liveblog
Aangepast

Stroom

liveblog gesloten

Amerikaanse en Japanse robots gaan met elkaar op de vuist

Liefhebbers van films met grote robots die met elkaar vechten, let op. Een Amerikaanse en Japanse megarobot gaan met elkaar vechten. Het Amerikaanse MegaBots heeft zijn Japanse tegenhanger Suidobashi uitgedaagd voor een duel. En de Japanners hebben geaccepteerd.

Beide bedrijven maken van immense vechtrobots, die je normaal alleen in films ziet. En de makers van de Amerikaanse robot met de klinkende naam MegaBot Mark II wilden hun robot wel eens testen tegen de drie meter hoge Kuratas uit Japan. Dus maakten ze dit uitdagende filmpje:

Waarop de Japanners natuurlijk zeiden: kom maar op. Onder een voorwaarde: het wordt een bokspartij. Zónder geweren:

Het gevecht moet in 2016 plaatsvinden.

Shaken, not stirred: 007 komt als musical

We weten niet helemaal wat James Bond er zelf van vinden, maar hij krijgt een musical. Volgens Playbill komt 007 op de planken van Broadway te staan. De show zou James Bond: The Musical gaan heten.

De musical krijgt een eigen verhaal en meerdere vijanden die we al kennen uit de films komen daar in terug. "En de show krijgt een eigen, nieuwe Bondgirl", aldus de producer, die hoopt op een opening eind 2017.

De Griekse banken blijven nog wel even dicht

Waarschijnlijk blijven de Griekse banken de hele week nog dicht. De Griekse minister voor Bestuurshervorming, George Katrougalos, zei tegen een radiostation in Athene dat het vermoedelijk "technisch onmogelijk" is om de banken deze week weer open te laten gaan.

Al sinds vorige week maandag kunnen Grieken nog maar 60 euro per dag pinnen. De banken hebben te weinig geld en de Europese Centrale Bank wil geen noodleningen verstrekken omdat daar te weinig onderpand tegenover staat. En zolang Griekenland en Europa geen nieuw akkoord sluiten, blijft dat zo.

F16 botsts op Cessna

In de buurt van Charleston, in de Amerikaanse staat South Carolina, zijn twee vliegtuigen op elkaar gebotst. Een F-16 van de Shaw Air Force base vloog tegen een Cessna aan.

De piloot lijkt met de schrik vrij te komen. Over de mensen in de Cessna en slachtoffers op de grond is nog niks bekend.

Tony Martin demarreert naar ritzege en pakt gele trui

Tony Martin

Tony Mártin is de nieuwe geletruidrager van de Tour de France. Hij kwam als eerst over de streep in de vierde etappe en staat nu ook bovenaan het klassement. De renners zijn nu écht in Frankrijk aangekomen en rijden morgen 189 kilometer van Arras naar Amiens.

De Grieken hebben geen nieuw voorstel gedaan

De eurolanden zijn weer bij elkaar geweest om met de Grieken te praten, maar die hadden nog geen voorstel om de schuldencrisis op te lossen. Dus vonden de ministers van Financiën het na anderhalf uur wel weer welletjes. Ondertussen kunnen de Eurogroep en Griekenland elkaar wel schieten. Minister Dijsselbloem noemt de hele situatie bedroevend. Morgen zouden de Grieken wél met een plan komen, maar ook dat is niet zeker.

De nieuwe Griekse minister van Financiën Tsakalotos bij de vergadering van de Eurogroep in Brussel

'Bloedigste dag in Jemen in maanden'

Bij Saudische bombardementen en gevechten zijn gisteren in Jemen 176 doden gevallen, melden ooggetuigen en het persbureau Saba van de Houthi's. Als dat het juiste dodental is, was het gisteren de bloedigste dag in Jemen sinds 26 maart, toen de bombardementen op het land begonnen.

De Saudische coalitie probeert sinds maart met bombardementen de Houthi's terug te dringen. Het doel van de Saudi's is om de verdreven regering van president Hadi weer aan de macht te brengen.

Het gebombardeerde huis van een Hoethi-commandant in Sanaa

Wijkagent wordt bedreigd: 'Dit is de moordenaar van Mitch'

Twee dagen na de dood van Mitch Henriquez hoorde wijkagent Marius Blok dat zijn foto op social media stond. "De moordenaar van Mitch", stond erbij. Sindsdien wordt hij bedreigd, terwijl hij helemaal niet betrokken was bij de aanhouding van de Arubaan.

De agent werd op straat aangesproken door een 9-jarig meisje. "Meneer, mag ik u wat zeggen? Ik vind u zo'n vieze man, zo'n vieze man omdat u Mitch heeft vermoord", zegt ze tegen hem. "Haar woorden deden mij zoveel pijn, dat is onbeschrijfelijk," zegt Blok. Zijn hele verhaal lees je hier.

Wedstrijdje rennen met een stier

In de Spaanse stad Pamplona renden vanmorgen weer zes stieren door de straten, dat is onderdeel van het jaarlijkse San Fermín-festival. Veel mensen rennen mee met de stieren, maar dat gaat lang niet altijd goed. Elk jaar zijn er veel gewonden en 2009 viel er zelfs een dode. Later vandaag worden de stieren gedood door stierenvechters.

Dierenwelzijnsorganisaties maken al jaren bezwaar tegen het evenement, maar zonder resultaat. De Spaanse regering ziet stierenvechten als cultureel erfgoed.

stierenrennen

'Zeg maar dag koning'

De vijftigste Fiets4daagse is vandaag begonnen in Drenthe. Ook koning Willem-Alexander reed een stukje mee.

Koning Willem-Alexander trapt lekker door Drenthe

Mysterie rond tijdelijk vermiste jongen

De jongen uit Gouda die sinds gistermiddag werd vermist , kwam vanochtend in de buurt van de Reeuwijkse plassen uit de bosjes wankelen. Het is een mysterie wat er precies gebeurd is. Zijn vader zag hem uit de bosjes komen. De jongen was in shock maar opgelucht zijn vader te zien.

Gistermiddag belde hij dat hij op onderweg naar huis was, maar hij kwam nooit aan. Er werd een grote zoektocht gehouden en duikers werden ingezet. Zij vonden een T-shirt, schoenen en een fiets. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht en wordt daarna gehoord door de politie.

Gisteravond vonden de duikers een fiets en T-shirt

Aanslagen Londen vandaag 10 jaar geleden

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat de aanslagen in Londen plaatsvonden, ook wel seven/seven genoemd. Op 7 juli 2005 pleegden vier islamitische extremisten zelfmoordaanslagen in het openbaar vervoer. Er vielen 52 doden en meer dan 700 gewonden.

Overal in Londen zijn herdenkingen en komen mensen samen. Ook gaan veel mensen juist expres met het openbaar vervoer, stappen ze een halte eerder uit, en lopen ze het laatste stuk om de slachtoffers te herdenken.

We willen geen verpakte groente

Consumenten ergeren zich aan verpakte groente. Volgens Milieu Centraal koopt driekwart van de mensen het liefst groente zonder verpakking. Dat is trouwens niet vanwege het milieu, maar omdat we graag zelf de beste groenten eruit willen uitkiezen. Volgens Milieu Centraal is de verpakking soms juist goed voor het milieu, omdat de groente dan langer houdbaar is.

Man maakt vlucht met tuinstoel en wat heliumballonnen

De 26-jarige Canadees Daniel Boria wilde met zijn stunt reclame maken voor zijn bedrijf. "Het was het leukste dat ik ooit gedaan heb", zei hij. De politie vond het minder geslaagd en heeft de man aangeklaagd en een nacht opgesloten. Meer beelden check je hier.

4000 extra docenten voor hoger onderwijs

Er komen 4000 docenten bij in het hoger onderwijs, schrijft de Volkskrant. Ze worden betaald met het geld dat vrijkomt door de invoering van het leenstelsel voor studenten.

Doordat het aantal studenten de afgelopen jaren flink is toegenomen, zijn de collegezalen overvol en klagen studenten dat ze te weinig aandacht krijgen. Met de extra handen moet het onderwijs op het hbo en de universiteit kleinschaliger en intensiever worden.

Kwart Nederlanders wil organen doneren

Een kwart van de Nederlanders wil zijn organen doneren. Volgens het CBS zijn er wel grote verschillen tussen provincies. Zo staan Brabanders na hun dood vaker organen af dan inwoners van Flevoland. Elk jaar overlijden zo'n 150 mensen omdat ze niet op tijd donororganen krijgen.

Iedereen fietskoerier met TringTring

In Amsterdam kan iedereen met een fiets en een smartphone fietskoerier worden. Met een nieuwe app - TringTring - kunnen consumenten eten bestellen bij een aantal eettenten. Een koerier - iemand met een fiets en zin in beweging - brengt de bestelling dan binnen een uur.

Per klus krijgen de koeriers vijf euro. "We selecteren de fietsers wel. We zoeken mensen die minstens zes uur per week beschikbaar zijn", zeg initiatiefnemer Roel Mos. Volgens hem hebben zich al zo'n 45 fietsers aangemeld.

Iedereen kan koerier worden.

Snackbareigenaar verkocht maar 8 drankjes tijdens Tour

Balende horeca-ondernemers in Zeeland. Ze dachten vanwege de Tour duizenden extra klanten te krijgen, maar dat viel tegen. Vanwege het warme weer werd er gratis drinken uitgedeeld. Snackbarhouder Kees Breure had genoeg drinken voor duizenden wielerfans, maar verkocht in totaal maar acht blikjes.

Slechts acht blikjes verkocht bij de Tour in Zeeland.

Nieuwe app waarschuwt je voor smog

Er komt een app om je te waarschuwen voor smog. De regering wil meer aandacht voor de gevaren van de vervuilde lucht. Er moeten sneller waarschuwingen komen en - zodra de app klaar is - moeten die dus ook uit je telefoon komen. Vorige week was er door het warme weer veel smog in Nederland.

Einde Tour voor geletruidrager Cancellara

Fabian Cancellara stapt vandaag niet meer op de fiets in de Tour de France. De geletruidrager van gisteren was een van de renners die bij de grote valpartij op het asfalt lag. Hij finishte nog wel, maar in het ziekenhuis werd duidelijk dat ie dat met een gebroken rug deed, zegt zijn ploeg Trek.

De Tour begint vandaag aan de vierde etappe en komt dan eindelijk aan in Frankrijk. De renners moeten over de kasseien, lekker schudden over van die kinderkopjes.

Australiër betaalt pensioen wanhopige Griek

Een Australische zakenman gaat het pensioen betalen van een Griekse bejaarde die het gezicht is geworden van de crisis in Griekenland. Foto's van de wanhopige 77-jarige Giorgos Chatzifotiadis gingen de hele wereld over.

Hij probeerde zonder succes zijn pensioengeld op te nemen. Toen hij bij de vierde bank op rij zonder geld werd weggestuurd, zakte hij huilend in elkaar. James Koufos uit Sydney, zelf van Griekse afkomst, was zo aangedaan door de man dat hij besloot hem te helpen.

Giorgos Chatzifotiadis

Cosby gaf drugs aan vrouwen om ze te verkrachten

De Amerikaanse komiek Bill Cosby heeft 10 jaar geleden al toegegeven dat 'ie drugs in huis had om vrouwen te verkrachten. Het ging om een soort slaapmiddel dat ie de vrouwen wilde geven om daarna seks met ze te hebben. Cosby heeft dat in 2005 al in het geheim gezegd in een Amerikaanse rechtbank, blijkt uit documenten die nu boven tafel zijn gekomen.

Cosby heeft toen toegegeven dat hij zeker één vrouw met z'n slaapmiddel heeft verdoofd, ergens in de jaren 70. De zaak werd in het geheim geschikt.

Bill Cosby

'Grieken, kom niet met een flutverhaal'

Een waarschuwing van Nederland aan de Grieken: stevig bezuinigen, anders krijgen jullie geen leningen meer. Premier Rutte was er gisteravond duidelijk over: "ze moeten niet met een flutverhaal komen". Vandaag wordt er verder gesteggeld over Griekenland en de euro op een speciale top, maar het kan dus een flop worden als Griekenland met slechte bezuinigingsvoorstellen komt.

Veel andere Europese landen zien het niet zitten om opnieuw miljarden aan het land te lenen als de kans klein is dat ze het geld ooit terugkrijgen.

Minister Dijsselbloem en premier Rutte tijdens het debat