NOS Voetbal

Oranje-middenvelder Koopmeiners tekent bij Juventus na heldenonthaal in Turijn

Teun Koopmeiners is vandaag gepresenteerd als speler van Juventus. De voormalige AZ-middenvelder doorstond de medische keuring in Italië en tekende voor vijf jaar.

Juventus betaalt een bedrag van 51,3 miljoen euro plus bijkomende kosten van 3,4 miljoen euro. Bovendien kunnen daar bonussen tot maximaal 6 miljoen euro bij komen.

Daarmee is de overstap van Koopmeiners na Frenkie de Jong van Ajax naar FC Barcelona (86 miljoen euro), Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus én van Juventus naar Bayern München (85 miljoen en 67 miljoen) en Virgil van Dijk van Southampton en Liverpool (84,65 miljoen) de grootste Nederlandse transfer ooit.

Conflict

De Oranje-international moest lang wachten op zijn overstap en raakte in conflict met het bestuur van Atalanta. Hij wilde graag naar Juventus, maar Atalanta hield de transfer tegen, ondanks dat Koopmeiners zelf al een akkoord had bereikt met 'De Oude Dame'.

In Turijn werd Koopmeiners vandaag, onderweg naar de medische keuring, enthousiast onthaald door een grote groep supporters. Naar verwachting zal hij rugnummer acht dragen, het oude nummer van Juventus-icoon Claudio Marchisio.

Koopmeiners krijgt heldenonthaal vlak voor medische keuring bij Juventus

In afwachting van zijn transfer kwam Koopmeiners dit seizoen nog niet in actie voor Atalanta, waar hij vorig seizoen de Europa League won. Tot 2021 speelde hij bij AZ, waarna hij naar Atalanta verhuisde en daar uitgroeide tot een vaste waarde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl