Volendam draagt in onderling duel laatste plaats eredivisie over aan Cambuur

Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - FC Volendam

De kelderkraker in de eredivisie tussen SC Cambuur en FC Volendam is een prooi geworden voor de Noord-Hollanders: 0-3. De ploegen wisselen daardoor stuivertje op de ranglijst.

Cambuur, voor het eerst sinds het vertrek van coach Henk de Jong onder leiding van Sjors Ultee, staat nu laatste. Dat leidde in de slotfase van het duel al tot frustratie op de tribunes. Een supporter werd van het veld verwijderd.

Koude douche

Volendam maakte in de beginfase van de ontmoeting al het verschil. Bilal Ould-Chikh en Robert Mühren bezorgden de thuisploeg een koude douche.

Mühren juicht niet tegen Cambuur: 'Maar van binnen hartstikke blij'

Echt warm werden de toeschouwers in het vervolg niet meer, al had Cambuur vlak voor rust de spanning nog terug kunnen brengen uit een indraaiende vrije trap vanaf rechts. Volendam-keeper Filip Stanković bracht echter tot twee keer toe redding.

In de tweede helft consolideerden de bezoekers de wedstrijd. Het werd zelfs nog 0-3 door toedoen van Henk Veerman, die als invaller pas 27 seconden eerder het veld had betreden. Hij kopte raak op aangeven van Carel Eiting.