Almere neemt met zege op Volendam in 'Markermeerderby' afstand van degradatiezone

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - Almere City

Almere City heeft op bezoek bij FC Volendam drie belangrijke punten gepakt bij de herstart van de eredivisie.

Met een 0-1 uitzege springt Almere voorlopig naar de twaalfde plek in de eredivisie, terwijl Volendam onderaan de ranglijst komt te staan. Bij de thuisploeg debuteerde Regilio Simons als hoofdtrainer.

Volendam boekte voor de winterstop nog een cruciale overwinning bij sc Heerenveen, maar staat na zeventien wedstrijden op elf punten. Daarmee staan ze gedeeld met Vitesse onderaan, maar de Arnhemmers komen deze speelronde nog in actie.

Het was voor het eerst dat beide ploegen tegen elkaar speelden op het hoogste niveau. De wedstrijd wordt vanwege de geringe afstand (15 kilometer hemelsbreed) ook wel de Markermeerderby genoemd.

Al na elf minuten kwam Almere op voorsprong. Thomas Robinet werkte de bal knap binnen in een druk zestienmetergebied.

Volendam kwetsbaar

Almere was in de eerste helft de betere ploeg tegen het verdedigend kwetsbare Volendam. Na de 0-1 kreeg vooral Kornelius Hansen kansen om de voorsprong te vergroten, maar hij verzilverde de mogelijkheden niet.

Deze drie punten extra belangrijk voor Almere? 'Ja, maar competitie wordt nu niet beslist'

Volendam, dat voor de rust via Zach Booth en Bilal Ould-Chikh dreigend was geweest, deed daarna verwoede pogingen om zich op te richten.

Dat lukte niet en zo werd de eerste zege van Almere bij FC Volendam sinds 17 oktober 2014 (2-3) een feit.