Santiago Gimenez en David Hancko (Feyenoord)
NOS Voetbal

Spannende transferslotweek voor traditionele top drie: trainers houden hun hart vast

Peter Bosz, Brian Priske en Francesco Farioli. Drie totaal verschillende trainers, maar de trainers van PSV, Feyenoord en Ajax hebben één ding gemeen: voor hen kan de transferperiode niet snel genoeg voorbij zijn. Er zijn behoorlijk wat kapers op de kust voor verschillende sterkhouders.

Tot 2 september 23.59 uur is het, vooral in Eindhoven en Rotterdam, billenknijpen.

Feyenoord: blijven Hancko, Geertruida en Giménez?

"Natuurlijk is het een onzekere en uitdagende periode", zei Brian Priske vrijdag op de wekelijkse persconferentie. De Deense trainer moet namelijk rekening houden met een mogelijk vertrek van vier spelers:

  • Santiago Giménez
  • David Hancko
  • Lutsharel Geertruida
  • Justin Bijlow
Blijven Gimenez, Hancko en Geertruida bij Feyenoord? Priske heeft 'geen idee'

Giménez wees deze week nog een transfer af naar Nottingham Forest en lijkt op de echte topclubs te hopen. In Spanje zijn ze ervan overtuigd dat Atlético Madrid er alles aan doet om Hancko over te nemen, Aston Villa zou gecharmeerd zijn van Geertruida en Bijlow kan vertrekken naar Southampton.

Er zou rond Geertruida nog wel een verrassende wending kunnen komen. Feyenoord bood deze zomer de verdediger al een nieuw contract aan met verbeterde voorwaarden. Dat idee is ook nog altijd niet van tafel.

PSV: veel verdedigers gezocht, mogelijk nog vijf uitgaande transfers

De technisch directeur van PSV, Earnest Stewart, zal vermoedelijk het drukst zijn de komende week. Er is namelijk werk aan de winkel in Eindhoven. Op verdedigend vlak heeft de landskampioen veel ingeleverd.

Vijf verdedigers vertrokken deze zomer. Ryan Flamingo werd gehaald en Fredrik Oppegard keerde terug van een verhuurperiode bij Heracles, maar zij overtuigen nog niet. Sergino Dest werd overgenomen van Barcelona, maar is geblesseerd.

Spannende slotweek op transfermarkt: deze spelers zouden zomaar kunnen vertrekken

Er wordt dan ook druk gewerkt aan verdedigende versterking. Braziliaans international Renan Lodi zou uit Saudi-Arabië over moeten komen, Ko Itakura moet van Borussia Mönchengladbach worden overgenomen en ook de 21-jarige Deense centrale verdediger Adamo Nagalo is, volgens Eindhovens Dagblad, in beeld.

Maar mogelijk wacht er nog meer werk voor Stewart. Uitgaande van het slechtste scenario ziet Bosz vijf sterkhouders vertrekken.

Jerdy Schouten is één van de mogelijke vertrekkers

"Tot de transferwindow gesloten is, blijven er speculaties. Boscagli en Benítez willen een stap maken, maar als de club nee zegt, moeten ze door", zei Bosz vrijdag op de persconferentie.

Ook smaakmaker Joey Veerman maakt er geen geheim van dat hij graag een mooie stap wil maken. "Maar de interesse valt vooralsnog tegen", was de middenvelder eerlijk na de zege op Almere City.

Deze spelers vertrekken mogelijk:

  • Joey Veerman
  • Olivier Boscagli
  • Johan Bakayoko
  • Jerdy Schouten
  • Walter Benítez

Ajax: komt Weghorst?

In Amsterdam zitten ze met smart te wachten op transfernieuws, maar dan vooral over een inkomende transfer. Ajax is al een tijd zeer gecharmeerd van Wout Weghorst en de Tukker wil zelf ook graag naar Amsterdam.

Wout Weghorst

De spits zou ook zomaar een uitgaande transfer in gang kunnen zetten bij Ajax. De club kan Weghorst namelijk pas halen als er ruimte is gemaakt in de salarishuishouding.

Een van de gegadigden om plaats te maken is Steven Bergwijn. De aanvaller staat in de etalage en wacht tot een club hem komt redden van de Amsterdamse bank. Ajax wil zo'n twintig miljoen euro voor hem vangen.

Deze spelers vertrekken ook mogelijk:

  • Silvano Vos
  • Owen Wijndal
  • Benjamin Tahirovic
  • Diant Ramaj
  • Chuba Akpom
  • Branco van den Boomen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl