Voetbal-blog
NOS VoetbalAangepast

Voetbalsters Ajax verliezen ruim van PSG • Feyenoord klopt PSV in broeierige bekerkraker

Een bomvolle voetbalavond op de internationale velden, met onder meer:

Automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik op het belletje.

liveblog gesloten

Goede nacht!

We besluiten deze boeiende voetbalavond met de reactie van de aanvoerster van de Ajax-vrouwen, Sherida Spitse. Zij verloor vanavond met 3-1 van Paris Saint-Germain, maar ziet nog volop kansen om door te stoten.

Bedankt voor het volgen van dit liveblog en een goede nacht!

Spitse blijft optimistisch na nederlaag bij PSG: 'We hebben nog een kans'

Afgelopen: Athletic knikkert Barcelona uit de Copa del Rey

Het zit erop in San Mamès in Bilbao: in de 121ste minuut deed ook Nico Williams, de broer van Iñaki, een duit in het zakje: 4-2. Athletic knikkert Barcelona uit het bekertoernooi en mag zich gaan opmaken voor de halve finales. Daarin kunnen ze op die andere Baskische grootmacht stuiten.

Real Sociedad plaatste zich dinsdag dankzij een 2-1 zege op Celta de Vigo. Sheraldo Becker luisterde zijn debuut op met de tweede treffer van de ploeg uit San Sebastian. Mallorca plaatste zich eerder vandaag via een zege op Daley Blinds Girona.

De laatste kwartfinale wordt donderdag gespeeld en gaat tussen Atlético Madrid en Sevilla.

Ondertussen in Spanje: Williams - net terug van Afrika Cup - maakt 3-2

Twee dagen geleden speelde hij nog met Ghana in de Afrika Cup tegen Mozambique. Na twee remises en een nederlaag werd de Afrikaanse grootmacht smadelijk uitgeschakeld in de groepsfase, maar voor Athletic is dat een zegen.

Want het is Inãki Williams die vlak in de toegevoegde tijd van de eerste helft van de verlenging de thuisclub op 3-2 schiet. Dat doet hij trouwens in twee keer: eerst schiet hij op de paal, daarna benut hij zijn eigen rebound.

Kan Barcelona hier nog van terugkomen?

PSV-coach Bosz nog boos over niet gegeven strafschop

Bosz boos na uitschakeling PSV: 'Dacht aan strafschop, blijk gelijk te hebben'

"Heb je het aan Jules de Corte gevraagd? Nee, maar serieus. Als je de beelden hebt gezien, is er toch geen discussie mogelijk?! Kom op, zeg"

PSV-trainer Peter Bosz kan zich na de 1-0 nederlaag bij Feyenoord in de achtste finales van de beker niet indenken dat er mensen zijn die de beelden van de tackle van Mats Wieffer op Noa Lang terug hebben gezien en daar geen strafschop in zien. "Ik dacht meteen al dat het een strafschop was en achteraf blijk ik gelijk te hebben."

Lees hieronder wat de PSV-trainer nog meer vertelde na de pijnlijke nederlaag.

Ondertussen in Spanje: verlenging in Bilbao

Er is nog een wedstrijd bezig van de lange lijst die we aan het begin van dit liveblog beloofden te volgen. FC Barcelona ging in de kwartfinale van de Copa del Rey rusten met een 2-1 voorsprong, maar door een treffer van Oihan Sancet vlak na rust (2-2) wordt er op dit moment verlengd in Bilbao.

Wordt vervolgd.

Frenkie de Jong baalt van de 2-2 van Athletic in de kwartfinale van de Copa del Rey.

Ondertussen in Engeland: Liverpool naar finale League Cup

Virgil van Dijk bedankt het publiek.

Liverpool heeft voor de veertiende keer de eindstrijd van de League Cup bereikt. The Reds hadden na de 2-1 zege op Fulham in eigen huis genoeg aan een 1-1 gelijkspel op Craven Cottage.

In de finale op Wembley wacht Chelsea als tegenstander. De Londenaren waren thuis Middlesbrough de baas (6-1) en poetsten daarmee de 1-0 nederlaag van twee weken geleden weg.

Afrika Cup

Eerder op de avond eindigden zowel Zuid-Afrika-Tunesië als Namibië-Mali in groep E in 0-0. Daardoor mogen Mali, Zuid-Afrika en Namibië (als een van de beste nummers drie) zich opmaken voor de achtste finales. Tunesië, toch een vaste klant bij wereldkampioenschappen, is uitgeschakeld.

Gastland Ivoorkust haalde de knock-outfase met de hakken over de sloot als beste nummer drie met het slechtste resultaat van allemaal. In de achtste finales wacht de derby tegen een andere grootmacht: Senegal.

Afrika Cup - achtste finales

Nigeria - Kameroen
Angola - Namibië
Kaapverdië - Mauritanië
Marokko - Zuid-Afrika
Mali - Burkina Faso
Senegal - Ivoorkust
Egypte - DR Congo
Equatoriaal-Guinea - Guinee

Afrika Cup: Ziyech helpt Marokko aan groepswinst

Hakim Ziyech wordt achtervolgd door blije ploeggenoten Nayef Aguerd en Yahya Attiat Allah na zijn treffer tegen Zambia.

Marokko is als groepswinnaar doorgedrongen tot de achtste finales van de Afrika Cup. De formatie van bondscoach Walid Regragui, een van de favorieten voor de eindzege op het toernooi in Ivoorkust, won met 1-0 van Zambia. Oud-Ajacied Hakim Ziyech maakte de enige treffer in San Pédro.

Ziyech schoot in de 38e minuut een rebound binnen, nadat de keeper van Zambia een voorzet van Achraf Hakimi had gelost. Naast Ziyech hadden ook voormalig Eredivisiespeler Sofyan Amrabat en PSV'er Ismael Saibari basisplaatsen. Tarik Tissoudali viel in, terwijl Oussama El Azzouzi op de bank bleef.

De andere wedstrijd in de poule tussen Tanzania en de Democratische Republiek Congo eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Voor Congo was het derde gelijkspel genoeg om als nummer 2 door te gaan.

In de achtste finales wacht Marokko een duel met Zuid-Afrika.

PSG-AJA | Afgelopen

Het zit erop in Parijs. Ajax verliest zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, met 3-1 tegen van Paris Saint-Germain.

De Parijse sterrenformatie wipt over Ajax heen naar de eerste plaats met negen punten. Ajax is tweede met zeven punten, Bayern München derde met zes punten en AS Roma vierde met vijf punten.

Een thuiszege tegen AS Roma volgende week dinsdag 30 januari volstaat om door te stoten naar de kwartfinales. Ook een gelijkspel zou voldoende kunnen zijn, maar dan mag Bayern München niet winnen van PSG.

EINDSTAND: Paris Saint-Germain - Ajax 3-1

Ondertussen in België: Janssen helpt Antwerp naar laatste vier Croky Cup

Spits Vincent Janssen heeft Antwerp met twee treffers aan een plek in de halve finales van het Belgische bekertoernooi geholpen. De voormalig speler van onder meer AZ maakte in het uitduel met OH Leuven in de achtste minuut vanaf de strafschopstip de 1-1 en zette de ploeg van trainer Mark van Bommel tien minuten later op voorsprong. De titelhouder won uiteindelijk met 3-2.

Ook Owen Wijndal en Jurgen Ekkelenkamp hadden een basisplaats bij de landskampioen. Gyrano Kerk bleef op de bank.

  • Pro Shots
    Vincent Janssen viert een van zijn twee treffers in het bekerduel met OH Leuven.
  • Pro Shots
    Ook trainer Mark van Bommel kon de bekerzege van Antwerp wel waarderen.

PSG-AJA | 85' Nachtkaars dreigt

De een na de andere PSG-speelster zien we nu op de grond liggen met kramp. Dat zou kunnen betekenen dat Ajax de tegenstander op de knieën heeft, maar die conclusie zouden we toch niet trekken. De thuisclub is tevreden met de 3-1 tussenstand en vindt het wel best.

Zeker omdat Ajax er maar niet in slaagt kansen te creëren.

Paris Saint-Germain - Ajax 3-1

Sherida Spitse en Jackie Groenen wachten op de bal.

PSG-AJA | 75' Martens valt in bij PSG

De ene Nederlandse komt, de andere gaat. Lieke Martens lost landgenote Jackie Groenen af. En ook de Zwitserse routinier Ramona Bachmann mag nog even meedoen: zij komt voor de maakster van de 1-0 en 2-0 Marie-Antoinette Katoto, die we net al met kramp op het gras zagen liggen.

Bij Ajax is Jonna van de Velde eerder al in de ploeg gekomen voor Rosa van Gool. Een aanvallende wissel, die past bij de dominantie van Ajax deze tweede helft. Alleen het creëren van kansen, dat is nog een probleem.

Paris Saint-Germain - Ajax 3-1

Ondertussen in de Bundesliga: Bayern boekt zuinge zege

Bayern München heeft met een zuinige zege op Union Berlin het gat met koploper Bayer Leverkusen teruggebracht totvier punten. Raphaël Guerreiro maakte vlak na rust de enige treffer. Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd.

Raphaël Guerreiro viert zijn treffer tegen Union Berlin.

PSG-AJA | 66' Ajax wordt sterker

In Parijs zijn de voetbalsters van Ajax inmiddels al een kwartier op zoek naar de aansluitingstreffer. En die kwam er net ook bijna: Yohannes veroverde de bal met een goede tackle en schonk Tolhoek zo een goede schietkans. De invalster raakte de bal ook goed, maar vond keepster Kiedrzynek op haar weg.

Paris Saint-Germain - Ajax 3-1

Lily Yohannes in duel met Jackie Groenen.

Almere-coach Pastoor begrijpt kijkers die switchten naar jeugdjournaal

Aan het begin van de avond speelden Almere City en Fortuna Sittard in een bloedeloze wedstrijd met 0-0 gelijk. Fortuna-trainer Danny Buijs en Almere-coach Alex Pastoor beseften dat het niet de leukste wedstrijd van het jaar was.

'Kijkers Almere-Fortuna waarschijnlijk naar Jeugdjournaal geswitcht'

Ondertussen in Spanje: Blinds Girona in beker uitgeschakeld door laagvlieger

In de Spaanse competitie is Girona dit seizoen de verrassende koploper, maar in de beker heeft RCD Mallorca de code gekraakt om het team van Daley Blind een halt toe te brengen. In de kwartfinales van de Copa del Rey verloor Girona het uitduel met 3-2.

Ook Barcelona komt vanavond in actie. Na een helft in Bilbao leidt Barcelona (met Frenkie de Jong) met 2-1 tegen Athletic. Gorka Guruzeta bracht Athletic binnen een minuut op voorsprong, maar Robert Lewandowski en Lamine Yamal bogen die achterstand om in een voorsprong.

FEY-PSV | Wedstrijdverslag

Quinten Timber

Het Legioen, de spreekwoordelijke 'twaalfde man' in De Kuip, heeft Feyenoord dan eindelijk langs PSV weten te schreeuwen in het eigen stadion. Nadat het eerder dit seizoen fout was gegaan in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (0-1) en de competitie (1-2), bleek in het achterstallige duel in de achtste finales van de KNVB-beker 'drie keer is scheepsrecht': 1-0.

PSG-AJA | Tweede helft

De bal rolt alweer even in de tweede helft in Parijs. Het staat nog altijd 3-1 voor Paris Saint-Germain. Bij Ajax is doelpuntenmaker Leuchter trouwens in de kleedkamer achtergebleven. Danique Tolhoek is haar vervangster.

Bekijk hieronder de vier doelpunten in de eerste helft.

Paris Saint-Germain - Ajax 3-1

FEY-PSV | Afgelopen

Feyenoord verslaat PSV met 1-0 en plaatst zich voor de kwartfinales van de KNVB-beker! Daarin is AZ de tegenstander op woensdag 7 februari in de Kuip.

Timber kreeg nog een enorme kans, maar mikte recht in de handen van Drommel. Maar wat doet het ertoe?

Eindstand: Feyenoord - PSV 1-0

FEY-PSV | 90' Vier minuten extra tijd

Inmiddels is de blessuretijd ingegaan in De Kuip en die extra tijd bedraagt minimaal vier minuten. Maar of we daarin nog een kans gaan zien is de vraag. Feyenoord speelt het spelletje slim en haalt alles uit de kast om te vertragen. En daar is PSV meer mee bezig, dan met kansen proberen te creëren.

Feyenoord - PSV 1-0

FEY-PSV | 85' Frustratie viert hoogtij

Peter Bosz heeft zich al een paar keer woedend langs de kant gemeldt, maar bij zijn uitbarsting van zojuist had hij wel een punt. Guus Til werd op het middenveld expres opgevangen door Calvin Stengs, maar kreeg de vrije trap tegen. En dat kon Bosz moeilijk verkroppen: geel voor de PSV-coach.

Eerder kreeg Feyenoord-assistent Sipke Hulshoff trouwens ook al geel wegens aanmerkingen op de leiding. Dit is een wedstrijd met alles erop en eraan.

Feyenoord - PSV 1-0

PSG-AJA | Rust

De speelsters van PSG en Ajax mogen een kwartier bijkomen. De Franse ploeg van Jackie Groenen en de voorlopig nog bankzitter Lieke Martens leidt met 3-1.

Paris Saint-Germain - Ajax 3-1

FEY-PSV | Vertessen en Pepi voor slotoffensief PSV

Het slotoffensief van PSV bestaat uit Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen. Zij komen erin voor De Jong en Bakayoko en mogen proberen PSV in ieder geval aan een verlenging te helpen.

Feyenoord - PSV 1-0

PSG-AJA | 40' Goal PSG

PSG brengt de marge met Ajax weer op twee. Keepster Van Eijk heeft nog een antwoord op de eerste inzet van Katoto, maar in de rebound schiet aanvoerster Geyoro alsnog raak.

Paris Saint-Germain - Ajax 3-1

FEY-PSV | 76' Weer een enorme kans voor Feyenoord

Het lijkt wel alsof elke aanval nu een levensgrote kans oplevert. Feyenoord is in de tweede helft enorm gevaarlijk via standaardsituaties en ook nu weet Drommel op mysterieuze wijze de bal nog uit het doel te houden.

Deze wedstrijd kan echt nog alle kanten op. Maar Feyenoord leidt, met 1-0.

Feyenoord - PSV 1-0

FEY-PSV | 72' Lang maakt verschil, maar nog geen goal

De komst van Noa Lang heeft wel degelijk invloed op deze broeierige wedstrijd. Kort na zijn invalbeurt dribbelde hij met de bal aan de voet richting doel, maar werd onderuit geschoffeld door Mats Wieffer. Arbiter Dennis Higler en de VAR vonden echter dat Wieffer nog net een fractie van de bal had geraakt en dus krijgt Lang geen strafschop, maar geel wegen protesteren.

En even later ontfutselt hij de bal aan Geertruida en zet een scherpe counter op, waarbij de bal via drie tussenstations uiteindelijk door Til wordt binnengeschoten. Maar helaas voor de Eindhovenaren, aan het begin van de counter stond Til al een metertje buitenspel.

Bij Feyenoord is Dilrosun trouwens alsnog in het veld gekomen voor Nieuwkoop, die zijn aanvallende rol met verve vervulde.

Feyenoord - PSV 1-0

PSG-AJA | 31' GOAL AJAX

Ajax doet wat terug in Parijs via wie anders dan Romée Leuchter. Ze profiteert van een foutje van verdedigster en schiet de bal via de paal achter keepster Kiedrzynek.

Paris Saint-Germain - Ajax 2-1

FEY-PSV | 65' Sjaaltjes de lucht in

Het Legioen laat zich nadrukkelijk horen, want de ploeg kan het gebruiken. Het is een heerlijk intense wedstrijd, met kansen over en weer.

PSG-AJA | 25' Goal PSG

Wat een goede speelster zeg, die Katoto! Ze maakte al de 1-0 uit een omhaal, nu tekent ze ook voor 2-0 met een prachtig stiftje over keepster Van Eijk.

Paris Saint-Germain - Ajax 2-0

Marie-Antoinette Katoto viert een van haar treffers tegen Ajax.

FEY-PSV | 61' Lang moet het doen voor PSV

Net zagen we Lozano nog uit een grote kans in het zijnet knallen, nu mag hij naar de kant. Noa Lang is zijn vervanger.

Feyenoord lijkt de ergste storm trouwens te hebben overleefd, want de laatste minuten komt het er zelf ook weer een paar keer gevaarlijk uit. Wieffer had zelfs de 2-0 kunnen maken, maar zijn kopstoot miste doel.

Feyenoord - PSV 1-0

PSG-AJA | 20' Weerden glijdt bal bijna in eigen doel

Ashleigh Weerden moet alle zeilen bijzetten om Karchaoui (de vrouw die ze ooit opvolgde als rechtsback bij Montpellier) bij te benen. Zo kon ze zojuist met een ultieme sliding een gevaarlijke voorzet van de Frans international voorkomen, maar passeerde bijna de eigen doelvrouw Van Eijk.

Dat ging gelukkig net goed.

Paris Saint-Germain - Ajax 1-0

FEY-PSV | 54' Vrouwen en kinderen eerst

Het is vrouwen en kinderen eerst af en toe bij Feyenoord, maar dankzij een sterke doelman Bijlow houden de Rotterdammers het droog. Net redde hij in een ouderwetse klutssituatie met ene knappe reflex en werd bij een tweede inzet geholpen door Hancko, die met zijn achterwerk redding brengt.

Dit is een fase die Feyenoord moet zien te overleven, want PSV drukt de Rotterdammers ver terug.

Feyenoord - PSV 1-0

ROM-BAY | Wedstrijdverslag

AS Roma en Bayern München hebben in de Champions League-groep van Ajax met 2-2 gelijkgespeeld. Roma, dat eerder Ajax met 3-0 versloeg, verspeelde in de vijfde groepswedstrijd twee keer een voorsprong in eigen huis. Beide keren in een boeiende slotfase.

ALM-FOR | Wedstrijdverslag en samenvatting

Bekijk de samenvatting van Almere City FC - Fortuna Sittard

Afgelopen zaterdag was er door een bevroren veld geen beginnen aan, maar woensdagavond konden Almere City en Fortuna Sittard toch tegen elkaar in actie komen. Niemand werd er heel erg warm van, het eredivisieduel eindigde in 0-0.

FEY-PSV | Tweede helft

Twee wissels bij PSV in de tweede helft: Mauro Junior en Patrick van Aanholt komen in het veld voor André Ramalho en Malik Tillman.

Feyenoord - PSV 1-0

PSG-AJA | 7' GOAL PSG

Na 7 minuten is het al 1-0 voor Paris Saint-Germain en de manier waarop is zeker de moeite waard! Marie-Antoinette Katoto werkt een voorzet met een knappe omhaal achter keepster Regina van Eijk.

Paris Saint-Germain - Ajax 1-0

Marie-Antoinette Katoto viert haar fraaie openingstreffer tegen Ajax met Sakina Karchaoui.

PSG-AJA | Aftrap

De bal rolt in het Parc des Princes! Kunnen de voetbalsters van Ajax nog een keer stunten bij hun eerste deelname aan de groepsfase van de Champions League?

Paris Saint-Germain - Ajax 0-0

Kijk live mee naar PSG-Ajax op NPO 3 of de livestream

De voorbeschouwing is al even bezig, maar mocht je nog niet ingeschakeld hebben op NPO 3 of de livestream, dan kun je dat nu nog doen! Om 21.00 uur begint PSG-Ajax in de Championn League.

FEY-PSV | Rust

Na een enerverende eerste helft gaat Feyenoord met een 1-0 voorsprong aan de thee. PSV zal iets moeten verzinnen voor de tweede helft.

Feyenoord - PSV 1-0

ROM-BAY | Afgelopen

Het zit erop in Rome, waar de voetbalsters van AS Roma en Bayern München na een knotsgekke slotfase met 2-2 gelijk spelen. Dat betekent niet zoals eerder geschreven dat Ajax genoeg heeft aan een gelijkspel.

Mocht Ajax vanavond stunten met een zege in Parijs, dan zijn de kwartfinales wel zeker.

Roma en Bayern komen in levendige slotfase tot gelijkspel in Champions League

FEY-PSV | 43' Wat een kans voor Til!

Dat had de gelijkmaker moeten zijn voor PSV! Teze stuurt Til met een fraaie pass richting het Feyenoord-doel, Trauner en Hancko zijn te laat, maar Bijlow staat zoals zo vaak in een een-tegen-een-duel zijn mannetje. Via zijn lichaam gaat de bal over.

Feyenoord - PSV 1-0

ALM-FOR | Afgelopen

Het is intussen afgelopen bij Almere City en Fortuna Sittard. Het is 0-0 gebleven.

Almere City - Fortuna Sittard 0-0

ROM-BAY | 90'+6 Goal Bayern München

Het kan nóg gekker in Rome. Nu is het weer Bayern dat scoort, in de 96ste minuut. En weer is het Schüller: 2-2.

ROM-BAY | 90+3 Goal AS Roma

Ongelooflijk! In de derde minuut van de blessuretijd werkt Manuela Giugliano alsnog de 2-1 binnen voor Roma!

FEY-PSV | 31' GOAL FEYENOORD

Feyenoord komt op 1-0 door een knappe goal van Quinten Timber! De middenvelder kapt naar binnen en schuift de bal vervolgens tegendraads in de hoek naast de geklopte doelman Drommel.

Vlak daarvoor was ook Paixão al heel dicht bij de 1-0, maar zijn schot ging rakelings over de lat.

Feyenoord - PSV 1-0

Feyenoord viert de 1-0 van Quinten Timber.

ROM-BAY | 88' Goal Bayern

Lea Schüller kopt vlak voor tijd de voetbalsters van Bayern alsnog naast die van AS Roma. De voorzet is van Pernille Harder en Schüller kopt tegendraad raak.

ALM-FOR | 85' Opstootje en misser

Wat ze in Rotterdam-Zuid kunnen, dat kunnen wij ook zullen ze gedacht hebben in Almere. Eindelijk komt er wat vuur in de wedstrijd en dat heeft alles te maken met het feit dat Fortuna-trainer Danny Buijs weigert een bal snel aan de tegenstander te geven.

Dat resulteert en wat duw -en trekwerk over en weer en gele kaarten voor Van La Parra en Siovas. Die laatste had zijn energie beter kunnen bewaren, want een paar minuten later staat hij een-op-een met doelman Bakker en vergeet vervolgens tot een schot te komen.

Almere City - Fortuna Sittard 0-0

FEY-PSV | 22' Veel opstootjes

De spanning staat er vol op in De Kuip en dat uit zich ook in het ene opstootje na het andere. Zo zagen we Ramalho al in een opgewonden rol, tot woede van zijn eigen trainer. En net liet Nieuwkoop even merken niet gediend te zijn van het duwtje van Dest.

Maar ook dat werd meteen in de kiem gesmoord door de assistent-scheidsrechter.

Feyenoord - PSV 0-0

ALM-FOR | 78' Nog steeds geen nieuws uit Flevoland

Hoe staat het er eigenlijk voor in Almere? Nou, eigenlijk nog net zo als een uur geleden. Almere City en Fortuna Sittard spelen beide niet hun beste wedstrijd. En dus gebeurt er eigenlijk ook niets dat het vermelden waard is.

Almere City - Fortuna Sittard 0-0

FEY-PSV | 16' Til kopt net naast

Het is nog geen seconde saai geweest in De Kuip bij Feyenoord-PSV, maar na die twee grote kansen in de eerste minuut hebben we niet veel echte kansen meer gezien. Tot zojuist: Til kreeg zijn hoofd tegen een knap aangesneden voorzet en kopte rakelings naast de kruising.

Feyenoord - PSV 0-0

FEY-PSV | Aftrap

Met twee minuten vertraging vanwege het vuurwerk en vooral de rookontwikkeling is Feyenoord-PSV van start gegaan. De thuisclub schiet uit de startblokken: Dest laat zich van de bal zetten en zo krijgt Gimenez een schietkans, maar bekerdoelman Drommel kan redding brengen.

En ook nog binnen de minuut gaat Bijlow bijna in de fout: hij laat een terugspeelbal over zijn voet rollen, kan hem nog net voor de lijn wegwerken, maar schuift de bal zo in de voeten van Til. Die wacht wat lang, geeft dan voor en ziet de bal wild naast verdwijnen.

Wat een begin zeg!

Feyenoord - PSV 0-0

Bengaals vuur vanuit de Feyenoordvakken voor de bekerkraker tegen PSV.

FEY-PSV | Spelers in de tunnel

De spelers van Feyenoord en PSV staan klaar in de tunnel van De Kuip, voor een achtste finale in de beker om de vingers bij af te likken. Dit duel zou op papier finalewaardig zijn, maar een van beide ploegen zal die finale zeker niet halen.

Bekerhouder PSV won dit jaar al twee keer in De Kuip (Johan Cruijff Schaal 0-1 en competitie 1-2) trouwens.

  • Pro Shots
    Feyenoordfans voor het bekerduel met PSV.
  • Pro Shots
    Feyenoord-trainer Arne Slot en PSV-coach Peter Bosz begroeten elkaar hartelijk.

ALM-FOR | 50' Cordoba kopt op de lat

Zo dicht bij een treffer is Fortuna nog niet geweest vanavond. Cordoba springt hoog en kopt de bal boven de verbouwereerde doelman Bakker op de lat van Almere City. De voorzet kwam van aanvoerder Ivo Pinto, zijn 22ste al dit seizoen. Daarmee gaf hij de meeste van alle spelers in de eredivisie.

Almere City - Fortuna Sittard 0-0

Overnamekandidaat Parry voerde 'constructief gesprek' met KNVB

Vitesse heeft woensdag een "constructief gesprek" gevoerd met de licentiecommissie van de KNVB, meldt de Arnhemse club. De Amerikaan Coley Parry, die de club wil overnemen met zijn investeringsmaatschappij, kon zijn "zienswijze en plannen met Vitesse" uiteenzetten. Tot op heden heeft de licentiecommissie de overname nog niet goedgekeurd.

"Het is nu wachten op een beslissing", zei algemeen directeur ad interim Peter Rovers op de website van Vitesse. "Het was goed te merken dat de licentiecommissie de urgentie van onze situatie onderkent."

Vitesse verwacht dat een besluit over de overname nu nabij is. "Het gesprek zal nu eerst op een zorgvuldige manier worden vastgelegd, waarna de licentiecommissie alle benodigde informatie heeft om tot dat besluit te komen."

Rovers benadrukt het belang van een positieve beslissing, maar hij houdt ook rekening met een negatief scenario. "Het is niet voor niets dat we al zolang inzetten op een overname. Op die manier kunnen we stap voor stap bouwen aan een toekomstbestendige en financieel gezonde club. Natuurlijk blijven we werken aan alternatieven, mocht de licentiecommissie onverhoopt een andere beslissing nemen".

Coley Parry, de Amerikaanse overnamekandidaat van Vitesse.

ALM-FOR | Tweede helft

In Almere is de tweede helft begonnen.

Almere City - Fortuna Sittard 0-0

ALM-FOR | Rust

Met 0-0 op het scorebord gaan Almere City en Fortuna Sittard aan de thee. Daar is het meeste wel mee gezegd.

Almere City - Fortuna Sittard 0-0

ALM-FOR | 41' Deze uittrap verdient een beter lot...

Wat een schitterende uittrap van Almere-doelman Nordin Bakker! Hij schiet de bal op z'n Zuid-Amerikaans zo strak en zuiver, dat Almere meteen met drie man voor het doel van Fortuna uitkomt. Maar dan gaat het helemaal mis: Hansen vergeet te koppen en Robinet struikelt over de bal in plaats van hem bij de tweede paal binnen te lopen.

Almere City - Fortuna Sittard 0-0

ROM-BAY | 33' Goal AS Roma

Met een fraai lobje over de keepster heeft Giacinti AS Roma zojuist op voorsprong gezet tegen Bayern München, twee concurrenten van Ajax in groep C. Engels international Stanway verspeelde de bal.

CL vrouwen: AS Roma - Bayern München 1-0

Valentina Giacinti (links) ontvangt de felicitaties na haar 1-0 tegen Bayern München.

ALM-FOR | 30' Vrijwel kansloos

We zijn inmiddels een half uur bezig in Almere, maar de samenvatting van dit deel van de wedstrijd zal kort zijn. We hebben een goede kans gezien voor Almere, maar de vrijgespeelde Kornelius Hansen schoot veel te slap in. En net zagen we een ziedend schot van Halilovic, dat bij nader inzien toch nog best een stuk voorlangs ging.

Dat was het wel zo'n beetje.

Almere City - Fortuna Sittard 0-0

FEY-PSV | Opstelling PSV

Daar is ook de opstelling van PSV voor het bekerduel met Feyenoord. En wat zien we? Hirving Lozano maakt zijn rentree in de basis! De Mexicaan kampte sinds begin december met een bovenbeenblessure, maar mocht afgelopen weekend tegen FC Twente al 19 minuten invallen.

Yorbe Vertessen, die bezig is met een transfer, zit op de bank.

ALM-FOR | 18' Pechvogel Van La Parra

Fortuna begon beter aan het duel in Almere, maar inmiddels is de wedstrijd aardig in evenwicht. Grote kansen hebben we nog niet gezien. Wel twee incidentjes tussen Van La Parra en Dijks. Eerst botsten beiden hard met de knieën tegen elkaar.

En net voelde Van La Parra de arm van Dijks in zijn gezicht op de achterlijn van Fortuna en ging meteen naar de grond. Heel ernstig leek het niet, zo dachten wellicht zijn eigen ploeggenoten ook. Het duurde namelijk erg lang voor de bal werd uitgespeeld en de aanvaller verzorgd kon worden.

Inderdaad, het viel mee. Van La Parra is terug.

Almere City - Fortuna Sittard 0-0

Scheidsrechter Manschot ontfermt zich over Rajiv van La Parra en Mitchell Dijks die met de knieën op elkaar zijn gebotst.

FEY-PSV | Opstellingen

En daar is ook al de opstellingen van Feyenoord voor de bekerkraker in De Kuip om 20.00 uur tegen PSV. Stengs en Hartman waren twijfelgevallen, maar zijn er gewoon bij in het team van Arne Slot. Een wijziging vergeleken met het duel met Vitesse afgelopen weekend: Nieuwkoop speelt in plaats van Dilrosun. Iets meer defensieve zekerheid?

ALM-FOR | Aftrap

De bal rolt in Almere en meteen zien we een enorme kans voor Cordoba. Zijn inzet wordt gestopt door doelman Bakker, maar dan horen we ook het fluitje van arbiter Manschot: buitenspel.

Almere City - Fortuna Sittard 0-0

ALM-FOR | Speler staan klaar

De spelers van Almere City en Fortuna Sittard staan klaar in de catacomben in Flevoland. Bij Fortuna ontbreekt uiteraard Tijjani Noslin, die dinsdag zijn overgang naar Hellas Verona definitief maakte. Jayden Braaf gaat de omgekeerde weg, maar is er vanavond nog niet bij.

Ragnar Oratmangoen is de vervanger van Noslin.

ROM-BAY | Baijings op de bank bij Bayern

Om 18.45 uur begint in Rome het duel tussen AS Rome en Bayern München in de Champions League voor vrouwen. Voor de voetbalsters van Ajax is dat een belangrijk duel, want bij een gelijkspel kan het zelf genoeg hebben aan een remise om door te stoten in groep C.

Jill Baijings begint op de bank bij Bayern.

De stand in de eredivisie

Stand eredivisie

ALM-FOR | Derde keer scheepsrecht

Glad veld boosdoener bij Almere City-Fortuna Sittard: afgelast

We beginnen om 18.45 uur met het inhaalduel in de eredivisie tussen Almere City en Fortuna Sittard. Afgelopen zaterdag bleek het veld in Almere onbespeelbaar door een defecte veldverwarming. Vandaag is het kwik ruim boven nul, dus geen zorgen op dat vlak. Precies een week geleden wonnen de Limburgers in Almere het bekerduel met 2-1.

En dus staat dit affiche voor de derde keer in een week op de rol, wie weet is het drie keer scheepsrecht voor de Almeerders? Zometeen de opstellingen.

PSG-AJA | Van zwembad naar Prinsenpark

Liefhebbers van de Netflix-serie 'Emily in Paris' zullen het zwembad waarschijnlijk herkennen. Of de speelsters van Ajax vanuit hun hotelkamer een duik zullen nemen valt te betwijfelen.

  • NOS
    Het zwembad bij het hotel van de Ajax-voetbalsters speelt een rol in de serie Emily in Paris.
  • NOS
    Het Parc des Princes voor het Champions LEague-duel PSG-Ajax.

Feyenoord - PSV bij de NOS

Feyenoord - PSV is woensdag te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Daarnaast is de wedstrijd uitgebreid te volgen bij Langs de Lijn En Omstreken, vanaf 20.00 uur op NPO Radio 1. Beelden zijn te zien in het late NOS Journaal op NPO 1.

Op het spel staat een thuiswedstrijd in de kwartfinales tegen AZ.

Veerman ontbreekt bij PSV, Hartman en Stengs twijfelgevallen bij Feyenoord

Om 20.00 uur begint in De Kuip de bekerkraker tussen Feyenoord en PSV.

PSV kan woensdag in de achtste finales van de KNVB-beker tegen Feyenoord niet beschikken over Joey Veerman. De middenvelder is niet op tijd hersteld van een kuitblessure, meldde trainer Peter Bosz dinsdag op een persconferentie op sportcomplex De Herdgang.

Het is nog maar de vraag of Feyenoord woensdag in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi tegen PSV kan aantreden met Calvin Stengs en Quilindschy Hartman. Hartman viel in de uitwedstrijd bij Vitesse uit met een beknelde zenuw en ook Stengs is niet klachtenvrij. Aanvoerder Gernot Trauner, die in november terugkeerde van een blessure, kan meespelen. Eerder was het de vraag of hij drie wedstrijden in een week aan zou kunnen.

Paris Saint-Germain-Ajax bij de NOS

De vijfde groepswedstrijd van Ajax in de Champions League, tegen het Franse PSG, begint woensdagavond om 21.00 uur en is live te zien op NPO 3, NOS.nl, in de NOS-app en bij NPO Start.

De voorbeschouwing begint al om 20.25 uur. Ook op NPO Radio 1 is de wedstrijd te volgen.

Rosa van Gaal, de Jackie Groenen van Ajax

Het gaat hard met Van Gool bij Ajax: 'Qua type spel lijk ik wel op Groenen'

Twee minuutjes duurde in oktober 2022 haar debuut bij de Ajax-vrouwen, maar nog geen anderhalf jaar later is Rosa van Gool eigenlijk niet meer weg te denken uit de ploeg van trainer Suzanne Bakker. Kijkend naar de speelster van Jong Oranje doemt echter al snel de vergelijking met international Jackie Groenen op.

Ook zo'n motor op het middenveld. "Die heb ik ook wel vaker voorbij zien komen, ja. Superleuk om te horen. Ik denk wel dat zij kwaliteiten heeft die ik nog kan ontwikkelen. Maar qua type spel lijken we wel op elkaar. Het harde werken heeft zij natuurlijk ook heel erg."

Vanavond komt ze Groenen bij PSG tegen. "Het is supermooi dat ik mij nu kan meten met zulke speelsters. In de Arena hadden we op het veld een paar mooie duels. Een doel van mij is om bij Oranje te komen."

Martens verwacht 'ander PSG' dan in Arena tegen Ajax

Martens spreekt van 'offday' in Amsterdam, Leuchter: 'Er wordt nu anders naar Ajax gekeken'

"Laat ik vooropstellen dat we echt een offday hadden", zegt PSG-aanvaller Lieke Martens. "Maar we waren ook een beetje verrast door hoe goed Ajax was. Nu zijn we voorbereid, we moeten beter voor de dag komen dan toen."

'Toen', dat was in de eerste speelronde van de Champions League, medio november. De Franse grootmacht kreeg - zonder de geblesseerde Martens - in de Johan Cruijff Arena een flinke tik op de neus van het jonge Ajax: 2-0.

De afgang in Amsterdam werkte als een wake-upcall voor het Franse sterrenteam, dat inmiddels in topvorm verkeert. De laatste zeven duels werden allemaal gewonnen.

Programmaboekje

Met zo'n vol en divers programma als vanavond helpt het vast om een programmaboekje te hebben. Onze aandacht zal vooral uitgaan naar de vetgedrukte wedstrijden. Waar mogelijk zullen we je op de hoogte houden van bijzonderheden op de andere velden.

Welkom!

Een onverwacht avondje topvoetbal op vele internationale velden. De voetbalsters van Ajax kunnen zich vanavond plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Dan zal de ploeg van Suzanne Bakker wel opnieuw moeten stunten tegen het Paris Saint-Germain van Lieke Martens en Jackie Groenen. In Amsterdam werd het 2-0 voor Ajax, dus waarom niet?

En wat te denken van de topper tussen Feyenoord en PSV in de achtste finales van de KNVB-beker? De wedstrijd moest worden uitgesteld, omdat het veld van PSV in de vorige ronde tegen FC Twente in eerste instantie niet bespeelbaar was. Door het domino-effect is een ding al duidelijk: de winnaar van dit duel wacht bij de laatste acht opnieuw een kraker tegen AZ.

We beginnen de avond in de eredivisie, met de uitgestelde wedstrijd tussen Almere City en Fortuna Sittard. En ook op de internationale velden wordt volop gevoetbald. Ga er maar eens goed voor zitten: welkom bij het liveblog!

De speelsters van Ajax voor het thuisduel met Bayern München in de Champions League.