Eloy Room in actie voor Vitesse
NOS VoetbalAangepast

Doelman Room geeft Vitesse 'steuntje in de rug' met vertrek, Büttner keert terug

Eloy Room heeft zijn contract bij Vitesse laten ontbinden. De 35-jarige doelman doet dit naar eigen zeggen om de club te helpen.

Vitesse kreeg vorige week te horen dat het de proflicentie behoudt en begint het seizoen vrijdag in de eerste divisie, maar de problemen zijn nog lang niet opgelost. De kosten moeten worden teruggedrongen, waardoor er ook naar de salarishuishouding moet worden gekeken.

"Het zijn schitterende jaren geweest bij Vitesse. Ik heb hier een ontzettend fijne tijd gehad en ben erg blij met alles wat de club mij heeft gebracht", zegt Room. "In deze vervelende periode was het een moeilijke beslissing om mijn contract te ontbinden, maar ik weet dat ik de club hiermee het meest help."

"Ik wil iedereen binnen en rondom de club ontzettend bedanken voor alles wat zij voor mij hebben betekend."

Steuntje in de rug

Algemeen directeur Edwin Reijntjes noemt Room "een clubman pur sang". In 2002 begon hij bij de jeugdopleiding van Vitesse, waarna hij in het seizoen 2008/2009 zijn debuut maakte voor het eerste elftal. In 2023 keerde hij terug bij de Arnhemse club na een periode bij PSV en later bij Columbus Crew in Amerikaanse dienst te hebben gespeeld. Room heeft ook bijna vijftig interlands gekeept voor Curaçao.

Reijntjes: "Het is ontzettend jammer dat hij de club gaat verlaten. Het siert Eloy als persoon dat hij de club wil helpen en het is dan ook een mooi gebaar dat hij in deze periode de club een steuntje in de rug wil geven."

Alexander Büttner namens Vitesse in 2019

Ondertussen is Vitesse ook bezig met het aantrekken van nieuwe spelers. Opvallende nieuwkomer is Alexander Büttner, die in het verleden al in twee periodes voor de Arnhemmers uitkwam. Verder speelde hij ook voor onder meer Manchester United, Dynamo Kyiv en, afgelopen seizoen, De Graafschap.

De fans van De Graafschap zijn niet blij met de overstap van de 35-jarige Büttner. Ze zagen in hem een belangrijke speler én beschouwen Vitesse als Gelderse rivaal.

Verder meldt Vitesse dat het Mees Kreekels definitief aan de selectie heeft toegevoegd. De verdediger was afgelopen seizoen actief voor Helmond Sport en trainde al de hele zomer mee met Vitesse. Nu de club een proflicentie heeft, kon het Kreekels ook eindelijk een contract aanbieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl