Gijs Smal
NOS Voetbalโ€ข

FC Twente-verdediger Smal tekent voor vier seizoenen bij Feyenoord

Feyenoord heeft de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Gijs Smal tekent tot medio 2028 een contract bij de nummer twee van de eredivisie. Smal verlaat FC Twente transfervrij.

De linksback heeft er zin in om met Feyenoord in de Champions League uit te komen. "Ik kijk met name uit naar het spelen in De Kuip, de vele grote wedstrijden in het binnen- en buitenland en dan met name natuurlijk op het podium van de Champions League. Dit is de mooie nieuwe uitdaging die ik ambieerde."

De 26-jarige Smal debuteerde in 2017 in het betaald voetbal bij FC Volendam, daarna maakte de verdediger de overstap nar FC Twente waar hij de afgelopen vier jaar voor speelde. Met die club plaatste hij zich afgelopen seizoen voor de voorrondes van de Champions League.

Nu gaat hij aan de slag in De Kuip, waar de back zeker zijn kansen gaat krijgen nu Quilindschy Hartman nog herstellende is van een kruisbandblessure. "Mensen mogen van mij verwachten dat ik naast het verdedigen ook de nodige meters aan de zijlijn ga maken", vertelt de back.

Tweede aanwinst

Smal is de tweede zomeraanwinst voor de Rotterdamse club. Eerder werd Anis Hadj-Moussa al overgenomen van Patro Eisden Maasmechelen. De 22-jarige buitenspeler speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij Vitesse.

Feyenoord hoopt ook op korte termijn de nieuwe trainer voor het komende seizoen bekend te maken. De Deen Brian Priske, nu werkzaam bij Sparta Praag, zou de favoriet zijn om de naar Liverpool vertrokken Arne Slot op te volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl