Stefan de Vrij

De Vrij draagt bij aan ruime zege koploper Inter, Koopmeiners scoort tegen Milan

Inter blijft de Serie A domineren. De koploper uit Milaan kende ook geen mededogen met Lecce en versloeg de nummer veertien op de ranglijst probleemloos met 4-0. Stefan de Vrij maakte de vierde treffer.

Trainer Simone Inzaghi liet naast De Vrij Denzel Dumfries de hele wedstrijd spelen. Davy Klaassen viel in de 64ste minuut in bij Inter.

Achtervolger Juventus leek thuis tegen promovendus Frosinone op een 2-2 gelijkspel af te stevenen, maar verdediger Daniele Rugani bezorgde Juventus diep in de blessuretijd alsnog de zege: 3-2. De club uit Turijn had al vier duels op rij niet meer gewonnen.

Doelpunt Koopmeiners, Reijnders blijft op bank

Nummer drie AC Milan kwam later op de zondagavond thuis tegen Atalanta niet verder dan 1-1. Na een vroege (derde minuut) en fraaie openingstreffer van Rafael Leão voor AC Milan, trok Teun Koopmeiners de stand vlak voor de rust vanaf de strafschopstip gelijk. De eindstand stond dus in de pauze al op het scorebord.

Koopmeiners en De Roon deden de hele wedstrijd mee bij Atalanta. Hans Hateboer en Mitchel Bakker Tijjani Reijnders bleven negentig minuten op de bank zitten. Dit gold voor Tijjani Reijnders bij AC Milan.

Stand Serie A

De eerste kans voor Inter was in de derde minuut al meteen voor goalgetter Lautaro Martinez, maar hij kopte naast. Na een kwartier spelen toonde de Argentijn alsnog zijn killersinstinct. Weggestuurd door Kristjan Asllani schudde hij Ahmed Touba van zich af en schoot glijdend de 0-1 binnen.

In de 54ste minuut verdubbelde Davide Frattesi de score. Twee minuten later maakte Martinez de derde van de middag voor Inter. Het was de 22ste treffer van de topscorer van de Serie A. De Vrij zorgde weer tien minuten later voor het slotakkoord. Hij knikte binnen uit een corner.

Juventus

In het Allianz Stadium van Juventus vielen in de eerste helft vier doelpunten. De Servische spits Dusan Vlahovic opende in de derde minuut de score namens Juventus.

Dusan Vlahovic viert de 1-0 van Juventus.

Door goals van Walid Cheddira en Marco Brescianini leidde de nummer vijftien op de ranglijst na een half uur spelen verrassend met 1-2. De assist bij het tweede Frosinone-doelpunt kwam op naam van voormalig Sparta-speler Abdou Harroui, geboren in Leiden.

Een tweede doelpunt van Vlahovic bracht de stand twee minuten later weer in evenwicht. Het was de vijftiende van het seizoen voor de nummer twee op de topscorerslijst in Italië achter Martinez.

De tweede helft verliep een stuk minder spectaculair. Toen niemand het meer verwachtte, ontpopte Rugani zich in de 95ste minuut als matchwinner voor de thuisploeg.