NOS Nieuws

Zeeuwse horeca het schip in met Touretappe

Slechts acht blikjes verkocht bij de Tour in Zeeland.

"De beste raad is voorraad." Onder dat motto sloeg horecaondernemer Kees Breure in voor de Tour de France in Zeeland. Zijn tent op Neeltje Jans had zondag genoeg in huis om de duizenden bezoekers van drank te voorzien. Helaas liep het anders. Breure verkocht in totaal slechts acht drankjes.

Ook voor frietboer Hans Everse was de Tour een financiële tegenvaller. Hij arriveerde met genoeg frieten voor 3000 patatjes op de Roggenplaat in de Oosterschelde. Uiteindelijk heeft zijn team van acht man personeel slechts een kwart daarvan verkocht.

Volgens Breure is dat vooral te wijten aan het slechte weer. "Het was helemaal niet zo druk", zegt hij. Ook het advies van de organisatie om genoeg te drinken, is volgens hem een oorzaak. "Iedereen zorgde voor genoeg drinken, maar nam dat wel zelf van huis mee."

Hoewel Everse zijn friet nog een half jaar kan bewaren, loopt het verlies in de duizenden euro's. De klanten waarop hij had gehoopt, bleven weg. "Dat komt door het weer en de plek waar ik stond. De Roggenplaat was niet bereikbaar met de auto en de dreigende wolkbreuk weerhield fietsers ervan om naar mijn tent te komen", zegt hij tegen Omroep Zeeland. "Ik denk dat er te hoog is ingezet. 24.000 man naar Neeltje Jans was niet echt reëel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl