NOS Voetbal

Defecte veldverwarming leidt tot afgelasting Almere City-Fortuna Sittard

De wedstrijd stond vrijwel op het punt van beginnen, toen enkele spelers van Almere City en Fortuna Sitttard toch nog even een hoek van het veld opzochten. Toch wel aan de gladde kant, was al snel de conclusie.

Glad veld boosdoener bij Almere City-Fortuna Sittard: afgelast

En dus ging er na overleg met scheidsrechter Jeroen Manschot een streep door het laatste duel dat op de zaterdagavond stond in de eredivisie. Elders was er gewoon aftrapt, maar in Almere bleek het koude toch een spelbreker te zijn. Of eigenlijk een defect aan de onlangs aangelegde veldverwarming.

Geen 'replay' bekerwedstrijd

Want de grasmat lag er prima bij en was grotendeels goed bespeelbaar. Behalve op die ene strook, waar een verwarmingsbuis niet goed functioneerde. Het gladde veld vormde daar een gevaar voor de spelers.

Bes: 'Dit lijkt mij overmacht, 's middags was het veld uitstekend'

En dus bleef een tweede ontmoeting tussen beide ploegen in een paar dagen tijd - afgelopen woensdag wonnen de Limburgers in Almere het bekerduel met 2-1 - uit.

Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het akkefietje hoe dan ook nog een staartje gaat krijgen voor Almere City. "De club moet voor werkende veldverwarming zorgen", aldus competitieleider Jan Bluyssen. "Daarom gaat de zaak nu naar de aanklager." Mogelijk volgt er dan een sanctie voor Almere City, bijvoorbeeld in de vorm van een geldboete.

Buijs: 'Eén strook was spekglad, bleek tijdens de warming-up'

Toonde Fortuna-trainer Danny Buijs zich enigszins verbaasd over de gang van zaken in Almere, zijn voorzitter Özgür Işıtan Gün reageerde op Instagram ronduit furieus. Hij betichtte Almere City van onprofessionaliteit, terwijl, zo stelt hij, Fortuna Sittard de gastheren afgelopen week nog wel zo gewaarschuwd had.

De reactie van Fortuna-voorzitter Özgür Isıtan Gün op Instagram

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl