CL-blog
NOS VoetbalAangepast

PSV pakt zwaarbevochten punt in Parijs • Boscagli trots: 'Als team geweldig gedaan'

Vanavond begint de derde speelronde van de Champions League, met onder meer:

Nieuwe berichten in dit blog gepusht krijgen? Vink het belletje aan.


Morgen Feyenoord tegen Benfica, Priske ziet kansen

Morgen gaat het Europese toptoernooi verder met negen wedstrijden. Feyenoord gaat dan op bezoek bij Benfica. Brian Priske gelooft dat de Rotterdammers Benfica morgen pijn kunnen doen. "Maar defensief gaat het zwaar worden", vertelde de Feyenoord-trainer dinsdagavond op een persconferentie in Lissabon.

Drie maanden geleden stonden Benfica en Feyenoord ook tegenover elkaar. Toen waren de Portugezen met liefst 5-0 te sterk in een vriendschappelijke wedstrijd. Maar het Feyenoord van toen is volgens Priske niet te vergelijken met het Feyenoord dat morgen aantreedt in de Portugese hoofdstad.

"Het is moeilijk precies te zeggen wat er sindsdien is veranderd, maar er staan twee totaal andere teams op het veld", aldus Priske. "In onze wedstrijd tegen Go Ahead van afgelopen weekend stonden er nog maar twee spelers in de basis die er bij de oefenwedstrijd tegen Benfica ook in stonden: Igor Paixão en David Háncko. Dat zegt al heel veel."

Volgens de Feyenoord-trainer zit de ploeg, die na de Champions League-zege tegen Girona ook de eredivisiewedstrijden tegen FC Twente en Go Ahead Eagles won, in een goede flow. "De spelers raken steeds meer gewend aan elkaar en aan mij."

Dams 'staat zijn mannetje' tegen Dembélé: 'Beste tegen wie ik heb gespeeld'

"Pittige potje, maar die speel je het liefst", zegt PSV-verdediger Matteo Dams. "Met het team hebben we tot het einde alles gegeven en slepen een punt weg."

De linksback stond tegen een sterk bezette rechterflank van Paris, met Ousmane Dembélé en Achraf Hakimi. "Ik had wel een bepaald beeld in m'n hoofd van hem, snelle jongen", zegt Dams over Dembélé. "Ik kan wel zeggen dat het werkelijk zo is. Hij is de beste tegenstander tegen wie ik heb gespeeld. Ook tegen zulke tegenstander moet je je mannetje staan, dat heb ik gedaan."

Matteo Dams

Boscagli: 'Trots, hebben het geweldig gedaan'

"Een intense wedstrijd, Champions League-niveau", zo omschrijft Olivier Boscagli het gelijkspel van PSV op bezoek bij Paris Saint-Germain. "Dat we hier gelijkspelen is heel belangrijk voor ons. Er komen nog moeilijke wedstrijden aan en hier een punt pakken is al lastig."

"In de laatste minuten was het net pingpong, we waren niet meer aan het voetballen. Maar we hebben het geweldig gedaan als team. Ik ben trots op de wedstrijd van het team."

Over de strafschop - die werd teruggedraaid - na zijn tackle op Asensio, zegt Boscagli: "Ik moest de bal wegtrappen maar hij stak zijn been ertussen. Ik zag hem niet aankomen. Ik denk dat het een terechte beslissing was om de penalty niet te geven. Ik raakte hem wel, maar dat risico moest ik nemen omdat er anders een doelpunt uit kon vallen."

PSV'er Boscagli na gelijkspel tegen PSG: 'Geweldig gedaan als team'

De uitslagen van vanavond

PSV klimt door het gelijkspel in Parijs naar de 27ste plaats in de Champions League. Aston Villa is (voorlopig) koploper in de competitiefase, Ian Maatsen won met de Engelse ploeg met 2-0 van Bologna, waar met Sam Beukema ook een Nederlander meedeed.

PSG-PSV | Afgelopen!

PSV neemt een punt mee uit Parijs. Dat is, zeker gezien de start van de wedstrijd en de slotfase, heel knap. PSV stond vanaf de eerste minuut onder druk, maar kwam nog in de eerste helft verrassend op voorsprong door een doelpunt van Noa Lang.

Na rust ging het meer op en neer, maar bleef Paris de bovenliggende partij. Hakimi maakte gelijk, daarna hield PSV knap stand.

Paris Saint-Germain - PSV 1-1

PSG-PSV | 90+6' Geweldige redding Benítez

Walter Benítez houdt PSV overeind in de absolute slotfase. De keeper redt op een kopbal van dichtbij van PSG-aanvoerder Marquinhos. Knap gepakt, PSV knokt zich door de hete slotfase heen.

Paris Saint-Germain - PSV 1-1

Walter Benítez en Mauro Júnior

PSG-PSV | Geen penalty!

Nee, de videoscheidsrechter roept arbiter Nyberg naar het scherm. Daar ziet de Zweed dat Boscagli vooral de bal raakt en Asensio zich wel erg makkelijk laat vallen. Geen strafschop dus.

Nog een minuut of twee, dan heeft PSV een mooi punt in de stas.

PSG-PSV | 90+3' Penalty PSG?

De baal gaat op de stip. Overtreding van Boscagli, de verdediger van PSV trapt op de bal én de hak van Asensio. De videoscheidsrechter gaat kijken of dit een strafschop waard is.

Paris Saint-Germain - PSV 1-1

PSG-PSV | 85' Redding Benítez, uithaal Mauro Júnior

Walter Benítez plukt een bal uit de kruising, na een inzet van PSG-invaller Kolo Muani uit een hoge voorzet. Even later wordt PSV zowaar ook weer eens gevaarlijk. Mauro Júnior snelt mee in een tegenaanval en schiet van buiten de zestien. De bal vliegt langs de kruising.

Paris Saint-Germain - PSV 1-1

RMA-DOR | 83' Doelpunt Real Madrid

Lucas Vázquez met de 3-2 voor Real Madrid, dat er na een 0-2 achterstand toch met de punten vandoor lijkt te gaan in deze 'herhaling' van de Champions League-finale van vorig seizoen.

Real Madrid-Borussia Dortmund 3-2

PSG-PSV | 82' PSV tikt rond, PSG wisselt

Het tempo is even uit de wedstrijd. PSV tikt het balletje rond en krijgt daarvoor ook de tijd van Paris. Neemt PSG genoegen met een gelijkspel tegen PSV? Of komt er nog een serieus slotoffensief met frisse invallers.

Luis Enrique heeft drie spelers ingebracht: Kolo Muani, Doué en Mayulu voor Barcola, Dembélé en Zaïre-Emery.

PSG-PSV | 65' Driouech voor Lang

De eerste wissel van PSV: doelpuntenmaker Noa Lang gaat naar de kant en wordt vervangen door Couhaib Driouech. Ook Paris wisselt. Asensio komt voor Lee. Eerder was ook Vitinha al ingevallen, voor hem ging Fabian Ruiz naar de kant.

Paris Saint-Germain - PSV 1-1

RMA-DOR | 62' Real Madrid maakt vlot 2-2

Van 0-2 naar 2-2 in twee minuten, zo snel kan het gaan. Eerst maakt Rüdiger de aansluitingstreffer voor Real Madrid, snel daarna is het Vinícius met de gelijkmaker.

Real Madrid-Borussia Dortmund 2-2

Antonio Rüdiger schreeuwt het uit na zijn doelpunt

PSG-PSV | 60' Til kan scoren, maar legt af

PSV laat een grote kans liggen op de 1-2. Guus Til is erdoorheen na goed doorkoppen van Luuk de Jong. Til lijkt te kunnen scoren, maar besluit op het laatste moment om af te leggen op de mee rennende Lang. Niet de beste keuze, want er zit een verdediger tussen.

PSG-PSV | 55' Doelpunt PSG

De druk van Paris levert dan toch de gelijkmaker op, Hakimi maakt 1-1. Hij haalt uit van buiten de zestien, de laag stuiterende bal lijkt onderweg nog van richting te worden veranderd, waardoor keeper Benítez zich verkijkt.

Paris Saint-Germain - PSV 1-1

Achraf Hakimi viert de 1-1 met João Neves

PSG-PSV | 52' PSV weer onder druk

Dembélé zoekt na een actie op rechts de korte kruising en dwingt PSV-keeper Benítez tot een serieuze redding. Daarna krijgt PSG drie hoekschoppen in korte tijd, maar de luchtmacht van PSV - Boscagli, Til en De Jong - ruimt op.

Net als in het eerste deel van de wedstrijd staat PSV weer flink onder druk.

Paris Saint-Germain - PSV 0-1

PSG-PSV | 49' Schotje Ruiz

Waarschuwing aan het begin van de tweede helft, Fabian Ruiz probeert het met een schot van buiten de zestien. De Portugees schiet laag en door het midden op het doel van PSV, geen probleem dus voor keeper Walter Benítez.

PSG-PSV | 46' Tweede helft

Geen wissels voor het begin van de tweede helft, Bosz hoopt met dezelfde elf PSV'ers de voorsprong vast te houden. Bij Paris zal het met name in de afronding beter moeten, maar aanvallers Barcola, Lee en Dembélé mogen ondanks hun missers blijven staan.

Paris Saint-Germain - PSV 0-1

PSG-PSV | 45+3' Rust

PSV gaat met een voorsprong de rust in. Noa Lang deelt nog wat knipoogjes en duimpjes uit op weg naar de kleedkamers, hij is de grote man tot nu toe. Het enige schot op doel van de Eindhovenaren was raak: een perfecte schuiver van Lang.

De grootste kansen in de eerste helft waren voor Paris, dat met name in het eerste half uur heer en meester was.

Paris Saint-Germain - PSV 0-1

PSG-PSV | 44' PSV ontsnapt

Het gaat bijna mis in de eigen zestien, waar PSV een doeltrap kort neemt en probeert onder de druk van Paris uit te combineren. Dembélé onderschept, gunt de kans aan Lee maar de Koreaan krijgt de bal niet langs Benítez.

Er is gefloten voor een overtreding van Dembélé, dus een doelpunt had niet geteld. Maar op deze manier speelt PSV met vuur.

Paris Saint-Germain - PSV 0-1

RMA-DOR | 34' Doelpunt Dortmund

En dat is 2! Dortmund verdubbelt de voorsprong op bezoek bij Real Madrid. Donyell Malen is na zijn openingstreffer nu aangever bij de 0-2 van Jamie Gittens.

Dit duel is van een stuk minder belang, maar Dortmund lijkt toch op weg naar revanche voor de verloren finale van vorig seizoen.

Real Madrid-Borussia Dortmund 0-2

PSG-PSV | 34' GOAL PSV!

PSV komt op voorsprong, en dat is verrassend gezien het spelbeeld tot nu toe. Noa Lang doet het, en hoe. Hij draait zich vrij en schiet dan vanaf rand zestien laag in de korte hoek raak.

Paris Saint-Germain - PSV 0-1

Noa Lang viert de 0-1 in Parijs

RMA-DOR | 30' Doelpunt Malen!

Donyell Malen zet Borussia Dortmund op voorsprong in Madrid. De Oranje-aanvaller loopt slim weg terwijl spits Guirassy twee verdedigers bezighoudt, Guirassy heeft overzicht en geeft de bal mee aan Malen. Courtois kan Real Madrid niet meer redden, Malen scoort!

Real Madrid-Borussia Dortmund 0-1

Donyell Malen viert zijn doelpunt in Madrid

PSG-PSV | 30' Dembélé weer niet

PSV heeft geluk dat het vizier van Ousmane Dembélé niet op scherp staat. Hij krijgt weer een flinke kans, maar schiet ditmaal hard en ruim over.

Paris Saint-Germain - PSV 0-0

PSG-PSV | 19' Uitbraak PSV, snel daarna weer PSG

Voor het eerst komt PSV er goed uit en wordt het zelfs gevaarlijk. Maar de voorzet van Noa Lang is net te scherp voor Guus Til.

Snel daarna volgen weer kansen voor Paris, eerst dwingt spits Lee keeper Benítez tot een redding, even later krijgt Dembélé een nog grotere kans.

Dembélé staat vogelvrij op een paar meter van het doel, lijkt haast niet te kunnen missen maar schiet tegen de lat.

Paris Saint-Germain - PSV 0-0

Ousmane Dembélé na zijn misser

PSG-PSV | 12' Barcola schiet naast

PSV komt nauwelijks van de eigen helft af, het is een en al PSG tot nu toe. Bradley Barcola krijgt een kans, schiet langs PSV-keeper Walter Benítez maar ook langs de buitenkant van de paal.

Barcola is dit seizoen de man in vorm van Paris. Hij is topscorer in de Ligue 1 met zeven doelpunten en schoot in de laatste interlandperiode ook raak voor Frankrijk. PSV-trainer Peter Bosz kent de buitenspeler goed, hij liet hem in 2021 debuteren bij Olympique Lyonnais.

PSG-PSV | 4' PSV meteen ver terug

Pittige openingsfase voor PSV, dat meteen onder druk wordt gezet door PSG. De eerste kans van de Franse ploeg is voor Hakimi, die in kansrijke positie te veel tijd nodig heeft om te schieten. De Eindhovenaren ontsnappen.

Paris Saint-Germain - PSV 0-0

Ryan Flamingo in duel met PSG-speler Nuno Mendes

PSG-PSV | 1' Aftrap

De wedstrijd van PSV in Parijs is begonnen. Wat kan de koploper van de eredivisie tegen de nummer 1 van Frankrijk?

Paris Saint-Germain - PSV 0-0

PSG-PSV | Eerste ontmoeting

Na de twee 'vroege' wedstrijden is het nu aftellen tot het Champions League-duel van PSV. Over een kwartier wordt afgetrapt in het Parc des Princes van Paris Saint-Germain.

PSV wat langer dan Paris Saint-Germain, maar beide ploegen zijn graag geziene gasten op het hoofdpodium van het Europese voetbal. Toch troffen PSV en PSG elkaar tot vandaag nog nooit.

Voor de Eindhovenaren is dit een van de lastigste wedstrijden in de competitiefase, waarin de ploeg van Peter Bosz uit de eerste twee duels een punt overhield. PSV verloor bij Juventus (3-1) en speelde gelijk tegen Sporting (1-1). De tegenstander uit Parijs staat op drie punten, na een overwinning op Girona en een nederlaag bij Arsenal.

Voor de volledigheid, nogmaals de opstellingen:

De opstellingen van PSG en PSV

Milan en Monaco winnen

Geen doelpunten meer in de slotfase van de eerste twee duels van deze voetbalavond. AC Milan wint door twee goals van Tijjani Reijnders met 3-1 van Club Brugge.

AS Monaco maakt er twee meer dan de Italianen: diep in blessuretijd maakt Akliouche de 5-1 tegen Rode Ster Belgrado.

MIL-BRU | 87' Doelpunt Camarda (16) afgekeurd

Wat een vreugde, en dan heel snel teleurstelling bij Francesco Camarda. De 16-jarige invaller denkt 4-1 te maken voor AC Milan, en daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit in de Champions League te worden. Maar de videoscheidsrechter gooit roet in het eten: het is buitenspel.

Het feestje gaat niet door voor de piepjonge Camarda. Camarda, die zijn shirt uittrok bij het vieren van zijn (ongeldige) treffer, krijgt nog wel een gele kaart.

Het record van jongste doelpuntenmaker ooit in dit toernooi blijft voorlopig op naam van Ansu Fati staan. Hij was 17 jaar en 40 dagen toen hij scoorde voor Barcelona. Camarda heeft nog even om het record alsnog over te nemen, hij wordt pas op 10 maart zeventien.

MIL-BRU | 71' Reijnders met zijn tweede!

3-1 voor Milan en het doelpunt komt weer van de schoen van Tijjani Reijnders. Tot vandaag scoorde hij nog niet voor zijn club dit seizoen, nu staat de teller op 2. De goal is vergelijkbaar met de eerste, nu komt de bal vanaf rechts en staat Reijnders weer op de juiste plek om af te ronden.

In Monaco loopt de score verder op, Minamino zorgde met (ook) zijn tweede goal van de avond voor 4-1.

AC Milan-Club Brugge 3-1
AS Monaco-Rode Ster 4-1

Tijjani Reijnders is de grote man bij Milan met twee goals

MIL-BRU | 61' Doelpunt Reijnders!

AC Milan leidt weer, met dank aan Tijjani Reijnders. Hij wacht af op randje zestien als invaller Okafor een actie maakt op de linkerflank. Okafor komt uit op de achterlijn en ziet Reijnders dan helemaal vrij staan, ter hoogte van de penaltystip schiet de middenvelder van Oranje keurig raak.

Het is zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Milan.

AC Milan-Club Brugge 2-1

MIL-BRU | 51' Gelijkmaker Brugge, ook raak in Monaco

Club Brugge heeft tweemaal gewisseld in de rust en dat betaalt zich meteen uit. De invallers doen het bij de 1-1. Hugo Vetlessen draait zich goed vrij in de zestien en legt klaar voor Kyriani Sabbe, die afrondt.

En ook in Monaco wordt na rust gescoord, daar valt de 3-1 voor de thuisploeg door een uithaal van Wilfried Singo.

AC Milan-Club Brugge 1-1
AS Monaco-Rode Ster 3-1

RMA-DOR | Opstellingen: Malen in de basis

En ook de opstellingen van het (op papier) fraaie duel in Madrid. Voor de herhaling van de finale van vorig seizoen verschijnen zeker bij Real Madrid de grote namen op het veld: Bellingham, Modric, Vinícius en Mbappé.

Donyell Malen staat als rechtsbuiten in de basis bij Borussia Dortmund.

De opstellingen van Real Madrid en Borussia Dortmund

PSG-PSV | De opstellingen: Saibari op plek Schouten

Bij PSV lijkt Ismael Saibari de rol van verdedigende middenvelder in te moeten vullen bij afwezigheid van de geblesseerde Jerdy Schouten. Naast Saibari spelen Malik Tillman en Guur Til op het middenveld van de Eindhovenaren. Verder geen verrassingen in de opstelling van trainer Peter Bosz.

Bij Paris Saint-Germain was de grootste vraag vooraf wie er in de spits begint. Dat is vanavond de Koreaan Kang-in Lee. Hij speelt vaker als 'valse spits' en krijgt tegen PSV de voorkeur boven Randal Kolo Muani en Marco Asensio.

PSV treft PSG zonder supersterren, wie trekt nu de kar in Parijs?

Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi. Dat was drie seizoenen geleden nog de droomvoorhoede waarover Paris Saint-Germain beschikte. De Franse grootmacht maakt sindsdien een transitie door. Met wat voor team krijgt PSV vanavond te maken in de Champions League?

"Ik heb liever vier of vijf spelers in mijn team die tien goals per seizoen maken, dan één speler met veertig goals", zei Luis Enrique aan het begin van het seizoen nog over het vertrek van Mbappé.

Veel zorgen lijkt hij zich nog niet te hoeven maken. Met middenvelders Warren Zaïre-Emery (18), João Neves (20) en aanvaller Bradley Barcola (22) beschikt PSG namelijk over voldoende nieuwe pareltjes, die bovendien al een EK voetbal achter hun naam hebben staan.

Monaco leidt bij rust, ook rust in Milaan

In de blessuretijd van de eerste helft komt Monaco weer op voorsprong. Breel Ombolo straft een foutje in de Rode Ster-defensie af. Even daarna wordt het ook nog bijna 3-1, maar Zakaria krijgt de bal tegen zijn schouder in plaats van zijn hoofd, anders had hij makkelijk raak kunnen koppen.

Ook in Milaan zijn de spelers naar de kleedkamers. Reijnders lijkt overigens 'gewoon' door te kunnen spelen na de met rood bestrafte overtreding van Onyedika.

AS Monaco-Rode Ster 2-1
AC Milan-Club Brugge 1-0

MIL-BRU | 40' Rood Onyedika, Reijnders heeft pijn

Tijjani Reijnders hinkt naar de zijlijn, hij is gehavend na een hard duel met Onyedika van Club Brugge. De Nigeriaan haalde stevig door op de enkel van Reijnders.

De videoscheidsrechter bekijkt het nog eens goed en roept de arbiter uiteindelijk toch naar het scherm. Onyedika heeft het vast niet zo bedoeld, hij ging voor de bal, maar de charge op Reijnders wordt bestraft met rood.

AC Milan-Club Brugge 1-0

MIL-BRU | 34' Doelpunt AC Milan

Niemand raakt de bal aan na een indraaiende corner van Pulisic

Christian Pulisic draait een corner gevaarlijk richting het doel en ziet de bal er pardoes invallen. Niemand lijkt de bal aan te raken, dan gaat er toch iets goed mis bij Club Brugge.

Pulisic is blij, Reijnders viert het feestje mee, maar langs de lijn toch nog zure gezichten. Trainer Fonseca kan niet tevreden zijn met het spel van Milan vanavond. Het is traag, slordig en aan keeper Maignan te danken dat de Belgische tegenstander nog niet gescoord heeft.

AC Milan-Club Brugge 1-0

MON-BEL | 27' Doelpunten in Monaco

Takumi Minamino maakt het eerste doelpunt van deze voetbalavond. De aanvallende middenvelder van Monaco ontsnapt aan de buitenspelval van Rode Ster, waar de rechtsback een beetje stond te slapen. Minamino maakt het oog in oog met de doelman van de Servische ploeg keurig af.

Lang kan Monaco overigens niet genieten van de voorsprong. Een goede zes minuten later staat het weer 1-1. Thilo Kehrer gaat in de fout en maakt een overtreding in de zestien, Cherif Ndiaye verzilvert de strafschop namens Rode Ster.

AS Monaco-Rode Ster 1-1

Takumi Minamino

De Champions League-obsessie van Parijs

Parijs tobt met een obsessie voor de Champions League

Enzo Francescoli, David Ginola en Pierre Littbarski. Het waren de Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi van de jaren tachtig. Zij waren namelijk de sterren van Matra Racing Club de Paris, een ambitieuze club die de Europa Cup I naar Parijs wilde halen.

Dat Europese succes bleef uit en dus wacht Parijs nog altijd op de eerste winst van het belangrijkste toernooi van het clubvoetbal. Want ook Paris Saint-Germain, vanavond tegenstander van PSV, pakte sinds de oprichting in 1970 nog nooit een Europese hoofdprijs.

En Racing Club? Dat is inmiddels weer een bescheiden club op het vierde Franse niveau. "Het was een mooie club met mooie namen en heel veel ambities. Maar die heeft het niet waar kunnen maken", zegt Sonny Silooy, die er eind jaren tachtig twee seizoenen speelde.

Lees hier verder:

MIL-BRU | Aftrap

De derde speelronde van de Champions League is onderweg. In Milaan en Monaco is afgetrapt voor de eerste twee duels van deze avond.

We letten vooral op AC Milan - Club Brugge. De Italiaanse ploeg van Tijjani Reijnders verloor de eerste twee wedstrijden in de Champions League, met 3-1 van Liverpool en 1-0 van Bayer Leverkusen.

Club Brugge heeft al wel drie punten, door een 1-0 overwinning op bezoek bij Sturm Graz.

AC Milan-Club Brugge 0-0
AS Monaco-Rode Ster 0-0

MIL-BRU | Reijnders in de basis bij AC Milan

Tijjani Reijnders start bij AC Milan in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Zaterdag kreeg de middenvelder van Oranje nog rood in de competitiewedstrijd tegen Udinese, zijn ploeg won wel (1-0). Verrassend is de basisplaats van Reijnders niet, buiten de openingswedstrijd van de Serie A stond hij bij elk duel van Milan aan de aftrap.

Bij Club Brugge geen Nederlander in de basis. Vleugelverdediger Bjorn Meijer is nog herstellende van een knieoperatie. Doelman Dani van den Heuvel zit niet bij de wedstrijdselectie.

De opstellingen van AC Milan en Club Brugge

Flick hoopt op Frenkie de Jong tegen Bayern

Frenkie de Jong is morgen inzetbaar in de Champions League-wedstrijd van Barcelona tegen Bayern München, zegt zijn trainer Hansi Flick. De middenvelder maakte drie weken geleden tegen het Zwitserse Young Boys zijn rentree na maanden blessureleed, maar kwam daarna in de competitie alleen nog tot een korte invalbeurt. Zondag bleef De Jong tegen Sevilla op de bank.

"Het was de bedoeling dat Frenkie tegen Sevilla zou beginnen", vertelde Flick vandaag op de persconferentie. "Maar hij voelde zich niet helemaal goed." Uit de woorden van Flick viel op te maken dat het inmiddels weer beter gaat met de Nederlandse middenvelder, die lang kampte met een enkelblessure. "Behalve Eric (García) is iedereen er klaar voor. Ik ben blij dat ze allemaal beschikbaar zijn."

Bosz en de middenveldpuzzel van PSV

Bosz mist Schouten en Veerman tegen PSG: 'Flinke puzzel te leggen op het middenveld'

Zonder Jerdy Schouten en Joey Veerman moet PSV-trainer Peter Bosz een middenveld in elkaar puzzelen tegen het grote Paris Saint-Germain. En die puzzel was gisteren nog niet af, zei de coach.

Iedereen is het eens over hoe groot het gemis van de geblesseerde Schouten en Veerman is. Ook Bosz. Kopieën van de twee Oranje-internationals zijn er namelijk niet. Maar, legt de trainer uit: "Daar zijn we ook niet naar op zoek. We gaan kijken: welke jongens hebben we wel beschikbaar en hoe gaan we daarmee spelen."

"We moeten de puzzel leggen op het middenveld, maar er zijn ook een aantal jongens die niet de negentig minuten zullen maken. Daar moet je over nadenken."

Geen PSV-fans in het stadion

PSV-supporters zijn vanavond niet welkom bij de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain in Parijs. Ook mogen er geen fans van de Eindhovense club afreizen naar de Franse hoofdstad. PSV noemde het besluit van de Fransen "totaal onverwacht".

De Franse autoriteiten kiezen voor het reisverbod vanwege eerdere ongeregeldheden met de PSV-aanhang, schrijft Omroep Brabant. Tijdens rellen voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen RC Lens raakten vorig jaar oktober 24 mensen gewond. PSV kreeg toen een boete van 25.000 euro opgelegd.

Geen uitsupporters toelaten, zoals nu bij PSV gebeurt, is in Frankrijk geen uitzondering. Bij veel topduels in de Ligue 1 en risicowedstrijden blijven uitvakken leeg. Ook Ajax-fans mochten vorig jaar niet afreizen naar Marseille voor een wedstrijd in de Europa League.

Kaartjes vergoed

De tweeduizend supporters die een kaartje hebben gekocht, krijgen het volledige bedrag teruggestort. Eventuele extra kosten worden niet gecompenseerd.

Welkom!

Goedenavond en welkom in dit blog over de Champions League. Een avond vol voetbal, met natuurlijk de wedstrijd van PSV op bezoek bij Paris Saint-Germain. Ook staat er een herhaling van de finale van vorig seizoen op het programma: Real Madrid - Borussia Dortmund.

Bekijk hier volledige programma van vanavond: