Enzo Fernández (Chelsea) schreeuwt het uit

Chelsea plaatst zich voor finale League Cup met overtuigende zege op Middlesbrough

Chelsea heeft zich dinsdagavond overtuigend geplaatst voor de finale van de League Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland. In eigen huis was de ploeg van trainer Mauricio Pochettino met 6-1 te sterk voor Middlesbrough.

Woensdag spelen Liverpool en Fulham om de tweede finaleplek. Liverpool won de eerste ontmoeting met 2-1, mede door een doelpunt van Cody Gakpo. De eindstrijd staat voor eind februari op het programma.

In het Riverside-stadion van Middlesbrough verloor Chelsea de eerste wedstrijd met 1-0 van de middenmoter uit The Championship, het tweede niveau van Engeland. "We hebben negentig minuten om de situatie op te lossen", gaf Pochettino voorafgaand aan de return aan.

De Chelsea-manager kon hoop putten uit het verleden. Middlesbrough maakte geen enkel doelpunt in de laatste negen keren dat het op bezoek kwam in West-Londen. De laatste wedstrijd waarin een Middlesbrough-speler het voor elkaar kreeg te scoren op Stamford Bridge, dateert uit september 2001.

Overrompeld

Zo'n 5.000 meegereisde Middlesbrough-supporters zagen hun team in de eerste helft volledig overrompeld worden door Chelsea: bij rust stond het al 4-0.

Sippe gezichten bij de fans van Middlesbrough

Binnen het kwartier kwam Chelsea op voorsprong, geholpen door Middlesbrough-middenvelder Jonathan Howson. In een poging een lage voorzet van Raheem Sterling onschadelijk te maken, werkte hij de bal achter zijn eigen doelman. Zijn ingreep was nodig om spits Armando Broja van scoren af te houden, maar had een averechts effect.

Chelsea liep vervolgens eenvoudig weg bij Middlesbrough, waar de 19-jarige Rav van den Berg (ex-PEC Zwolle) in de basis was begonnen en Anfernee Dijksteel (ex-AFC) inviel.

Verdedigende fout

Door doelpunten van Enzo Fernández, Axel Disasi en Cole Palmer was de voorsprong bij rust al opgelopen tot 4-0.

Net als bij de openingstreffer profiteerde Chelsea bij het vierde doelpunt van een verdedigende fout. Deze keer was het Daniel Barlaser die een simpele pass op de rand van het strafschopgebied verkeerd inschatte, waarna Palmer de uitgelezen mogelijkheid benutte.

Palmer maakte een kwartier voor tijd ook de 5-0. Invaller Noni Madueke tekende voor de 6-0. De inzet van de oud-PSV'er kon door Van den Berg niet van de lijn worden gehaald: 6-0.

Lichtpuntje voor Middlesbrough was de eretreffer in de 88ste minuut, een fraai schot van Morgan Rogers in de verre hoek. Daarmee rekende Middlesbrough eindelijk af met de lange doelpuntendroogte op Stamford Bridge.