De spelers van Inter vieren de enigszins fortuinlijke 1-0.

Inter steviger aan kop na winst op Juventus, Nederlanders vallen in

Internazionale heeft goede zaken gedaan in de Serie A. De koploper won in eigen huis met 1-0 van achtervolger Juventus en heeft nu vier punten voorsprong op de ploeg uit Turijn, met een wedstrijd minder gespeeld.

Bij Inter zaten alle Nederlanders - Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen - op de bank. Dumfries mocht de laatste twintig minuten meedoen, Klaassen en De Vrij kwamen vlak voor tijd in het veld.

Inter begon het meest dreigend, maar daarna was ook Juventus een aantal keren gevaarlijk. Toch was het de koploper die op voorsprong kwam. Nicolo Barella gaf een voorzet die werd gemist door Benjamin Pavard, vervolgens liep Federico Gatti die voorzet in eigen doel, nadat Marcus Thuram deze had geprobeerd in te koppen: 1-0 na 37 minuten spelen.

In de levendige tweede helft ging Juve voor de gelijkmaker, maar was Inter in de eerste tien minuten na rust via Federico Dimarco en Hakan Çalhanoğlu dicht bij de 2-0. Ook daarna kregen beide ploegen kansen op een doelpunt.

Een van de grootste kansen kwam uit een voorzet van Dumfries, maar de ook ingevallen Marko Arnautović stuitte op Juve-doelman Wojciech Szczesny.