Carl Hoefkens in december 2023, toen werkzaam bij Standard Luik
NOS Voetbal

Hoefkens nieuwe trainer NAC, volgt naar Besiktas vertrokken Van Gastel op

NAC Breda gaat met Carl Hoefkens de eredivisie in. De 45-jarige Belg heeft in Breda een contract voor drie seizoenen getekend en is de opvolger van Jean-Paul van Gastel, die vorige week met de club promoveerde.

De voormalig Belgisch international (24 interlands) was voor het laatst werkzaam bij Standard Luik, waar hij vorig jaar op Oudejaarsavond werd ontslagen. Daarvoor werkte hij jarenlang bij Club Brugge, de club waarvoor hij als verdediger ruim 150 duels speelde.

"Hoefkens past perfect binnen de cultuur die NAC nastreeft", aldus technisch directeur Peter Maas in een verklaring op de clubwebsite. "Zijn toewijding aan topsport, innovatie en samenwerking maakt hem tot een ideaal uithangbord voor onze organisatie."

Nieuwe hoofdcoach Hoefkens: 'NAC moet mikken op zevende plaats in eredivisie'

In gesprek met de NOS laat Hoefkens weten dat de promotie naar de eredivisie geen voorwaarde was om aan de slag te gaan bij NAC. "Toen wij met de gesprekken begonnen, was er totaal nog geen sprake van promotie."

Vanzelfsprekend mikt Hoefkens op handhaving, maar volgens de Belg zit er op termijn meer in. "NAC moet mikken op de zevende, achtste plaats, met af en toe een uitschieter."

Van Gastel assistent in Turkije

Van Gastel ruilde het hoofdtrainerschap bij NAC deze week in voor de functie van assistent bij de Turkse topclub Besiktas, dat Giovanni van Bronckhorst woensdag presenteerde als nieuwe hoofdcoach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl