Feyenoord, Ajax, PSV en AZ spelen gelijk, FC Twente winnaar van weekend

Het programma van speelronde 16

De nieuwe stand in de eredivisie

De stand in de eredivisie

EXC-GRO | 90+3' Klaar!

Excelsior wint! Groots was het spel zeker niet, maar wat maakt dat uit als de Rotterdammers door de 1-0 zege een gaatje slaan met FC Groningen van vier punten.

EXC-GRO | 86' Kan Groningen nog iets?

De krachten vloeien wel een beetje weg bij beide ploegen. Van het energieke frisse spel van Groningen is na rust weinig meer over. Excelsior speelt ook zeker niet groots, maar het lijkt erop dat het voldoende is.

Of de bal moet nog een keer goed vallen voor de bezoekers.

EXC-GRO | 70' Goal Excelsior!

Het zat er al eventjes aan te komen, want Excelsior is beter na rust. Twintig minuten voor het einde krijgen de Rotterdammers een corner. Baas legt de bal neer bij de eerste paal, waar captain El Yaakoubi de 1-0 binnenknikt. Op basis van de tweede helft is het wel verdiend.

Kan het jonge Groningen deze tik verwerken?

EXC-GRO | 64' Excelsior dan?!

De wedstrijd leeft helemaal op. Beide ploegen lijken het belang in te zien van het duel, dat er toch dure punten op het spel staan in strijd tegen nacompetitie.

Goudmijn staat plots dicht bij het vijandige doel en schiet tegen de paal.

En komt daar nou ook nog sterspeler Kharchouch van de bank om in te vallen? Jazeker, dat gaat nog wat opleveren.

Kharchouch valt in

EXC-GRO | 60' Daar is ook Groningen

Pepi jongleert de bal over zijn mandekker en Van Bergen volleert, maar daar is toch weer die Van Gassel, die Excelsior al vaker heeft gered.

Stijn van Gassel redt op de inzet van Thom van Bergen

Even naar Engeland...

Waar in op de Nederlandse velden Excelsior en FC Groningen bezig is, is in Engeland ook een aardig potje gaande. In de FA Cup. Manchester City-Chelsea.

City, dat onder anderen Haaland, De Bruyne en Aké rust geeft, staat binnen een half uur al met 2-0 voor door een fraaie vrije trap van Mahrez en een door Alvarez benutte penalty.

Bij Chelsea staat Hakim Ziyech in de basis.

EXC-GRO | 54' Frisse moed Excelsior

Eindelijk laat Excelsior zich zien. Horemans krult de bal goed voor, zo op het hoofd van Azarkan, die inkopt en eigenlijk niet veel verkeerd doet, maar de redding van Verrips is knap.

Het blijft 0-0, maar Excelsior is duidelijk met frisse moed de kleedkamer uitgekomen.

EXC-GRO | 46' Gaan we weer!

Zonder wissels starten we aan de tweede helft bij Excelsior-FC Groningen. Benieuwd wat de jonkies van Groningen voor elkaar krijgen na rust en wat de Rotterdammers nog gaan proberen. Wat was de tussenstand ook alweer? Oja, 0-0.

EXC-GRO | 45' Brilstand bij rust

Heel slecht wordt er niet gespeeld. Zo nu en dan laten de jonkies van FC Groningen echt wel wat zien. Maar deze wedstrijd gaan we ons niet herinneren over tien jaar. Of er moet in de tweede helft nog iets heel bijzonders gebeuren. Om positief te blijven: veel slaapverwekkender dan de eerste helft kan de tweede helft in ieder geval niet worden.

EXC-GRO | 22' Meer evenwicht

Tot dusver is het een vrij tam slot van het eredivisieweekend. Groningen had het initiatief in de openingsfase, kwam tot een enkele serieuze kans, maar scoorde niet.

Excelsior vocht zich erna iets terug in de wedstrijd, het hield de bal iets langer vast, maar een schot op doel zat er nog niet in.

Groningen is niet in staat de druk echt hoog te houden. De wedstrijd kan wel een doelpunt gebruiken...

Excelsior Groningen

EXC-GRO | Jeugdig FC Groningen

FC Groningen begon - wegens blessures en geschorsten - een eredivisieduel nog nooit met zo'n jong basiselftal. De gemiddelde leeftijd is 21 jaar en 170 dagen. Acht van de elf spelers zijn jonger dan 21 jaar.

De jongste van het stel is de 17-jarige Thijmen Blokzijl. De centrale verdediger is de jongste speler die ooit in de basis is begonnen voor de Groningse club.

EXC-GRO | 6' Groningen gevaarlijk

FC Groningen begint prima aan de wedstrijd. Na zes minuten kan het ook zomaar al op voorsprong komen door Thom van Bergen, maar de 19-jarige vleugelaanvaller vindt twee keer doelman Stijn van Gassel op zijn weg.

EXC-GRO | 1' Aftrap in Rotterdam

Excelsior en FC Groningen zijn begonnen aan het slotakkoord van het eerste eredivisieweekend na de winterstop. Voor beide ploegen zou winnen prettig zijn, om niet te dicht bij de nacompetitiestreep te komen.

Opstellingen Excelsior en FC Groningen

De opstelling van Excelsior tegen FC Groningen
De opstelling van FC Groningen tegen Excelsior

NEC-AJA | 90+7' Klaar in Nijmegen!

Ajax wint voor de vierde keer op rij geen eredivisiewedstrijd. Het is het derde gelijkspel op rij. Geen lekkere hervatting van de competitie. Het blijft 1-1 tegen NEC, dat het goed deed na rust en doelman Cillessen mag bedanken voor het punt.

CAM-VOL | 90+5' Klaar in Leeuwarden!

Volendam wint op bezoek bij Cambuur, met 3-0. De ploeg van Wim Jonk verlaat de laatste plaats in de eredivisie. Het zal nog wel even rommelen in Leeuwarden.

NEC-AJA | 90+2' Cillessen zeer belangrijk

De vier minuten blessuretijd zijn hectisch. NEC houdt eigenlijk alleen nog maar tegen. Ajax valt aan. Een voorzet van Tadic valt op het hoofd van Alvarez die de 2-1 lijkt binnen te koppen, maar daar is de hand van Cillessen. Weer zo'n snelle reflex.

Even later nog een kans voor Ajax, en nog een waarbij Fitz-Jim naast schiet. Intussen maakte ook Michael Rasmussen zijn eredivisiedebuut bij Ajax.

Het maakt allemaal niets uit, want NEC houdt stand.

CAM-VOL | 85' Wedstrijd ligt stil

Het duel tussen Cambuur en Volendam ligt even stil. Twee mannen met zwarte capuchons op proberen het veld op te komen. Het lijken boze fans van de thuisploeg, die bij iets of iemand verhaal wilden gaan halen.

Zodra de heren van het veld geduwd zijn kan de wedstrijd verder. Dat de sfeer in Leeuwarden niet heel goed is, is een understatement.

SC Cambuur - FC Volendam: 0-3

NEC-AJA | 79' Eredivisiedebuut Fitz-Jim

Bij Ajax moeten ze wat. Want wie gaat de 1-2 maken? Brobbey moest al geblesseerd naar de kant. Lucca viel voor hem in. Nu kan ook Taylor niet verder. Kian Fitz-Jim, de aanvoerder van Jong Ajax, maakt zijn eerste minuten in de eredivisie.

NEC - Ajax: 1-1

CAM-VOL | 74' Goal Volendam!

Is dat dan de beslissing in Leeuwarden? Veerman staat er nog geen minuut in en kopt al de 3-0 binnen. Bij winst, en dat lijkt haast niet meer mis te kunnen gaan, springt Volendam over Cambuur heen en zijn de Friezen de nieuwe hekkensluiter in de eredivisie.

Veerman wordt geknuffeld na zijn 3-0

NEC-AJA | 67' Jonge bank Ajax

Na de 1-1 kan NEC niet doordrukken. Het begint langzaam aan op de eerste helft te lijken waar Ajax de bal had en de kansen. Maar als de goals niet vallen, zal Schreuder moeten gaan ingrijpen. Maar werp een blik op de bank en er zitten maar twee spelers die eerder in het eerste in de eredivisie speelden. Lucca en Wijndal. Verder bestaat de Ajax-bank uit de volgende tieners:

NEC-AJA | 52' Goal NEC!

De Nijmegenaren komen met veel vuur uit de kleedkamer en dat levert een snelle goal op. De 1-1 is van Dimata. Al is het twijfelachtig of de vrije trap die Tannane versierde, wel echt een vrije trap was.

Het geeft al niet meer, want de 1-1 staat op het bord. Gaat NEC nu doordrukken? Dat zou wat zijn.

Dimata viert de 1-1

NEC-AJA | 49' Duetje Sanchez en Tannane

Is strijd dan wat NEC een goal moet gaan opleveren? Vier minuten in de tweede helft vindt het eerste opstootje plaats, na een fel maar eerlijk duel om de bal tussen Sanchez en Tannane.

Als Alvarez zijn Mexicaanse landgenoot komt helpen, wordt het iets te heet. Alvarez troeft Tannane af en Tannane geeft Alvarez een duw, waarop beide heren met de koppen tegen elkaar gaan staan. Alvarez moet lachen, maar Sanchez komt er al aan om mee te doen. Nu staan Sanchez en Tannane met de koppen tegen elkaar aan en gaat Tannane naar de grond. Een kopstoot was het niet, maar het begint wel te rommelen.

Kortom: tumult, met gele kaarten voor Sanchez en Tannane.

Sanchez en Tannane in een duetje

NEC-AJA | 46' Gaan we weer

Ook in Nijmegen is de tweede helft begonnen. Met dezelfde 22 namen als aan het begin van de wedstrijd.

CAM-VOL | 46' Bal rolt weer

Cambuur opent de jacht op een aansluitingstreffer. Met een nieuwe naam. Milan Smit heeft Michael Breij vervangen.

NEC-AJA | 45+2' Rust in Nijmegen

Ook in Nijmegen gaan ze rusten. Ajax is de baas op bezoek bij NEC. Er wordt bij vlagen mooi gevoetbald. Vooral rechtsbuiten Conceicao, die zijn basisdebuut maakt voor Ajax, speelt zijn directe verdediger helemaal dol.

Kan NEC hier nog iets tegen doen? Zo voelt het niet, maar wellicht dat een snelle goal of wat kansjes na rust hoop geven.

Conceicao snelt langs zijn mannetje

CAM-VOL | 45' Rust in Leeuwarden

Cambuur staat 0-2 achter, maar is echt niet kansloos. Een snelle goal in de tweede helft zou zeer welkom zijn. Dan kan het nog gaan spoken.

NEC-AJA | 38' Goal Ajax!

De Amsterdammers hadden een paar kansen nodig, maar dan is de 1-0 er toch eindelijk. Wie anders dan 'mister 1-0' Klaassen.

Klaassen wordt geknuffeld na zijn 1-0

CAM-VOL | 37' Cambuur leeft op

Aan de stand is het niet af te lezen. Maar Cambuur is de betere ploeg. De Friezen hebben de bal, ruim 70% van de tijd, en krijgt inmiddels ook kansen. Maar doelman Stankovic keert een dubbele inzet van Bergsma en Boere.

Hij juicht na de ingrepen alsof hij gescoord heeft. Hij moet het nog zo'n uur volhouden.

SC Cambuur - FC Volendam: 0-2

NEC-AJA | 24' Ajax 70 procent balbezit

Eerst was er al een kopbal van Klaassen en nu een link schot van Taylor, dat net naast rolt. Met bijna zeventig procent balbezit heeft Ajax weinig te vrezen van NEC. Het is wachten op de 0-1 van de Amsterdammers.

Taylor haalt uit

NEC-AJA | 13' Ajax gevaarlijker

Bijna een kwartier onderweg in Nijmegen en het is vooral Ajax dat iets laat zien. De Amsterdammers hebben de bal en komen beetje bij beetje bij de goal van NEC.

Het is dat Cillessen een indrukwekkende reflex eruit schudt op de kopbal van Alvarez, anders was het al 0-1 voor Ajax geweest.

NEC - Ajax: 0-0

CAM-VOL | 9' Goal Volendam!

En weer een goal voor Volendam! Nu is het Mühren die een lange bal zo over de uitgekomen doelman heen wipt. Binnen tien minuten twee goals voor Volendam.

Mühren wipt de bal binnen voor de 0-2

CAM-VOL | 8' Goal Volendam!

Goal voor Volendam! Ould-Chikh werkt een voorzet van Murkin knap af. Volendam vroeg op voorsprong in het duel in de kelder van de eredivisie.

Volendam viert de 1-0

NEC-AJA | 1' Aftrap in Nijmegen

We zijn begonnen in Nijmegen. Kan Ajax wel winnen na de remises van PSV, AZ en Feyenoord? NEC zal het willen voorkomen.

CAM-VOL | 1' Aftrap in Leeuwarden

Een echte degradatiekraker in Friesland is begonnen. Volendam staat laatste met 6 punten. Cambuur voorlaatste met 8 punten.

Opstellingen Cambuur en Volendam

UTR-FEY | 90+10' Klaar!

Pfoe, het is klaar, even bijkomen van deze slotfase.

PSV speelde al gelijk, AZ ook en nu ook koploper Feyenoord. Het laatste kwartier was enerverend, waarin zowel Feyenoord (afgekeurde goal) als Utrecht (paal) kansen kreeg op de 2-1, maar het blijft 1-1.

UTR-FEY | 90+9' Goal Feyenoord?!

En nu komt Feyenoord weer. Jahanbakhsh op rechts, ziet Gimenez wijzen en geeft 'm goed in de loop. De aanname is matig, maar daardoor kan hij wel de bal over Barkas heen koppen. Zo over de uitgekomen doelman heen.

Er wordt gejuicht, eventjes. Want de grensrechter heeft zijn vlag de lucht in. Buitenspel. Geen winnende 2-1.

UTR-FEY | 90+6' Belangrijke reddingen

Na weer een aanvalsgolf van Feyenoord belandt de bal bij Kökcu, die de bal naar de hoek krult. Maar Barkas gaat schitterende gestrekt naar de hoek.

Een aanval later is Utrecht aan de beurt. Na een aardige counter kan er vrij worden ingeschoten, maar Bijlow staat goed op te letten.

Nog vier minuten...

UTR-FEY | 90+5' Chaotisch slot

Spelers gaan naar de grond, er zijn harde duels en het spel vliegt op en neer. Nijhuis laat alles doorspelen op dit moment. Een heerlijke slotfase. Feyenoord ruikt de 2-1.

UTR-FEY | 90' Goal Feyenoord!

Toch nog de gelijkmaker voor de Rotterdammers, op basis van de tweede helft is het verdiend. Jahanbakhsh schiet hard binnen. Het is 1-1 en er komen tien minuten bij.

Kort erna krult Idrissi al bijna de 2-1 binnen.

Jahanbakhsh viert de 1-1

UTR-FEY | 83' Douvikas op de paal

Feyenoord viel aan, maar het is plots alle hens aan dek voor het eigen doel. Douvakis, ingevallen voor Dost, duikt op voor Bijlow. Zijn schot raakt de paal. Bijlow was kansloos.

Feyenoord leeft nog.

Ajax zonder Berghuis en Bergwijn op bezoek bij NEC

NEC treft Ajax zonder Berghuis en zonder Bergwijn. Ook zonder Blind uiteraard, waardoor Rensch als linksback begint en Sánchez als rechtsback. De jonge Portugees Conceicao krijgt ook een basisplek.

Opstelling van Ajax tegen NEC
Opstelling van NEC tegen Ajax

UTR-FEY | 79' Slappe vrije trap Szymanski

Feyenoord dringt aan, ja. Maar komt zelden tot een grote kans. Uit een vrije trap van Szymanski dan misschien? Nee hoor, ook niet. Een makkelijk te pakken vrije trap, in de hoek van doelman Barkas.

UTR-FEY | 69' Wild over geschoten door Szymanski

Feyenoord wordt nu toch echt gevaarlijker. De drievoudige wissel van Slot lijkt te werken. Toch duurt het wel negen minuten voordat de eerste grote kans plaatsvindt.

Pedersen breekt door op rechts, haalt de achterlijn en legt terug. Zo in de voeten van Szymanksi, maar die peert de bal vanaf een meter of dertien hoog over.

FC Utrecht - Feyenoord: 1-0

Szymanski krijgt een grote kans

UTR-FEY | 63' Weer bloed

Flinke botsing tussen Dost en Bijlow, waarbij Dost gelijk checkt hoe het met de Feyenoord-keeper is. Gaat goed. En dan komt Dost erachter dat hij zelf meer gewond is geraakt. Zijn vinger bloedt hevig.

Eerder moest er al een nietje in de wenkbrauw van Booth worden gezet, waardoor Utrecht even met tien man speelde. Nu weer even, omdat de dokter een verbandje om de bebloede vinger van Dost legt.

Australische keeper voor AZ?

De Australische doelman Mathew Ryan is volgens Deense media dicht bij een overstap naar AZ. Ryan speelt voor FC Kopenhagen en gaf al aan in de afgelopen dagen aan dat hij in gesprek was met een andere club. Het lijkt erop dat dat AZ is.

Ryan speelde voor zijn land op het WK, waar Australië de achtste finales bereikte en verloor van latere wereldkampioen Argentinië.

AZ zou een van deze twee spelers op het oog hebben

UTR-FEY | 59' Driedubbele wissel Feyenoord

Er moet wat gebeuren bij Feyenoord, dat ziet Slot ook. Drievoudige wissel dus:

• Danilo, Dilrosun en Rasmussen kunnen douchen.
  • Wieffer, Gimenez, Jahanbakhsh vallen in.

UTR-FEY | 46' Gaan we weer!

De tweede helft is begonnen. Tuurlijk, Feyenoord mist twee belangrijke spelers, Trauner en Timber, maar het spel van de Rotterdammers bracht voor rust weinig mensen in vervoering. Kökcu zagen we nauwelijks, ook Szymanksi doet mee, maar dat blijkt vooralsnog alleen uit het wedstrijdformulier. Kijken of Slots woorden in de rust iets opleveren in de tweede helft.

Utrecht zal niet veel hoeven veranderen: wachten op een foutje van Feyenoord en dan counteren, loerend op de 2-0.

UTR-FEY | 45' Even knokken en dan rust

Vlak voor rust vindt er even een opstootje plaats. Idrissi wordt afgetroefd Bozdogan en neemt wraak met een lelijke schop, niet gericht op de bal. Reden voor Utrechters Booth, Klaiber en Van der Hoorn om even duidelijk te maken aan Idrissi dat ze hiervan niet gediend zijn. Het is duwen en trekken. Kökcu komt op voor Idrissi, hier en daar springen er wat spelers tussen.

Kortom: tumult. Dan moet scheidsrechter Bas Nijhuis op slag van rust toch nog kaarten trekken. Geel voor Idrissi en Van der Hoorn.

In de vier minuten blessuretijd gebeurt niets. Nijhuis fluit voor de rust en iedereen kan even de bloeddruk laten zakken.

Opstootje vlak voor rust

UTR-FEY | 38' Dost raakt paal

Dost krijgt een voorzet voorgeslingerd en staat plots oog in oog met Bijlow. Maar de hoek is lastig. Toch raakt hij nog de paal.

Het had niet uitgemaakt, de spits stond in buitenspelpositie. Maar het lijkt erop dat Utrecht iets gevaarlijker wordt.

UTR-FEY | 33' Paixao eruit

Zou het een tactische ingreep zijn van Slot? Daar lijkt het niet op. Idrissi komt erin, een vergelijkbare speler. Paixao kreeg vroeg in de wedstrijd al een naar tikje toen hij zijn mandekker te snel af was.

UTR-FEY | 22' 'Silberbauer, Silberbauer!'

Michael Silberbauer

Nu de wedstrijd enigszins in een impasse raakt - Feyenoord komt niet echt tot aanvallen en Utrecht wacht geduldig op een tweede kans - kunnen we even terug naar een moment vlak na de 1-0.

De fanatieke aanhang zette direct een spreekkoor in voor hun kersverse coach: "Silberbauer, Silberbauer, Silberbauer!" De Deen reageert met een bescheiden applausje.

UTR-FEY | 11' Danilo raakt lat

FC Utrecht kan nog niet doordrukken na de 1-0. Feyenoord heeft iets meer de bal en probeert een fatsoenlijke aanval te voltooien.

Na elf minuten lukt dat plots. Als Danilo naar binnen kapt, naar zijn rechterbeen en de bal zo richting de verre kruising krult. Op de lat...

UTR-FEY | 3' GOAL FC Utrecht

Dat is heel snel! Wie anders dan Jens Toornstra maakt de openingstreffer. Al na drie minuten, tegen zijn oude club. Snelle 1-0 voor Utrecht.

De aanval is fraai, hoor. Combinatie op rechts, voorzet op Dost, die de bal laat vallen voor de inlopende Toornstra. Een eitje vanaf een meter of elf.

Toornstra juicht niet, of bescheiden, maar hij oogt getergd. Een minuut voor de openingsgoal gaf hij Dilrosun al een vervelend cakeje op het bovenbeen.

Toornstra schiet de 1-0 binnen

UTR-FEY | 1' Aftrap!

FC Utrecht en Feyenoord zijn begonnen aan hun eerste wedstrijd na de winterstop! Feyenoord is koploper, verloor pas één keer. Utrecht is in vorm, won vier wedstrijden op rij.

De minuut stilte voor de vorige week overleden Pelé voorafgaand aan het duel was indrukwekkend. Het was doodstil in de Galgenwaard. Feyenoord-Brazilianen Paixao en Danilo sloten de ogen en leken wat gebeden op te zeggen.

De minuut stilte voor Pelé

Slot wil geen 'headlines' Feyenoord ondanks koppositie, blessures en transfers

Feyenoord is koploper in de eredivisie. Twee van de belangrijkste spelers raakten recent geblesseerd. En komt Ramiz Zerrouki nou wel of niet? Zondag hervatten de Rotterdammers de eredivisie op bezoek bij FC Utrecht, maar coach Arne Slot wil vooral geen "headlines".

Drie punten los van nummer twee Ajax en pas één duel verloren, toch wil Slot niet hardop dromen van een kampioenschap. "Het seizoen is nog twintig wedstrijden. We zijn pas veertien duels onderweg, met daarin vier verschillende koplopers."

Zo ontvangt Utrecht de Rotterdammers: Toornstra treft oude club

De opstelling van FC Utrecht tegen Feyenoord

FC Utrechts nieuwe coach Michael Silberbauer trof Feyenoord al twee keer dit seizoen in de Europa League als assistent-trainer van FC Midtjylland. Het werd twee keer gelijk.

Silberbauer weet wel hoe je de Rotterdammers moet bespelen. Met Bas Dost als diepe spits dus, en niet met Douvikas. Amin Younes, de speler die het aan de stok kreeg met de ontslagen trainer Henk Fraser, zit overigens gewoon op de bank.

Rasmussen en Geertruida vervangen Trauner en Timber bij Feyenoord

Opstelling Feyenoord

Zerrouki mag (nog steeds) niet weg bij FC Twente

Ramiz Zerrouki is nog altijd speler van FC Twente, maar de interesse van Feyenoord, dat afgelopen zomer ook al belangstelling had, blijft de middenvelder strelen.

Een transfer in de winterstop lijkt er echter niet te komen. Tenminste, als het aan Twente ligt. Dat benadrukte trainer Ron Jans zondag bij ESPN nog maar eens.

"We gunnen hem het echt van harte, maar dan wel in de zomer en niet nu. Dinsdag spelen we in de beker tegen Telstar en dan wil ik Ramiz graag opstellen", aldus Jans.

Debuutwedstrijd Gakpo eindigt gelijk, waardoor Liverpool op herhaling moet tegen Wolves

Cody Gakpo heeft in het FA Cup-duel met Wolverhampton Wanderers zijn officiële debuut mogen maken voor Liverpool. Met de oud-PSV'er 84 minuten binnen de lijnen werd het op Anfield 2-2. Door het gelijkspel in de derde ronde van het bekertoernooi moet er een replay gespeeld worden.

Cody Gakpo in de wedstrijd tegen Wolves

Programma en uitslagen in de eredivisie

Van Lusail naar Mandemakers Stadion: het 'nieuwe normaal' van Noppert

Traditionele Nieuwjaarswedstrijd onder druk: 'We gaan niet zuinig om met oud-internationals'

Twee jaar ging het niet door wegens corona, maar precies 100 jaar na de allereerste editie speelden de oud-internationals weer de traditionele Nieuwsjaarswedstrijd tegen Koninklijke HFC. De vraag is: hoe vaak nog?

Traditionele Nieuwjaarswedstrijd onder druk: 'We gaan niet zuinig om met oud-internationals '

Loodzwaar programma koploper Feyenoord: 'Deze maand maakt hoop duidelijk'

Feyenoord ging als koploper de winterstop in, maar staan de Rotterdammers over ruim een maand nog steeds eerste? De komende weken wacht een loodzwaar programma en moet blijken of de ploeg van trainer Arne Slot een serieuze titelkandidaat is.

Feest bij Feyenoorders na een treffer

Vitesse verrast AZ, PSV worstelt met taai Sparta: samenvattingen eredivisie

Bekijk hieronder de samenvattingen van de vier eredivisiewedstrijden van de zaterdagavond, in de eerste speelronde na de winterse onderbreking. Ook de hoogtepunten van FC Twente - FC Emmen, gespeeld op vrijdagavond, zijn te zien.

Stand in de eredivisie

Van Nistelrooij teleurgesteld na 0-0: 'Gemis Gakpo helemaal geen excuus'

Ruud van Nistelrooij zag PSV tot zijn ergernis bij de hervatting van de eredivisie punten verspelen tegen Sparta (0-0). "Het is een grote teleurstelling dat je niet wint", mopperde de coach. "De eerste tien minuten hadden we onze beste fase met kansen en mogelijkheden. Daarna zakten we te ver terug."

Van Nistelrooij teleurgesteld: 'Gemis Gakpo helemaal geen excuus'