Arne Slot
NOS Voetbal

Slot wil geen 'headlines' Feyenoord ondanks koppositie, blessures en transfers

Feyenoord is koploper in de eredivisie. Twee van de belangrijkste spelers raakten recent geblesseerd. En komt Ramiz Zerrouki nou wel of niet? Zondag hervatten de Rotterdammers de eredivisie op bezoek bij FC Utrecht, maar coach Arne Slot wil vooral geen "headlines".

Drie punten los van nummer twee Ajax en pas één duel verloren, toch wil Slot niet hardop dromen van een kampioenschap. "Het seizoen is nog twintig wedstrijden. We zijn pas veertien duels onderweg, met daarin vier verschillende koplopers."

Bovendien stroomde de Rotterdamse ziekenzaal onlangs vervelend snel vol. Gernot Trauner (knie) kan maanden niet spelen en Quinten Timber (voet) staat voor onbekende tijd langs het veld. "Vervelend", noemt Slot de kwetsuren.

Maar er is meer: tegen FC Utrecht ontbreekt wellicht ook Mats Wieffer nog. Patrik Walemark en Marcus Pedersen misten deze week enkele trainingen, maar zijn inmiddels wel weer speelfit.

"Natuurlijk is er teleurstelling over de blessures van Trauner en Timber", zegt Slot. "Desondanks hebben we de afgelopen weken goed en hard gewerkt. Al ben ik bang dat elke trainer dat vandaag zegt in zijn praatje."

Winteraankoop?

Een nieuwe winteraankoop zou met twee basisspelers die er voor langere tijd uit liggen, niet misstaan in Rotterdam. "We houden onze oren en ogen open. Maar of er daadwerkelijk nieuwe spelers komen, dat weet ik niet."

"Timber en Trauner waren natuurlijk belangrijke pionnen", zegt Slot wel. "Maar het is niet zo dat als één of twee spelers wegvallen, dat alles dan verandert. De andere spelers hebben de afgelopen weken goed getraind en hopelijk wat opgestoken. Ze kunnen tegen Utrecht laten zien dat ze stappen hebben gezet."

En FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki dan, leidde die flirt al tot iets? Slot: "Alles wat ik daar nu over zeg, leidt tot headlines. Ik zou graag hebben dat het nu over de wedstrijd tegen FC Utrecht gaat."

Arne Slot en de geblesseerde Quinten Timber voor de winterstop

Toch is duidelijk dat Feyenoord nog de velden afspeurt. "We zijn op zoek, maar laten ons niet onder druk zetten, omdat we snel veel duels spelen of sterke tegenstanders treffen. Het gaat om de lange termijn van Feyenoord."

Nieuwe topspelers komen niet zomaar de haven binnengerold. "Goede spelers vinden die je kunt betalen, dat is moeilijk. Niet voor elke club, maar wel voor Feyenoord", aldus Slot.

Duel met Utrecht?

Vraagt dan helemaal niemand nog naar zondag, de wedstrijd tegen FC Utrecht? Een interessant duel, ten slotte. Tegen een team dat draait. Tegen oud-aanvoerder van Feyenoord Jens Toornstra. Tegen een club met een nieuwe, van FC Midtjylland overgekomen, assistent-trainer, tegen wie Feyenoord in de Europa League twee keer gelijk speelde.

"Hij speelde zijn eerste wedstrijd exact hetzelfde als Midtjylland. Hij kan mij wel verrassen als hij 5-3-2 gaat spelen, maar dat gaat hij niet doen. Hij gaat 4-3-3 spelen." Toch weet Slot ook: "Wedstrijden worden niet beslist door verrassingen van trainers, maar op kwaliteiten van voetballers."

Met dat in gedachten, is het voor Feyenoord en Slot een prettig idee dat de twee spitsen in vorm, Danilo en Santiago Gimenez, allebei fit zijn. Zij wel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl