Juventus komt niet voorbij Udinese
NOS Voetbal

Juventus loopt zonder Vlahovic verdere schade op in titelrace

Juventus heeft verdere schade opgelopen in de titelstrijd in de Serie A. Het team van trainer Massimiliano Allegri ging maandagavond thuis ten onder tegen laagvlieger Udinese: 0-1.

Het was na een gelijkspel tegen Empoli en en nederlaag tegen Internazionale de derde wedstrijd op rij die de ploeg uit Turijn niet wist te winnen.

Juventus, AC Milan en Inter strijden in Italië om de landstitel. Maar inmiddels is de schade van de eerstgenoemde ploegen op Inter al acht en zeven punten, terwijl de koploper ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

De stand in de Serie A

Juventus begon zonder topschutter Dusan Vlahovic aan het duel in het Allianz Stadium. De spits, die al twaalf keer scoorde dit seizoen, ontbrak met een blessure. Zijn vervanger was oud-Ajacied Arkadiusz Milik.

Ook bij Udinese stond met Lorenzo Lucca een voormalig Ajax-spits in de basis. Zijn ploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Na matig verdedigen bij de thuisploeg kreeg Lautaro Giannetti de bal dicht bij het doel voor zijn voeten. De centrale verdediger bedacht zich geen moment en tikte raak.

Goal Milik afgekeurd

Daarna begon de ploeg van Allegri aan een lange zoektocht naar de gelijkmaker. Die leek er ook te komen toen Milik raak kopte, maar voordat de Pool dat deed, was de bal al over de achterlijn geweest.

Omdat de gelijkmaker daarna uitbleef, raakt de titel steeds verder uit zicht voor de 36-voudig landskampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl