NOS Voetbal

Komst Weghorst gaat volgens Farioli niet ten koste van Brobbey, Berghuis geblesseerd

Farioli over mogelijke komst Weghorst: 'Zijn mentaliteit is belangrijk voor ons'

Steven Berghuis ontbreekt donderdagavond in de Europa League-return van Ajax tegen Jagiellonia Bialystok. Berghuis raakte dinsdag geblesseerd op de training. Het is nog onduidelijk hoe lang hij is uitgeschakeld. Berghuis is woensdagochtend onderzocht.

Ajax won de eerste wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok in Polen met 4-1.

Trainer Francesco Farioli gaf op de persconferentie aan dat Brian Brobbey een basisplaats heeft. De spits staat in de belangstelling van Nottingham Forest, maar gaf aan geen interesse in een overstap naar die club te hebben.

Steven Berghuis

De Italiaanse coach ging ook in op de ophanden zijnde komst van spits Wout Weghorst. "Hij is nog niet van Ajax, dus ik wacht nog om over hem te spreken. Ik weet wel dat hij heel graag naar Ajax wil komen. Het is wachten op de officiële papieren."

Farioli denkt dat Weghorst veel kan toevoegen aan Ajax. "Mentaliteit is van elementair belang voor ons proces", aldus de coach.

De komst van Weghorst gaat niet ten koste van spits Brian Brobbey, zei Farioli. "Er zijn minuten genoeg te verdelen in de komende tijd..." De trainer bevestigde wel de transfer van Silvano Vos naar AC Milan. De 19-jarige middenvelder vertrekt voor ongeveer vijf miljoen euro naar de 'Rossoneri'.

Bergwijn

Farioli vertelde verder vlak voor de persconferentie een gesprek met Steven Bergwijn te hebben gehad over diens toekomst bij Ajax. De aanvaller staat op de nominatie om bij de Amsterdammers te vertrekken.

De Italiaanse trainer twijfelt niet aan de inzet van Bergwijn. "Hij is absoluut gemotiveerd om het beste van zichzelf aan ons te laten zien."

Farioli is enthousiast over de laatste trainingen van Ajax. "De afgelopen twee sessies waren fantastisch. Het ritme, de intensiteit, de honger. Deze week ging alles in een nog hogere versnelling. Er zijn nog wel wat individuele gevallen waar we goed mee om moeten gaan, maar we zitten op het juiste pad. Wat me heel blij maakt is dat ik heel veel energie terugkrijg van de spelers. We speelden een wedstrijdje van twaalf minuten. Ik kon eruit stappen en popcorn erbij pakken, want het was geweldig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl