NOS Voetbal

Bijlow in tranen bij afscheid van Feyenoord, dat flirt met Olij: 'Laat het op me afkomen'

Na het gelijkspel tegen Sparta (1-1) zei doelman Justin Bijlow het Feyenoord-publiek in tranen gedag. De keeper staat namelijk op het punt om voor het eerst een transfer te maken, naar Southampton.

De 26-jarige Rotterdammer komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en is een publiekslieveling in De Kuip. De fans zongen hem uitgebreid toe tijdens en na de wedstrijd op Het Kasteel.

Bijlow neemt in tranen afscheid van Feyenoord-publiek, transfer naar Southampton wacht

Onder de nieuwe trainer Brian Priske verloor Bijlow dit seizoen de concurrentiestrijd met Timon Wellenreuther. Hij vertrekt uit De Kuip als reservedoelman. Morgen vliegt Bijlow naar Engeland om de transfer af te ronden.

Olij

Feyenoord moet door zijn overstap op zoek naar een nieuwe doelman en heeft zijn oog laten vallen op Nick Olij, de huidige keeper van Sparta.

Volgens Olij is een transfer nog niet aanstaande. "Ik heb geen idee of dit mijn laatste wedstrijd voor Sparta was. Feyenoord heeft wel contact gezocht met mijn zaakwaarnemer, maar nog niet met de club."

Sparta-keeper Olij: 'Zaakwaarnemer had contact met Feyenoord en PSV'

Wat voor de club uit Rotterdam-Zuid geldt, geldt ook voor PSV, vertelt Olij. De Eindhovenaren houden rekening met een vertrek van Walter Benitez, die begeerd wordt door Atlético Madrid.

"De situatie met PSV is vergelijkbaar. Ik ga er trouwens van uit dat er meerdere keepers zijn die contact hebben gehad met die twee clubs", zegt Olij. "Ik laat het allemaal gewoon op me afkomen."

De 29-jarige doelman, die al eens in de selectie van Oranje zat, houdt er ook rekening mee dat hij het seizoen afmaakt bij zijn huidige club. "Ik wil kijken wat mijn plafond is, maar het is echt geen straf om bij Sparta te blijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl