Matthijs de Ligt claimt dat aanvaller Danny Ings hands heeft gemaakt

De Ligt veroorzaakt strafschop, waarna United verliest van West Ham

Manchester United is bij West Ham United tegen de vierde competitienederlaag van dit seizoen aangelopen. Op bezoek bij 'The Hammers' in Londen werd het mede dankzij een laat gegeven strafschop 2-1 voor de thuisploeg. Oranje-international Matthijs de Ligt veroorzaakte de strafschop.

Het Manchester United van Erik ten Hag is door de nieuwe nederlaag na negen wedstrijden terug te vinden op een teleurstellende veertiende plaats in de Premier League.

De wedstrijd werd aanvankelijk nog op een positieve manier beïnvloed door Nederlanders. In de 73ste minuut tekende Crysencio Summerville voor de 1-0 van West Ham. De oud-speler van onder meer Feyenoord en ADO Den Haag ontsnapte aan zijn bewaker Christian Eriksen en tikte de bal bij de tweede paal binnen.

Joshua Zirkzee, die als invaller in de 79ste minuut binnen de lijnen was gekomen bij Manchester United, hielp zijn ploeg al snel aan de gelijkmaker. De Oranje-spits kopte een bal richting doel, waarna ploeggenoot Casemiro van dichtbij de 1-1 binnenkopte.

Ten Hag onder vuur

Manchester United kreeg voldoende kansen om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Maar United-trainer Ten Hag zag zijn spelers de ene na de andere kans missen. Diogo Dalot schoot zelfs over toen hij Lukasz Fabianski, de doelman van West Ham United, al had omspeeld.

Erik ten Hag en Matthijs de Ligt

Voor Ten Hag was de druk al erg hoog voor het duel en door de slotfase in Londen wordt die druk alleen maar groter. De bezoekers kregen vlak voor tijd nog een bittere pil te slikken.

Een duel tussen De Ligt en Danny Ings werd niet als foutief beoordeeld, maar scheidsrechter David Coote werd door de videoscheidsrechter naar de kant geroepen. Na bestudering van de beelden ging de bal alsnog op de stip en kreeg West Ham de perfecte mogelijkheid om op voorsprong te komen.

Aanvoerder Jarrod Bowen ging achter de bal staan en klopte oud-Ajacied André Onana. Het duel werd met maar liefst twaalf minuten blessuretijd verlengd, maar grote kansen kwamen er niet meer voor de ploeg van Ten Hag.