NOS Voetbal

Matig PSV begint tijdperk zonder Gakpo met puntenverlies tegen Sparta

Bekijk de samenvatting van PSV - Sparta Rotterdam

Terwijl Cody Gakpo op Anfield zijn eerste minuten voor Liverpool maakte, begon PSV aan het tijdperk zonder de naar Liverpool vertrokken aanvaller. Als het optreden tegen Sparta een voorbode was voor de toekomst zonder Gakpo, gaan de Eindhovenaren een lastige tijd tegemoet: 0-0.

Bij de hervatting van de eredivisie mocht Anwar El Ghazi het links voorin proberen op de plek van de vertrokken sleutelspeler. Met een bal door de benen van Bart Vriends, een voorzet die alleen maar hoefde te worden ingetikt en een kopbal naast, liet El Ghazi zich soms zien.

Sparta houdt stand, frustraties bij PSV

Het was echter te weinig om Sparta te verontrusten en ook de overige PSV'ers slaagden daar niet in. De man op rechts, Noni Madueke, die een week geleden nog had uitgeblonken tegen AC Milan, kon zich nauwelijks onderscheiden en spits Luuk de Jong kon zich maar zelden losmaken.

Anwar El Ghazi (r)

Sparta bevestigde in Eindhoven de status van subtopper. Defensief had de ploeg van coach Maurice Steijn, knap zesde in de eredivisie, de zaken goed voor elkaar, zoals al het hele seizoen. En ook offensief liet Sparta zich niet onbetuigd, een poeier van Sven Mijnans ging via via maar net naast.

Naarmate de brilstand langer op het scorebord bleef staan, namen de frustraties bij PSV toe. Een overtreding op Madueke leidde tot een opstootje dat niet zou hebben misstaan bij het WK-duel tussen Nederland en Argentinië. Xavi Simons was erbij betrokken en werd niet snel daarna vervangen, net als Joey Veerman.

Scheidsrechter Van der Eijk negeert roep om strafschop

Met Guus Til en Érick Gutiérrez bracht coach Ruud van Nistelrooij vers bloed in de ploeg en startte PSV een poging tot een slotoffensief. Met name Til had een energieke bijdrage. De VAR leek de helpende hand te bieden, na ongelukkig contact tussen Mica Pinto en Jordan Teze werd arbiter Sander van der Eijk gevraagd de beelden te bekijken.

Spanning voor het doel van Sparta

Een strafschop leek op komst, maar de scheidsrechter bleef bij zijn eerste observatie en gaf de Eindhovenaren niets. Ook daarna werd er niet meer gescoord en zo leed PSV tegen het stugge Sparta onverwacht en ongewenst puntenverlies in de 15de speelronde van de eredivisie.

Het Eindhovense publiek trakteerde PSV op een fluitconcert. Dinsdag krijgt de ploeg kans op revanche. in Rotterdam is Sparta dan opnieuw de tegenstander in de tweede ronde van de KNVB-beker.

Bekijk hieronder de reacties van Ruud van Nistelrooij, Luuk de Jong en Maurice Steijn:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl