Transferblog
NOS VoetbalAangepast

'Geertruida voor 25 miljoen naar Leipzig' • 'PSV praat met Karsdorp'

In dit blog lees je het belangrijkste nieuws over de transfermarkt in het voetbal, die sluit op dinsdag 2 september.

Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje.


Kogel lijkt door de kerk: 'Geertruida voor 25 miljoen onderweg naar Leipzig'

Transferexpert Fabrizio Romano is er zeker van: Lutsharel Geertruida maakt de overstap naar RB Leipzig. Op X meldt hij dat de vlucht en medische keuring al zijn gepland.

De transfer zou Feyenoord zo'n 25 miljoen euro opleveren. Geertruida was de topkandidaat van de Duitse club om de vertrekkende Mo Simakan te vervangen.

Willem II versterkt zich met Belg

Willem II heeft zich versterkt met de 24-jarige Boris Lambert. De Belgische middenvelder komt over van KAS Eupen en tekent voor vier jaar in Tilburg.

Boris Lambert

'RB Leipzig meldt zich vlak voor deadline voor Geertruida'

RB Leipzig heeft interesse in Lutsharel Geertruida van Feyenoord, meldt journalist Fabrizio Romano. De verdediger wordt gezien als het belangrijkste doelwit om de mogelijk naar Liverpool vertrekkende Mo Simakan te vervangen.

De interesse van de Duitse club is niet nieuw; Leipzig had vorig jaar ook al belangstelling voor Geertruida. De club zal echter snel moeten handelen, want de transfermarkt in Duitsland sluit vrijdagavond. Nederlandse clubs hebben tot maandag de tijd om nog spelers aan te trekken of te verkopen.

Ünüvar vertrekt naar La Liga

Naci Ünüvar verlaat Ajax opnieuw. De 21-jarige vleugelaanvaller vertrekt op huurbasis naar Espanyol, met een optie tot koop. Beide clubs hebben de overeenkomst bevestigd.

Als Espanyol erin slaagt zich dit seizoen te handhaven in La Liga, dan zal de club Ünüvar naar verluidt voor ongeveer één miljoen euro definitief overnemen.

Ünüvar doorliep de jeugdopleiding van Ajax met succes, maar een doorbraak in het eerste elftal bleef uit. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen kreeg hij te horen dat hij niet voorkwam in de plannen van de nieuwe trainer Francesco Farioli. De afgelopen seizoenen werd Ünüvar al verhuurd aan Trabzonspor en FC Twente. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2026.

'PSV praat met Karsdorp'

Volgens diverse media heeft PSV interesse in de diensten van Rick Karsdorp. De verdediger, twee eerder twee periodes uitkwam voor Feyenoord, liet eerder vandaag zijn contract ontbinden bij AS Roma.

Karsdorp zou in Eindhoven de opvolger moeten worden van Jordan Teze, die naar AS Monaco vertrok.

Officieel: Lukaku naar Napoli

Ook deze transfer hing al even in de lucht. Romelu Lukaku heeft zijn transfer naar Napoli afgerond. De 31-jarige spits komt voor zo'n 30 miljoen euro over van Chelsea en tekent voor drie jaar. Het salaris van de Belg bedraagt naar verluidt acht miljoen euro per jaar.

De afgelopen twee seizoenen speelde Lukaku op huurbasis voor Inter en AS Roma. In 2021 nam Chelsea de aanvaller voor 113 miljoen euro over van Inter. Bij Napoli wordt Lukaku herenigd met coach Antonio Conte, met wie hij werkte bij Internazionale.

Kogel door de kerk: Ajax presenteert Weghorst, Oranje-spits tekent voor twee jaar

Ajax heeft de komst van Wout Weghorst wereldkundig gemaakt. De 32-jarige spits komt over van Burnley en tekent voor twee jaar tot medio 2026.

"Wout staat voor absolute topsportbeleving en dat vinden wij enorm belangrijk bij Ajax", lichtte technisch directeur Alex Kroes toe in een persbericht. "Hij is een veel scorende spits die het iedere tegenstander continu lastig maakt. Er komen veel wedstrijden aan de komende maanden, dus we zijn blij dat Wout ons komt versterken."

Lees hieronder verder:

Meer versterkingen voor Almere City

Na het vastleggen van Damil Dankerlui meldt Almere City de komst van nog twee nieuwe spelers. Ruben Providence komt over van het Oostenrijkse TSV Hartberg en Junior Kadile komt van Stade Lavallois uit de Franse Ligue 2. Beide aanvallers zijn Frans, en zullen zich waarschijnlijk snel thuis voelen in Flevoland.

Met Thomas Robinet, Logan Delaurier-Chaubet, Faiz Mattoir en Théo Barbet stonden er al vier Franse spelers onder contract bij Almere City.

De kans is groot dat we vandaag in dit blog nog een keer terugkeren in Almere, volgens RTV Noord vertrekt Stije Resink namelijk naar FC Groningen. Almere City ontkent dat de transfer al rond is.

Almere City FC haalt vleugelverdediger Dankerlui terug

Damil Dankerlui keert terug bij Almere City FC. De eredivisionist neemt de rechtervleugelverdediger over van de Griekse club Panserraikos.

De 28-jarige Dankerlui voetbalde in de jeugd bij Almere. Ajax nam hem in 2011 over. Dankerlui speelde bij de Amsterdammers in het tweede elftal en daarna kwam hij nog uit voor Willem II en FC Groningen.

Almere City is na drie speelronden nog puntloos.

Chelsea verhuurt doelman Kepa opnieuw, nu aan Bournemouth

Chelsea stalt keeper Kepa Arrizabalaga dit seizoen op huurbasis bij Bournemouth. De club uit Londen hoopt tijdens deze laatste twee dagen van de transfermarkt nog afscheid te nemen van een deel van de te grote groep van ruim vijftig spelers, van wie zeven keepers.

Kepa is met zijn komst voor zo'n 85 miljoen euro in 2018 van Athletic Club nog altijd de duurste keeper ter wereld, maar was in Londen nog geen groot succes. De 29-jarige Bask speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Champions League-winnaar Real Madrid. Hij verloor zijn plaats gedurende het seizoen aan de Oekraïner Andriy Lunin

Kepa Arrizabalaga

Spierings verruilt RC Lens voor Deense club Brøndby IF

Stijn Spierings zet zijn voetballoopbaan voort in Denemarken. De 28-jarige middenvelder ondertekent een contract voor drie jaar bij Brøndby IF.

Spierings komt over van RC Lens, dat hem een jaar geleden van Toulouse overnam. Omdat Spierings niet aan spelen toekwam, keerde hij op huurbasis terug bij Toulouse.

Eerder voetbalde Spierings voor AZ, Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en Levski Sofia.

Koopmeiners definitief naar Juventus

De transfer van Teun Koopmeiners naar Juventus is vandaag rondgekomen. De Oude Dame betaalt ruim vijftig miljoen aan Atalanta voor de middenvelder.

Lees hier meer over de overgang van Koopmeiners:

'Lyon doet bod op Forbs'

Volgens het doorgaans goed ingelichte L'Équipe heeft Olympique Lyonnais en bod gedaan op Ajacied Carlos Forbs. De 20-jarige Portugees werd vorig jaar voor veertien miljoen naar Amsterdam gehaald en scoorde in totaal drie keer. Volgens de Telegraaf zou Lyon vijftien miljoen over hebben voor de kunsten van Forbs.

Koopmeiners krijgt heldenonthaal vlak voor medische keuring

Teun Koopmeiners wordt bij zijn medische keuring als held onthaald bij Juventus. De middenvelder is dicht bij een transfer naar De Oude Dame.

Koopmeiners krijgt heldenonthaal vlak voor medische keuring bij Juventus

NEC tekent Japanse aanvaller

NEC heeft wederom een Japanse speler aangetrokken. De 19-jarige aanvaller Kento Shiogai ligt voor vier seizoenen vast in Nijmegen. Shiogai komt over van Keio University. Hij is de derde Japanner in de selectie, na Kodai Sano en Koki Ogawa.

Excelsior haalt Zach Booth, de jongste van de twee voetbalbroers

Excelsior heeft zich versterkt met Zach Booth. De 20-jarige Amerikaan, die afgelopen seizoen nog op huurbasis uitkwam voor FC Volendam, wordt overgenomen van het Engelse Leicester City.

Booth is de jongere broer van Taylor Booth, speler van FC Utrecht. Zoals het een oudere broer betaamt, verpestte Taylor Booth begin dit jaar de wedstrijd waarin Zach Booth zijn eerste goal in Volendamse dienst maakte, door er met een hattrick voor te zorgen dat Zach en consorten met een 2-4 nederlaag van het veld stapten.

Maar dat terzijde. Zach Booth is nu speler van Excelsior en zal dat volgens zijn pasgetekende contract drie jaar blijven.

Weghorst, het is 'm echt

Op een foto van Volkskrant-journalist Willem Vissers is een man te zien die verdacht veel wegheeft van Wout Weghorst. De foto is gemaakt bij de Arena. De Oranjespits wordt vandaag medisch gekeurd bij Ajax.

Farioli wenst Vos succes bij Milan

Daar is de bevestiging. Silvano Vos gaat naar AC Milan. Ajax-coach Francesco Farioli wenst hem woensdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok "veel succes bij deze klassieke voetbaclub."

De 19-jarige middenvelder vertrekt voor ongeveer vijf miljoen euro naar AC Milan.

Weghorst gespot in Johan Cruijff Arena?

De man die op deze foto op zijn hurken zit, zou Wout Weghorst zijn, Ajax' hoop in bange dagen.

Inzoomen heeft weinig zin, dus we zullen de X-gebruikers maar op hun woord geloven. Wat daarbij helpt: ook volgens onze informatie is het een kwestie van tijd voor witte rook uit Amsterdam.

En Ajax-trainer Francesco Farioli ging ook al voorzichtig in op de komst van Weghorst.

Chiesa op weg naar Liverpool

Het lijkt er dan toch van te komen: een nieuwe speler voor Liverpool-trainer Arne Slot. Federico Chiesa is op weg naar Engeland.

De buitenspeler zou voor 10 miljoen euro plus bonussen overkomen van Juventus. Chiesa zei de fans van zijn huidige werkgever alvast vaarwel. "Ik ben heel blij en klaar voor een nieuw avontuur", voegde hij daaraan toe. "Mijn familie en kunnen niet wachten."

Een verklaring voor die bescheiden transfersom zou het medische dossier van Chiesa kunnen zijn. De Italiaans international viel sinds hij in 2022 zijn kruisband scheurde van de ene in de andere blessure. In zijn laatste drie seizoenen miste hij in totaal 84 wedstrijden omdat zijn lichaam niet meewerkte.

Chiesa is de eerste aankoop van Liverpool deze transferperiode. De Engelse topclub verzekerde zich al wel van de diensten van Giorgi Mamardashvili, maar de Georgische doelman sluit pas volgende zomer aan.

Federico Chiesa

Lukaku landt in... Rome

Romelu Lukaku mag weg bij Chelsea en lijkt hard op weg naar Napoli. De spits landde een uurtje geleden in Rome, waar zijn medische keuring zal plaatsvinden.

Lukaku is geen onbekende in de straten van de Italiaanse hoofdstad, vorig seizoen werd hij door Chelsea verhuurd aan AS Roma. Eerder diende hij in de Serie A ook al Internazionale.

Ten Hag maakt ruimte met verkoop Hannibal

Manchester United houdt de transfergoeroes aan het werk deze zomer. De club van Erik ten Hag heeft Hannibal Mejbri, voetbalnaam Hannibal, aan Burnley gesleten.

De aanvallende middenvelder had in Manchester geen uitzicht op speeltijd en werd afgelopen seizoen al verhuurd aan Sevilla.

Manchester United trok deze transferperiode al onder meer Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Joshua Zirkzee aan. Daar moet de komst van Manuel Ugarte, van Paris Saint-Germain, nog bij komen.

Daar stonden uitgaande transfers van onder anderen Mason Greenwood, Aaron Wan-Bissaka en Donny van de Beek tegenover.

Liverpool haalt EK-ster Mamardashvili

Alisson presteert voorlopig nog op de toppen van zijn kunnen, maar Liverpool heeft alvast de vervanger van de Braziliaan vastgelegd: Giorgi Mamardashvili.

De 23-jarige Georgische doelman is overgenomen van Valencia, maar speelt komend seizoen nog op huurbasis in de Spaanse sinaasappelstad. Liverpool-trainer Arne Slot heeft dus nog altijd geen zomeraankoop op het trainingsveld mogen begroeten.

Mamardashvili maakte op het afgelopen EK grote indruk in het doel van Georgië. Liverpool zou 30 miljoen voor hem hebben betaald.

Akkoord over transfer Weghorst naar Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Burnley om spits Wout Weghorst over te nemen, zo melden bronnen binnen de club aan de NOS.

De 39-voudig Oranje-international wordt woensdag in Amsterdam verwacht voor een medische keuring en kan een contract tekenen tot medio 2026.

Brobbey wil niet naar Nottingham Forest

Ajax-spits Brian Brobbey heeft aan Nottingham Forest laten weten dat hij niet naar de club uit de Premier League wil vertrekken, dat meldt kamp-Brobbey.

Daardoor heeft de Engelse club besloten de interesse in de 22-jarige aanvaller niet concreet te maken.

Brobbey kan op dit moment nog niet op een basisplaats rekenen bij Ajax. Farioli acht hem na het EK en zijn vakantie nog niet fit genoeg.

Toch wil Brobbey alleen vertrekken als de juiste club zich meldt. "Dat Ajax in geldproblemen zit, is niet ons probleem", aldus kamp-Brobbey.

Ajax hoopt transfer Weghorst rond te maken

Ajax is druk bezig om tot een overeenstemming te komen met Wout Weghorst en zijn club Burnley, zo melden bronnen binnen de Amsterdamse club aan de NOS.

Volgens De Telegraaf zijn Ajax en de Oranje-spits al akkoord over een contract tot medio 2026, maar daar is volgens zowel Ajax als kamp Weghorst nog geen sprake van.

Kadioglu gepresenteerd bij Brighton

Ferdi Kadioglu is officieel speler van Brighton and Hove Albion. Afgelopen zaterdag meldde Fenerbahce, zijn vorige werkgever, al dat Kadioglu op weg was naar de Premier League-club.

Hoewel Brighton geen mededelingen doet over de transfersom, weten Britse media te melden dat er ongeveer 30 miljoen euro gemoeid is met de overstap van de geboren Arnhemmer.

Transfer Bijlow naar Southampton afgeblazen

Justin Bijlow stond op het punt een transfer naar Premier League-club Southampton te maken, maar die overstap gaat niet door. De Feyenoord-doelman kwam bij de Engelsen niet door de medische keuring, meldt hij zelf op Instagram.

Arsenal strikt middenvelder Merino

Arsenal heeft zich verzekerd van de diensten van Mikel Merino, meldt de BBC. De Engelsen betalen iets meer dan 30 miljoen pond voor de middenvelder, die deze zomer met het Spaanse elftal het Europees Kampioenschap won. Merino was in de halve finale de held van zijn land door in de verlenging tegen Duitsland de winnende goal te maken.

Merino was al eerder actief in de Premier League, voor Newcastle United in het seizoen 2017/18. Sindsdien speelde hij in zijn vaderland voor Real Sociedad.

De vader van Merino was ook profvoetballer. Toen Mikel scoorde tegen Duitsland, vierde hij het zoals zijn vader Miguel ooit deed.

Spanjaard Merino juicht zoals zijn vader 33 jaar na doelpunt in hetzelfde stadion

Huurtransfer Feyenoorder Walemark afgerond

Feyenoord heeft Patrik Walemark (online) uitgezwaaid. De Zweedse buitenspeler wordt verhuurd aan het Poolse Lech Poznan, met optie tot koop.

Arsenal verhuurt Portugees van 35 miljoen

Arsenal stalt Fábio Vieira een seizoen lang bij FC Porto. Twee jaar geleden werd de linksbenige middenvelder nog voor een slordige 35 miljoen euro van de Portugese topclub overgenomen.

Vanwege de aanwezigheid van Martin Ødegaard en eerst Granit Xhaka en later Declan Rice en Kai Havertz kwam Vieira bij Arsenal weinig aan spelen toe.

Arsenal liet deze zomer ook al Emile Smith Rowe (Fulham), Albert Sambi Lokonga (Sevilla) en Mohamed Elneny (Al-Jazira) vertrekken, waardoor de middenlinie van de Gunners wat dunbezet oogt. Kersvers Europees kampioen Mikel Merino (Real Sociedad) wordt wel nadrukkelijk genoemd als mogelijke versterking.

Keeper Szczesny hangt keepershandschoenen aan de wilgen

Wojchiech Szczesny stopt met voetballen. Dat heeft de 34-jarige Poolse doelman bekendgemaakt via een bericht op social media.

Szczesny zit sinds een aantal weken zonder club, nadat hij na 7 seizoenen afscheid had genomen van Juventus. De keeper speelde verder onder meer bij Arsenal, Brentford en AS Roma. In totaal werd de Pool drie keer kampioen met Juventus en won hij met Arsenal twee keer de FA Cup.

'Transfersom Teun Koopmeiners in totaal 60 miljoen euro'

Ook Italiaanse media melden de door Teun Koopmeiners gedroomde transfer naar Juventus. Inmiddels sijpelen steeds meer details rondom de overgang naar buiten.

Zo zou de totale transfersom zo'n 60 miljoen euro bedragen en gaat de middenvelder ongeveer 4 miljoen euro per jaar verdienen. De medische keuring wordt woensdag verwacht.

De transfer is in één klap de duurste van deze zomer waar een Nederlander bij betrokken is.

Top-5 duurste transfers Nederlanders tot nu toe (zomer 2024/2025)

Speler Bedrag Nieuwe club
Matthijs de Ligt 45 miljoen euro Manchester United
Ian Maatsen 44,5 miljoen euro Aston Villa
Joshua Zirkzee 42,5 miljoen euro Manchester United
Mats Wieffer 32 miljoen euro Brighton & Hove Albion
Crysencio Summerville 29,30 miljoen euro West Ham United

Debuut lonkt voor Barcelona-aanwinst Dani Olmo

Dani Olmo kan vanavond zijn debuut maken voor FC Barcelona. De Spaanse middenvelder miste de eerste twee competitiewedstrijden omdat FC Barcelona niet voldeed aan de financiële regels van de Spaanse voetbalbond en Olmo niet kon inschrijven. De Catalanen zouden nog te veel geld betalen aan spelerssalarissen.

Omdat Barcelona inmiddels afscheid heeft genomen van onder meer Clément Lenglet (Atlético Madrid) en Ilkay Gündogan (Manchester City) is Olmo nu wél speelgerechtigd. FC Barcelona gaat vanavond op bezoek bij Rayo Vallecano, de aftrap is om 21.30 uur.

Juventus huurt oud-ajacied Conceição van Porto

Francisco Conceição voetbalt komend seizoen voor Juventus. De Italiaanse recordkampioen huurt de oud-speler van Ajax voor een seizoen van FC Porto. Die club kocht de Portugees afgelopen seizoen voor 10 miljoen euro van Ajax, maar stuurt de vleugelaanvaller nu dus naar de Serie A. Met de huur is een bedrag van 7 miljoen euro aan vergoedingen gemoeid.

'Feyenoord huurt verdediger van Juventus'

Feyenoord vindt in Facundo González een nieuwe centrale verdediger. Dat melden de Telegraaf en transferexpert Gianluca Di Marzio. De 21-jarige González wordt voor een jaar gehuurd van Juventus en zou zich vandaag al melden in De Kuip. Bij de huurconstructie is naar verluidt een koopoptie opgenomen van 6 miljoen euro.

González speelde in de jeugdopleiding van Espanyol en Valencia en werd vorig jaar overgenomen door Juventus. De Uruguyaan werd meteen verhuurd aan Sampdoria en kwam daar vorig seizoen tot bijna 30 wedstrijden. In 2023 werd González wereldkampioen met het elftal van Uruguay onder de 20 jaar.

FC Twente versterkt zich met Zweedse verdediger

FC Twente heeft de 24-jarige verdediger Gustaf Lagerbielke aangetrokken. De tweevoudig Zweeds international wordt voor een seizoen gehuurd van Celtic, zonder optie tot koop.

Lagerbielke is de vervanger van Robin Pröpper, die enkele weken geleden vertrok naar Rangers FC.

'Atalanta en Juventus bereiken akkoord over Koopmeiners'

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano is er eindelijk witte rook in de transfersaga rondom Teun Koopmeiners. De 26-jarige Nederlander heeft al langere tijd zijn zinnen gezet op een overstap naar Juventus. Na lange onderhandelingen zijn de clubs het eens geworden over de transfersom: Juventus zou 52 miljoen euro exclusief bonussen aan Atalanta Bergamo betalen.

Persoonlijk was Koopmeiners al langer rond met de recordkampioen uit Turijn. De middenvelder kan bij Juventus een contract tekenen voor vijf seizoenen.

Labbadia nieuwe bondscoach Nigeria

Bruno Labbadia gaat in Nigeria aan de slag als bondscoach. De Duitser (58) was trainer bij onder meer VfL Wolfsburg, Hertha BSC en VfB Stuttgart. Nigeria miste het laatste WK, maar werd dit jaar wel tweede op de Afrika Cup.

Bruno Labbadia

'Ten Hag haalt Ugarte naar Manchester United'

Het heeft er alle schijn van dat Manuel Ugarte (23) binnenkort het shirt van Manchester United draagt. Na weken onderhandelen zijn Paris Saint-Germain en Manchester United het eens geworden over de transfersom, die zo'n vijftig miljoen euro exclusief bonussen bedraagt.

Ugarte zou voor de ploeg van Ten Hag de vijfde zomerversterking zijn. Naar verluidt ligt er voor de Uruguayaan een contract klaar voor zes jaar seizoenen. De middenvelder speelde vorig seizoen in alle competities 37 wedstrijden voor PSG.

Sparta huurt Braziliaan Kayky van City

Sparta Rotterdam huurt de Braziliaan Kayky voor één seizoen van Manchester City. De 21-jarige rechtsbuiten werd in 2021 door de Engelsen voor tien miljoen euro overgenomen van Fluminense. Kayky kwam vervolgens op huurbasis uit voor Paços Ferreira en Bahia.

PEC Zwolle neemt Olivier Aertssen over van Ajax

PEC Zwolle heeft verdediger Olivier Aertssen voor drie jaar vastgelegd. De 20-jarige Zeeuw komt over van Ajax, waarvoor hij één keer in actie kwam. Hij speelde 63 wedstrijden voor Jong Ajax.

Willem II huurt Amar Fatah van Troyes AC

Amar Fatah tekent bij Willem ll

De 20-jarige Zweed Amar Fatah wordt voor één seizoen gehuurd van de Franse club Troyes AC, die uitkomt in Ligue 2.

Amar Fatah begon zijn carrière in Zweden bij AIK Fotboll. De Zweedse jeugdinternational doorliep de volledige jeugdopleiding van AIK en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de hoogste divisie van Zweden, de Allsvenskan.

De aanvaller vertrok in 2022 naar het Franse Troyes AC, dat deel uitmaakt van de City Football Group. In datzelfde seizoen werd Fatah in de winter verhuurd aan Lommel SK, waar hij 27 wedstrijden speelde.

Go Ahead neemt Smit over van Cambuur

Go Ahead Eagles neemt aanvaller Milan Smit over van SC Cambuur. De 21-jarige Smit tekent een contract tot medio 2028 in Deventer. Vorig seizoen scoorde hij negentien keer in 36 optredens in de eerste divisie.

Milan Smit in januari 2023, tijdens een eredivisiewedstrijd tegen FC Volendam

Atalanta legt 36-jarige Cuadrado voor één seizoen vast

Atalanta heeft Juan Cuadrado voor één seizoen vastgelegd. De 36-middenvelder was transfervrij na een jaar bij Inter, waarmee hij vorig seizoen kampioen werd. De Colombiaan kwam daarvoor uit voor Udinese, Fiorentina, Chelsea en Juventus. Hij veroverde met de club uit Turijn vijf landstitels. Cuadrado speelde in zijn loopbaan vooralsnog meer dan 500 profwedstrijden.

Juan Cuadrado in augustus 2023, tijdens een competitieduel met AC Monza

Feyenoorder Walemark op weg naar Poznan

Patrik Walemark lijkt op weg naar Lech Poznan. De 22-jarige buitenspeler is in Polen voor een medische keuring.

Lech Poznan wil de Zweed eerst huren, maar heeft ook een optie tot koop bedongen.

Twee jaar geleden kwam Walemark over van BK Häcken. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan SC Heerenveen en in de voorbereiding op het nieuwe seizoen leek een basisplaats opnieuw ver weg.

James Rodríguez vindt onderdak bij Rayo Vallecano

James Rodríguez keert terug in Spanje en gaat spelen voor Rayo Vallecano, waar hij een contract voor twee seizoenen heeft ondertekend. Na zijn vertrek bij São Paulo zat hij zonder club.

De Colombiaan stond tussen 2014 en 2020 bij stadgenoot Real Madrid onder contract. Ook kwam hij uit voor Bayern München, Everton, Al Rayyan en Olympiakos.

PEC Zwolle haalt met Floranus gewenste verdediger binnen

PEC Zwolle heeft Sherel Floranus binnen. De 26-jarige rechtsback komt over van Almere City FC en tekent een contract tot de zomer van 2027.

Eerder speelde Floranus bij Sparta, Heerenveen en de Turkse club Antalyaspor. Afgelopen weekend ontbrak de verdediger al tijdens de 7-1 nederlaag van Almere tegen PSV.

PEC Zwolle is na drie speelronden in de eredivisie nog puntloos en zocht verdedigende versterking na het vertrek van Thomas Lam en de blessure van Tristan Gooijer.

Barcelona verhuurt Lenglet en Roque

FC Barcelona verhuurt Clément Lenglet en Vitor Roque. De Franse verdediger Lenglet vertrekt naar Atlético Madrid. Real Betis huurt de negentienjarige Braziliaanse spits Roque en heeft ook een optie tot koop.

De Spaanse club moet spelers verkopen of verhuren voordat het Dani Olmo mag inschrijven. De middenvelder keerde deze zomer voor 60 miljoen euro terug van RB Leipzig, maar mag nog niet meespelen omdat Barcelona volgens de regels van de Spaanse competitie nog te veel geld aan salarissen betaalt. Eerder liet de club om die reden al Gündoğan (Manchester City) en Faye (Stade Rennes) vertrekken.

Vitor Roque wordt verhuurd aan Real Betis

Gimenez naar Nottingham Forest? 'Zou niet gaan'

In Studio Voetbal wordt de eventuele transfer van Feyenoord-spits Santiago Gimenez naar Nottingham Forest besproken. "Ik zou niet gaan", zegt FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel. "Hij zit op zijn plek bij Feyenoord. Ik zie hem als liefhebber en daarom past hij goed bij Feyenoord."

"Ik denk niet dat hij in Engeland past", zegt Pierre van Hooijdonk. "Hij mist een stukje fysiek, staat nooit vast als aanspeelpunt. In Spanje of Italië zou hij beter passen."

Kijk hieronder het fragment:

Gimenez naar Nottingham Forest? 'Zou niet gaan'

'Boscagli wil nog steeds weg bij PSV, Napoli komt niet terug voor Schouten'

PSV-volger Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad geeft in Studio Voetbal een update over de transfersituatie bij PSV. "Olivier Boscagli is nog steeds niet tevreden en wil absoluut vertrekken naar Brighton & Hove Albion, dat acht miljoen euro plus twee miljoen aan bonussen heeft geboden. Dat bod wordt nog verhoogd."

Kijk hieronder naar het fragment, waarin Elfrink ook de situatie van Jerdy Schouten en Walter Benitez bespreekt:

'Boscagli wil nog steeds weg bij PSV, Napoli komt niet terug voor Schouten'

'PSV aast op Doekhi'

In de zoektocht naar defensieve versterkingen heeft PSV zijn oog laten vallen op Danilho Doekhi, zo meldt De Telegraaf. De oud-speler van Vitesse is aan zijn derde seizoen in de Bundesliga begonnen bij Union Berlin.

Doekhi is niet de enige optie voor PSV. Ook de Japanner Ko Itakura van Borussia Mönchengladbach en de Pool Nicola Zalewski van AS Roma worden nadrukkelijk in verband gebracht met de landskampioen.

'Nieuw bod Nottingham op Gimenez'

Transfergoeroe Fabrizio Romano zit er maar zelden naast. Volgens de Italiaanse journalist heeft Nottingham Forest een nieuw bod uitgebracht op Feyenoord-spits Santiago Gimenez.

33 miljoen euro plus bonussen zou het verhoogde bod op de Mexicaan bedragen. Eerder deze week zou de Premier League-club nog 25 miljoen op Gimenez hebben geboden.

'Olij is kandidaat Bijlow op te volgen bij Feyenoord'

Sparta-keeper Nick Olij is een belangrijke kandidaat om Justin Bijlow bij Feyenoord op te volgen. Bijlow vertrekt deze week hoogstwaarschijnlijk naar Southampton. Olij zou dan zijn plek kunnen overnemen in Rotterdam.

"Er is contact geweest tussen Feyenoord en mijn zaakwaarnemer. We gaan kijken wat er de komende week gaat gebeuren", zei hij zondag na het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord. Ook PSV, dat rekening houdt met een vertrekt van Walter Benitez naar Atleitco Madrid, zocht contact met de zaakwaarnemer van Olij. "Maar het is ook geen straf om bij Sparta te blijven", zegt de keeper.

Sparta-keeper Olij: 'Zaakwaarnemer had contact met Feyenoord en PSV'

Hoedt tekent in Saudi-Arabië

Wesley Hoedt zet zijn carrière voort in Saudi-Arabië. De 30-jarige verdediger maakt de overstap van Watford naar Al-Shabab.

De Belg Yannick Carrasco is de bekendste speler van Al-Shabab.

Wesley Hoedt

Almere haalt verdediger uit Wales

Almere City neemt verdediger James Lawrence over van FC Nürnberg. De 32-jarige Welshman (11 caps), die in zijn jeugd voor Ajax uitkwam, tekent een contract voor twee jaar bij het dit seizoen nog puntloze Almere.

'Oud-Ajacied Conceicao naar Juventus'

Francisco Conceicao was in het seizoen 2022/23 actief voor Ajax. De kleine buitenspeler kon in Amsterdam nooit echt overtuigen en werd na een jaar alweer 'teruggegeven' aan zijn eerdere werkgever, FC Porto.

Daar kwam Conceicao wél helemaal tot wasdom, met een plek in de Portugese EK-selectie en een mooie transfer tot gevolg. Hij wordt nu voor één jaar gehuurd door de Italiaanse topclub Juventus.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano betaalt Juventus in totaal zo'n tien miljoen euro om Conceicao voor een jaar te huren, maar heeft het geen optie om hem definitief over te nemen.

'Southampton en Feyenoord mondeling akkoord over Bijlow'

Southampton en Feyenoord hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Justin Bijlow naar de Premier League-club, zo meldt transfergoeroe Fabrizio Romano op X. De details moeten nog wel worden afgerond en Bijlow moet nog medisch worden gekeurd.

De Telegraaf meldt ondertussen dat het om een transfersom van acht miljoen euro gaat.

De 26-jarige Bijow heeft een contract tot medio 2026 bij Feyenoord. In Rotterdam begon hij het seizoen onder de nieuwe trainer Brian Priske als tweede keus achter Timon Wellenreuther. Bij Southampton kan hij eerste doelman worden. De 34-jarige Engelsman Alex McCarthy begon het seizoen onder de lat bij de Saints.

'PSV hoopt Renan Lodi naar Eindhoven te halen'

PSV wil de linksback Renan Lodi naar Eindhoven halen. Lodi speelt op dit moment bij Al-Hilal in Saoedi-Arabië, maar de 26-jarige Braziliaan zou wel openstaan voor een terugkeer naar Europa. Het zou gaan om een verhuurperiode, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Lodi vertrok in de winter van 2023 voor vele miljoenen van Olympique Marseille naar het Midden-Oosten. Daarvoor speelde de back voor Atlético Madrid.

De Braziliaan is ook 19-voudig international.

Renan Lodi

Troost-Ekong en Hoedt naar Saudi-Arabië

William Troost-Ekong zet zijn loopbaan voort in Saudi-Arabië. De Nigeriaans-Nederlandse verdediger heeft een contract ondertekend bij Al-Kholood, dat vorig seizoen promoveerde naar de Saudi Pro League. De 71-voudig international van Nigeria voetbalde in Nederland voor FC Groningen en FC Dordrecht en stond vorig jaar onder contract bij het Griekse PAOK.

Ook Wesley Hoedt vervolgt zijn carrière in Saudi-Arabië. De 30-jarige verdediger heeft getekend bij Al-Shabab, dat eveneens uitkomt op het hoogste niveau. Hoedt was in het seizoen 2022/2023 teamgenoot van Troost-Ekong bij het Engelse Watford.

  • Pro Shots
    William Troost-Ekong vorig jaar, tijdens een Conference League-duel met Hearts
  • Pro Shots
    Wesley Hoedt in april van dit jaar, tijdens een Championship-wedstrijd tegen West Bromwich Albion

Fenerbahçe laat Kadioglu naar Brighton & Hove Albion vertrekken

Ferdi Kadioglu staat voor een transfer naar Brighton & Hove Albion. De 24-jarige linksback heeft van zijn club Fenerbahçe toestemming gekregen om naar Engeland af te reizen. De Turkse club rekent op een transfersom van 35 miljoen euro, zo hebben verschillende media gemeld. "Onze speler Kadioglu mag zijn onderhandelingen met Brighton voortzetten. Hij zal daar ook een medische keuring ondergaan", laat de club uit Istanbul weten.

Kadioglu werd geboren in Arnhem, maar doorliep de jeugdopleiding van NEC.

De transfer is gunstig voor NEC, want toen Kadioglu in 2018 werd verkocht aan de Turkse club, bedong NEC een doorverkooppercentage. Ook heeft de Nijmeegse club recht op een opleidingsvergoeding. Volgens Omroep Gelderland komt het in totaal neer op zo'n 3,5 miljoen euro.

Hij speelde eerder deze zomer met Turkije tegen Nederland op het EK in Duitsland.

Lukaku op weg naar Napoli

Romelu Lukaku staat op het punt een transfer te maken van Chelsea naar Napoli, zo meldt onder meer de BBC. De Belgische spits komt niet voor in de plannen van Chelsea, dat een overvolle selectie heeft.

Voor Lukaku zou Napoli alweer zijn derde verschillende Italiaanse werkgever zijn. Hij was eerder bij Inter, waar hij later nog eens op huurbasis terugkeerde. Vorig seizoen speelde Lukaku bij AS Roma.

Er zou zo'n 30 miljoen pond, ruim 35 miljoen euro, zijn gemoeid met de overstap. Lukaku wordt bij Napoli herenigd met trainer Antonio Conte, onder wie hij eerder werkte bij Inter.

Lukaku en Conte in hun gezamenlijke Inter-tijd

Van Rooij van NEC naar FC Twente

De transfer van Bart van Rooij van NEC naar FC Twente is rond. De Tukkers presenteren de rechtsback op vrijdagavond en zeggen blij te zijn met de "verdediger die door muren gaat." Van Rooij heeft voor vier jaar getekend.

De 23-jarige Van Rooij speelde al sinds negenjarige leeftijd bij NEC. Vanuit de jeugdopleiding brak hij door in het eerste elftal, waarvoor hij 170 keer uitkwam. Hij levert de Nijmegenaren ongeveer een miljoen euro op.

Bart van Rooij

'Ajax-target' Sergi Roberto herenigd met Fabregas

Het hing al langer in de lucht en is nu ook officieel: Sergi Roberto heeft een contract getekend bij het Italiaanse Como. De Serie A-club wordt getraind door Cesc Fabregas, met wie Roberto nog samenspeelde bij FC Barcelona.

Deze zomer nam Roberto in tranen afscheid van Barcelona, de club waar hij sinds 2006 in de jeugd speelde en die hij nooit verliet. Het contract van de inmiddels 32-jarige middenvelder annex verdediger werd niet verlengd.

Ajax werd regelmatig genoemd als mogelijke nieuwe bestemming voor Roberto. De Spanjaard had volgens de geruchten zelf ook wel oren naar een dienstverband bij de Amsterdammers, maar tekent nu dus toch in Italië.

Frenkie de Jong derde captain

Het vertrek van Sergi Roberto, die bij Barcelona een van de aanvoerders was, betekent dat Frenkie de Jong een plekje opschuift in het hiërarchie bij de Catalanen. De spelersgroep heeft voor de Nederlander gestemd als derde captain. Marc-André Ter Stegen (eerste) en Ronald Araújo (tweede) zijn komend seizoen de andere aanvoerders.

Roberto bij zijn afscheid bij FC Barcelona

De Graafschap strikt beste keeper van vorig KKD-seizoen

De Graafschap heeft een goede slag geslagen op de transfermarkt. De Achterhoekers nemen doelman Joshua Smits over van Willem II, dat vorig seizoen kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie.

Smits miste in dat kampioensjaar geen minuut bij Willem II en maakte veel indruk. Hij werd aan het einde van het jaar verkozen tot beste keeper van de competitie. Toch raakte hij zijn basisplaats bij Willem II kwijt: de ervaren Thomas Didillon krijgt de voorkeur onder de lat bij de Tilburgers in de eredivisie dit seizoen.

De 31-jarige Smits heeft De Graafschap niets gekost: hij komt transfervrij over.

Groenen tot 2027 bij PSG

Jackie Groenen heeft haar contract bij Paris Saint-Germain verlengd tot medio 2027. De 29-jarige middenvelder speelt in twee seizoenen in Parijse dienst 59 wedstrijden en scoorde daarin drie keer. "In mijn ogen is het verlengen van mijn contract een logische volgende stap", zegt Groenen, in het Frans, via de clubkanalen. "Ik ben blij om deel uit te maken van deze club en dit ambitieuze project. Ik kijk ernaar uit om nog meer bij te dragen aan het succes van PSG."

Eerder speelde Groenen voor Manchester United, FFC Frankfurt en Chelsea, Duisburg en Essen.

Gündogan na jaar Barcelona weer terug naar City

Ilkay Gündogan vertrekt na één seizoen alweer bij Barcelona om terug te keren bij Manchester City. De 33-jarige Duitser, die onlangs afzwaaide als international, tekent voor een jaar bij de kampioen van Engeland, waar hij tussen 2016 en 2023 ook al speelde.

Gündogan maakte medio 2023 transfervrij de overstap naar Barcelona en doet dat nu opnieuw, maar dan in omgekeerde richting. De middenvelder had nog een verbintenis bij de Catalanen, maar zijn salaris drukte zwaar op de begroting en dat geld heeft Barcelona hard nodig om de komst van Dani Olmo te financieren.

Gündogan was in zijn eerste periode bij City lange tijd aanvoerder en won met de club onder meer vijf Engelse titels en een keer de Champions League.

Ilkay Gündogan

'Napoli in de markt voor PSV'er Schouten'

Napoli wil Jerdy Schouten overnemen van PSV. De Italiaanse club heeft zich nog niet officieel gemeld in Eindhoven, maar bereidt volgens Italiaanse media wel een bod voor op de elfvoudig international.

De bedragen waarover in Italië wordt gesproken (20 miljoen plus bonussen), komen nog niet in de buurt komen van de vraagprijs, zo weten het Eindhovens Dagblad en VI.

De 27-jarige middenvelder speelt sinds vorige zomer bij PSV, dat hem overnam van Bologna. De Eindhovenaren betaalden 12 miljoen euro, exclusief bonussen, voor Schouten, die nog vastligt tot 2028.

Jerdy Schouten

Verdediger Van Rooij op weg naar Twente

NEC en FC Twente lijken na lange onderhandelingen dan toch een akkoord te bereiken als het gaat om de transfer van Bart van Rooij. Dat meldt RTV Oost. Voor de rechtsback ligt in Enschede naar verluidt een contract voor vier seizoenen klaar.

De Nijmeegse club ontvangt naar verluidt een transfersom van bijna een miljoen euro.

Duarte van FC Groningen naar het Hongaarse Puskás Akadémia

Laros Duarte verruilt FC Groningen voor Puskás Akadémia. De 27-jarige middenvelder heeft een contract tot 2027 getekend bij de club uit Felcsút, die in de Hongaarse competitie na vier speelronden ongeslagen bovenaan staat.

FC Groningen nam Duarte in de zomer van 2021 over van Sparta Rotterdam. Hij speelde 81 wedstrijden voor de noordelingen, waaronder nog de openingswedstrijd van dit seizoen tegen NAC Breda, en scoorde daarin tien keer.

PSV-target Van den Berg voor miljoenenbedrag van Liverpool naar Brentford

Sepp van den Berg is gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Premier League-club Brentford. De Nederlandse verdediger komt over van het Liverpool van Arne Slot en heeft voor vijf jaar getekend bij 'The Bees.' Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor het Duitse FSV Mainz.

Naar verluidt betaalt Brentford ongeveer 29 miljoen euro voor de 22-jarige Van den Berg

Lees meer:

Feyenoord rondt huurdeal Lopez af met FC Kopenhagen

Marcos López speelt dit seizoen in dienst van FC Kopenhagen. De Deense club huurt de Peruaanse back van Feyenoord, zo maken beide clubs bekend.

De nummer twee van Denemarken huurt López voor één seizoen en heeft een optie tot koop bedongen.

PSV-doelwit Faye naar Rennes

PSV had zijn oog laten vallen op de verdediger Mika Faye van Barcelona. Maar de 20-jarige Senegalees heeft besloten naar het Franse Rennes te vertrekken, aldus transfergoeroe Fabrizio Romano op X.

De Franse club betaalt twaalf miljoen euro voor Faye. Barcelona heeft een terugkoopclausule bedongen van 35 miljoen euro.

Vellios van PEC Zwolle naar Cyprus

Tolis Vellios vertrekt bij PEC Zwolle en gaat aan de slag bij de Cypriotische club Nea Salamis Famagusta.

De 32-jarige Griek speelde 59 duels voor Zwolle en maakte daarin veertien doelpunten. Elf van die goals maakte hij in het seizoen 2022/2023, toen PEC Zwolle in de eerste divisie speelde.

Hoogtepunt was dat jaar het duel met Den Bosch, dat PEC met maar liefst 13-0 won, mede dankzij vier treffers van Vellios.

Afgelopen seizoen kwam hij minder vaak in actie.

Heracles versterkt zich met aanvaller van Maccabi Haifa

Heracles Almelo heeft in de 22-jarige Suf Podgoreanu een nieuwe aanvaller gevonden. De Israëliër wordt voor één seizoen gehuurd van Maccabi Haifa.

De linkervleugelaanvaller speelde in 2020 korte tijd voor de jeugdacademie van AS Roma en debuteerde een jaar later in de Serie A bij Spezia Calcio. In 2022 keerde de Israëliër terug naar zijn thuisland.

Podgoreaunu is de elfde versterking van Heracles Almelo deze transferperiode. De tweevoudig Israëlisch international ''kan niet wachten om te beginnen'' bij zijn nieuwe club.

Suf Podgoreanu, de nieuwe aanwinst van Heracles Almelo

Geen keepersruil: Noppert wil naar Ajax, maar Gorter niet naar Heerenveen

Het heeft er alle schijn van dat de keepersruil tussen Ajax en sc Heerenveen niet van de grond gaat komen. VI meldt dat Andries Noppert zich graag bij de Amsterdammers aansluit, maar Jay Gorter ziet vooralsnog geen heil in de omgekeerde weg.

Noppert, de doelman van Oranje bij het WK van eind 2022 in Qatar, is bij Heerenveen onder de nieuwe trainer Robin van Persie op het tweede plan geraakt en wil daarom weg bij de Friese club. Maar die wil hem niet laten gaan zolang er geen goede vervanger is voor de sluitpost die bij Heerenveen Mickey van der Hart voor zich moet dulden.

Kopenhagen schrijft Feyenoorder López in voor Conference League

Hoewel er officieel nog niks bekend is gemaakt, heeft het er alle schijn van dat Feyenoorder Marcos López zijn carrière op huurbasis gaat vervolgen bij FC Kopenhagen. De Denen hebben de 24-jarige international van Peru namelijk al ingeschreven voor de Conference League.

Volgens diverse media zou Kopenhagen ook een optie tot koop hebben bedongen.

FC Utrecht huurt Fraulo weer

Oscar Fraulo wordt door FC Utrecht net als afgelopen seizoen gehuurd van Borussia Mönchengladbach. Utrecht heeft ook een optie tot koop bedongen op de 20-jarige Deense middenvelder, die vorig seizoen 35 duels speelde (3 treffers).

De club uit de Domstad versterkte zich eerder met de IJslander Kolbeinn Finnsson. De 24-jarige linksback (12 caps), die in IJsland al op 14-jarige leeftijd zijn profdebuut maakte, komt over van het Deense Lyngby. Hij tekent een contract voor drie jaar.

Fraulo speelde vorig seizoen ook al op huurbasis voor FC Utrecht

Feyenoord en Giménez zeggen nee tegen Forest

Voorlopig geen transfer voor Feyenoord-spits Santiago Giménez naar de Premier League. De Rotterdammers hebben een verbeterd bod van Nottingham Forest naast zich neergelegd waarna Forest lijkt door te schakelen naar Arsenal-aanvaller Eddie Nketiah.

Forest had 26 miljoen euro, exclusief vier miljoen euro aan bonussen, over voor de Mexicaan, maar dat vond Feyenoord veel te laag. Ook Giménez zelf zag de stap niet zitten. Vorige transferzomer liet algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese nog weten Giménez niet te willen verkopen voor minder dan 45 miljoen euro.

Geen twijfels bij Te Kloese: 'Ook bij bod van 45 miljoen blijft Giménez'

Belgische doelman De Busser naar Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft Jari De Busser naar Deventer gehaald. De 24-jarige doelman uit België komt over van Lommel SK en zet volgens de club uit Deventer zijn handtekening onder een driejarig contract.

Go Ahead Eagles was op zoek naar een doelman na het vertrek van Jeffrey de Lange naar Olympique Marseille. De Busser moet bij zijn nieuwe club de concurrentie aangaan met de Duitser Luca Plogmann.

Hoever op huurbasis naar Franse Auxerre

Ki-Jana Hoever komt tot het einde van dit seizoen uit voor Auxerre. De Franse club huurt de 22-jarige verdediger van Wolverhampton Wanderers, dat wel zijn contract verlengde.

De geboren Amsterdammer voetbalde twee jaar geleden voor PSV, dat hem huurde van Wolves. Bij de club uit Eindhoven kwam hij tot slechts acht optredens.

Ki-Jana Hoever in augustus 2022, tijdens het eredivisieduel tussen PSV en FC Volendam

Neres naar Napoli

David Neres maakt definitief de overstap van Benfica naar Napoli. De voormalig buitenspeler van Ajax speelde sinds 2022 in Portugal, en maakt nu zijn entree in de Serie A. Napoli zou tientallen miljoenen hebben betaald voor de kunsten van de aanvaller.

Chelsea haalt Félix terug naar Londen, Portugees tekent zesjarig contract

João Félix vervolgt zijn loopbaan bij Chelsea. De Portugese aanvaller komt over van Atlético Madrid, de club waar hij sinds 2019 onder contract stond. In Londen heeft hij een contract voor zes seizoenen ondertekend, met de optie voor nog een jaar.

Daarmee keert de 24-jarige Félix terug bij de club waar hij in 2023 al voor een halfjaar op huurbasis voetbalde. In het shirt van Chelsea kwam hij destijds tot vier doelpunten in twintig duels.

'Southampton gaat voor Bijlow als nieuwe keeper'

Justin Bijlow op de bank bij Feyenoord

Via diverse media sijpelt het nieuws door dat Feyenoord-keeper Justin Bijlow op de nominatie staat om te vertrekken. Onder meer het Algemeen Dagblad en 1908.nl melden dat hij naar het Engelse Southampton kan verkassen. De 26-jarige doelman, die onlangs de concurrentiestrijd met Timon Wellenreuther verloor, heeft nog een contract tot 2026 in Rotterdam.

Bijlow doorliep de jeugdopleiding in Rotterdam en was jarenlang eerste keeper bij Feyenoord, maar meerdere blessures stonden hem telkens in de weg. Bij promovendus Southampton zou hij eerste keeper Gavin Bazunu moeten vervangen, die kampt met een achillespeesblessure. Afgelopen weekend stond de 34-jarige reservekeeper Alex McCarthy onder de lat in het met 1-0 verloren competitieduel met Newcastle United.

Ajax hengelt Rugani binnen

Ajax heeft zich versterkt met Daniele Rugani. De 30-jarige verdediger komt over van Juventus en wordt voor een seizoen gehuurd. De Amsterdammers hebben geen koopoptie bedongen op de speler die voornamelijk in het centrum van de defensie speelt.

Rugani landde maandag op Schiphol en werd vervolgens medisch gekeurd door Ajax. Maandagavond bekeek de ervaren verdediger op De Toekomst de wedstrijd tussen Jong Ajax en MVV (0-0, red.). Niet veel later zette hij zijn handtekening onder de huurovereenkomst.

'Gündogan op weg terug naar Man City'

Volgens de BBC werkt Manchester City aan de terugkeer van Ilkay Gündogan. De 33-jarige Duitse middenvelder vertrok vorig jaar nog naar FC Barcelona.

De Catalaanse club kampt echter nog altijd met financiële problemen. Barcelona zou aanwinst Dani Olmo niet kunnen registreren, omdat er dan teveel uit zou worden gegeven aan salarissen. Het vertrek van grootverdiener Gündogan zou de oplossing kunnen zijn.

Gündogan speelde tussen 2016 en 2023 304 wedstrijden voor City. Hij won er veertien trofeeën, waaronder vijf landstitels en eenmaal de Champions League.

Ajax praat met Heerenveen over Noppert

Een opvallende naam is zojuist gevallen. Voetbal International en NU.nl weten te melden dat Ajax bij de zoektocht naar een nieuwe keeper is uitgekomen bij Andries Noppert en dat de gesprekken inmiddels al lopen. De 30-jarige doelman is bij sc Heerenveen op het tweede plan geraakt en is op weg naar de uitgang.

Dat Ajax bij Noppert uitkomt zou heel goed te maken kunnen hebben met de rol van Louis van Gaal als adviseur bij de club. Van Gaal maakte van Noppert zijn eerste doelman tijdens het WK van 2022 in Qatar.

Ajax-trainer Francesco Farioli besloot onlangs om Remko Pasveer te bevorderen tot eerste keeper. Daarna vertrok Gerónimo Rulli al bij de Amsterdammers en ook Diant Ramaj lijkt te vertrekken. Mocht Noppert naar Amsterdam gaan wordt Jay Gorter waarschijnlijk in de deal besloten.

Ajax verhuurt Medic aan Bochum

Jakov Medic

Ajax verhuurt Jakov Medic dit seizoen aan VfL Bochum. De Duitse club, waar ook Myron Boadu en Dani de Wit spelen, heeft ook een optie tot koop bedongen op de 25-jarige Kroatische verdediger.

Het vertrek van Medic, die afgelopen seizoen negen duels speelde voor de Amsterdammers, maakt de weg vrij voor de komst van Daniele Rugani. De Italiaanse verdediger van Juventus was maandag al in Amsterdam en wordt naar verwachting snel gepresenteerd.

Medic, een van de aankopen van voormalig technisch directeur Sven Mislintat, heeft nog een contract voor vier seizoenen in Amsterdam.

"Jakov heeft de ruimte gekregen om elders te kijken omdat hij bij Ajax niet aan voldoende speeltijd kon komen. Voor hemzelf en de club is het goed dat hij, in ieder geval dit seizoen, zijn carrière in de Bundesliga kan vervolgen", zegt technisch directeur Alex Kroes in een verklaring van Ajax.

Sparta gebruikt Romano om nieuws te brengen

Transfergoeroe Fabrizio Romano heeft het vaak bij het goede eind wanneer het om transfergeruchten gaat. Met zijn nieuwste X-bericht heeft hij waarschijnlijk ook flink raak geschoten.

Zo weet hij te melden dat de Braziliaanse vleugelspeler Kayky van Manchester City verkast naar Rotterdam om op huurbasis bij Sparta te gaan spelen. De bevestiging van dit nieuws komt vanuit Spartaanse hoek want de Rotterdamse club heeft het bericht van Romano herplaatst op het eigen account.

Transfer Teze naar AS Monaco rond

Jordan Teze verkast naar AS Monaco

De overgang van PSV'er Jordan Teze naar AS Monaco is afgerond. De 24-jarige verdediger heeft een contract tot medio 2029 getekend bij de Franse club. Naar verluidt ontvangen de Eindhovenaren 12 miljoen euro voor Teze.

De Groninger werd opgeleid door PSV en kwam 189 keer in actie voor de club, waarmee hij vorig seizoen landskampioen werd. De viervoudig international won met PSV ook twee keer de KNVB-beker en drie keer de Johan Cruijff-schaal.

Zoon van Joris Mathijsen tekent contract bij Willem II

Jens Mathijsen, de zoon van oud-international Joris Mathijsen, heeft een contract getekend bij Willem II. De 17-jarige verdediger ligt tot de zomer van 2027 vast in Tilburg.

Mathijsen maakte zijn debuut in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-1).

De 44-jarige Joris Mathijsen kwam tot 84 duels voor Oranje. Hij speelde voor Willem II, AZ, HSV, Málaga en Feyenoord.

Jens Mathijsen

Ter Avest aan de slag bij Oxford United

Hidde ter Avest heeft een nieuwe club gevonden. De 27-jarige rechtsback gaat aan de slag bij Oxford United, in de Engelse eerste divisie.

Ter Avest kwam tot vorig seizoen uit voor FC Utrecht. Voor die club speelde hij in dat jaar nog 22 wedstrijden, maar zijn contract werd niet verlengd.

Eerder voetbalde de voormalige jeugdinternational bij FC Twente en Udinese.

RKC haalt nieuwe keeper op bij amateurclub Rosmalen

RKC Waalwijk heeft de 21-jarige doelman Luuk Vogels overgenomen van derdedivisionist OJC Rosmalen. De keeper heeft een contract voor twee seizoenen getekend in Waalwijk met de optie voor nog een jaar.

Technisch directeur Mo Allach: "Luuk komt uit de regio, dus het warme gevoel dat wij willen uitstralen, is voor hem vertrouwd. Dit contract is een mooie stap voor zijn ontwikkeling. Hij heeft tijdens de trainingen en oefenwedstrijden laten zien over potentie te beschikken." Vogels noemt het tekenen van het contract 'een mooie stap' in zijn carrière.

Jeroen Houwen is op dit moment de eerste doelman bij RKC.

Henry stapt op als bondscoach Jong Frankrijk

Het lag al een beetje in de lijn der verwachting, maar is nu ook officieel: Thierry Henry gaat niet door als bondscoach van Jong Frankrijk.

Henry, naast zijn trainersloopbaan ook druk als tv-analist, leidde de Franse beloften naar een tweede plaats op het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen. In de finale werd met 5-3 verloren van Spanje, dat pas in de allerlaatste minuten van de verlenging de laatste twee goals maakte.

Rugani met Ajax-sjaal op Schiphol

Daniele Rugani is inmiddels in Amsterdam. De Italiaanse verdediger wordt, als de medische keuring niets geks uitwijst, voor een jaar door Ajax gehuurd van Juventus.

Vanmorgen landde hij met zijn partner op luchthaven Schiphol en hing hij alvast een Ajax-sjaal om zijn nek. Dat spreekt boekdelen.

Go Ahead strikt Deense linksback

Go Ahead Eagles kon nog wel een linksback gebruiken na het vertrek van aanvoerder Bas Kuipers. Dat is gelukt: de Deen Aske Adelgaard is vandaag gepresenteerd als nieuwe linksachter. Hij komt over van Odense BK en heeft getekend tot 2028.

Met de integratie zal het wel goed komen. Op de clubwebsite laat hij weten goed bevriend te zijn met Jakob Breum, aanvaller van de Eagles. Zij kennen elkaar van Deense nationale jeugdelftallen en hun vorige club, Odense BK.

'Nottingham Forest wil Gimenez van Feyenoord'

Nottingham Forest is geïnteresseerd in Santiago Gimenez van Feyenoord. De Premier League-club zou volgens de Telegraaf een bod van 25 miljoen euro, inclusief bonussen, hebben gedaan op de 23-jarige spits. Feyenoord zou nog niet tevreden zijn over dat bedrag.

De Mexicaanse international kwam in 2022 voor 6 miljoen over van Cruz Azul. Hij scoorde 53 keer en gaf 13 assists in 89 duels.

Gimenez was dit weekend nog trefzeker tegen PEC Zwolle. De aanvaller nam de laatste twee treffers van Feyenoord voor zijn rekening: 1-5.

'Ajax huurt Rugani zonder optie tot koop'

Ajax heeft een akkoord bereikt met Juventus over de huur van Daniele Rugani. De 30-jarige centrale verdediger wordt voor een jaar gehuurd door de Amsterdammers, die geen optie tot koop hebben bedongen, zo meldt De Telegraaf.

De krant verwacht dat de deal maandag afgerond kan worden, want dan staat ook de medische keuring gepland. Rugani speelde 148 wedstrijden voor Juventus waarin hij elf keer scoorde en één assist gaf.

Ajax stuurde eerder verdediger Jakov Medic naar het Duitse VfL Bochum, daarmee werd ruimte gemaakt voor de komst van de 30-jarige verdediger.

Rugani

Teze bevestigt transfer naar Monaco

PSV-verdediger Teze bevestigt transfer naar Monaco: 'Last van mijn schouders gevallen'

'Ajax verhuurt Medic aan Bochum'

Ajax neemt afscheid van de volgende Mislintat-aankoop. Jakov Medic wordt naar verluidt aan het Duitse VfL Bochum verhuurd.

De Bundesliga-club neemt het salaris van liefst 1,5 miljoen euro over, zo meldt De Telegraaf. Daarnaast is er een optie tot koop van 3 miljoen euro in de huurdeal opgenomen.

Eerder deze zomer nam Ajax al afscheid van Georges Mikautadze en Borna Sosa, die een jaar eerder door de toenmalige technisch directeur Sven Mislintat werden aangetrokken.

Jakov Medic

PSV accepteert bod van Monaco op Teze

PSV en AS Monaco hebben na wekenlange onderhandelingen een akkoord bereikt over de transfer van Jordan Teze. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 12 miljoen euro.

Teze bevestigde na het duel van PSV met Heracles zelf dat de deal rond is. Begin komende week wordt de 24-jarige Teze medisch gekeurd in het vorstendom aan de Middellandse Zee.

Rond de overgang van Teze was veel te doen. De verdediger weigerde aanvankelijk zelfs voor PSV uit te komen bij de start van de competitie, tot grote ergernis van trainer Peter Bosz. Teze kreeg al snel spijt, maakte excuses via sociale media en maakte vervolgens alsnog deel uit van de wedstrijdselectie.

De viervoudig international heeft nog een contract voor een jaar bij PSV.

PSV-verdediger Teze bevestigt transfer naar Monaco: 'Last van mijn schouders gevallen'

AC Milan neemt Fofana over van Monaco

AC Milan heeft verdedigende middenvelder Youssouf Fofana (25) van AS Monaco overgenomen. De Fransman, goed voor 21 interlands, tekent voor vier jaar, naar verluidt legt Milan 25 miljoen euro op tafel.

Uitzichtloze situatie Karsdorp

Rick Karsdorp komt dit seizoen niet aan de bak bij AS Roma. De Italiaanse club heeft de 29-jarige rechtsback niet eens ingeschreven voor de Serie A, zo melden diverse Italiaanse media.

Karsdorp wordt in verband gebracht met een vertrek naar het Turkse Besiktas, of een club uit Saudi-Arabië. De drievoudig international van Oranje staat sinds 2017 onder contract bij Roma, dat hem overnam van Feyenoord.

Rick Karsdorp

Ajax verhuurt Sosa

Opnieuw neemt Ajax afscheid van een aankoop van de voormalig technisch directeur Sven Mislintat. De Amsterdamse club en Torino hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Borna Sosa voor één seizoen.

Lees verder:

PSG haalt talent Doué

Paris Saint-Germain heeft het Franse talent Désiré Doué vastgelegd. Ondanks zijn jonge leeftijd van 19 jaar heeft de linksbuiten met 57 duels in de Ligue 1 al behoorlijk wat ervaring.

Désiré komt over van Stade Rennais en tot de zomer van 2029 bij de Franse kampioen. Naar verluidt is er zo'n 50 miljoen euro gemoeid met de transfer.

Doué was met Frankrijk actief op de Olympische Spelen

Vrouwen van Utrecht verliezen topscorer Bakker

Voor het eerst in de geschiedenis is er een transfersom betaald voor een speelster van de vrouwen van FC Utrecht. Eshly Bakker, vorig seizoen clubtopscorer, vervolgt haar loopbaan in de hoogste Zweedse divisie.

De 14-voudig international gaat nu spelen voor Linköping FC. Mede dankzij de tien treffers van Bakker eindigde FC Utrecht vorig seizoen als zevende in de eredivisie.

'Juventus en Atalanta naderen akkoord over Koopmeiners'

Juventus en Atalanta naderen akkoord over Teun Koopmeiners, meldt de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. Inclusief bonussen zou de transfersom oplopen tot zo'n 60 miljoen euro.

Koopmeiners wil graag naar Turijn. Hij traint al ruim een week niet meer mee bij Atalanta.

Teun Koopmeiners met de beker van de Europa League

NEC kijkt mee naar eventuele transfer Kadioglu...

Ferdi Kadioglu heeft een akkoord bereikt met Brighton & Hove Albion. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Brighton moet nog wel tot een akkoord komen met Fenerbahçe, de club van Kadioglu. Volgens Turkse media is de Engelse club bereid 35 miljoen euro te betalen.

NEC kijkt geïnteresseerd mee, de Nijmeegse club heeft een doorverkooppercentage beklonken bij het vertrek van Kadioglu.

Aanvaller Lidberg verlaat FC Utrecht voor Darmstadt 98

FC Utrecht heeft afscheid genomen van Isac Lidberg. De 25-jarige Zweed vertrekt naar SV Darmstadt 98, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. Hij stond nog tot medio 2028 onder contract bij de club uit de Domstad.

Lidberg debuteerde vorig jaar in de hoofdmacht van FC Utrecht. Hij scoorde vijfmaal in 22 duels met het eerste elftal.

PEC Zwolle laat Lam naar Limassol gaan

Thomas Lam vertrekt bij PEC Zwolle. De 30-jarige verdediger maakt transfervrij de overstap naar de Cypriotische club Apollon Limassol.

De Nederlandse Fin, die 171 duels voor PEC speelde, stond nog onder contract in Zwolle. Lam wilde echter graag weg door privéomstandigheden. Zijn kinderen hebben een zeldzame ziekte en gedijen beter in een zonnig klimaat.

Reus gaat afbouwen in Los Angeles

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel. Marco Reus heeft getekend bij LA Galaxy, actief in de MLS, de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie.

Het dienstverband in Los Angeles wordt vermoedelijk het laatste kunstje van de 35-jarige Duitser, die de laatste twaalf jaar actief was voor Borussia Dortmund. Met die club speelde Reus in mei nog de Champions League-finale, die verloren ging tegen Real Madrid.

'Ajacied Sosa op weg naar Torino'

Borna Sosa is op weg naar Torino, dat meldt Voetbal International. Ajax gaat de 26-jarige linksback verhuren met een optie tot koop, aldus het voetbalmedium.

Borna Sosa (Ajax)

PEC Zwolle huurt oud-Feyenoorder Vente van Hibernian

Dylan Vente keert terug in de Nederlandse competitie. PEC Zwolle huurt de 25-jarige aanvaller van de Schotse club Hibernian FC.

Vente voetbalde in de jeugd bij Feyenoord, maar wist in het eerste elftal nooit echt door te breken. De Rotterdammers verhuurden Vente in 2019 eerst aan RKC Waalwijk en daarna ging hij naar Roda. Vorig jaar zomer nam Hibernian de topscorer over van de Limburgers.

"Met zijn komst hebben we een pure aanvaller aan de selectie toegevoegd, die de Eredivisie kent en zich de afgelopen jaren goed heeft ontwikkeld", reageert Gerry Hamstra, technisch directeur van PEC Zwolle op de komst van Vente.

De Roon hoopt op snel einde transfergedoe Koopmeiners

Marten de Roon van Atalanta hoopt dat de transferperikelen rond land- en ploeggenoot Teun Koopmeiners snel voorbij zijn. "Ik hoop dat de situatie snel wordt opgelost", zei de middenvelder na de wedstrijd Real Madrid (2-0) bij Ziggo Sport.

Koopmeiners ontbrak bij Atalanta in de wedstrijd in Warschau. De international wil vertrekken bij de winnaar van de Europa League uit Bergamo en aast op een transfer naar Juventus. Hij is persoonlijk rond met de club uit Turijn en weigerde nog verder te trainen bij Atalanta. Beide clubs zijn echter nog niet tot een akkoord gekomen.

"Het is ontzettend jammer en ik weet dat hij het ook ontzettend jammer vindt", zei De Roon toen hij naar het ontbreken van Koopmeiners werd gevraagd.

"Ik spreek hem veel en het is allemaal niet leuk. Ik hoop dat het snel voorbij is. Het is voor ons niet leuk omdat we een goede speler missen en voor hem omdat hij liever op het veld zou staan dan waar hij nu is."

Teun Koopmeiners

Fernandes verlengt bij Manchester United

Erik ten Hag kan voorlopig nog bouwen op Bruno Fernandes. De Portugees heeft zijn contract bij Manchester United met een jaar verlengd en ligt nu vast tot medio 2027.

"Uit mijn gesprekken met de voetballeiding en de manager blijkt hoe vastberaden iedereen is om de komende jaren voor grote prijzen te vechten", zegt Fernandes op de clubsite. "Ik zie hoe positief de toekomst is en geniet ervan dit team vooruit te helpen."

Het is wederom goed nieuws voor de Nederlandse trainer, nadat hij gisteren bekend kon maken dat Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui bij de club tekenden.

Juventus neemt na zeven seizoenen afscheid van Szczesny

Wojciech Szczesny vertrekt na zeven seizoenen bij de Italiaanse topclub Juventus. De club uit Turijn heeft het nog een jaar doorlopende contract van de Pool ontbonden. Dat gebeurde in overleg met de keeper. Szczesny werd in de afgelopen zeven jaar drie keer landskampioen met de club uit Turijn en pakte drie keer de Italiaanse beker.

In totaal keepte hij 252 wedstrijden voor Juventus. De Pool stond eerder deze zomer in de belangstelling van Al-Nassr uit Saudi-Arabië.

Het is niet bekend hoe de toekomst van de 34-jarige doelman eruitziet. De kans is ook aanwezig dat Szczesny de handschoenen aan de wilgen hangt.

Wojciech Szczesny

Ouwejan van Schalke naar NEC

NEC heeft linkervleugelverdediger Thomas Ouwejan vastgelegd. De 27-jarige voetballer komt transfervrij over van Schalke 04 en tekent een contract voor drie jaar.

Ouwejan doorliep de hele jeugdopleiding van AZ en brak daar door in het eerste elftal. Na een kort verblijf bij Udinese speelde hij de afgelopen drie seizoenen bij Schalke.

"Met Thomas halen we een ervaren, Nederlandse speler in huis. Hij biedt ons opties aan de linkerkant, zowel verdedigend als aanvallend", licht technisch directeur Carlos Aalbers het aantrekken van Ouwejan toe.

Stengs zegt Charlotte af en blijft bij Feyenoord

Calvin Stengs ziet af van een overstap naar Charlotte FC. Na de medische keuring zijn beide partijen er niet uitgekomen.

"Ik besefte steeds meer hoe goed ik het bij Feyenoord heb en wil daar blijven", zegt Stengs tegen De Telegraaf.

De aanvaller van Feyenoord had al een persoonlijk akkoord over een contract voor vier jaar met de Amerikaanse club. Beide clubs bereikten tevens overeenstemming over een bedrag van acht miljoen euro.

Calvin Stengs

Overmars haalt oud-Ajacied Riedewald naar Antwerp

Jaïro Riedewald zet zijn loopbaan voort in België. De 27-jarige Nederlandse verdediger, die ook op het middenveld kan spelen, ondertekent een contract voor een jaar bij Antwerp FC, waar Marc Overmars directeur voetbalzaken is.

Riedewald verliet Ajax in 2017 voor Crystal Palace. De voorbije zeven jaar kwam hij tot 95 duels voor de Engelse club, waar zijn aflopende contract na vorig seizoen niet werd verlengd.

Oratmangoen verruilt FC Groningen voor Belgische club FCV Dender

Ragnar Oratmangoen vertrekt bij FC Groningen en gaat in België voor FCV Dender voetballen. De 26-jarige aanvallend ingestelde middenvelder wilde graag weg, omdat hij bij het elftal van trainer Dick Lukkien weinig uitzicht op speeltijd had.

Bournemouth neemt Araujo over van FC Barcelona

Julián Araujo verruilt FC Barcelona na anderhalf jaar voor Bournemouth. De Premier League-club neemt de Mexicaanse verdediger voor tien miljoen euro over.

De 23-jarige Araujo werd vorig seizoen al verhuurd aan Las Palmas en vertrekt nu dus definitief bij de Catalaanse topclub.

Bij Bournemouth wordt Araujo teamgenoot van Justin Kluivert.

Julián Araujo in het shirt van Las Palmas

Fortuna verlengt contract Pinto

Aanvoerder Ivo Pinto blijft twee jaar langer bij Fortuna Sittard. De 34-jarige Portugees blijft tot medio 2026 bij de club uit Limburg.

"Vanaf de allereerste dag heb ik het ontzettend naar mijn zin bij Fortuna", aldus de verdediger. "Samen met mijn gezin voelen we ons hier helemaal thuis, dus voor mij was de keuze snel gemaakt."

Ivo Pinto na het eredivisieduel met Go Ahead Eagles, afgelopen weekend

Go Ahead Eagles haalt 22-jarige aanvaller uit Finland

Go Ahead Eagles heeft Oliver Antman aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige Finse aanvaller wordt overgenomen van het Deense FC Nordsjaelland en is voor drie jaar vastgelegd. Antman kwam eerder in Nederland uit voor FC Groningen, waarmee hij in 2023 degradeerde.

FC Utrecht laat 25-jarige Okkels vertrekken

FC Utrecht neemt afscheid van Jeppe Okkels (25). De Deense aanvaller heeft een contract voor drie jaar getekend bij Preston North End, dat uitkomt in het Championship. Okkels werd afgelopen winter door Utrecht overgenomen van IF Elfsborg en speelde slechts vijf duels.

Jeppe Okkels tijdens een vriendschappelijk duel met Venezia

RKC legt Deense Jakobsen vast na proefperiode

Alexander Jakobsen heeft een contract voor één seizoen verdiend bij RKC Waalwijk. De 30-jarige Deen heeft het contract afgedwongen na een proefperiode die van beide kanten is bevallen.

Jakobsen heeft een verleden in Nederland. De middenvelder voetbalde in de jeugdopleiding van PSV, de club waarvan RKC zaterdag met 5-1 verloor in de eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen.

"RKC Waalwijk is een warme club en de faciliteiten zijn uitstekend", aldus Jakobsen. "Ik ben blij dat ik een contract heb afgedwongen en kan niet wachten om in de eredivisie te spelen."

Alexander Jakobsen in het shirt van RKC Waalwijk

Oud-Spartaan Saito naar QPR

QPR maakt de komst van Koki Saito bekend. De Japanse vleugelspits werd de voorbije twee seizoenen door Lommel SK verhuurd aan Sparta Rotterdam.

Saito vertrekt nu op huurbasis naar de Londense club, die uitkomt op het tweede niveau in Engeland.

Koki Saito

Wan-Bissaka maakt plaats voor Mazraoui

Aaron Wan-Bissaka tekent voor zeven jaar bij West Ham United. De rechtsback komt voor een slordige 18 miljoen euro over van Manchester United.

Bij de ploeg van manager Erik ten Hag is Wan-Bissaka overbodig geworden door de aanstaande komst van Noussair Mazraoui. De rechtsback werd net als Matthijs de Ligt gisteren medisch gekeurd door United, het wachten is nog op de officieële bevestiging van de dubbele transfer van Bayern München naar Manchester.

'Ajax onderhandelt over Arsenal-keeper Ramsdale'

Volgens The Athletic probeert Ajax Aaron Ramsdale los te weken bij Arsenal. De Londense club zou een eerste voorstel van Ajax om de 26-jarige keeper te huren hebben afgewezen.

Met Gerónimo Rulli, die naar Olympique Marseille ging, raakte Ajax deze zomer al een doelman kwijt. De kans is bovendien aanwezig dat Diant Ramaj nog vertrekt, nu Remko Pasveer als eerste keeper is aangewezen door trainer Francesco Farioli.

Feyenoord huurt linksback Bueno

Feyenoord heeft zich versterkt met Hugo Bueno. De Spaanse linksback met ervaring in de Premier League wordt voor een jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers.

"Zodra de kans zich voordeed om dit seizoen voor Feyenoord te spelen, wist ik dat ik 'm moest grijpen", zegt Bueno op de website van Feyenoord. "Dit is een enorme club, met fantastische supporters, waar het elke wedstrijd opnieuw draait om winnen."

'Feyenoord hoopt op Ghanees Osman van Brighton'

Feyenoord zou op het punt staan om de Ghanese vleugelaanvaller Ibrahim Osman op huurbasis over te nemen van Brighton, dat meldt Sky Sports. Osman kwam deze zomer over van Nordsjaelland voor een bedrag van bijna 20 miljoen euro.

De bedoeling is dat de 19-jarige Ghanees international nu minuten gaat maken in Rotterdam.

Ibrahim Osman

AC Milan haalt Emerson op bij Spurs

AC Milan heeft zich versterkt met Emerson Royal. De 25-jarige verdediger en tienvoudig Braziliaans international komt voor 15 miljoen euro over van Tottenham Hotspur.

Borussia Dortmund heeft opvolger Füllkrug binnen

Borussia Dortmund heeft in Maximilian Beier een opvolger gevonden voor Niclas Füllkrug, die naar West Ham United is vertrokken.

De 21-jarige Beier komt van Hoffenheim en maakte onlangs zijn debuut in het Duitse nationale elftal. De aanvaller kostte Dortmund naar verluidt 28,5 miljoen euro.

Álvarez van Manchester City naar Atlético Madrid

Julián Álvarez vertrekt van Manchester City naar Atlético Madrid. De Spanjaarden zouden tussen de 75 en 95 miljoen euro betalen voor de 24-jarige Argentijnse aanvaller.

Álvarez is international van Argentinië en werd in 2022 wereldkampioen met zijn nationale ploeg. Álvarez heeft er twee seizoenen opzitten bij de Engelsen.

Sauer op huurbasis van Feyenoord naar NAC

NAC Breda was op zoek naar een versterking in de aanval en heeft die gevonden bij Feyenoord. Leo Sauer wordt voor een jaar gehuurd van de Rotterdammers.

Sauer is een pas 18-jarige Slowaakse aanvaller die vorig seizoen tot dertien eredivisieduels voor Feyenoord kwam. Hij scoorde daarin twee keer. Sauer ging met Slowakije mee naar het Europees Kampioenschap, waar hij één duel speelde en de jongste speler van het toernooi was na Lamine Yamal (Spanje) en Warren Zaïre-Emery (Frankrijk).

Sampsted van Twente naar Birmingham

Alfons Sampsted verlaat FC Twente op huurbasis. De IJslandse rechtsback tekent bij Birmingham City, dat uitkomt op het derde niveau in Engeland.

Birmingham heeft een optie tot koop bedongen op de 26-jarige Sampsted. In anderhalf jaar tijd speelde hij 36 eredivisieduels.

PSV-talent Van Duiven naar Lommel van City Group

PSV raakt de talentvolle spits Jason van Duiven kwijt. De 19-jarige jeugdinternational tekent voor vijf jaar bij Lommel SK, dat uitkomt in de tweede divisie van België.

Dat lijkt een flinke stap terug, maar dat hoeft het niet te zijn. Lommel is onderdeel van de City Group, de clubs die samenwerken met Manchester City. PSV ontvangt naar verluidt 3 miljoen euro voor de aanvaller die vorig seizoen uitgeleend werd aan Almere City.

Jason van Duiven

De Ligt en Mazraoui in Manchester

Met de rolkoffer liep Matthijs de Ligt vanochtend naar het vliegtuig waarin hij naar Manchester zal afreizen. Hij en Noussair Mazraoui verlaten Bayern München en gaan het United van Erik ten Hag versterken.

En later op de ochtend meldt Sky Sports dat De Ligt (die vandaag zijn 25ste verjaardag viert) en Mazraoui (26) zijn aangekomen op Carrington, het trainingscomplex van United, waar zij de medische keuring zullen ondergaan.

Althans, we zullen voor het gemak maar aannemen dat de twee verdedigers zich in deze geblindeerde busjes bevinden.

Sergi Roberto na bijna twee decennia weg bij Barcelona, nu naar Ajax?

Sergi Roberto vertrekt na 18 jaar bij FC Barcelona, zijn contract is niet verlengd. De 32-jarige middenvelder speelde bijna 500 wedstrijden voor de Catalanen. Hij trainde nog wel mee bij de Spaanse club, maar moet nu dus definitief vertrekken.

Volgens Spaanse media is Ajax één van de clubs die is geïnteresseerd in Sergi Roberto, die niet alleen op het middenveld maar ook als rechtsback kan spelen.

Doelman Rulli net als De Lange naar Olympique Marseille

Ajax heeft de transfer van doelman Gerónimo Rulli naar Olympique Marseille bevestigd. De Argentijn raakte vorig seizoen geblesseerd en verloor zijn basisplaats aan Diant Ramaj, inmiddels is Remko Pasveer eerste doelman.

De 32-jarige Rulli stond nog twee jaar bij Ajax onder contract, dat naar verluidt zo'n 4 miljoen euro voor de doelman ontvangt. Olympique versterkte zich onlangs ook al met keeper Jeffrey de Lange van Go Ahead Eagles.

Rulli in het shirt van Ajax

'Stengs zet carrière voort in Amerika'

Opvallend nieuws op de zaterdagavond: De Telegraaf meldt dat Calvin Stengs een transfer maakt naar het Amerikaanse Charlotte FC.

Stengs behoorde niet tot de wedstrijdselectie van Feyenoord voor het eredivisieduel met Willem II, officieel omdat hij ziek was. Nu blijkt dat zijn aanwezigheid best een andere reden kon hebben.

De Amerikanen zouden acht miljoen euro over hebben voor Stengs, die voor vier jaar kan tekenen bij het team uit North Carolina.

Feyenoord grijpt definitief naast Buonanotte

Facundo Buonanotte speelt komend seizoen niet voor Feyenoord. De 19-jarige Argentijn heeft een overeenkomst bereikt met Leicester City. De nieuwkomer in de Premier League huurt hem een seizoen van Brighton & Hove Albion.

Feyenoord toonde de afgelopen weken ook interesse in Buonanotte, die zowel als rechtsbuiten als aanvallende middenvelder kan spelen.

Leicester City zag afgelopen week Steven Bergwijn ook als een gewenste versterking.

'De Ligt en Mazraoui naar United is rond'

Volgens The Athletic heeft Manchester United Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui zo goed als binnen. Het tweetal, dat bij Ajax al met Erik ten Hag samenwerkte, komt over van Bayern München.

Voor de Ligt zou zo'n 50 miljoen worden betaald, voor Mazraoui ongeveer 20.

Tottenham Hotspur betaalt 75 miljoen euro voor spits Solanke

Dominic Solanke is de nieuwe spits van Tottenham Hotspur. De 26-jarige Engelsman, die ook nog voor Vitesse speelde, heeft zijn handtekening onder een contract van zes jaar gezet, zo meldt zijn nieuwe club uit Londen.

De 26-jarige Solanke maakte afgelopen seizoen 19 competitietreffers voor Bournemouth in de Premier League.

Volgens Engelse media betaalt Tottenham Hotspur maximaal 75 miljoen euro voor de aanvaller die in het seizoen 2015/2016 door Chelsea werd verhuurd aan Vitesse.

'Feyenoord strikt linksback'

Volgens verschillende media, waaronder VI en AD, gaat Feyenoord zich versterken met Hugo Bueno. De 21-jarige Portugees wordt voor een jaar gehuurd van Premier League-club Wolverhampton Wanderers.

Bueno is een linksback en dat is een positie waarop Feyenoord nog wel wat versterking kon gebruiken. Quilindschy Hartman is namelijk nog even uitgeschakeld met een zware knieblessure, terwijl ook nieuwkomer Gijs Smal nog niet helemaal fit is.

Hugo Bueno

'Wolverhampton Wanderers wil Ajacied Forbs'

Volgens transferexpert Fabrizio Romano wil Wolverhampton Wanderers Forbs bij Ajax wegplukken. De Engelse club zoekt een vervanger voor Pedro Neto, die dicht bij een transfer naar Chelsea zou zijn.

Forbs staat op dit moment in de basis bij Ajax, maar speelde vorig seizoen nauwelijks een rol van betekenis.

Teze weigert voor PSV te spelen, trainer Bosz vindt dat onacceptabel

Jordan Teze wil komend weekend niet spelen voor PSV, zo vertelt zijn trainer Peter Bosz in aanloop naar de eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. De verdediger lijkt op weg naar AS Monaco en weigert daarom morgenavond in actie te komen voor PSV.

"Jordan heeft aangegeven dat hij niet wil spelen, dat is onacceptabel. Dan pak ik je ook niet bij de selectie en dan train je vandaag ook niet mee", maakte Bosz duidelijk.

De onderhandelingen over een overstap van de 24-jarige Teze richting Monaco spelen al langer. Woensdag stelde de in Eindhoven opgeleide speler zijn trainer op de hoogte dat hij zaterdag niet voor PSV wil spelen.

Carlsley interim-bondscoach Engeland

De FA meldt dat Lee Carsley voor nu de trainer van het Engelse elftal is. Hij is de voorlopige vervanger van Gareth Southgate, die na het EK besloot te vertrekken. In september staat hij voor de groep bij de Nations League-duels met Ierland en Finland.

Eddie Howe and Graham Potter worden in Britse media genoemd als mogelijke nieuwe bondscoach van Engeland.

En de transfer is rond...

Een bericht hiervoor staat al een vaarwel-post van Dani Olmo, gericht aan RB Leipzig. Het was dus een kwestie van tijd voordat FC Barcelona zijn komst aan zou kondigen.

Bij deze:

Dani Olmo neemt vast afscheid van RB Leipzig

De Spaanse EK-uitblinker Dani Olmo gaat waarschijnlijk van RB Leipzig naar FC Barcelona. Zijn transfer is nog niet definitief, maar de middenvelder nam online in ieder geval al afscheid van zijn huidige club.

PSG betaalt een hoop geld voor Pacho

PSG heeft verdediger Willian Pacho voor veertig miljoen euro overgenomen van Eintracht Frankfurt. De Ecuadoriaan werd twee jaar geleden door Marc Overmars vanuit Zuid-Amerika naar Royal Antwerp gehaald.

Bij PSG moet Pacho de concurrentiestrijd aan met onder meer Marquinhos, Presnel Kimpembe en Milan Skriniar.

Heerenveen presenteert Deense linksvoor Trenskow

Heerenveen heeft met Jacob Trenskow een vervanger voor de naar Lille vertrokken Osame Sahraoui gepresenteerd. De Deense Trenskow (23) komt over van Kalmar FF uit Zweden.

Trainer Robin van Persie verloor deze zomer niet alleen linksbuiten Sahraoui, maar ook spits Pelle van Amersfoort. In de voorbereiding startte Daniel Karlsbakk vaak in de punt.

'Ook Feyenoord gaat voor Van den Berg'

PSV zou hem al langer willen inlijven, maar volgens Voetbal International heeft nu ook Feyenoord belangstelling voor Sepp van den Berg. De Rotterdammers zouden snel een bod willen uitbrengen op de verdediger van Liverpool.

Feyenoord heeft met Lutsharel Geertruida en David Hancko twee verdedigers in de gelederen die open lijken te staan voor een vertrek. Van den Berg zou rond de twintig miljoen moeten kosten, maar Feyenoord zou toch goede hoop op een deal hebben.

Boadu naar Bochum

Myron Boadu speelt het komende seizoen op huurbasis voor het Duitse VfL Bochum. De Nederlandse spits staat onder contract bij AS Monaco, dat hem het afgelopen halfjaar uitleende aan FC Twente, maar de Fransen konden hem geen speeltijd garanderen.

Boadu wordt bij Bochum herenigd met Dani de Wit, met wie hij bij AZ enkele jaren samenspeelde. De Wit tekende eerder deze zomer voor vier jaar bij de Bundesligaclub.

Myron Boadu

Postma zevende aanwinst voor Vitesse

Vitesse blijft zeer actief op de transfermarkt en heeft een zevende versterking toegevoegd aan de selectie: Loek Postma.

De 21-jarige verdediger speelde vijftig duels voor Jong AZ in de eerste divisie. De ene transfer volgt de andere op bij de club uit Arnhem, die vrijdag het seizoen begint tegen Telstar.

Eerder werden de volgende zes transfers wereldkundig gemaakt:

  • Alexander Büttner: 'Kind van de club' dat in twee eerdere periodes uitkwam voor Vitesse. Hij speelde ook nog voor onder meer Manchester United, Dynamo Moskou en, de laatste twee seizoenen, voor De Graafschap. De 35-jarige linksback wilde naar eigen zeggen graag terugkeren naar Vitesse, de club die in zijn hart zit.
  • Mees Kreekels: Een verdediger die centraal en op rechts uit de voeten kan. Hij was vorig seizoen actief bij Helmond Sport, waar hij zijn contract niet verlengde. Kreekels trainde al de hele voorbereiding mee met Vitesse.
  • Irakli Yegoian: Een 20-jarige Georgiër die in de jeugd van Ajax en FC Twente speelde. De middenvelder wil nu in het profvoetbal doorbreken.
  • Dillon Hoogewerf: Een 21-jarige avonturier die in de jeugdopleidingen van Ajax, Manchester United en Borussia Mönchengladbach speelde. De snelle buitenspeler was al even op proef bij Vitesse, waar hij voor twee jaar heeft getekend.
  • Justin Bakker: Een 26-jarige verdediger met ervaring in de eerste divisie bij Jong AZ en Go Ahead Eagles. De linkspoot speelde vorig seizoen in Finland, bij Kuopion Palloseura.
  • Tomislav Gudelj: Een Kroatische spits die overkomt van NK Varazdin. Hij is 26 jaar en scoorde vorig seizoen acht keer in twaalf duels op het tweede Kroatische niveau.

'Recordtransfer' voor Ajax-vrouwen

Chasity Grant (23) verruilt Ajax voor Aston Villa. Hoeveel de Engelse club overmaakt is onbekend, maar Ajax spreekt van een recordtransfer.

De rechtsbuiten speelde 120 duels voor Ajax en scoorde daarin 33 keer. Grant had nog een contract tot medio 2025.

Almere strikt Franse aanvaller

Almere City FC heeft Logan Delaurier-Chaubet aangetrokken. De 22-jarige buitenspeler komt transfervrij over van Bordeaux, dat onlangs zijn proflicentie kwijtraakte.

De Fransman speelde 23 wedstrijden voor de hoofdmacht van Bordeaux, waarin hij drie doelpunten maakte. Delaurier-Chaubet is volgens Almere City FC's technisch manager Joan Hansma "een linksbenige buitenspeler, die zowel aan de buitenkant als binnenkant kan spelen" en "heeft daarnaast ook een goede voorzet en trap."

Almere begint het nieuwe eredivisieseizoen zaterdagavond 20.00 uur met een thuiswedstrijd tegen AZ.

NAC bevestigt komst van jonge Portugees

NAC Breda heeft de komst van Saná Fernandes bevestigd. De 18-jarige buitenspeler wordt voor een seizoen gehuurd van Lazio, waarbij NAC een optie tot koop heeft bedongen.

De Portugees werd opgeleid door Sporting en verhuisde in 2022 naar Lazio, waar hij nooit in het eerste speelde.

Fernandes is volgens NAC's technisch directeur Peter Maas "explosief met de bal en zeer dribbelvaardig."

NAC is dit seizoen terug in de eredivisie. De Bredanaars beginnen deze jaargang met een bezoek aan FC Groningen, morgenavond om 20.00 uur.

Fortuna Sittard haalt ervaren middenvelder

Fortuna Sittard heeft een nieuwe middenvelder binnen. Samuel Bastien, een 27-jarige Belgisch-Congolese speler, wordt voor één seizoen door de Limburgers gehuurd van het Engelse Burnley.

Bastien speelde jeugdinterlands voor België, maar is inmiddels A-international voor Congo-Kinshasa.

Koopmeiners wil transfer forceren

Teun Koopmeiners heeft besloten niet meer te verschijnen op de training van zijn club Atalanta Bergamo. De 26-jarige Oranje-international is persoonlijk rond met Juventus over een contract en wil op deze manier een transfer forceren.

Lees er alles over in het bericht hieronder:

'Barcelona strikt Olmo'

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo, doorgaans een goed geïnformeerd medium, gaat Barcelona morgen Dani Olmo presenteren.

De middenvelder was de afgelopen jaren actief voor RB Leipzig in Duitsland, maar komt oorspronkelijk uit de jeugd van Barcelona. Hij was één van de sterren in het Spaanse elftal dat vorige maand Europees kampioen werd, door drie goals te maken op het toernooi.

Naar verluidt betaalt Barcelona liefst 55 miljoen euro voor Olmo, die tien jaar geleden transfervrij de jeugdopleiding van de Catalanen verliet.

Olmo met de EK-trofee

Vitesse slagvaardig op transfermarkt

Vitesse wist lange tijd niet of het wel aan het nieuwe seizoen kon beginnen. Inmiddels hebben de Arnhemmers de zekerheid dat ze door mogen als profclub, dus wordt de selectie in hoog tempo vormgegeven. Trainer John van den Brom mocht in de laatste 24 uur liefst zes nieuwe spelers verwelkomen:

  • Alexander Büttner: 'Kind van de club' dat in twee eerdere periodes uitkwam voor Vitesse. Hij speelde ook nog voor onder meer Manchester United, Dynamo Kyiv en, de laatste twee seizoenen, voor De Graafschap. De 35-jarige linksback wilde naar eigen zeggen graag terugkeren naar Vitesse, de club die in zijn hart zit.
  • Mees Kreekels: Een verdediger die centraal en op rechts uit de voeten kan. Hij was vorig seizoen actief bij Helmond Sport, waar hij zijn contract niet verlengde. Kreekels trainde al de hele voorbereiding mee met Vitesse.
  • Irakli Yegoian: Een 20-jarige Georgiër die in de jeugd van Ajax en FC Twente speelde. De middenvelder wil nu in het profvoetbal doorbreken.
  • Dillon Hoogewerf: Een 21-jarige avonturier die in de jeugdopleidingen van Ajax, Manchester United en Borussia Mönchengladbach speelde. De snelle buitenspeler was al even op proef bij Vitesse, waar hij voor twee jaar heeft getekend.
  • Justin Bakker: Een 26-jarige verdediger met ervaring in de eerste divisie bij Jong AZ en Go Ahead Eagles. De linkspoot speelde vorig seizoen in Finland, bij Kuopion Palloseura.
  • Tomislav Gudelj: Een Kroatische spits die overkomt van NK Varazdin. Hij is 26 jaar en scoorde vorig seizoen acht keer in twaalf duels op het tweede Kroatische niveau.

Overigens vertrok er ook een speler: doelman Eloy Room liet zijn contract ontbinden om de club een 'steuntje in de rug' te geven.

Technisch directeur Edwin Rijntjes heeft veel gebeld

Go Ahead verkoopt keeper aan Marseille

Jeffrey de Lange keepte vorig seizoen uitstekend voor Go Ahead Eagles en dat heeft hem een prachtige transfer opgeleverd. Hij maakt volgens het Franse l'Équipe en transferexpert Fabrizio Romano de overstap naar de Franse topclub Olympique Marseille.

Zo rinkelt de kassa opnieuw in Deventer. Go Ahead Eagles verkocht in een eerder stadium Willum Willumsson voor een recordbedrag aan Birmingham City en Philippe Rommens aan Ferencvaros.

Overigens lijkt De Lange in Marseille concurrentie te krijgen van Ajax-keeper Gerónimo Rulli. De Argentijn zou naar verluidt ook dicht bij een overstap naar de Fransen zijn.

Jeffrey de Lange

Welkom in het nieuwe transferblog

Hallo en welkom in ons nieuwe transferblog.

Wil je ons oude transferblog nog eens doornemen? Dat kan hier.

Veel leesplezier!