In oranje gestoken Noppert houdt de nul, maar Heerenveen wint niet van RKC

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - sc Heerenveen

Als RKC Waalwijk en sc Heerenveen 2023 in zijn gegaan met het goede voornemen het publiek meer te vermaken, dan zijn de twee eredivisie-middenmoters daar in hun eerste duel na de winterstop niet in geslaagd. Een saaie wedstrijd kreeg met 0-0 de meest logische uitslag.

Oranje-doelman Andries Noppert zal misschien nog wel het meest tevreden zijn met dat resultaat.

Voor Noppert was er haast geen groter contrast denkbaar. Van het Lusail Iconic Stadium in de Qatarese woestijn naar het Mandemakers Stadion in het regenachtige Waalwijk. Van Lionel Messi als tegenstander naar Julian Lelieveld en Vurnon Anita.

'Gewoon' bij Heerenveen

Ondanks zijn sterke optreden in Qatar en wat transfergeruchten hier en daar, is concrete interesse van grotere clubs vooralsnog uitgebleven. En dus stond de 28-jarige Noppert 'gewoon' weer onder de lat van Heerenveen bij de hervatting van de eredivisie.

Niet dat de nuchtere Fries daar zelf mee zit, overigens. "Of je nu tegen Argentinië of Bal op het Dak 29 speelt, dat maakt me niet uit", zei hij deze week tegen de Leeuwarder Courant.

Noppert redt met de voet tegen RKC

In de eerste helft moest Noppert, die op last van de wedstrijdleiding een volledig oranje keeperstenue aan moest trekken, zich eenmaal onderscheiden. RKC-spits Mika Biereth dook alleen voor hem op en haalde hard uit, maar de 2.03 meter lange doelman keerde de inzet met zijn voet.

Heerenveen was de betere ploeg in de wat saaie eerste 45 minuten. Maar Amin Sarr en Anas Tahiri lieten goede kansen onbenut. Na rust voerde de Friese ploeg de druk wat op. Bij een gevaarlijke scrimmage kregen Milan van Ewijk, Rami Al Hajj en Sarr de bal er niet in.

Debutant Seuntjens treft de paal

Aan de overkant moest Noppert even later opnieuw in actie komen. De van Fortuna Sittard overgekomen RKC-aanvaller Mats Seuntjens kreeg een opgelegde kans om te scoren bij zijn debuut, maar Noppert bracht knap redding.

Mats Seuntjens had moeten scoren bij zijn debuut voor RKC

In de 66ste minuut slaagde Seuntjens er wel in om Noppert te passeren toen hij alleen voor de keeper verscheen, maar zijn puntertje belandde op de paal. Ook Heerenveen bleef dreigend, zo moest RKC-doelman Etienne Vaessen een listig schot van Mats Köhlert uit de hoek halen en een als voorzet bedoelde bal van Tahiri uit de kruising tikken.

En dus bleef het 0-0 in Waalwijk. Heerenveen, dat in de slotminuten aanvoerder Sven van Beek zag uitvallen met een ogenschijnlijk serieuze blessure, bezet daardoor voorlopig de achtste plaats in de eredivisie. RKC staat één plek lager.