Tijjani Reijnders wordt de grote man in Milaan

Reijnders overleeft harde tackle en schiet Milan met twee goals naar zege op Brugge

Tijjani Reijnders was dinsdagavond de grote man bij de zege van AC Milan op Club Brugge. De Nederlander hielp zijn club met twee treffers aan de eerste Champions League-zege van dit seizoen geholpen: 3-1. Dat terwijl hij in de eerste helft nog ontsnapte aan een blessure na een harde tackle op zijn enkel.

AC Milan had de eerste twee wedstrijden in de Champions League verloren (3-1 van Liverpool en 1-0 van Bayer Leverkusen) en er stond dus druk op de Italiaanse ploeg.

Dat was terug te zien in de openingsfase. In de eerste tien minuten kreeg de Italiaanse ploeg al vijf schoten op doel te verwerken. De laatste keer dat Milan zoveel schoten op doel tegen kreeg in dat tijdsbestek was in 2003, tegen Ajax.

Doelman Mike Maignan was de reddende engel voor de Milanezen met goede reddingen en ook de lat hielp een handje.

Knappe goal Pulisic, rood voor Brugge

Na een half uur spelen kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Christian Pulisic maakte een zeer knappe treffer. De Amerikaan draaide een hoekschop in één keer het doel in.

Een paar minuten later kreeg Reijnders een aanslag van Raphael Onyedika op zijn enkel te verduren. De Nederlander hinkte even van het veld, maar kon wel verder. De speler van Club Brugge moest, na ingrijpen van de VAR, met rood van het veld.

Onyedika krijgt de rode kaart na een tackle op de enkel van Reijnders

Het was maar goed dat Reijnders verder kon, want hij stal in het restant van de wedstrijd de show. Milan kreeg na rust eerst de 1-1 te verwerken van invaller Kyriani Sabbe, maar daarna was het tijd voor de Nederlander.

Tot twee maal toe stond de Oranje-international volledig vrij in het strafschopgebied en kon hij de voorzetten van Noah Okafor en Samuel Chukwueze promoveren tot doelpunten.