Joey Veerman
NOS Voetbal

Bosz mist Veerman in bekerduel met Feyenoord en vindt niet dat 'magische sausje' eraf is

PSV kan woensdag in de achtste finales van de KNVB-beker tegen Feyenoord niet beschikken over Joey Veerman. De middenvelder is niet op tijd hersteld van een kuitblessure, meldde trainer Peter Bosz dinsdag op een persconferentie op sportcomplex De Herdgang.

Veerman liep de blessure vorige week op in de warming-up van de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Twente (3-1). De Volendammer moest zondag ook de ontmoeting met FC Utrecht in de eredivisie aan zich voorbij laten gaan. In dat duel verspeelde PSV voor het eerst dit seizoen punten (1-1). Daardoor werd het record, van 18 winstpartijen op rij, niet behaald.

"Maar we hebben nog steeds het record te pakken. Alleen niet alleen", zei Bosz doelend op het PSV-elftal uit het seizoen 1987/88. "En dat is verdiend, we hebben een half seizoen alle wedstrijden in de competitie weten te winnen en hebben ook nog in de Champions League gepresteerd."

Bosz vond zijn elftal zondag achteraf slechter dan hij direct na afloop van het duel aangaf. "Het was niet goed en dat lag aan ons", zei Bosz, die de beelden van de wedstrijd met zijn spelers terugkeek. "De mogelijkheden lagen er om onder de druk uit te voetballen en dat hebben we nagelaten. We liepen niet goed vrij op bepaalde momenten en speelden te veel de lange bal. Wel vind ik dat wij de controle over de wedstrijd vanuit balbezit hadden."

Magische sausje eraf?

Bosz vreest niet dat het puntenverlies bij FC Utrecht het begin is van een mindere reeks. "Of het magische sausje er bij ons af is? Omdat we één keer gelijkspelen? Dat geloof ik niet. Ik zie hoe ze trainen, hoe fit en hoe scherp ze zijn. Ook weet ik welke mentaliteit de spelers hebben, dus daar ben ik totaal niet bang voor. We werken inmiddels zo lang samen, dit weten mijn spelers wel op waarde te schatten."

Is het magische sausje er vanaf na gelijkspel? 'Ben ik niet bang voor'

Of Yorbe Vertessen het vervolg van de competitie mee gaat maken bij PSV is nog maar de vraag. De Belgische vleugelaanvaller lijkt op weg naar Union Berlin. Maar zijn trainer wil hem nog absoluut niet kwijt.

"Tegen Feyenoord is hij er gewoon bij. Ik snap dat hij meer wil spelen, maar hij zal ook snappen dat de club om alle prijzen meedoet en ik hem er graag bij zal houden. Voor beide kanten is van alles te zeggen. Of hij er na de bekerwedstrijd ook nog is? Ik ga niet over het transferbeleid. Ik laat mijn stem wel horen, maar ik ga er niet over."

Vertessen op weg naar Union Berlin? "Hij zal snappen dat ik hem er graag bij houd'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl