bij de uit de eredivisie gedegradeerde club.

De 39-jarige Kruys treedt met zijn aanstelling bij Volendam in de voetsporen van zijn vader Gert, die tussen 2010 en 2012 als coach de scepter zwaaide bij de Noord-Hollanders.

Conceiçao toch weg bij FC Porto

Trainer Sergio Conceição vertrekt na zeven jaar bij FC Porto, dat onder zijn leiding drie keer de landstitel veroverde. De club eindigde het voorbije seizoen als derde in de Portugese competitie.

Conceição zette onlangs nog zijn handtekening onder een nieuw vierjarig contract, maar hij heeft volgens veel Portugese media geen goede relatie met André Villas-Boas, de voormalige trainer en nieuwe voorzitter van Porto.

'Oude bekende' Eberl wil Simons naar Bayern München halen

Max Eberl wist een jaar geleden als technisch directeur van RB Leipzig de tot dan bij PSV spelende Xavi Simons naar de Bundesligaclub te halen. Nu hoopt hij in dienst van Bayern München de Oranje-international naar Zuid-Duitsland te lokken. Desnoods opnieuw op huurbasis, want Paris Saint-Germain, waar Simons nog tot 2027 onder contract staat, lijkt niet van zins de 21-jarige aanvaller van de hand te doen.

Xavi Simon

'Cocu in gesprek met PSV over terugkeer'

Phillip Cocu is in gesprek met PSV over een terugkeer. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het gaat niet om de functie van hoofdtrainer, wat hij dan wel gaat doen is nog niet bekend.

Cocu was zowel als speler als als trainer succesvol bij PSV. Zijn laatste trainersklus was bij Vitesse, daar stapte hij in november op vanwege de teleurstellende resultaten.

Cocu kijkt in welke functie hij terug zou kunnen keren

Langverwachte deal is nu officieel: Mbappé naar Real Madrid

Kylian Mbappé heeft een contract voor vijf jaar getekend bij Champions League-winnaar Real Madrid. De deal hing al tijden in de lucht, maar is nu bevestigd door de Spaanse grootmacht.

Lees meer:

Hans Nijland kan directeur worden van FC Volendam

FC Volendam heeft Hans Nijland gevraagd om algemeen directeur van de club te worden. Nijland bevestigt dat zelf aan RTV Noord. De voormalig directeur van FC Groningen weet nog niet of hij het gaat doen en hakt binnenkort een knoop door. Hij wilde eerst wachten of hij gekozen zou worden tot nieuwe voorzitter van de KNVB, maar die baan ging naar Frank Paauw.

Volendam heeft op directieniveau een onrustig jaar achter de rug. Het hele bestuur, onder leiding van Jan Smit, werd weggestuurd door de raad van commissarissen. De hele technische staf stapte zelf op. Het gedegradeerde Volendam heeft de gerenommeerde scout Patrick Busby aangesteld als technisch directeur. Busby werkte in het verleden ook bij FC Groningen.

Hans Nijland

Boel is opvolger Santoni bij FC Dordrecht

De 37-jarige Melvin Boel is de nieuwe trainer van FC Dordrecht, hij was afgelopen jaar de trainer van de oudste jeugd van Feyenoord. De Rotterdamse trainer tekent een contract voor twee seizoenen.

Boel is de opvolger van Michele Santoni, die aan de slag gaat bij de Italiaanse club Triestina. Onder Santoni draaide Dordt een goed seizoen, De Schapenkoppen eindigden als vierde.

Maresca nieuwe trainer Chelsea

Chelsea heeft met Enzo Maresca een nieuwe manager gevonden. De Italiaan tekent voor vijf jaar, met een optie op een extra seizoen.

Marseca komt over van Leicester City, waarmee hij naar de Premier League promoveerde. Eerder was de 44-jarige coach assistent bij Manchester City.

Mbappé tegen Macron: vanavond bekendmaking transfer

De transfer van Kylian Mbappé hangt al jaren in de lucht. Vanavond wordt het dan eindelijk officieel. Dat blijkt althans uit deze heimelijk gefilmde ontmoeting met president Emmanuel Macron, die het trainingskamp van de Franse ploeg bezocht.

"Is het formeel?", vraagt Macron "Wordt het vandaag bekendgemaakt?" Waarop Mbappé antwoordt: "Vanavond, vanavond." Mbappé is transfervrij nadat zijn contract bij PSG afliep.

Eerder op de dag werd overigens bekend dat de Franse sterspeler niet in de voorselectie zit voor de Olympische Spelen in Parijs. Hij had zelf graag als dispensatiespeler willen gaan, maar Real Madrid wil niet meewerken.

Trainer Italiano vertrekt bij Fiorentina

Vincenzo Italiano vertrekt na drie jaar als coach van Fiorentina, dat meldde hij zelf na de laatste competitiewedstrijd tegen Atalanta, die met 3-2 werd gewonnen.

Italiano was succesvol, maar dat leidde niet tot een prijs. Hij speelde met de club namelijk drie finales en verloor die allemaal. Vorig seizoen was West Ham United de betere in de finale van de Conference League en dit seizoen moest Fiorentina de beker in dat toernooi aan Olympiakos laten. De derde verloren finale was vorig seizoen tegen Internazionale in de Italiaanse beker.

'Dortmund-icoon Marco Reus naar Amerikaanse LA Galaxy'

De Duitse aanvaller Marco Reus (35) wil zijn loopbaan vervolgen in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. LA Galaxy lijkt de meeste kans te maken op de diensten van de 48-voudig international van Duitsland, dat schrijft The Athletic .

Reus was jarenlang het boegbeeld van Borussia Dortmund. Zijn interlandloopbaan werd geplaagd door blessures. Zo miste hij de eindtoernooien in 2014, 2016, 2020 en 2022 door fysieke malheur. Na de laatste competitiewedstrijd tegen SV Darmstadt werd de clubicoon uitgebreid uitgezwaaid. Reus maakte in twaalf jaar tijd 170 doelpunten voor de club.

Marco Reus ging op de schouders na zijn allerlaatste wedstrijd voor Dortmund.

'Kompany wil oude bekende Zirkzee naar Bayern halen'

Bayern München zou van plan zijn om Joshua Zirkzee terug te halen. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport willen de Duitsers de spits van Bologna wegkapen voor de neus van AC Milan. Die laatste club was nagenoeg rond met de Nederlander en wilde ook de afkoopsom van 40 miljoen euro betalen.

Bayern, dat een flink doorverkooppercentage heeft bedongen op de spits die zijn loopbaan begon in Beieren, kan voor aanzienlijk minder geld zaken doen. Als Zirkzee naar Bayern gaat keert hij niet alleen terug bij zijn oude club, maar ontmoet hij ook een trainer die hij al kent. Zirkzee werkte al met Vincent Kompany bij het Belgische Anderlecht.

Joshua Zirkzee is een gewild transfertarget

'Feyenoord akkoord met Priske'

Feyenoord heeft de nieuwe trainer bijna binnen. Brian Priske heeft volgens het Algemeen Dagblad een persoonlijk akkoord bereikt met de Rotterdamse club. De Deen was donderdag en vrijdag in Nederland om met Feyenoord te onderhandelen over zijn eisen.

Feyenoord moet er nu alleen nog uit zien te komen met Sparta Praag, de huidige werkgever van Priske. De Deen heeft een doorlopend contract en dat moet dus worden afgekocht. Als dat lukt, tekent Priske de komende week een meerjarig contract in Rotterdam.

Dan kan de nummer twee van de eredivisie ook op zoek naar meer aanwinsten. Tot nu toe zijn Anis Hadj-Moussa en Gijs Smal al vastgelegd.

Brian Priske

Sevilla stelt coach aan met Barcelona-DNA

Sevilla heeft Francisco Javier García Pimienta aangesteld als nieuwe trainer. De 49-jarige Spanjaard komt over van UD Las Palmas en volgt Quique Sánchez op, die in december de taken had overgenomen van Diego Alonso.

García Pimienta werkte anderhalf jaar bij Las Palmas. Voordat hij op Gran Canaria aan de slag ging, was hij ruim twintig jaar verbonden aan FC Barcelona. Zijn carrière als voetballer kwam bij die club nauwelijks van de grond (hij speelde er één officieel duel in het eerste), als trainer werkte hij zich op van de jonge jeugd naar het tweede team: Barcelona B.

Francisco Javier García Pimienta

Terugkeer naar PSV? Depay lacht het weg

"Ik ben vrij om te gaan en staan waar ik wil", zegt Memphis Depay over zijn aflopende contract bij Atlético Madrid. Waar de toekomst van de 30-jarige aanvaller ligt, zegt hij zelf ook nog niet te weten.

"Daar ben ik nu helemaal niet mee bezig. Ik ben gedreven. Puur om dit EK. Niet om wat er daarna volgt. Ik ben gefocust op het EK en niet op die andere dingen. Daar zijn genoeg mensen in mijn team mee bezig."

In Eindhoven viel zijn naam al, als mogelijke versterking van het kampioensteam van PSV. "PSV is altijd thuis. Ze doen het goed, zijn makkelijk kampioen geworden en spelen Champions League. Ik ben blij voor ze." En dus, wie weet? Depay lacht.

Depay niet bezig met nieuwe club: 'Gefocust op EK, niet op andere dingen'

Bij SBS6 licht Depay een iets groter tipje van de sluier op. "Ik zie het op dit moment niet voor me. Voor zover ik weet zien jullie me niet heel snel terug in de eredivisie."

Mbappé naar Madrid: 'Here we go'

De overstap waar al maanden, zo niet jaren, over wordt gepraat, lijkt rond. Kylian Mbappé wordt ergens in de komende dagen gepresenteerd bij Real Madrid, dat gisteravond de Champions League won.

Alles is getekend en afgerond, weet transferfluisteraar Fabrizio Romano. Het is dus alleen nog wachten op de officiële bekendmaking van de Madrilenen.

Officieel: Mourinho nieuwe hoofdtrainer Fenerbahçe

Fenerbahçe maakt via sociale media bekend dat José Mourinho de nieuwe hoofdtrainer wordt van de Turkse topclub. De 61-jarige Portugees wordt morgen gepresenteerd.

Lees hier het artikel:

Mourinho ziet hoofdtrainerschap Fenerbahçe zitten

José Mourinho ziet het hoofdtrainerschap bij Fenerbahçe wel zitten. De 61-jarige oefenmeester bevestigde zaterdag dat hij binnenkort aan de slag hoopt te gaan bij de Turkse topclub.

De Portugees voegde eraan toe dat de deal nog niet rond is. Fenerbahçe eindigde vorig seizoen als tweede in de competitie, achter landskampioen en rivaal Galatasaray. Het is daardoor veroordeeld tot de voorrondes van de Champions League om zich te plaatsen voor het Europese hoofdtoernooi.

"Het zal lastig worden, want we moeten drie voorrondes overleven. Acht Fenerbahçe-spelers zijn actief op het EK, dus zullen later aansluiten in de voorbereiding. Maar ik houd van uitdagingen."

Mourinho werd in januari ontslagen bij AS Roma, na een teleurstellend seizoen waarin de Italiaanse ploeg als zesde eindigde in de Serie A.

'Klaassen alweer weg bij Internazionale'

Davy Klaassen vertrekt deze zomer transfervrij bij Internazionale, meldt Voetbal International.

De 31-jarige middenvelder tekende vorig jaar een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar. De club heeft besloten geen gebruik te maken van die optie.

Daardoor moet Klaassen deze zomer op zoek naar een andere club. Het is nog onduidelijk waar hij zijn loopbaan gaat vervolgen.

Met Internazionale kroonde Klaassen zich dit seizoen onbedreigd tot landskampioen. Hij kwam niet in de plannen voor van coach Simone Inzaghi en speelde slechts 13 competitieduels, voornamelijk als invaller.

Davy Klaassen met de beker na het landskampioenschap met Internazionale

Vitesse neemt alsnog afscheid van verdediger Oroz

Het naar de eerste divisie gedegradeerde Vitesse neemt alsnog afscheid van de verdediger Dominik Oroz. De voetbalclub uit Arnhem laat weten dat het contract na onderling overleg is ontbonden. Eerder werd de optie in de verbintenis van de Kroatisch jeugdinternational nog gelicht.

De aflopende contracten van Nicolas Isimat-Mirin, Marco van Ginkel, Toni Domgjoni, Jordi Altena en Daan Huisman zijn formeel opgezegd. Doelman Markus Schubert stapt over naar SC Paderborn, dat uitkomt op het tweede Duitse niveau. Vitesse is met Giovanni van Zwam, Tom Bramel en Andy Visser in gesprek over een nieuw contract.

De noodlijdende club moet voor 17 juni voldoen aan de licentie-eisen voor komend seizoen.

FC Utrecht strikt nieuwe spits: Min komt over van RKC

FC Utrecht heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van David Min. De 24-jarige spits was dit seizoen goed voor tien eredivisiegoals voor RKC, waarvan hij er liefst negen na de winterstop maakte.

Min heeft een contract voor vier jaar getekend in de Domstad, waar hij de opvolger wordt van Isac Lidberg. De Zweed staat naar verluidt op het punt om FC Utrecht te verlaten.

David Min tekent bij Utrecht

Jérôme Boateng (35) tekent LASK Linz

Jérôme Boateng (35) vervolgt zijn carrière in Oostenrijk. Na degradatie uit de Italiaanse Serie A met Salernitana vervolgt de Duitse verdediger zijn carrière in Oostenrijk. Hij tekent bij LASK Linz, de nummer drie van Oostenrijk, voor twee jaar.

Veel spelen deed Boateng niet. Afgelopen seizoen kwam Boateng zeven keer in actie voor Salernitana. Hij tekende daar in februari.

Daarvoor speelde de broer van Kevin-Prince Boateng onder meer bij Olympique Lyon, Bayern München en Manchester City. Met Bayern won Boateng de tweemaal de Champions League. Met het Duitse nationale elftal veroverde hij in 2014 de wereldtitel.

Medunjanin (39) stopt met voetballen

Haris Medunjanin (39) heeft zijn laatste wedstrijden als profvoetballer gespeeld. De in Sarajevo geboren middenvelder begon zijn carrière bij AZ in 2004. In Nederland speelde hij twee seizoenen geleden nog een seizoen voor PEC Zwolle. Met Castellón promoveerde hij onder trainer Dick Schreuder afgelopen seizoen naar het tweede niveau in Spanje.

Brengt Conte rust terug bij Napoli?

Antonio Conte zou de eerste kandidaat zijn in Napels om de trainer van Napoli te worden. Italiaanse media en transfergoeroe Fabrizio Romano melden al dat er bijna een overeenkomst zou zijn. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport meldt dat Conte drie jaar tekent en naar verluidt een netto jaarsalaris van 6,5 à 7 miljoen euro zal krijgen.

Onder leiding van trainer Luciano Spalletti won Napoli vorig seizoen nog glansrijk de Serie A en maakte het indruk in de Champions League met ruime zeges op Liverpool en Ajax. Maar dit seizoen verliep stroef. Het afgelopen jaar zagen de Napoli-fans met Rudi García, Walter Mazzarri en Francesco Calzona drie verschillende trainers in de dug-out zitten.

Met de langs de zijlijn vaak drukke Conte zal de rust in Napels moeten terugkeren. De 54-jarige Italiaan zit sinds maart zonder club, omdat hij werd ontslagen bij Tottenham Hotspur. Daarvoor was hij trainer van Internazionale, Juventus, Chelsea en bondscoach van Italië.

'Maresca nieuwe trainer Chelsea'

Enzo Maresca wordt de nieuwe trainer van Chelsea. Dat meldt Sky Sports. De overgang zou dit weekend nog bekend worden gemaakt. De 44-jarige Italiaan Maresca verlaat zijn werkgever Leicester City, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen werd en promoveerde naar de Premier League.

Daarvoor was hij even assistent-trainer bij Manchester City onder Pep Guardiola en had hij de leiding bij Parma.

Smal voor vier jaar naar Feyenoord

Feyenoord heeft de tweede aankoop van het nieuwe seizoen binnen. Twente-verdediger Gijs Smal tekent voor vier seizoenen in Rotterdam. De 26-jarige linksback speelde sinds de zomer van 2020 in Enschede. Bij Feyenoord zal Smal de strijd aan moeten gaan met de onlangs zwaar geblesseerd geraakte verdediger Quilindschy Hartman.

"Feyenoord heeft de afgelopen jaren mooie stappen gezet waarop de club verder wil bouwen. Nu is het aan mij om te laten zien dat ik daaraan kan bijdragen. De mensen mogen van mij verwachten dat ik naast het verdedigen ook hier de nodige meters langs de zijlijn ga maken. Ik kijk vooral uit naar het spelen in De Kuip, de vele grote wedstrijden in binnen- en buitenland en dan met name natuurlijk op het podium van de Champions League", zegt Smal op de clubwebsite.

Smal is de tweede Feyenoord-nieuweling voor het seizoen 2024/25. Begin april werd al de komst van Anis Hadj-Moussa bekend gemaakt.

Van Zwolle naar Singapore: Thy vertrekt naar Lions City Sailors

PEC Zwolle moet op zoek naar een nieuwe spits, want Lennart Thy is vertrokken naar Singapore. Bij de Lion City Sailors wordt de spits, die 113 duels voor PEC, teamgenoot van de Nederlander Bart Ramselaar.

Thy vervangt overigens een andere bekende spits. Richairo Zivkovic vertrekt namelijk bij de club uit Singapore. De oud-aanvaller van onder meer Ajax stond sinds juli 2023 onder contract bij de club uit Azië.

Angeliño definitief bij AS Roma

AS Roma neemt linksback Angeliño definitief over van RB Leipzig. De oud-PSV'er kwam in de winter op huurbasis over vanuit Duitsland naar Italië en speelde in totaal 20 wedstrijden voor de Romeinen.

'The Special One' naar Fenerbahçe?

Zeker is het nog niet, maar als Italiaanse media, transferorakel Fabrizio Romano én Portugese media het melden dan zit het er wel aan te komen. José Mourinho zou dicht bij een overstap naar Fenerbahçe zijn. Vandaag nog zou bekend worden gemaakt dat zelfbenoemd 'The Special One' voor twee seizoenen naar Turkije vertrekt.

Mourinho zit al enkele maanden zonder club. Bij zijn laatste club AS Roma werd hij in januari ontslagen. Met Roma veroverde Mourinho in 2022 nog de Conference League.

'Smal voor vier seizoenen naar Feyenoord'

FC Twente-verdediger Gijs Smal tekent voor vier seizoenen bij Feyenoord, dat meldt het AD. De linksback zou een aanbieding van het Spaanse Las Palmas hebben geweigerd en speelt naar verluidt vanaf volgend seizoen in De Kuip.

Smal speelt sinds de zomer van 2020 voor Twente, waar hij tot 123 wedstrijden kwam, vier keer scoorde en 21 assists gaf.

Gijs Smal

'Feyenoord sprak met Priske'

Feyenoord komt steeds dichter bij de presentatie van een nieuwe hoofdcoach na het vertrek van Arne Slot. De Rotterdammers zouden volgens Voetbal International al gesproken hebben met hun topkandidaat Brian Priske. Dennis te Kloesse, algemeen en technisch directeur van Feyenoord en de Deen zouden donderdag een afspraak hebben gehad.

De Deense trainer zou het hoofdtrainerschap in De Kuip zien zitten, maar zijn huidige club Sparta Praag, dat met Priske twee keer op rij kampioen werd, laat hun trainer niet zomaar gaan. Feyenoord bood naar verluidt al een miljoen euro, maar de Tsjechen veegden dat bod van tafel.

Brian Priske

Cavani zet punt achter interlandloopbaan

Edinson Cavani heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De spits kwam 136 keer uit voor Uruguay en was goed voor 58 doelpunten. Hij werd op het WK van 2010 vierde en een jaar later won hij met Uruguay de Copa América.

De 37-jarige Cavani, die in Europa voor onder meer Napoli, Paris Saint-Germain, Palermo en Manchester United uitkwam, blijft wel spelen voor Boca Juniors.

'Metz licht koopoptie van Ajacied Mikautadze'

Ajax raakt Georges Mikautadze kwijt aan Metz, zo meldt De Telegraaf. De Georgische aanvaller werd het afgelopen halfjaar al verhuurd aan de Franse club, waarvoor hij dertien goals en vier assists noteerde in twintig duels.

Naar verluidt heeft Metz de koopoptie in het huurcontract, ter waarde van dertien miljoen euro, gelicht. Een jaar geleden legde Ajax nog zestien miljoen euro neer voor Mikautadze.

Mikautadze

Fortuna Sittard versterkt zich met Dahlhaus

Jasper Dahlhaus maakt de overstap naar Fortuna Sittard. De 22-jarige Nederlander, die de afgelopen seizoenen furore maakte als aanvallende vleugelverdediger en middenvelder bij FC Eindhoven, tekent voor twee jaar bij de Limburgers.

Fortuna is vroeg in de zomerstop al actief op de transfermarkt: eerder werden Makan Aïto en Ante Erceg gepresenteerd als nieuwe aanwinsten.

Kompany geeft eerste persconferentie als hoofdcoach Bayern München

Vincent Kompany heeft donderdag zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer van Bayern München gegeven. "Van de spelers verlang ik dat ze dapper zijn en persoonlijkheid tonen", aldus Kompany, die verwijst naar zijn eigen voetbalverleden. "Ik ben opgegroeid met het straatvoetbal van Brussel. Ik wil dat mijn team een agressieve speelstijl hanteert."

Kompany tekende deze week een contract tot 2027 in München. De voormalig verdediger degradeerde dit seizoen uit de Premier League met Burnley.

Vincent Kompany tijdens zijn eerste persconferenties als coach van Bayern München

FC Twente raakt Amerikaanse spits Ziemer kwijt

Kersvers landskampioen FC Twente raakt de Amerikaanse spits Taylor Ziemer kwijt. De 25-jarige Ziemer, afgelopen seizoen goed voor tien doelpunten. stapt over van de Twente-vrouwen naar het Duitse 1. FC Köln.

Eerder al werd bekend dat de gehuurde basisspeelsters en Oranje-internationals Caitlin Dijkstra en Wieke Kaptein naar respectievelijk VfL Wolfsburg en Chelsea vertrekken. Ook routinier Renate Jansen, Marisa Olislagers, Marit Auée, Fieke Kroese, Annouk Boshuizen en Leonie Doege gaan weg uit Enschede. Danique Kerkdijk stopt.

Werner blijft nog een jaar bij Spurs

Timo Werner speelt ook volgend seizoen voor Tottenham Hotspur. De Londense club huurt de aanvaller ook komend jaar van RB Leipzig. De Duitser kwam in januari op huurbasis over en maakte sinds die tijd in veertien wedstrijden twee treffers.

De 57-voudig international kon daar bondscoach Julian Nagelsmann niet mee overtuigen. Werner zit niet in de voorlopige selectie van het Duitse nationale elftal.

Timo Werner blijft bij Chelsea

Santoni vertrekt bij FC Dordrecht

Trainer Michele Santoni vertrekt bij FC Dordrecht. De succestrainer die afgelopen seizoen vierde werd met de 'Schapenkoppen' gaat aan de slag bij US Triestina in de Serie C. Santoni stond sinds 2021 aan het roer in Dordrecht.

Dit jaar was de Italiaan dus dichtbij promotie, maar he ging mis in de play-offs. Daarin was FC Emmen over twee wedstrijden te sterk.

Santoni vertrekt bij Dordrecht

'Priske wil naar Feyenoord, afkoopsom vormt obstakel'

Trainer August Priske wil dolgraag naar Feyenoord, zo meldt het AD. De Deen is naar verluidt de topkandidaat om het stokje over te nemen van Arne Slot, die naar Liverpool vertrekt.

Sparta Praag, de huidige werkgever van Priske, wil zijn trainer echter niet zomaar laten gaan. Het AD meldt dat Feyenoord een miljoen euro heeft geboden op de trainer, maar dat de Tsjechen dit aanbod resoluut van tafel hebben geveegd.

Flick nieuwe trainer Barcelona

FC Barcelona heeft een nieuwe trainer. De 59-jarige Duitser Hansi Flick is aangesteld als de opvolger van Xavi Hernández. Vrijdag werd al bekend dat Xavi moest vertrekken bij Barcelona en vandaag werd zijn contract ontbonden.

Flick heeft getekend tot medio 2026.

Rummenigge bevestigt komst Kompany bij Bayern

Het heeft er alle schijn van dat Vincent Kompany de nieuwe trainer gaat worden van Bayern München. Oud-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zegt in gesprek met het Duitse Sky Sports dat de laatste plooien nog moeten worden gladgestreken, maar dat de 38-jarige Belg de nieuwe trainer zal worden.

Rummenigge zegt dat Pep Guardiola een belangrijke rol heeft gespeeld in de komst van Kompany. Het was Guardiola die de keuze adviseerde: "Hij had hem als aanvoerder bij City en Pep volgde hem ook toen hij bij Burnley was. Pep kent Vincent goed en zijn mening wordt door ons zeer gewaardeerd."

Kompany stond stond tussen 2006 en 2008 onder contract bij het Duitse Hamburger SV. Daarna verkaste de verdediger naar Manchester City. In 2020 besloot hij als speler/coach zijn carrière bij Anderlecht. Afgelopen seizoen degradeerde hij met het Engelse Burnley uit de Premier League. Vorig jaar leidde hij zijn ploeg nog naar de titel in de Championship.

Kuijt blijft coach bij gepromoveerd Beerschot

Dirk Kuijt heeft zijn contract verlengd als trainer van het Belgische Beerschot. Onder leiding van de 43-jarige Nederlander werd Beerschot dit seizoen kampioen op het tweede niveau. Hij tekent een contract voor het komende seizoen, met een optie voor nog een jaar.

"De afgelopen weken werden er heel wat gesprekken gevoerd tussen mij en aandeelhouder United World", aldus Kuijt, sinds december coach van 'de Beren'. "Ik heb er veel vertrouwen in dat we hier samen verder kunnen bouwen aan een mooi project."

Dirk Kuijt na het behalen van de titel in de Belgische Challenger Pro League

Saibari heeft verlengd bij PSV

PSV heeft het contract met Ismael Saibari opengebroken en met een jaar verlengd. De 23-jarige Marokkaanse middenvelder is nu tot de zomer van 2029 aan de regerend landskampioen verbonden.

Saibari maakte in 2020 zijn debuut in het eerste elftal en brak afgelopen seizoen onder hoofdtrainer Peter Bosz door. In september vorig jaar verlengde de Marokkaanse international zijn contract al tot 2028.

Volendam strikt Busby

FC Volendam heeft de gerenommeerde scout Patrick Busby aangesteld als technisch directeur. De 51-jarige Busby moet de gedegradeerde club, waar het afgelopen seizoen onrustig was op bestuurlijk vlak, weer aan promotie naar de eredivisie helpen.

Busby werkte de afgelopen jaren als scout bij clubs als Ajax, FC Groningen, Brighton & Hove Albion, Hamburger SV en FC Twente. Het wordt de eerste keer dat hij als technisch directeur aan de slag gaat.

Assistent Hermans volgt hoofdcoach Verberne op bij MVV

Oud-speler Edwin Hermans is de nieuwe hoofdcoach van MVV, als opvolger van Maurice Verberne onder wie de Maastrichtenaren afgelopen seizoen als negende eindigden in de Keuken Kampioen Divisie.

De 50-jarige Hermans speelde van 1995 tot 1997 als linksback bij de Maastrichtse club. Hij kwam verder uit voor onder meer Fortuna Sittard en De Graafschap, vele seizoenen op eredivisieniveau. De afgelopen twee jaar was de Brabander de assistent-trainer van Verberne.

Fortuna haalt 34-jarige Kroatische spits

Fortuna Sittard heeft zich voor de komende twee seizoenen versterkt met Ante Erceg. De 34-jarige spits wordt transfervrij binnengehaald nadat hij in maart was vertrokken bij NK Istra.

De Kroaat speelde eerder voor onder meer RNK Split, Hajduk Split en Brondby IF.

Ante Erceg

Chelsea aast op Leicester City-manager Maresca

Chelsea heeft z'n zinnen gezet op Leicester City-manager Enzo Maresca als vervanger van Mauricio Pochettino en zou ook al met hem in gesprek zijn. Eerder leek ook Ipswich Town-manager Kieran McKenna in de markt te zijn, maar die blijft toch de bij club die hij afgelopen seizoen naar de Premier League heeft weten te loodsen.

Daarin is Maresca ook geslaagd met Leicester City, waar de 44-jarige Italiaan vorig jaar juni in dienst trad, nadat de 'Foxes' net gedegradeerd waren. Onder Maresca werd de landskampioen van 2016 kampioen in het Championship.

Enzo Maresca

Bosschaart nieuwe trainer Feyenoord Onder 21

Feyenoord heeft Pascal Bosschaart aangesteld als trainer van Feyenoord Onder 21. De 44-jarige oud-prof, die zelf in de jeugdopleiding van de Rotterdamse club speelde en later via FC Utrecht ook het eerste elftal haalde, is de opvolger van Melvin Boel.

Afgelopen seizoen was Bosschaart door Feyenoord gedetacheerd bij eerstedivisieclub FC Dordrecht, waar hij assistent was van trainer van Michele Santoni.

Pascal Bosschaart

Martial weg bij United

Anthony Martial vertrekt bij Manchester United. De Franse aanvaller heeft een aflopend contract bij de club van manager Erik ten Hag.

De 28-jarige Martial arriveerde in 2015 bij United en speelde 317 duels (90 goals). Door blessures kwam hij de laatste jaren weinig in actie. Zaterdag ontbrak Martial ook in de selectie bij de gewonnen FA Cup.

Het is nog niet bekend wat zijn nieuwe club wordt.

Gouden Schoen naar topscorer Kane

Hij greep met zijn club Bayern München naast alle prijzen, maar de Gouden Schoen voor topscorer van Europa gaat naar Harry Kane. Met 36 doelpunten is de Engelse spits de productiefste van alle Europese competities.

Met 28 goals eindigt Serhou Guirassy (VfB Stuttgart) als tweede, Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) en Erling Haaland (Manchester City) eindigen met 27 doelpunten op een gedeelde derde plek.

Luuk de Jong (PSV) en Vangelis Pavlidis (AZ) delen met 29 goals de tiende plek, terwijl ze qua doelpuntenproductie eigenlijk tweede achter Kane staan. Maar in de ranglijst van de Gouden Schoen tellen topcompetities zwaarder: het aantal goals in competities als de Premier League, de Bundesliga, de Ligue 1 en de Serie A wordt met de factor 2 vermenigvuldigd, de eredivisie met 1,5.

Het is voor Kane de eerste keer dat hij de Gouden Schoen wint. Eerder werd hij wel drie keer topscorer van de Premier League.

Harry Kane juicht na weer een doelpunt voor Bayern München

Faber verlaat jeugdopleiding PSV en gaat voor het eerst op buitenlands avontuur

Ernest Faber neemt afscheid als hoofd jeugdopleiding bij PSV en gaat aan de slag als directeur voetbalzaken bij het Australische Adelaide United FC.

De 52-jarige Faber gaat voor het eerst in zijn carrière aan de slag bij een buitenlandse club.

'Priske in beeld bij Feyenoord als opvolger Slot'

Volgens het Deense voetbaltijdschrift Tipsbladet staat Brian Priske bij Feyenoord hoog op de lijst met kandidaten om Arne Slot op te volgen als trainer. De 47-jarige Deen is nu trainer van Sparta Praag en was dat eerder van FC Midtjylland en Antwerp FC.

Priske won de afgelopen twee seizoenen de Tsjechische landstitel met Sparta Praag en heeft daar nog een contract tot 2026.

Brian Priske tijdens het Europa League-duel tussen Sparta Praag en Liverpool in maart

Antwerp bevestigt vertrek Van Bommel

Het was eerder al door diverse media gemeld, maar nu is het ook officieel: Mark van Bommel stopt na twee jaar als trainer van Antwerp. Vorig jaar pakte de ploeg de dubbel, maar dit seizoen grijpt Antwerp naast Europees voetbal.

Van Bommel hield het niet droog in de laatste wedstrijd, waarin met 3-1 van Anderlecht werd gewonnen.

Chery van NEC naar Antwerp

Tjaronn Chery vervolgt zijn carrière bij Royal Antwerp, de club waar trainer Mark van Bommel juist vertrekt. Het afgelopen half jaar speelde de 35-jarige middenvelder voor NEC.

Antwerp neemt Chery over van Maccabi Haifa, dat hem afgelopen maanden verhuurde aan NEC.

Eagles-aanvoerder naar Twente

Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers speelt komend seizoen bij FC Twente. Dat heeft technisch directeur Paul Bosvelt van de club uit Deventer bevestigd aan ESPN.

"We hebben geprobeerd om het nieuws over de play-offs heen te tillen. Maar Twente was denk ik iets te enthousiast", zei Paul Bosvelt voorafgaand aan het duel met FC Utrecht in de finale van de play-offs.

Linksback Kuipers scoorde liefst vijf keer dit seizoen. Hij had nog een contract voor een jaar bij Go Ahead. Het is onbekend hoe hoog de transfersom is.

Bas Kuipers

Fenerbahçe-speler Bonucci (37) stopt ermee

Leonardo Bonucci hangt zijn voetbalschoenen voorgoed aan de wilgen. Dat maakte zijn huidige club Fenerbahçe bekend. De 37-jarige Italiaan speelde tot nu toe twaalf wedstrijden voor de Turkse topclub.

Bonucci had een roerig laatste seizoen. De verdediger begon na de zomer bij Union Berlin, maar verkaste halverwege het seizoen naar Fenerbahçe, waar hij vanwege lichte blessures niet aan veel spelen toe kwam.

In Italië gold Bonucci, die zijn succesvolste periode bij Juventus doorbracht, als grote speler. Hij werd in 2021 Europees kampioen met de Azzurri en won als speler van Juventus negen landstitels en vijf keer de Italiaanse beker. Hij speelde 121 interlands en werd in 2016 uitgeroepen tot Italiaans voetballer van het jaar.

Leonardo Bonucci

'Juventus gaat vol voor Zirkzee'

La Gazzetta dello Sport, de grootste sportkrant van Italië, meldt vandaag dat Juventus vol inzet op Joshua Zirkzee. De Nederlandse spits heeft een goed seizoen achter de rug, waarin hij elf keer scoorde en met zijn club Bologna Champions League-voetbal bereikte.

Belangrijke figuur in de transfer van Zirkzee is Thiago Motta. Die is nu nog trainer van Bologna, maar maakt eerdaags de overstap naar Juventus. Hij zou zijn 'lieveling' willen meenemen naar zijn nieuwe club, die bereid is daarvoor 40 miljoen euro te betalen.

Zirkzee en Motta bij Bologna

Plymouth haalt Rooney binnen

Ook Wayne Rooney heeft een nieuwe club. Hij gaat aan de slag bij Plymouth Argyle, dat op een haar na degradeerde uit het Championship.

De voormalig topspits van Manchester United beleeft een tot dusver weinig succesvolle trainerscarrière. Rooney (38) had Derby County, DC United en Birmingham City onder zijn hoede.

Sky Sport: Kompany naar Bayern

Het Duitse Sky Sport meldt dat Vincent Kompany de nieuwe trainer wordt van Bayern München. De Duitse grootmacht betaalt naar verluidt 10 tot 12 miljoen euro aan Burnley. Onder leiding van Kompany degradeerde die club uit de Engelse Premier League.

Kompany, voormalig verdediger van Manchester City en de Belgische ploeg. zou een contract tot en met 2027 tekenen.

Vincvent Kompant

'Kuijt verlengt met twee jaar bij Beerschot'

Dirk Kuijt kan bij het Belgische Beerschot een contract voor twee seizoenen tekenen, meldt Het Laatste Nieuws. De 104-voudig international nam in december 2023 het stokje over bij de Antwerpse club en promoveerde een paar maanden later naar het hoogste niveau. Verlenging van Kuijts contract was ondanks het sportieve succes nog niet vanzelfsprekend, vanwege een hoop bestuurlijke onrust.

Dirk Kuijt

'AC Milan dichtbij akkoord met trainer Fonseca'

AC Milan wil Paulo Fonseca als opvolger van Stefano Piolo, die na vijf seizoenen vertrekt uit de hoofdstad van Lombardije. Fonseca is op dit moment trainer van Lille. Eerder stond de Portugese trainer onder contract bij onder meer FC Porto, AS Roma en Sjachtar Donetsk.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde sportkrant Gazzetta dello Sport naderen de partijen een akkoord.

r

PEC Zwolle strikt Gerry Hamstra als technisch directeur

PEC Zwolle heeft Gerry Hamstra vastgelegd als technisch directeur. De 53-jarige Groninger zat na zijn vertrek bij Ajax zonder club. Hij tekent voor twee seizoenen.

Hamstra begon in april 2021 bij Ajax in een ondersteunende rol onder directeur voetbalzaken Marc Overmars. Na het vertrek van Overmars in februari 2022 werd hij technisch manager. Zijn doorlopende contract in Amsterdam werd in april 2023 ontbonden.

Algemeen directeur Xander Czaikowski is tevreden met de aanstelling van Hamstra: "In samenspraak met de technische staf, technisch manager Mark Coonen en het scoutingapparaat ligt de focus van Gerry vanaf dit moment op het samenstellen van een zo sterk mogelijke selectie voor volgend seizoen. Daarbij wens ik Gerry met zijn team natuurlijk alle succes toe."

Gerry Hamstra

Ten Hag wil niets weten van ontslag

Erik ten Hag wil niets weten van een mogelijk ontslag bij Manchester United. Hij zegt zich te focussen op de kans om de FA Cup te winnen op zaterdagmiddag. Daarvoor moet worden gewonnen van stadsgenoot en landskampioen Manchester City.

Eerder vandaag werd al gemeld door Britse media dat zelfs het winnen van de FA Cup de baan van Ten Hag niet zal kunnen redden.

Ten Hag over mogelijk ontslag: 'Focus me op mijn taak'

Ook Heerenveen-vrouwen hebben nieuwe coach: oud-speler Tarvajärvi

Na het mannenteam heeft ook het vrouwenteam van sc Heerenveen een nieuwe coach. Oud-speler Niklas Tarvajärvi tekende een contract voor één seizoen. De 41-jarige Fin volgt Hans Schrijver op bij de nummer tien van afgelopen eredivisieseizoen.

Lees hieronder verder:

'United ontslaat Ten Hag, ook bij winst FA Cup'

Erik ten Hag

Hoe de FA Cup-finale tussen Manchester United en Manchester City morgen ook afloopt, het zal de laatste wedstrijd van Erik ten Hag worden. De Britse kwaliteitskrant The Guardian schrijft dat ook bekerwinst Ten Hag niet zal redden.

Onder de Nederlandse manager werd United dit seizoen slechts achtste, de slechtste prestatie sinds 1990. Met de nieuwe geldschieter Jim Ratcliffe hoopt de club de weg omhoog in te zetten, maar dat gaat naar verluidt zonder Ten Hag gebeuren.

Als mogelijke opvolgers worden Thomas Tuchel (Bayern München), Mauricio Pochettino (Chelsea), Graham Potter (ex-Chelsea), Thomas Frank (Brentford) en Kieran McKenna (Ipswich) genoemd.

Van Persie haalt Smans naar Friesland

Levi Smans is de eerste aanwinst voor Robin van Persie als trainer van sc Heerenveen. De 21-jarige middenvelder komt over van VVV-Venlo, waar hij dit seizoen goed was voor negen doelpunten.

Smans is overigens de tweede zomeraanwinst van Heerenveen. Al voordat Van Persie werd gecontracteerd als nieuwe trainer, namen de Friezen Sam Kersten over van PEC Zwolle.

Levi Smans

Fortuna haalt Fransman

Dit is Makan Aïko, de eerste zomeraanwinst van Fortuna Sittard. De 23-jarige Franse aanvaller komt transfervrij over van Le Mans, dat uitkomt op het derde niveau.

Aïko tekent voor twee jaar in Zuid-Limburg, met een optie op een derde seizoen.

Gewilde Zirkzee valt in de prijzen

Hij haalde de voorlopige EK-selectie niet, maar Joshua Zirkzee is in Italië wel in de prijzen gevallen. De jonge spits van Bologna is uitgeroepen tot beste speler onder de 23 van de Serie A.

Zirkzee maakte elf treffers voor Bologna, dat verrassend derde staat in Italië. Door die prestatie wordt de aanvaller in verband gebracht met diverse topclubs, Juventus is het meest concreet.

'Sparta wil Strootman terughalen'

Sparta Rotterdam is in contact met Kevin Strootman over een terugkeer, zo meldt VI. De middenvelder nam afgelopen week afscheid van Genoa, waar hij transfervrij vertrekt.

De 34-jarige Strootman begon zijn loopbaan in 2008 bij Sparta. Via FC Utrecht en PSV belandde de 46-voudig international van Oranje in Italië bij AS Roma. De linkspoot speelde ook bij Olympique Marseille en Cagliari

Kevin Strootman neemt afscheid bij Genoa

Champions League-finale live bij de NOS

De vrouwen van FC Barcelona en Olympique Lyon bereiden zich voor op de Champions League-finale, die morgen om 18.00 uur gespeeld wordt. De Spaanse ploeg van Oranje-international Esmee Brugts neemt het in Bilbao op tegen het Lyon van Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola.

De wedstrijd is te volgen via een livestream in de NOS-app, NOS.nl en de NOS-app op je smart-tv. De uitzending begint om 17.50 uur.

'Barcelona presenteert Flick maandag als opvolger Xavi'

Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo wordt Hansi Flick maandag als opvolger van hoofdtrainer Xavi Hernández bij FC Barcelona gepresenteerd.

Vorige maand besloot de trainer dat hij toch bij Barça wilde blijven, nadat hij begin dit jaar zijn vertrek al had aangekondigd. Maar nu hangt zijn ontslag toch al een tijd in de lucht.

Voorzitter Joan Laporta is namelijk boos op Xavi, omdat de trainer heeft gezegd dat het volgend seizoen door de financiële situatie bij Barcelona moeilijk wordt om te concurreren met Real Madrid en andere grote clubs in Europa.

FC Barcelona heeft het vertrek van Xavi nog niet bevestigd, maar in Spaanse media zingt de naam van de oud-trainer van Bayern München en het Duitse elftal als zijn opvolger nadrukkelijk rond.

Lutonda tekent bij PEC

PEC Zwolle heeft zich versterkt met vleugelverdediger Thierry Lutonda. De 23-jarige Belg komt transfervrij over van RKC Waalwijk, waar hij in vier seizoenen meer dan tachtig duels speelde. Lutonda heeft een contract voor twee seizoenen getekend in Zwolle.

Pioli vertrekt na vijf jaar bij Milan

AC Milan gaat volgend seizoen niet verder met hoofdtrainer Stefano Pioli, schrijft de club in een verklaring op de website. Pioli had nog een contract tot medio 2025.

De Italiaanse coach begon zijn klus op Milanello in oktober 2019 en leidde de club in 2022 na elf jaar zonder kampioensfeest weer naar de landstitel. De twee daaropvolgende jaren lukte dat niet; dit seizoen eindigt Milan als tweede in de Serie A. Zaterdag speelt de ploeg de laatste competitiewedstrijd tegen Salernitana, waarna Pioli afscheid zal nemen.

"AC Milan dankt Stefano Pioli en zijn gehele staf hartelijk voor het leiden van het eerste elftal in de afgelopen vijf jaar, het veiligstellen van een onvergetelijke landstitel en het herstellen van de consistente aanwezigheid van AC Milan in de Europese topcompetitie", schrijft de club.

Ranieri emotioneel bij afscheid

Claudio Ranieri heeft gisteravond op emotionele wijze afscheid genomen van Cagliari. De 3-2 nederlaag tegen Fiorentina was zijn laatste wedstrijd als clubtrainer, zei de 72-jarige Italiaan.

In de lange loopbaan van Ranieri was het kampioenschap met Leicester City van Engeland in 2016 het absolute hoogtepunt. Hij coachte ook grote clubs als Napoli, AS Roma, Inter, Juventus, Atlético Madrid, Valencia en Chelsea.

Mogelijk is de carrière van Ranieri nog niet helemaal voorbij. Hij gaf aan nog open te staan voor een baan als bondscoach. Eerder had hij kort Griekenland onder zijn hoede, maar na vier duels zonder overwinning werd hij al ontslagen.

Claudio Ranieri

NAC aast op Belgische coach

NAC Breda is in verregaande onderhandeling met Carl Hoefkens, meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. De voormalig Rode Duivel moet de opvolger van Jean-Paul van Gastel worden.

Onder Van Gastel probeert NAC nog terug te keren in de eredivisie. Morgen speelt de club de return in de halve finales van de play-offs tegen FC Emmen, nadat de thuiswedstrijd in 1-1 was geëindigd.

De 45-jarige Hoefkens was in België trainer van Club Brugge en Standard Luik, waar hij telkens na een half jaar werd ontslagen wegens teleurstellende resultaten.

Carl Hoefkens

'United praat met mogelijke opvolger Ten Hag'

Is Erik ten Hag komend seizoen nog manager van Manchester United? Dat is allerminst zeker, want volgens SkySports voert United verkennende gesprekken met Kieran McKenna, de trainer van Ipswich Town.

Ook Chelsea zou na het vertrek van Mauricio Pochettino zijn zinnen hebben gezet op McKenna, die vijf jaar lang als jeugdtrainer en assistent bij United werkzaam was. Onder de 38-jarige McKenna dwong Ipswich promotie naar de Premier League af.

Volgens SkySports heeft United een shortlist van vier mogelijke nieuwe trainers. Naast McKenna staan daar ook Pochettino, de bij Bayern München vertrokken Thomas Tuchel en Thomas Frank van Brentford op. Na de FA Cup-finale van zondag tegen Manchester City moet duidelijk worden of de toekomst van Ten Hag bij United ligt.

Kieran McKenna

Wordt Kompany trainer van Bayern?

In de zoektocht naar een opvolger van de vertrekkende Thomas Tuchel is Bayern München bij Vincent Kompany uitgekomen. De oud-verdediger van Manchester City degradeerde met Burnley uit de Premier League.

Probleem is wel dat de 38-jarige Belg nog een contract tot medio 2028 heeft. Volgens Britse media is Bayern bereid om zo'n 10 miljoen euro te betalen. Burnley zou iets meer dan het dubbele verlangen: 23 miljoen.

Vincent Kompany

Welkom!

Goedendag en welkom in dit transferblog. Ook in deze zomerse transferperiode houden we je hier op de hoogte van het laatste nieuws op de transfermarkt. Miljoenenaankopen, verhuurperiodes, contractverlengingen en geruchten over aanstaande transfers: het belangrijkste nieuws vind je hier.