NOS Voetbal

Van Nistelrooij teleurgesteld na 0-0: 'Gemis Gakpo helemaal geen excuus'

Van Nistelrooij teleurgesteld: 'Gemis Gakpo helemaal geen excuus'

Ruud van Nistelrooij zag PSV tot zijn ergernis bij de hervatting van de eredivisie punten verspelen tegen Sparta (0-0). "Het is een grote teleurstelling dat je niet wint", mopperde de coach. "De eerste tien minuten hadden we onze beste fase met kansen en mogelijkheden. Daarna zakten we te ver terug."

Sparta bleef in het Philips-stadion vrij eenvoudig op de been. "Zij verdedigden goed en compact en gaven weinig weg", analyseerde Van Nistelrooij. "Ons positiespel was niet goed genoeg. We creëerden te weinig."

Het gemis van de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo wilde Van Nistelrooij niet als verzachtende omstandigheid aanvoeren. "Dat is helemaal geen excuus. Dat hoor je niemand zeggen en mij zeker niet. Met de spelers die we hebben is dit een teleurstellend resultaat."

De Jong: 'Verschrikkelijk balen'

"Nog steeds hebben we genoeg kwaliteit", vindt ook spits en aanvoerder Luuk de Jong. "Het is verschrikkelijk balen. We waren goed voorbereid en hadden anders aan het jaar willen beginnen. We moeten meer kunnen brengen in zo'n wedstrijd."

Kijk hieronder naar de reactie van Luuk de Jong:

Luuk de Jong: 'Moeten meer kunnen brengen'

Naarmate de minuten wegtikten, nam de frustratie bij PSV toe en werd het spel er niet beter op. "Binnen de druk van het moment zie je dat jongens buiten hun rol gaan spelen", merkte Van Nistelrooij op. "Daardoor wordt het moeilijker. Dat is een aandachtspunt. Daar moeten we aan werken."

"We moeten het met elkaar volhouden", zei de PSV-coach. "Dat vereist tijd. Het is een proces waaraan we in de winterstop hebben gewerkt. We hebben goede oefenwedstrijden gespeeld en wilden het nu omzetten in punten. Vandaag was het te weinig om te scoren tegen dit Sparta."

Ruud van Nistelrooij

Dat had wel gekund, als de scheidsrechter PSV iets gunstiger gezind was geweest. Volgens Van Nistelrooij had zijn ploeg in de slotfase een strafschop moeten krijgen, na een moment met Sparta-verdediger Mica Pinto en PSV-verdediger Jordan Teze. "Het been van de Sparta-speler raakt Teze. Daar worden strafschoppen voor gegeven."

"Maar dat we daarvan afhankelijk zijn, zegt genoeg", besluit Van Nistelrooij. "Dan heb je het zelf niet goed gedaan."

Kijk hieronder naar de reactie van Sparta-trainer Maurice Steijn, die de scheidsrechter juist complimenten gaf:

Steijn complimenteert scheidsrechter: 'Mag ook weleens gezegd worden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl