Gelijkspel Roma en Bayern in Champions League-poule Ajax na levendige slotfase

Roma en Bayern komen in levendige slotfase tot gelijkspel in Champions League

AS Roma en Bayern München hebben in de Champions League-groep van Ajax met 2-2 gelijkgespeeld. Roma, dat eerder Ajax met 3-0 versloeg, verspeelde in de vijfde groepswedstrijd twee keer een voorsprong in eigen huis. Beide keren in een boeiende slotfase.

Oranje-international Jill Baijings zat de hele wedstrijd op de bank bij Bayern.

Door het gelijkspel van AS Roma en Bayern en de 3-1 winst van Paris Saint-Germain later op de avond tegen Ajax ligt alles in groep C nog open. Volgende week dinsdag speelt Bayern tegen PSG en treft Ajax in eigen huis Roma. De clubs die als eerste en tweede eindigen mogen zich opmaken voor de kwartfinales, die in maart gespeeld worden.

Bayern begon sterk en creëerde ruimte met slimme passes tussen de Italiaanse linies door. Na een half uur ging de wedstrijd meer gelijk op met gevaarlijke kansen voor beide teams.

Een schot van Roma-speelster Evelyne Viens werd maar net gekeerd door Bayern-keepster Maria Grohs. Meteen daarna toog Bayern naar het Italiaanse doel en werd een schot van Pernille Harder met een katachtige reactie nipt uit het net geslagen.

Dure fout

In de 33ste minuut kwam een fout Bayern duur te staan. Een te nonchalant gegeven pass achterin werd onderschept door Manuela Giugliano, waarna Valentina Giacinti Roma vliegensvlug op voorsprong schoot: 1-0.

Bayern-speelster Giulia Gwinn in duel met AS Roma's Lucia Di Guglielmo

In de tweede helft was de Duitse ploeg het meest in balbezit en kregen de Romeinen te maken met blessures. Giacinti moest in de 59ste minuut het veld verlaten. Ze was ineens gaan liggen, vermoedelijk met hoofdpijn na een kopbal. Nadat ze was verzorgd, wilde ze doorspelen, maar daar dacht de trainer anders over tot zichtbaar ongenoegen van de doelpuntenmaakster.

Bizarre slotfase

Met nog een kwartier te gaan, zakte het spel aan beide kanten in. Bayern had het meeste balbezit, maar deed daar weinig mee. Jovana Damnjanovic moest redding komen brengen.

De druk werd inderdaad opgevoerd, terwijl de Romeinen zich steeds meer terugtrokken op de eigen helft. In de 87ste minuut was een kopbal van Lea Schüller raak: 1-1. Wat volgde was een bizarre slotfase. Giugliano werkte zich op tot voor de Duitse goal en zette haar team weer op voorsprong (2-1), waarna Katharina Naschenweng de stand weer gelijktrok: 2-2.