Daniele Rugani
NOS VoetbalAangepast

Ajax huurt Rugani seizoen van Juventus, Italiaanse verdediger gelijk mee naar Polen

Ajax heeft zich versterkt met Daniele Rugani. De 30-jarige verdediger komt over van Juventus en wordt voor een seizoen gehuurd. De Amsterdammers hebben geen koopoptie bedongen op de speler die voornamelijk in het centrum van de defensie speelt.

De aanwinst staat meteen op de spelerslijst van de heenwedstrijd van de play-offs voor de Europa League tegen het Poolse Jagiellonia Białystok, die morgenavond wordt gespeeld. Er moeten nog wat formaliteiten worden afgehandeld, maar Ajax verwacht dat Rugani speelgerechtigd is, zo laat een woordvoerder weten.

Toeschouwer bij Jong Ajax

Rugani landde maandag op Schiphol en werd vervolgens medisch gekeurd door Ajax. Maandagavond bekeek de ervaren verdediger op De Toekomst de wedstrijd tussen Jong Ajax en MVV (0-0, red.). Niet veel later zette hij zijn handtekening onder de huurovereenkomst.

"Zijn komst betekent een ervaringsimpuls voor onze selectie en relatief jonge achterhoede", laat technisch directeur Alex Kroes weten in een reactie. "Op deze manier komt de ploeg beter in balans."

Rugani speelde tussen 2016 en 2018 zeven interlands voor Italië, maar kon bij Juventus niet meer rekenen op een basisplaats. De Italiaan is de tweede zomeraanwinst van Ajax dit seizoen. Eerder haalde de club Bertrand Traoré terug naar de Arena.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl