NOS Voetbal

Bosz boos na uitschakeling PSV: 'Zijn er mensen die er geen strafschop in zagen?!'

Bosz boos na uitschakeling PSV: 'Dacht aan strafschop, blijk gelijk te hebben'

"Heb je het aan Jules de Corte gevraagd?", haalt hij de blinde zanger, pianist en liedjesschrijver van weleer aan. "Nee, maar serieus. Als je de beelden hebt gezien, is er toch geen discussie mogelijk?! Kom op, zeg"

PSV-trainer Peter Bosz kan zich na de 1-0 nederlaag bij Feyenoord in de achtste finales van de beker niet indenken dat er mensen zijn die de beelden van de tackle van Mats Wieffer op Noa Lang terug hebben gezien en daar geen strafschop in zien. "Ik dacht meteen al dat het een strafschop was en achteraf blijk ik gelijk te hebben."

Het was onmiskenbaar een sleutelmoment tijdens het bekerduel in Rotterdam, halverwege de tweede helft bij een 1-0 voorsprong voor Feyenoord. "Dit was een strafschop en een gele kaart. Ik kan mij voorstellen dat de wedstrijd er dan anders uit gaat zien. Dus het was een cruciaal moment. De scheidsrechter had hier door de VAR geholpen moeten worden."

Het bewuste strafschopmoment: Noa Lang vliegt door de lucht na het duel met Mats Wieffer

Feyenoord bleef de penalty en de rode kaart bespaard. Een beslissing die in Bosz' ogen ook verbazingwekkend snel was genomen. "Ik ben gewend dat ik weleens twee, drie of zelfs vier minuten moet wachten tot er een VAR-beslissing genomen was. Nou, deze had ik ook in tien seconden kunnen nemen, maar dan wel de andere kant op."

Het was een bittere pil die PSV, dat in de competitie soeverein aan de leiding gaat met tien punten voorsprong op titelhouder Feyenoord, te slikken kreeg in De Kuip. "Ik vond ons het eerste halfuur echt goed spelen. We hadden de controle over de wedstrijd. Totdat er een fase kwam waarin we opeens op afstand stonden te dekken. Ik vond het heel logisch dat dat doelpunt toen viel."

Na rust, zag Bosz, werd het een open wedstrijd waarin het op en neer golfde. Maar wel met weinig kansen voor beide ploegen. En dus bleven niet alleen doelpunten uit, maar ook de gelijkmaker. En daar baalde de PSV-trainer, die als speler van Feyenoord drie keer de beker veroverde, stevig van. "We willen alles winnen. Die sportmentaliteit hebben wij. Dus zijn we er doodziek van."

Slot toont begrip

Arne Slot, die met Feyenoord voor de derde keer tegenover PSV stond dit seizoen en eindelijk aan de goede kant van de score uitkwam, had wel begrip voor de boosheid van zijn collega.

"We hebben nu drie keer tegen elkaar gespeeld en drie keer is het heel gelijkwaardig geweest. En dan kunnen individuele kwaliteiten het verschil maken, dan kan een standaardsituatie het verschil maken, maar ook een scheidsrechterlijke beslissing kan helpen. Ik snap heel goed dat Peter een strafschop had willen hebben."

Maar Slot was ook trots op zijn spelers. "Dit is alles wat De Kuip wil zien. We hebben heel veel strijd getoond, gecombineerd met gedurfd voetbal van achteruit. Het publiek stond er ook op een geweldige manier achter. Volgens mij wil iedereen Feyenoord zo zien spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl