Borna Sosa
NOS Voetbal

Ajax neemt steeds meer afscheid van Mislintat-aankopen: Sosa verhuurd aan Torino

Opnieuw neemt Ajax afscheid van een aankoop van de voormalig technisch directeur Sven Mislintat. De Amsterdamse club en Torino hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Borna Sosa. De verhuur is per direct en heeft een looptijd van één seizoen, tot en met 30 juni 2025.

In de overeenkomst is voor de Italianen een optie tot koop opgenomen, naar verluidt van acht miljoen euro. Het contract van de 26-jarige Kroaat loopt bij Ajax nog tot en met 30 juni 2028.

Nooit overtuigen

Begin vorig seizoen maakte de linkspoot de overstap van VfB Stuttgart naar Ajax. In Amsterdam kon hij nooit echt overtuigen.

Sosa was een aankoop van de fel bekritiseerde (en inmiddels vertrokken) technisch directeur Sven Mislintat. De Duitser spendeerde vorig jaar zomer meer dan 100 miljoen euro aan nieuwe spelers. Toch beleefde de Amsterdamse club één van de slechtste seizoenen uit haar bestaan.

Eerder werd onder meer Georges Mikautadze (Metz) al verkocht. De club wil nog af van Jakov Medic, Gastón Ávila, Benjamin Tahirovic en keeper Diant Ramaj. Remko Pasveer is inmiddels eerste keeper in Amsterdam.

Ajax begint zo een aardige lijst aan uitgaande transfers op te bouwen. Sinds de opening van de transfermarkt vetrokken ook al Francisco Conceição (FC Porto), Tristan Gooijer (PEC Zwolle), Ar'jany Martha (Beerschot), Gabriel Misehouy (Girona), Gerónimo Rulli (Olympique Marseille) en Jorge Sánchez (Cruz Azul).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl