NOS Voetbal

Priske is niet bang voor teleurgestelde Gimenez: 'Santi is volledig gemotiveerd'

Priske praat over uitblijven transfer Santiago Gimenez

"In veel aspecten een normale week." Zo omschreef Feyenoord-trainer Brian Priske de voorbije dagen in Rotterdam. De Deen heeft er geen last van dat er aan zijn spelers wordt getrokken, waarbij het met name onrustig is rond spits Santiago Gimenez. "Santi is volledig gemotiveerd om voor ons te spelen."

Verwacht dat spelers hun werk doen

"Natuurlijk is het een onzekere en uitdagende periode", vervolgde Priske vrijdag op de wekelijkse persconferentie. "Ik focus me op de spelers die hier nu zijn en probeer daar het beste uit te halen. Ik heb het gevoel dat iedereen die hier is zich betrokken en professioneel opstelt."

De laatste tijd wordt Gimenez in verband gebracht met het Engelse Nottingham Forest, maar van een transfer kwam het dus nog niet. Zolang spelers niet zijn vertrokken verwacht Priske dat "ze hun werk doen. Daar worden ze voor betaald. Als er dan iets gebeurt qua transfers, dealen we er dan wel mee".

Keeper Justin Bijlow zit in een vergelijkbare situatie als Gimenez. Southampton zou hengelen naar de diensten van de keeper, maar veel wil Priske daar niet over kwijt. "Je krijgt dan precies hetzelfde antwoord als ik net al gaf..."

'Een goede vraag'

Gimenez en Bijlow lijken er zondagmiddag dus nog bij te zijn als Feyenoord het opneemt tegen stadgenoot Sparta Rotterdam. Alleen Gernot Trauner (blessure) en Ibrahim Osman (wachtend op werkvergunning) moeten die wedstrijd zeker missen.

Feyenoord-keeper Justin Bijlow op de bank

Priske verwacht eenzelfde wedstrijd als vorig seizoen, toen Feyenoord op de tweede speeldag punten verspeelde bij Sparta (2-2). "Het spelbeeld wordt hetzelfde als toen", zegt Priske. "Derby's zijn nooit makkelijk. Sparta is een goed team dat het veel tegenstanders moeilijk kan maken."

Tijdens zijn analyse laat Priske de naam vallen van spits Tobias Lauritsen. Zou hij wellicht een optie zijn om Feyenoord te versterken als Gimenez vertrek? "Een goede vraag...", glimlacht Priske. "Toen ik bij Sparta Praag werkte heb ik hem ook gescout. Een goede speler", hield hij het kort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl