Teun Koopmeiners speelde zijn laatste wedstrijd in clubverband.

Koopmeiners verliest slotduel, Atalanta-ploeggenoot Scalvini mist EK door kruisbandblessure

Teun Koopmeiners kan zich opmaken voor het EK voetbal nu de Serie A er dan echt helemaal op zit. De laatste wedstrijd van Atalanta in een succesvol seizoen ging in eigen huis met 2-3 verloren. Koopmeiners speelde negentig minuten, liep geen kwetsuren op en kan zich op 7 juni melden bij Oranje.

Zijn ploeggenoot Giorgio Scalvini kwam niet ongeschonden uit het duel. De 20-jarige verdediger liep in de slotfase een kruisbandblessure op en mist het EK. Scalvini behoorde tot de voorselectie van titelverdediger Italië.

Inhaalwedstrijd

Atalanta en Fiorentina speelden nog een inhaalwedstrijd. Dat kon niet eerder omdat beide ploegen in een Europese finale stonden. Fiorentina verloor de eindstrijd van de Conference League van Olympiakos Piraeus en Atalanta won de Europa League ten koste van Bayer Leverkusen.

Scalvini moet het veld hinkend verlaten

In de laatste wedstijd stond er weinig op het spel. Atalanta kon bij winst over Juventus heen wippen naar de derde plaats, maar deelname aan de Champions League was al veiliggesteld. Fiorentina zou ongeacht de uitslag op plek acht blijven staan, voldoende voor deelname aan de Conference League.

Snelle goals

Andrea Belotti zette de gasten uit Florence na zes minuten op voorsprong. Hij kopte een voorzet van Gaetano Castrovilli binnen onder doelman Marco Carnesecchi: 0-1.

Vijf minuten later was het gelijk. Ademola Lookman, de held van de Europa League-finale, stiftte de bal over doelman Tommaso Martinelli. De 18-jarige keeper maakte zijn debuut in het eerste.

Ademola Lookman scoorde opnieuw.

Niet veel later stond Fiorentina weer op voorsprong. Nicolás González schoot de bal ver in de hoek op aangeven van Cristiano Biraghi. Zo kreeg het publiek, dat in de stromende regen moest toekijken, al binnen twintig minuten drie doelpunten te zien.

Daarna moest het publiek het tien minuten doen zonder treffer, maar toen was het toch weer raak. Scalvini schoof de bal van grote afstand langs Martinelli: 2-2.

Opnieuw Belotti

Kort voor rust scoorden de gasten opnieuw, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Maar, op slag van rust was het alsnog 3-2. Na een ouderwetse scrimmage kon Belotti zijn tweede binnenwerken.