Marten de Roon loopt het EK in Duitsland mis
NOS Voetbal

Oranje op EK in Duitsland zonder geblesseerde De Roon

Marten de Roon mist het EK voetbal met Oranje. De 33-jarige middenvelder van Atalanta liep twee weken een spierblessure op in de Italiaanse bekerfinale en zal niet op tijd fit zijn voor het toernooi in Duitsland.

Bondscoach Ronald Koeman maakt woensdag de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal bekend, waarin 42-voudig international De Roon zal ontbreken. Na het afvallen van De Roon bestaat de voorselectie nog uit 29 spelers. Koeman zal nog drie voetballers teleur moeten stellen.

De Roon liep door de blessure ook al de Europa League-finale van vorige week tegen Bayer Leverkusen mis, die Atalanta met 3-0 won.

"Ik kan me niet voorstellen dat ik een week in mijn carrière, of mijn leven, heb gehad met zoveel ups en downs", schrijft De Roon op sociale media. "Ik kom er wel overheen. Ik zal ons team en mijn vrienden volgen als een fan, maar nu is een hele zware dag."

Vorige week zei De Roon nog hoop te hebben op deelname aan het EK: "Ik ben heel positief. De één doet er twee of drie weken over. De andere zes weken. Het hangt ervan af hoe het zich ontwikkelt, maar ik heb er vertrouwen in", zei hij een dag voor de Europa League-finale. Het bleek ijdele hoop.

De Roon gelooft erin eerste EK-wedstrijd te halen: 'Heb er heel veel vertrouwen in'
Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl