Justin Bijlow
NOS Voetbal

Transfer Bijlow naar Southampton afgeblazen: Feyenoord-doelman niet door medische keuring

Justin Bijlow stond op het punt een transfer naar Premier League-club Southampton te maken, maar die overstap gaat niet door. De Feyenoord-doelman kwam bij de Engelsen niet door de medische keuring, meldt hij zelf op Instagram.

"Bij de medische keuring is gebleken dat Southampton een andere visie heeft dan Feyenoord over de behandelwijze van een oude blessure", schrijft Bijlow. "Ik ben volledig fit en ik word hierdoor niet belemmerd, maar ik respecteer de visie van de medische staf van Southampton."

Bijlow zal na het afketsen van zijn transfer weer aansluiten bij Feyenoord. "Hierdoor keer ik terug in Rotterdam, bij mijn club Feyenoord. Mijn band met de stad en de club is ijzersterk. Ik blijf vechten voor een plek in het doel van Feyenoord en het Nederlands elftal."

Afgelopen zondag nam Bijlow nog in tranen afscheid van het Feyenoord-publiek.

Bijlow neemt in tranen afscheid van Feyenoord-publiek, transfer naar Southampton wacht

De 26-jarige Bijlow staat bekend als een keeper met een flinke blessuregeschiedenis. Sinds het begin van het seizoen 2022/23 kampte hij met blessures aan zijn kuit en een gebroken pols, waardoor hij in totaal meer dan 40 wedstrijden van Feyenoord moest missen. Ook daarvoor had Bijlow vaak te maken met blesurreleed, waaronder een gescheurde kruisband in 2016.

Dit seizoen raakte hij zijn basisplaats kwijt bij Feyenoord. Trainer Brian Priske koos in de Johan Cruijff Schaal en eerste competitieduels voor Timon Wellenreuther als eerste doelman. Dat was ook de reden dat Bijlow een transfer wilde maken, schrijft hij.

"Dat vond ik niet makkelijk en was niet mijn eerste keus, maar het moest in het belang van mijn carrière", stelt de keeper.

Stengs en Ayoub

Onlangs maakte Feyenoorder Calvin Stengs iets vergelijkbaars mee als Bijlow. Hij was al in Londen om een medische keuring te ondergaan voor een transfer naar het Amerikaanse Charlotte FC, maar op het laatste moment ging die transfer toch niet door.

Er gingen geruchten dat een zwakke knie de transfer van Stengs naar Charlotte in de weg zou hebben gestaan, maar dit werd tegengesproken door de speler zelf. Hij sprak van "blabla-verhalen" die hem irriteerden.

Yassin Ayoub, in het verleden actief voor Feyenoord maar de laatste jaren onder contract bij stadgenoot Excelsior, kwam deze zomer eveneens niet door een medische keuring. Hij zou een transfer maken naar het Marokkaanse Wydad Casablanca.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl