Olivier Giroud is blij met zijn doelpunt
NOS VoetbalAangepast

AC Milan boekt bij Frosinone moeizame maar feestelijke zege: de 1.500ste

AC Milan heeft een moeizame 3-2 overwinning geboekt bij Frosinone. Een extra feestelijke wel, want de 1.500ste in de Serie A. Dat aantal werd eerder alleen bereikt door Juventus (1.712) en Internazionale (1.584).

Die ploegen leiden ook in de lopende competitie de dans en komen elkaar morgen tegen in Milaan. Koploper Inter heeft vijf punten meer dan nummer drie Milan en Juve heeft vier punten meer.

Clubrecord

Verrast door de tegenstand van Frosinone kon Milan niet zijn: de nummer 14 van de Serie A, waarin het dit seizoen als kampioen van de Serie B terugkeerde, haalde maar liefst 20 van de 23 punten in eigen huis. Er leek echter geen vuiltje aan de lucht toen Olivier Giroud na een kwartier de 0-1 binnenkopte.

Het tij keerde echter toen niet lang daarna een ongelukkige handsbal van Rafael Leão zwaar bestraft werd met een strafschop voor de 'Canarini'. Matías Soulé profiteerde dankbaar en noteerde met zijn tiende competitiedoelpunt van dit seizoen een clubrecord. Daniel Ciofani (2015/16) en Federico Dionisi (2015/16) waren in het verleden op negen blijven steken.

Matías Soulé benut de strafschop voor Frisinone

Halverwege de tweede helft kwam Frosinone zelfs op 2-1 door een treffer van Luca Mazzitelli, waarbij doelman Mike Maignan zeker niet vrijuit ging. De Fransman zag tot zijn opluchting eerst Matteo Gabbia gelijkmaken - de eerste Milan-treffer van Italiaanse makelij sinds vorig jaar april na 59 'buitenlandse' doelpunten - en vervolgens de koud in het veld staande Luka Jović de 2-3 binnenschieten.

Reijnders

AC Milan-middenvelder Tijjani Reijnders kreeg wel een tikkie te incasseren. Hij incasseerde zijn vijfde gele kaart en mist daardoor volgend weekeinde de confrontatie met de weggezakte landskampioen Napoli.

Stand in de Serie A

Bologna kwam thuis tegen Sassuolo tot tweemaal toe op achterstand, maar won uiteindelijk toch: 4-2. Joshua Zirkzee, die net als Sam Beukema in de basis stond bij de thuisploeg, had een groot aandeel in de 1-1. De spits zag zijn schot uit de draai via een Sassuolo-verdediger in het doel eindigen. De treffer ging als eigen doelpunt de boeken in.

Bologna, dat na twee remises en twee nederlagen eindelijk weer eens drie punten kon bijschrijven, klom door de overwinning naar de vijfde plaats op de ranglijst. Het heeft evenveel punten als nummer vier Atalanta, dat zondag nog speelt tegen Lazio, eveneens een concurrent in de strijd om een Champions League-ticket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl