Eredivisieblog
NOS VoetbalAangepast

Parrott schiet AZ vanaf strafschopstip op 1-0 tegen Go Ahead • Einde aan nederlagenreeks AZ?

Vandaag staan er vier wedstrijden op het programma in de eredivisie. In dit liveblog is van alles te vinden over deze wedstrijden:

Updates in dit blog gepusht krijgen? Vink het belletje aan


AZ-GAE | 35' DOELPUNT AZ!

Parrott schiet de strafschop binnen!

AZ - Go Ahead Eagles 1-0

AZ-GAE | 34' Strafschop AZ!

Oud-AZ'er Joris Kramer gaat met de hand naar de bal, voordat Parrot kan koppen. Een duidelijke strafschop! Kramer mag niet klagen dat hij geen rood krijgt.

AZ-GAE | 33'

Na een rustig tussenkwartiertje komt AZ hier weer gevaarlijk uit de hoek. Jordy Clasie met de strakke bal, Parrott kopt terug en Mijnans haalt uit. Eagles-keeper Luca Plogmann redt knap.

AZ - Go Ahead Eagles 0-0

AZ-GAE | 15' Meer mogelijkheden AZ

AZ domineert in het eerste kwartier, met na de kans voor Mijnans een schot van afstand van Poku, een actie en schot van dichtbij van Poku en een kopbal van Penetra uit een corner.

AZ - Go Ahead Eagles 0-0

Ernest Poku

AZ-GAE | 5' Mijnans wacht te lang

Na een fout van Mats Deijl kan Sven Mijnans uithalen, maar de middenvelder van AZ wacht te lang en Enric Llansana herovert de bal met een daadkrachtige verdedigende actie.

AZ - Go Ahead Eagles 0-0

AZ-GAE | Aftrap

Het sluitstuk van de 10de speelronde van de eredivisie is begonnen: de bal rolt bij AZ - Go Ahead Eagles.

Komt er een einde aan de nederlagenreeks (vijf duels in alle competities) van AZ?

Ondertussen in Engeland: Liverpool en Arsenal spelen gelijk in Engelse topper

Liverpool is er in de Premier League niet in geslaagd de koppositie weer van Manchester City over te nemen. De ploeg van trainer Arne Slot bleef na acht zeges op rij (alle competities) op 2-2 steken bij Arsenal.

Liverpool, waar Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch in de basis stonden, was voor dit weekend de koploper in de Premier League. City had de eerste plaats gisteren overgenomen door een 1-0 overwinning op Southampton en blijft nu definitief koploper.

Lees hieronder het verslag:

Benita na bijzondere eigen goal: 'Ik weet niet wat ik dacht'

Benita na bijzondere eigen goal: 'Ik weet niet wat ik dacht'

Bekijk de samenvatting van Ajax - Willem II

Bekijk de samenvatting van Ajax - Willem II

AZ-GAE | Wistjedatjes

  • AZ won dertien van de 24 eerdere edities en twee keer was Go Ahead de sterkste, voor het laatst in 1981 (1-3). Voor de liefhebbers, de doelpuntenmakers: Hans Voskamp, Jo Körver en Gerdo Hazelhekke namens Go Ahead, Kees Kist scoorde voor AZ.
  • Vorig seizoen won AZ met 5-1, Ruben van Bommel maakte toen zijn eerste goal in de eredivisie. In Deventer trok AZ ook aan het langste eind: 0-3.
  • AZ verloor zijn laatste vijf wedstrijden (in alle competities) en is gezakt naar de zesde plaats in de eredivisie.
  • Go Ahead staat negende en verloor vorige week (1-5 van Feyenoord) voor het eerst sinds 1 september (3-0 tegen PSV)
Dean James (Go Ahead) bij aankomst in Alkmaar

AZ-GAE | De opstellingen

Ruben van Bommel (teenblessure) en Maxim Dekker (bilspierblessure) ontbreken bij AZ, het duo is niet fit na de Europa League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van afgelopen donderdag. Ook David Möller Wolfe is er niet bij, de linksback is geschorst.

Bij Go Ahead start Oliver Edvardsen in de voorhoede, dat gaat ten koste van naamgenoot Antman.

De opstellingen van AZ en Go Ahead Eagles

AJA-WIL | 90+5' Afgelopen, Ajax wint

Het eindsignaal dat als een verlossing klinkt in de Johan Cruijff Arena. Ajax wint door een vroege strafschop van Davy Klaassen. Daarna gebeurde er weinig, heel weinig.

Ajax - Willem II 1-0

AJA-WIL | 84' Geen vermaak

De slotfase is aangebroken. Nog altijd gebeurt er weinig in deze gezapige wedstrijd. De toeschouwers worden allesbehalve vermaakt, en dat is aan de gezichten af te lezen.

Er is nog best tijd voor Willem II om iets aan de achterstand te doen, maar de Tilburgers lijken ook het vuur niet te hebben.

AJA-WIL | 73' Taylor bijna

Invaller Kenneth Taylor krijgt een kans, hij zoekt in moeilijke positie de korte hoek. Keeper Didillon-Hödl heeft, zeker na rust, weinig te doen maar is nog wel wakker. Hij redt.

Ajax - Willem II 1-0

AJA-WIL | 64' Willem II mag nog hopen, Farioli wisselt

Een stunt is echt nog niet uitgesloten voor de bezoekers uit Tilburg. Ajax leidt dan wel, maar overtuigt zeker niet. Willem II heeft in deze fase veel meer balbezit, kansen creëren lukt nog niet.

Ajax wisselt. Trainer Farioli brengt Taylor en Sutalo in de ploeg, Wijndal en Rugani gaan naar de kant.

AJA-WIL | 46' Tweede helft

Geen wissels bij aanvang van de tweede helft. Wout Weghorst hoopt wel in te gaan vallen, hij liep gedurende de eerste helft al warm en is nu ook weer langs de lijn te zien.

Ajax - Willem II 1-0

Ondertussen in de Premier League: Van Dijk scoort in topper

Virgil van Dijk kopt Liverpool in de 18de minuut naast Arsenal (1-1). Daarmee luistert de Oranje-verdediger een voor hem toch al mooie dag verder op. Van Dijk is vandaag voor de honderdste keer aanvoerder van Liverpool.

Ook Ryan Gravenberch speelt voor de ploeg van trainer Arne Slot, Cody Gakpo zit op de bank. Bij tegenstander Arsenal staat Jurriën Timber in het veld.

AJA-WIL | 45+7' Rust

Weinig vermaak in de eerste helft, die - gelukkig, voor de neutrale kijker - voorbij is. Ajax leidt door een rake strafschop van Davy Klaassen. Willem II heeft er nog weinig tegenover kunnen stellen.

Ajax speelt met tien wijzigingen en in een ander systeem, met wingbacks en drie centrale verdedigers. Dat loopt nog niet op rolletjes. Een zwakke en trage eerste helft van beide kanten. Over een kwartiertje verder.

Ajax - Willem II 1-0

AJA-WIL | 45' Brobbey mist

Flinke kans in de slotfase van de eerste helft. Klaassen gaat goed diep achter de verdediging van Willem II, via de Tilburgse keeper belandt de bal voor de voeten van Brian Brobbey. De spits kan niet afronden, mede omdat verdediger Behounek zich ervoor gooit.

Ajax - Willem II 1-0

Ondertussen in de Premier League: De Ligt veroorzaakt strafschop, United verliest van West Ham

Manchester United is bij West Ham United tegen de vierde competitienederlaag van dit seizoen aangelopen. Op bezoek bij 'The Hammers' in Londen werd het mede dankzij een laat gegeven strafschop 2-1 voor de thuisploeg. Oranje-international Matthijs de Ligt veroorzaakte de strafschop.

Het Manchester United van Erik ten Hag is door de nieuwe nederlaag na negen wedstrijden terug te vinden op de teleurstellende veertiende plaats in de Premier League.

AJA-WIL | 14' (Net) geen strafschop Willem II!

Gaat bal nu aan de andere kant van het veld op de stip? Ajax-verdediger Kaplan krijgt de bal tegen de hand.

Na contact met de assistent-scheidsrechters en misschien ook de videoscheidsrechter legt Nijhuis de bal net buiten de zestien. Vrije trap voor Willem II. Kyan Vaesen neemt en vuurt hard richting doel, keeper Ramaj kan de bal nog net over de lat tikken.

AJA-WIL | 6' Doelpunt Ajax

Koud kunstje voor Davy Klaassen, hij schiet Ajax vanaf de stip op voorsprong.

Ajax - Willem II 1-0

Davy Klaassen met de 1-0

AJA-WIL | 6' Strafschop Ajax!

Brobbey gaat neer in de zestien, hij tikt de bal langs keeper Thomas Didillon-Hödl en wordt dan onderuit gehaald. Scheidsrechter Bas Nijhuis wuift het weg en geeft een doeltrap.

De videoscheidsrechter ziet het anders en roept Nijhuis naar de kant. Daar ziet Nijhuis dat het inderdaad een strafschop is.

Davy Klaassen gaat achter de bal staan.

Brian Brobbey wordt onderuit gehaald door Thomas Didillon-Hödl

AJA-WIL | 1' Aftrap

De wedstrijd is begonnen. Owen Wijndal lijkt als wingback te starten op de linkerkant. Ajax dus in een formatie met drie centrale verdedigers: Rugani, Kaplan en Baas.

Ajax - Willem II 0-0

AJA-WIL | Minuut applaus voor Neeskens

Voorafgaand aan de wedstrijd klinkt in de Johan Cruijff Arena een minuut applaus, een eerbetoon aan de op 6 oktober overleden Johan Neeskens.

AJA-WIL | Wistjedatjes        

  • Ajax won veertig van de 46 eerdere edities in de eredivisie. Willem II won er twee, voor het laatst in 2019. Mike Trésor en Damil Dankerlui zorgden toen voor de 0-2 eindstand.
  • Willem II ging drie keer met 7-0 over de knie in Amsterdam (1963,1995 en 2009). De laatste editie eindigde in 5-0.
  • In 2019 was dit de bekerfinale en de Amsterdammers trokken aan het langste eind in De Kuip met 4-0.
  • Branco van den Boomen (Ajax) speelde op huurbasis ooit acht eredivisiewedstrijden voor Willem II. Hij staat vandaag in de basis.

Bekijk hier nogmaals de opstellingen, met liefst tien wijzigingen bij Ajax:

TWE-HER | Afgelopen, FC Twente wint de derby

Het eindsignaal in de Twentse derby. Heracles zal graag zo snel mogelijk in de bus willen zitten, in Enschede wordt het feestje gevierd. Een afgetekende en dik verdiende overwinning voor FC Twente.

FC Twente-Heracles 5-0

TWE-HER | 90+3' Doelpunt FC Twente!

In blessuretijd valt ook nog de vijfde goal van FC Twente. Michel Vlap scoort, zijn eerste dit eredivisieseizoen.

FC Twente-Heracles 5-0

TWE-HER | 78' Doelpunt FC Twente!

4-0! En deze telt wel. Sam Lammers rondt een fraaie aanval van FC Twente af. De bal wordt onderweg nog van richting veranderd, draait daardoor richting keeper De Keijzer maar die slaagt er alsnog niet in om te redden.

FC Twente-Heracles 4-0

TWE-HER | 69' Doelpunt Steijn afgekeurd

Eredivisie-topscorer Sem Steijn schiet raak, maar het doelpunt telt niet. Aangever Ltaief stond buitenspel, geen vierde voor FC Twente dus.

FC Twente-Heracles 3-0

Feyenoord-trainer Priske over blessure Timber: 'Denk niet dat het heel ernstig is'

Quinten Timber viel in de blessuretijd uit tijdens FC Utrecht-Feyenoord (0-2). Hij verdraaide zijn enkel, maar kon wel op eigen kracht naar de kant om gewisseld te worden. Het is nog onduidelijk of hij komende woensdag De Klassieker kan meespelen tegen Ajax in de Kuip. "Ik denk niet dat het heel ernstig is", zei Priske na afloop. "Maar dat moeten we afwachten."

Bekijk hier de reacties na afloop van FC Utrecht-Feyenoord:

TWE-HER | 59' Doelpunt FC Twente

Mees Hilgers met de 3-0 voor FC Twente, dat geen kind meer heeft aan Heracles. Verdediger Hilgers schampt de bal met het hoofd uit een hoekschop van Vlap.

FC Twente - Heracles 3-0

AJA-WIL | Opstellingen: Tien wijzigingen bij Ajax

Ajax-trainer Francesco Farioli is niet vies van rouleren, vandaag kiest hij voor tien nieuwe spelers ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Qarabag (0-3) in de Europa League.

Alleen verdediger Daniele Rugani blijft staan, zelfs de keeper (Ramaj in plaats van Pasveer) is gewijzigd.

De wedstrijd in Amsterdam begint over een uur. Bekijk hier de opstellingen van Ajax en Willem II:

TWE-HER | 46' Twente meteen gevaarlijk

De tweede helft is nauwelijks begonnen en FC Twente krijgt al een flinke kans. Ltaief kan schieten vanaf randje zestien, hij probeert het met een lage schuiver maar de bal gaat langs het doel van Heracles.

FC Twente - Heracles 2-0

Bekijk het eigen doelpunt van Mimeirhel Benita, de 1-0 van FC Twente

Het eigen doelpunt van Mimeirhel Benita is al de vijfde in deze speelronde van de eredivisie, een record. Nooit eerder vielen zoveel eigen doelpunten in een speelronde, becijferde Gracenote.

Heracles-speler wil terugspelen op keeper, maar schuift bal knullig in eigen doel

TWE-HER | Rust

FC Twente leidt halverwege met 2-0. Heracles is wel toe aan een kwartier om bij te komen, na een aardig eerste half uur ging het helemaal mis bij de bezoekers. Eerst dat merkwaardige eigen doelpunt van Benita, vlak daarna de 2-0 van Lammers.

FC Twente - Heracles 2-0

TWE-HER | 42' Doelpunt FC Twente

Salah-Eddine met de 2-0! FC Twente grijpt de macht in deze derby na het ongelukkige eigen doelpunt van Heracles. De linksback rondt keurig af op aangeven van Lammers, Heracles-keeper De Keijzer zit er nog aan, maar kan het doelpunt niet voorkomen.

FC Twente - Heracles 2-0

TWE-HER | 38' Bizar eigen doelpunt Heracles: 1-0!

FC Twente op voorsprong, maar dat is volledig te danken aan Heracles. Na een doeltrap denkt verdediger Mimeirhel Benita de bal terug te spelen naar zijn doelman, maar die staat nog naast zijn doel en ziet de bal erin rollen.

Wat een ongelukkig moment...

FC Twente - Heracles 1-0

  • NOS
    Mimeirhel Benita speelt de bal terug in het lege eigen doel
  • NOS
    Benita baalt
  • Pro Shots
    Aanvoerder Mirani helpt de ongelukkige Benita overeind na zijn eigen doelpunt

TWE-HER | 35' Lammers vogelvrij

Goed uitgespeelde aanval van FC Twente, spits Lammers is het eindstation. Hij staat al even te zwaaien, want zonder verdediger tegen hem aan wil hij de bal maar wat graag hebben. Als hij de bal uiteindelijk krijgt, aarzelt Lammers niet. Helaas voor Twente gaat zijn schot recht op de keeper af.

TWE-HER | 31' Kans Twente

De derby begint los te komen, nu breekt Twente snel uit. De aanval wordt opgezet door linksback Salah-Eddine, het schot komt even later van Daan Rost. Keeper De Keijzer houdt Heracles overeind.

FC Twente - Heracles 0-0

TWE-HER | 29' Heracles test Unnerstall

Kansjes voor Heracles, een zeldzaamheid in het matige eerste half uur van deze wedstrijd. Engels gaat er op snelheid langs en schiet uit moeilijke hoek tegen de voeten van Twente-keeper Unnerstal.

Even later haalt 't Zand uit, ook daar heeft Unnerstall een antwoord op.

FC Twente - Heracles 0-0

TWE-HER | 12' Heracles profiteert niet

Het gaat niet helemaal goed achterin bij FC Twente, verdediger Bruns laat de bal afsnoepen door Podgoreanu. De aanvaller van Heracles probeert de kans te schenken aan spits Hornkamp, maar die krijgt de bal niet goed onder controle en komt niet tot een schot.

Dit zijn de kansen waar Heracles op loert, maar het lukt nog niet te profiteren.

TWE-HER | 1' Aftrap

De derby is begonnen! Heracles trapt af in een uitverkocht stadion in Enschede.

FC Twente - Heracles 0-0

TWE-HER | Wistjedatjes

  • Twente kreeg Heracles negentien keer eerder op bezoek in de eredivisie, won veertien keer en leed drie nederlagen. Twente won de laatste twee edities, beide met 1-0.
  • De laatste overwinning van Heracles in Enschede was in september 2019; 2-3 (Dessers en Mauro Júnior (2x) scoorden voor de Almeloërs).
  • Twente verspeelde dit seizoen al twaalf punten en staat zesde.
  • Heracles (vijftiende) verloor zijn laatste twee eredivisieduels en kreeg daarin liefst acht tegendoelpunten.
Sam Lammers loopt warm voor Twente-Heracles

UTR-FEY | 90+7' Vijfde zege op rij voor Feyenoord

Feyenoord wint dik verdiend in Utrecht: 0-2. Enige smetje kan de enkelblessure van aanvoerder Quinten Timber worden, al valt de ernst van zijn kwetsuur nog niet in te schatten.

FC Utrecht - Feyenoord 0-2

UTR-FEY | 90+2' Blessure Timber

Quinten Timber lijkt door zijn enkel te gaan als hij een tegenstander probeert te dwarsbomen. De aanvoerder kan op eigen benen naar de kant en wordt vervangen door Chris-Kévin Nadje.

Timber loopt meteen door naar de kleedkamer, waar de schade aan zijn enkel nader bekeken zal worden.

FC Utrecht - Feyenoord 0-2

UTR-FEY | 85' Doelpunt FC Utrecht afgekeurd

Wordt het dan toch nog spannend? Nee, daar lijkt het niet op.

Uit het niets een doelpunt van FC Utrecht, maar de 1-2 van Noah Ohio wordt afgekeurd. Jens Toornstra stond buitenspel in de aanloop naar het doelpunt.

FC Utrecht - Feyenoord 0-2

TWE-HER | Opstellingen voor de derby

Over een half uur begint de Twentse derby in Enschede, tijd om de opstellingen te bekijken.

  • Bij FC Twente ontbreken aanvallers Ricky van Wolfswinkel (ziek) en Mitchell van Bergen (blessure). Daan Rots en Sayfallah Ltaief staan daarom in de basis.
  • Heracles moet het doen zonder de geschorste Brian de Keersmaecker, hij wordt vervangen door Jan Zamburek. Voorin start Jizz Hornkamp omdat spits Luka Kulenovic niet helemaal fit is.
De opstellingen van FC Twente en Heracles

UTR-FEY | Bekijk het doelpunt van Timber (0-2)

Timber doet oude club Utrecht pijn met bekeken afstandsschot

UTR-FEY | 67' Viergever een op een

Eindelijk dan een kans voor FC Utrecht, dat nauwelijks iets creëert in deze wedstrijd. Uitgerekend centrale verdediger Nick Viergever duikt op in de punt van de aanval en staat plots oog in oog met Feyenoord-doelman Wellenreuther. De Duitse doelman grijpt in, en ziet vervolgens Beelen de bal wegwerken. Gevaar geweken.

FC Utrecht - Feyenoord 0-2

UTR-FEY | 54' Doelpunt Feyenoord!

Quinten Timber met de 0-2 voor Feyenoord! Hij krijgt alle ruimte en maakt daar optimaal gebruik van. Heerlijke trap van afstand in de hoek.

Timber scoort in de de stad waar hij 23 jaar geleden werd geboren en ook opgroeide. Net als zijn broers, waaronder Arsenal-verdediger Jurrien, begon hij met voetballen bij de Utrechtse amateurclub DVSU.

In het seizoen 2021/2022 speelde de bij Feyenoord én Ajax opgeleide middenvelder in het shirt van FC Utrecht, voor hij de overstap naar Feyenoord maakte.

FC Utrecht - Feyenoord 0-2

Feyenoord viert de 0-2 van aanvoerder Quinten Timber

UTR-FEY | 47' Osman... over

Feyenoord zoekt meteen de aanval en krijgt al snel een kans. Lekkere actie van Bueno over de linkerflank, hij slaat spits Carranza over omdat Osman bij de tweede paal vrij in kan lopen. De Ghanees, die vorige week zijn eerste doelpunt maakte in Rotterdamse dienst, schiet wild over het doel van Utrecht.

UTR-FEY | 46' Tweede helft

Can Bozdogan meldt zich op het veld, hij valt in bij FC Utrecht voor Oscar Fraulo. Feyenoord gaat ongewijzigd verder, de tweede helft is begonnen.

FC Utrecht - Feyenoord 0-1

UTR-FEY | 45+2' Rust

Scheidsrechter Allard Lindhout geeft het rustsignaal. Feyenoord kan tevreden zijn over de eerste helft en staat verdiend voorsprong. Bij Utrecht moet het na rust veel beter kunnen, de ploeg van trainer Ron Jans werd dreigend uit voorzetten en verre inworpen, maar kon nog niet echt een vuist maken tegen het sterkere Feyenoord.

FC Utrecht - Feyenoord 0-1

Utrecht-coach Ron Jans (rechts) overlegt met assistent Rob Penders

UTR-FEY | 41' Poeier Bueno

Weer eens een kansje voor Feyenoord. Na een afgeslagen corner belandt de bal voor de voeten van Hugo Bueno, die geen moment twijfelt en uithaalt. Hij raakt de bal lekker, maar brengt Utrecht-doelman Barkas niet in de problemen: recht door het midden in de handen van de Griek.

UTR-FEY | 38' Bunnikside schreeuwt Utrecht vooruit

Luid aangemoedigd door het fanatieke publiek op de Bunnikside zoekt FC Utrecht de aanval weer. Het levert pogingen op van Jensen en Aaronson, maar Feyenoord wankelt niet.

Jensen laat zich misschien iets te veel opzwepen, hij loopt door op Feyenoord-doelman Wellenreuther en krijgt daarvoor een gele kaart.

FC Utrecht - Feyenoord 0-1

UTR-FEY | 29' Feyenoord heeft controle

FC Utrecht probeert van alles, maar het lukt niet om gevaarlijk te worden. Feyenoord heeft de wedstrijd, zeker na de 0-1, helemaal in handen.

UTR-FEY | Eerbetoon Carranza aan overleden keeper

Carranza draagt zijn doelpunt op aan Holden Trent

Na zijn doelpunt toonde Julián Carranza de tekst 'Rest in peace Holden', een boodschap ter nagedachtenis aan de overleden Holden Trent.

De Amerikaanse doelman overleed gisteren op 25-jarige leeftijd. Carranza en Trent speelden vorig seizoen samen in Philadelphia.

UTR-FEY | 12' Doelpunt Feyenoord!

Na de sterke start van Utrecht heeft Feyenoord de wedstrijd snel doen kantelen. En bij de Rotterdammers is het wel raak. Julián Carranza tikt binnen op aangeven van Hugo Bueno.

Mooi basisdebuut voor de 24-jarige Argentijn, die deze zomer transfervrij werd overgenomen van het Amerikaanse Philadelphia Union. Vorige week scoorde hij ook al als invaller, de vijfde van Feyenoord tegen Go Ahead.

FC Utrecht - Feyenoord 0-1

Julián Carranza na zijn goal in Utrecht

UTR-FEY | 4' Utrecht valt aan

Lekker begin van de wedstrijd, FC Utrecht durft meteen druk te zetten op Feyenoord en de Rotterdammers komen daar moeilijk onderuit. Echt kansen levert het nog niet op voor de thuisploeg, de Feyenoord-defensie is scherp als Utrecht via een lange ingooi van rechtsback Horemans gevaarlijk lijkt te worden.

Feyenoord-aanvoerder Quinten Timber in duel met Oscar Fraulo van Utrecht

UTR-FEY | 1' Aftrap

In een (sfeer)volle Galgenwaard is de voetbalzondag begonnen. Utrecht-spits Min trapt af.

FC Utrecht - Feyenoord 0-0

Utrecht-trainer Jans: 'Feyenoord moet krachten verdelen, voor ons ultieme test'

Feyenoord eerste echte test voor ongeslagen Utrecht? 'Sommige mensen roepen maar wat'

UTR-FEY | Wistjedatjes

  • Van zijn 54 eerdere thuisduels met Feyenoord won Utrecht er 13 en het verloor er 24. Vorig seizoen werd het 1-5, kort na Silberbauers ontslag.
  • Drie seizoenen geleden won Utrecht voor het laatst (3-1). Toornstra was toen de aanvoerder van Feyenoord, hij begint vandaag op de bank bij Utrecht.
  • Het ongeslagen Utrecht kent z'n beste seizoenstart, met zeven overwinningen in acht duels
  • Feyenoord, ook ongeslagen, staat vierde met zestien punten, zes punten minder dan Utrecht.

UTR-FEY | De opstellingen

Bij FC Utrecht keert Vasilios Barkas terug onder de lat, de Griek was vorige week ziek. Verder brengt trainer Ron Jans buitenspeler Taylor Booth terug in de basis, Ole Romeny maakt plaats.

Feyenoord heeft een stuk meer wijzigingen. Spits Ayase Ueda en Jordan Lotomba. woensdag nog in de basis bij de overtuigend zege op Benfica, ontbreken. Spits Julián Carranza en rechtsback Givairo Read profiteren. Voor beiden betekent dit de eerste basisplaats bij Feyenoord.

Daarnaast zit Gernot Trauner op de bank, voor hem speelt Thomas Beelen centraal achterin.

De opstellingen van FC Utrecht en Feyenoord

Uitslagen, programma en de ranglijst

  • NOS
    Programma en uitslagen eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie per 26-10

Pepi laat zich zien bij PSV en bizar eigen doelpunt in Sittard

Bekijk hieronder de samenvattingen van de wedstrijden die al gespeeld zijn in de tiende speelronde van de eredivisie. We beginnen met de laatst gespeelde wedstrijd.

Welkom!

Goedemorgen en welkom. Vandaag staan er vier wedstrijden op het programma in speelronde tien van de eredivisie. De voetbalzondag begint met een mooi affiche tussen nummer 2 FC Utrecht en nummer 4 Feyenoord.

Daarna komen ook FC Twente, Ajax en AZ in actie. Genoeg te beleven, veel plezier!