Quilindschy Hartman kon zondag tegen Vitesse niet door
NOS Voetbal

Stengs en Hartman zijn vraagtekens bij Feyenoord in bekerclash met PSV

Het is nog maar de vraag of Feyenoord woensdag in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi tegen PSV kan aantreden met Calvin Stengs en Quilindschy Hartman. Dat zei trainer Arne Slot dinsdag op de persconferentie.

Hartman viel in de uitwedstrijd bij Vitesse uit met een beknelde zenuw en ook Stengs is niet klachtenvrij. "Morgen wordt beoordeeld of zij kunnen starten", vertelde Slot. De trainer had ook goed nieuws. Aanvoerder Gernot Trauner, die in november terugkeerde van een blessure, kan meespelen. Eerder was het de vraag of hij drie wedstrijden in een week aan zou kunnen.

'Kans op prijs het grootst in de beker'

In De Kuip nemen beide ploegen het dit jaar voor de derde keer dit seizoen tegen elkaar op. De eerste twee keer, in de Johan Cruijff Schaal en de competitiewedstrijd in Rotterdam, waren de Eindhovenaren de sterkste. Aangezien de landstitel te hoog gegrepen lijkt dit jaar, is de bekerwedstrijd tegen PSV een belangrijke wedstrijd als Feyenoord nog een prijs wil winnen.

"De kans op een prijs is inderdaad het grootst in de beker", stelde Slot. "Maar we zijn daar niet elke dag mee bezig. We willen zo goed mogelijk spelen en onszelf ontwikkelen. Als dat lukt, kan dat tot een prijs leiden."

Feyenoord niet elke dag bezig met winnen van prijs: 'Willen zo goed mogelijk spelen'

Slot vraagt zich alleen af hoe groot de kans is om te winnen van PSV. Hij acht de Eindhovenaren dit jaar een stukje sterker dan zijn ploeg. "Maar wij hebben wel het thuisvoordeel van De Kuip."

Daarnaast vindt Slot dat zijn ploeg zich als een waardig kampioen moet tonen. "We hebben nog altijd tien van de elf spelers in de basis staan die vorig jaar kampioen zijn geworden. PSV speelt nog altijd tegen de regerend landskampioen. En dat ben je niet alleen als je op de Coolsingel staat, maar ook op een slecht veld in Arnhem. Wij moeten het laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl