NOS Wielrennen

Mollema is nu wel klaar met de kasseien

Opgelucht en voldaan kijkt Bauke Mollema terug op de kasseienrit van de Tour, waarin de renner van Trek in de voorste groep over de finish kwam. Geen tijdverlies, daar was het hem om te doen.

"Als je een beetje pech hebt, kun je hier minuten verliezen. Dat is gelukkig niet gebeurd. Ik was wel even bang voor de eerste strook, toen zat ik wat te ver. Daarna zijn we in één keer een stuk naar voren gereden en dan is het een stuk makkelijker."

Goed wringen

Mollema bezet in de Tour de twaalfde plaats op 1.44 van geletruidrager en ritwinnaar Tony Martin. De kasseien hebben het klassement niet overhoop gegooid. "Uiteindelijk valt het best mee met de verschillen. De meeste klassementsrenners zaten in de eerste groep."

Ook Mollema hield zich goed staande. "Je moet gewoon heel goed wringen, vooral bij het opdraaien van die stroken. Op zich lukte dat best goed. Ik verlies nergens heel veel tijd, dan doe je het goed. Zo moeten we de komende dagen doorgaan."

Wel of geen kasseien?

Wil Mollema volgend jaar weer kasseien in de Tour? "Ik vind het niet geweldig. Maar het hoort erbij. Kasseien is een onderdeel van het wielrennen. Maar van mij hoeft het er niet elk jaar in."

Ik verlies nergens heel veel tijd, dan doe je het goed.

Bauke Mollema
Bauke Mollema wringt naar voren in het peloton

Boom laat met wiel

Ook Lars Boom, die de kasseienrit vorig jaar won, kwam tevreden over de meet. De renner van Astana liet zich veel zien, maar werd door een lekke band buitenspel gezet. Hij werd 142ste.

"Voor strook zes moest ik veel te vroeg Vicenzo uit de wind houden, omdat iedereen gewoon op één lijn rijdt. Dan kan de ploeg er gewoon niet langs, dus dat is jammer."

"Op de volgende kasseien wilde ik koersen en dat ging ook goed. Alleen tikte ik een paar keer op de velg en toen was mijn band lek. Daarna kreeg ik mijn wiel er niet goed in en toen was ik veel te laat weg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl