Uitslagen speelronde 31 eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie per 1 mei

RKC-GRO | 90+4' Afgelopen

Einde wedstrijd in Waalwijk. RKC verslaat een futloos Groningen met 3-1 en pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. De Waalwijkers hebben nu vijf punten voorsprong op de gevreesde 16de plek. Groningen blijft achtste.

RKC-GRO | 88' Nog geen kansen

De wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan. RKC legt in de eerste helft de basis voor de soepele zege op Groningen. Het slotoffensief van Groningen levert vooralsnog helemaal niks op.

RKC-GRO | 78' Groningen probeert

De bezoekers doen er alles aan om de aansluitingstreffer te maken, er staan bijna geen verdedigers meer op het veld. Maar het is RKC dat het gevaarlijkst is via de counter. Nog iets meer dan een kwartier te gaan, stand nog altijd 3-1.

RKC-GRO | 58' DOELPUNT FC GRONINGEN!

Strand Larsen doet wat terug voor Groningen. De spits tikt binnen na een combinatie met Ngonge.

RKC-GRO | 46' Tweede helft

De bal rolt weer in Waalwijk, waar Groningen-trainer Danny Buijs heeft ingegrepen. Hij brengt drie verse krachten binnen de lijnen. Van Kaam, El Hankouri en Ngonge komen erin voor Van Hintum, Dankerlui en De Leeuw.

RKC-GRO | 45' Rust

Na drie kwartier spelen lijkt het erop dat Groningen de handdoek al gegooid heeft. De bezoekers spelen ongeïnspireerd en laten RKC volop voetballen. Het is dat de geheel vrijstaande Kramer hard naast kopt vlak voor rust anders had het al 4-0 gestaan.

RKC-GRO | 39' DOELPUNT RKC WAALWIJK!

RKC heeft geen kind aan Groningen en komt op 3-0. Van der Venne met de schitterende boogbal over Groningen-keeper Leeuwenburgh.

RKC-GRO | 32' Net geen aansluitingstreffer

Daar was het bijna 2-1, maar pech voor Groningen en veel geluk voor RKC. Strand Larsen stift de bal over keeper Vaessen heen waarna de bal op de paal komt. De Leeuw schiet vervolgens onder de bal door en kan daardoor ook niet scoren.

RKC-GRO | 25' DOELPUNT RKC WAALWIJK!

Weer een fout in de verdediging van Groningen. Van Hintum duikt onder een lange bal door waarna de doorgelopen Kramer de bal alleen nog maar breed hoeft te leggen voor de inkomende Stokkers.

RKC-GRO | 16' DOELPUNT RKC WAALWIJK!

Na een wat gezapig eerste kwartier is het de thuisploeg dat op voorsprong komt. Dankerlui met de slappe terugspeelbal waar Stokkers optimaal van profiteert. De aanvaller schuift simpel binnen in de korte hoek.

RKC-GRO | 1' Aftrap!

De laatste wedstrijd van deze speelronde is begonnen!

RKC-GRO | Pardoes op bezoek

Pardoes (l), de mascotte van de Efteling, samen met de mascotte van RKC

Daar is Pardoes, de mascotte van de Efteling, opeens op het veld. Samen met de mascotte van RKC laat de tovernar een speciaal shirt zien. RKC speelt tijdens het duel met FC Groningen namelijk eenmalig in een uniek shirt, bedacht en ontworpen door oud-gast van Villa Pardoes: Lianne Koskamp. De 10-jarige Lianne heeft een aangeboren hartafwijking en verbleef eerder in het vakantiehuis naast de Efteling, waar kinderen die heel erg ziek zijn samen met hun familie op vakantie kunnen.

Achter op de shirts staan de namen van elf kinderen met een ernstige ziekte die samen met hun families in Villa Pardoes verbleven. Na de wedstrijd worden de shirts gesigneerd en geveild.

Rondje langs de velden: Engeland

Frank Lampard heeft in de degradatiestrijd hulp gekregen van zijn oude vrienden bij Chelsea.

Dankzij een enorme blunder van Cesar Azpilicueta won zijn ploeg Everton met 1-0 van de Londenaren in de Premier League.

Rondje langs de velden: Italië

Áls AC Milan dit seizoen eindelijk weer kampioen wordt, dan zal er op het kampioensfeest een prominente rol voor Rafael Leão zijn.

De Portugese aanvaller behoedde de koploper vanmiddag thuis met een late treffer voor puntenverlies tegen Fiorentina: 1-0.

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sittard - Feyenoord

Feyenoord-vrouwen hard onderuit

De vrouwen van Feyenoord zijn zondag in eigen huis hard onderuitgegaan tegen ADO Den Haag. De bezoekers waren veel sterker en wonnen met 5-0.

Bekijk hieronder de uitgebreide samenvatting.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - ADO Den Haag (v)

RKC-GRO | Opstellingen RKC Waalwijk en FC Groningen

Het slotstuk van deze heerlijke voetbalzondag wordt gespeeld in Waalwijk. RKC neemt het in eigen huis op tegen FC Groningen.

Dit zijn de 22 namen die om 20.00 uur gaan beginnen.

• NOS
    Opstelling RKC Waalwijk
  • NOS
    Opstelling FC Groningen

FOR-FEY | Afgelopen

Enkele dagen na de spectaculaire zege in de halve finale van de Conference league op Olympique Marseille heeft Feyenoord in Sittard het verplichte tussendoortje met Fortuna winnend afgesloten: 1-3.

Geertruida viert zijn doelpunt

FOR-FEY | 82' Bijna hattrick Geertruida

Geertruida heeft er al twee inliggen, legt aan voor zijn derde, maar schiet keihard over. Dat zou wat zijn geweest voor de verdediger!

FOR-FEY | 70' DOELPUNT FORTUNA SITTARD!

Feyenoord wisselt erop los en Fortuna doet wat terug. Flemming brengt de spanning enigszins terug.

Fortuna Sittard-Feyenoord 1-3

FOR-FEY | Slot gunt spelers rust

De comfortabele voorsprong geeft Slot de gelegenheid om spelers rust te gunnen met de kraker tegen Olympique Marseille in het vooruitzicht.

Sinisterra, Dessers en Kökcu gaan eruit, Wålemark, Linssen en Hendrix komen erin.

Even later verlaat ook Til het veld voor Bassett.

FOR-FEY | 52' DOELPUNT FEYENOORD!

Feyenoord viert het doelpunt van Nelson

Buitenspeler Nelson wordt weggestoken, omspeelt de keeper en schiet via de paal raak. Feyenoord heeft werkelijk geen kind aan Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard-Feyenoord 0-3

FOR-FEY | De tweede helft is begonnen

Feyenoord begint ongewijzigd aan de tweede helft.

Bij Fortuna Sittard wel een wissel. Baghdadi komt erin voor Noslin.

PSV-WIL | Kamphuis over buitenspelmoment: 'Aanvalsfase is voorwaartse beweging naar de goal'

Er was bij de wedstrijd tussen PSV en Willem II veel te doen om het openingsdoelpunt van Ritsu Doan.

Voorafgaand aan het doelpunt stond Vinicius namelijk buitenspel, maar omdat de bal daarna duidelijk terug werd gespeeld vond scheidsrechter Jochem Kamphuis het niet nodig om het doelpunt van PSV af te keuren.

Bekijk hieronder de volledige uitleg van Kamphuis.

FOR-FEY | Rust

Feyenoord leidt comfortabel met 0-2, maar is nog genadig voor een onthutsend zwak Fortuna Sittard.

De Rotterdammers zijn oppermachtig en kregen genoeg kansen op meer doelpunten, maar hadden het vizier niet op scherp staan.

Fortuna Sittard-Feyenoord 0-2

PSV-WIL | Reacties PSV na zege op Willem II

GAE-VIT | Bekijk hier de samenvatting van Go Ahead Eagles - Vitesse

Bekijk hier de samenvatting van Go Ahead Eagles - Vitesse

FOR-FEY | 25' DOELPUNT FEYENOORD!

En daar is opnieuw Geertruida! De verdediger is naar voren geslopen en maakt zijn tweede van de wedstrijd.

Feyenoord is veel en veel sterker dan de thuisploeg en lijkt weinig last te hebben van de Conference League-kraker tegen Marseille van afgelopen donderdag.

Met return in aantocht is dit een perfect scenario voor de Rotterdammers.

PSV-WIL | Bekijk hier de samenvatting van PSV - Willem II

Bekijk hier de samenvatting van PSV - Willem II

FOR-FEY | 16' Kökcu mist vanaf elf meter

Feyenoord krijgt een strafschop en Kökcu krijgt de uitgelezen kans op de score te verdubbelen.

Van Osch maakt zijn fout van net echter goed en redt de bal uitstekend uit de hoek.

FOR-FEY | 8' DOELPUNT FEYENOORD!

Doelman Van Osch houdt Fortuna Sittard eerst op de been door een schot van Til uitstekend te keren, maar zit vervolgens helemaal mis bij de daaropvolgende hoekschop.

Geertruida kan profiteren.

Fortuna Sittard-Feyenoord 0-1

FOR-FEY | 1' Afgetrapt!

Het duurde even vanwege de vele linten op het veld, maar Conference League-held Dessers heeft de wedstrijd op gang gebracht.

Bij de Rotterdammers kiest Slot voor hetzelfde basiselftal als de midweekse kraker tegen Olympique Marseille (3-2 zege).

Fortuna Sittard vecht tegen degradatie, maar is de laatste wedstrijden op dreef. Het belooft dus een mooi potje te worden!

GAE-VIT | Afgelopen

Ondanks een serieus slotoffensief van Go Ahead gaan de drie punten naar Vitesse. Mede dankzij twee fraaie doelpunten van Openda winnen de Arnhemmers met 1-2, waardoor Vitesse nu zeker is van de play-offs om Europees voetbal.

Go Ahead Eagles-Vitesse 1-2

PSV-WIL | Afgelopen

PSV heeft in de jacht op Ajax geen steken laten vallen tegen laagvlieger Willem II. De Eindhovenaren zegevierden met 4-2, waardoor het gat met de Amsterdammers vier punten blijft.

GAE-VIT | 85' Slotoffensief Go Ahead

Go Ahead kijkt na het doelpunt van Openda tegen een achterstand aan en is daarom begonnen aan een serieus slotoffensief.

Via Heil (schuiver), nauber (kopbal) en Mulenga (omhaal) krijgt de thuisploeg goede kansen, maar de bal gaat er (nog) niet in.

Polak terug bij ADO: 'Ik ben net onkruid, ik ga niet omver'

Eerder vandaag boekten de vrouwen van ADO Den Haag een overtuigende 5-0 zege op Feyenoord.

Bij ADO zat Sjaak Polak voor het eerst sinds hij bekendmaakte dat hij aan blaaskanker lijdt weer op de bank.

Bekijk hieronder het interview met een strijdbare Polak en Kirsten van den Westeringh.

GAE-VIT | 69' DOELPUNT VITESSE!

Openda viert zijn doelpunt met Enzo Cornelisse

En daar is opnieuw Openda! De aanvaller kopt vogelvrij binnen uit een voorzet van Bazoer en bezorgt Vitesse de voorsprong op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Het is alweer zijn vijftiende doelpunt van het seizoen.

FOR-FEY | Opstelling Fortuna Sittard

De opstelling van Fortuna Sittard hadden jullie nog van ons tegoed. Roel Janssen neemt de plaats in van de geblesseerde Dimitrios Siovas.

Om 16.45 uur: Fortuna SIttard-Feyenoord.

Opstelling Fortuna Sittard

PSV-WIL | 60' DOELPUNT PSV!

Ai, wat een knullig moment van Dammers. Hij tikt de bal achter zijn eigen doelman.

PSV leidt weer met twee doelpunten verschil: 4-2.

PSV-Willem II 4-2

PSV-WIL | 50' DOELPUNT WILLEM II!

Willem II komt uitstekend uit de kleedkamer. Nunnely stuit eerst nog op Mvogo, maar Kabangu kan de rebound binnenglijden.

Het is weer spannend in Eindhoven!

PSV-Willem II 3-2

PSV-WIL en GAE-VIT | 45' De tweede helft is begonnen

De bal rolt weer bij PSV-Willem II en Go Ahead Eagles-Vitesse.

FOR-FEY | De opstelling van Feyenoord

Fortuna Sittard en Feyenoord trappen om 16.45 uur af in de eredivisie.

Bij de Rotterdammers geen verrassingen. Trainer Arne Slot stuurt dezelfde spelers als midweeks tegen Marseille het veld in.

De opstelling van Feyenoord tegen Fortuna Sittard

Mooi affiche scheidsrechter Makkelie

Danny Makkelie

Danny Makkelie maakt zich op voor een prachtig affiche.

De Nederlandse scheidsrechter is door UEFA aangewezen voor de returnwedstrijd in de halve finale van de Champions League tussen Villarreal en Liverpool.

PSV-WIL | 48' DOELPUNT PSV!

Eran Zahavi

De marge is weer twee in Eindhoven. Zahavi kan van dichtbij binnenschuiven en zet PSV vlak voor rust op 3-1. De eerste helft zit er ook gelijk op.

PSV-Willem II 3-1

PSV-WIL | 44' DOELPUNT WILLEM II!

Nunnely, die vooralsnog een ongelukkige wedstrijd speelde, kopt vlak voor rust fraai binnen en brengt de spanning weer terug in de wedstrijd.

PSV-Willem II 2-1

PSV-WIL | 38' Domper voor Vinicius

Blessure Vinicius

Vinicius mocht weer een starten bij PSV, maar moet nog voor rust afhaken. De zoveelste blessure bij PSV.

Met veel pijn wordt de spits van het veld gedragen, dat ziet er niet goed uit. Bruma is zijn vervanger.

GAE-VIT | 35' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Het staat weer gelijk in Deventer. Lidberg wordt weggestuurd en de spits rondt koelbloedig af.

Go Ahead Eagles-Vitesse 1-1

PSV-WIL | 32' DOELPUNT PSV!

Cody Gakpo

Net op het moment dat Willem II beter in de wedstrijd komt verdubbelt PSV de score. Gakpo knikt via de paal knap binnen.

De Eindhovenaren op rozen.

PSV-Willem II 2-0

Bekijk hier de samenvatting van sc Heerenveen - Cambuur

Vrouwen van Feyenoord in eigen huis hard onderuit tegen ADO Den Haag

ADO Den Haag viert de 0-3 tegen Feyenoord

De vrouwen van Feyenoord zijn in eigen huis hard onderuitgegaan tegen ADO Den Haag. De bezoekers waren veel sterker en wonnen met 5-0.

Van Geel over 'keiharde, maar eerlijke' Raiola: 'Er was altijd sfeer aan tafel'

Martin van Geel, algemeen directeur van Willem II, haalt herinneringen op aan de zaterdag overleden spelersmakelaar Mino Raiola.

GAE-VIT | 13' DOELPUNT VITESSE!

Vitesse op voorsprong tegen Go Ahead Eagles. Openda lift de bal fraai over Noppert heen. De schitterende assist van Domgjoni mag er ook zijn.

Go Ahead Eagles-Vitesse 0-1

PSV-WIL | 2' DOELPUNT PSV!

Ritsu Doan viert zijn doelpunt

Een droomstart voor PSV. Doan kan de bal na twee minuten binnenlopen.

De VAR roept de scheidsrechter naar de zijkant, omdat Vinicius voorafgaand aan het doelpunt buitenspel stond.

De scheidsrechter keurt het doelpunt echter alsnog goed, omdat de bal is teruggespeeld ontstond daarna een nieuwe aanval in de ogen van de scheidsrechter.

Een gek moment, maar het staat 1-0 in Eindhoven.

PSV-Willem II 1-0

PSV-WIL | 1' Afgetrapt!

PSV-Willem II en Go Ahead Eagles-Vitesse zijn onderweg.

Hopen op net zoveel spektakel als in de Friese derby!

HEE-CAM | Vermakelijke en soms verhitte Friese derby kent geen winnaar: 3-3

Opstootje in Friese derby

De Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur is in een gelijkspel geëindigd. Na ruim negentig vermakelijke minuten stond er een 3-3 uitslag op het bord.

De beslissing leek diep in blessuretijd te vallen in het voordeel van Cambuur door een treffer van Mitchell Paulissen, maar Joost van Aken herstelde namens de thuisploeg toch nog het evenwicht.

Nog even alles rustig teruglezen van de sensationele derby? Lees hier het wedstrijdverslag!

HEE-CAM | 96' DOELPUNT HEERENVEEN!

We zeiden net dat Paulissen Cambuur naar de winst schoot, maar niets is minder waar. Van Aken maakt in de 96e minuut alsnog gelijk. Wat. een. derby.

Het is ook gelijk afgelopen.

sc Heerenveen-SC Cambuur 3-3

HEE-CAM | 94' DOELPUNT CAMBUUR!

Wat een sensatie! Paulissen schiet Cambuur in de absolute slotfase naar de winst in de Friese derby.

HEE-CAM | 89' Slotoffensiefje Heerenveen

We zitten inmiddels in de slotfase van de wedstrijd.

Heerenveen legt zich nog niet neer bij het gelijkspel en krijgt via invaller Siem de Jong een schietkans. Hij ziet zijn inzet echter gekeerd worden door Stevens.

Krijgt de Friese derby nog een winnaar?

GAE-VIT | Opstellingen van Go Ahead Eagles en Vitesse

Vitesse en Go Ahead Eagles trappen om 14.30 uur af in Deventer. Deze 22 namen moeten het gaan doen.

• NOS
    De opstelling van Go Ahead Eagles
  • NOS
    De opstelling van Vitesse

HEE-CAM | 65' DOELPUNT CAMBUUR!

Maulun

We zeiden al dat de gelijkmaker een kwestie van tijd was. Drie minuten later ligt de bal er inderdaad al in.

Na ingrijpen van de VAR gaat de bal terecht op de stip en Maulun benut het buitenkansje vanaf elf meter.

sc Heerenveen-SC Cambuur 2-2

HEE-CAM | 62' Uldrikis op de lat

Cambuur is uitstekend uit de kleedkamer gekomen en legt Heerenveen met verzorgd voetbal de wil op.

Uldrikis krijgt de kans om zijn ploeg weer langszij te brengen, maar kopt via een Heerenveen-verdediger op de lat. De gelijkmaker lijkt een kwestie van tijd.

PSV-WIL | Opstellingen PSV en Willem II

Door een enorme blessuregolf moet PSV-trainer flink puzzelen voor de wedstrijd tegen Willem II. Zo staat Gutiérrez bij een gebrek aan verdedigers centraal achterin.

Aanvaller Vinicius staat weer eens in de basis en vormt samen met Zahavi en Doan de voorhoede. Smaakmaker Götze (ziek) en verdediger Ramalho (geblesseerd) behoren tot de vele afwezigen vandaag.

Tegenstander Willem II kent eveneens de nodige personele problemen. Zo is Freek Heerkens ziek, Ulrik Jenssen speelt in zijn plaats. Ook Emil Bergström en Argyris Kampetsis ontbreken vandaag bij de Tilburgers.

• NOS
    Opstelling PSV
  • NOS
    Opstelling Willem II

HEE-CAM | 45' De tweede helft is begonnen

De bal rolt weer in het Abe Lenstra Stadion. Hopen op net zoveel spektakel als in de eerste helft.

HEE-CAM | Rust

We kunnen even bijkomen van de eerste helft, waarin het spel op en neer ging. Na twaalf minuten stond het al 1-1 door doelpunten van Tahiri en Uldrikis.

Van Hooijdonk kopte Heerenveen vervolgens verdiend op voorsprong. Man van de eerste helft is echter Haye, die sterk speelt en met twee assists aan de basis stond van beide doelpunten van de thuisploeg.

sc Heerenveen-SC Cambuur 2-1

HEE-CAM | 34' DOELPUNT HEERENVEEN!

Sydney van Hooijdonk

Het is een heerlijke wedstrijd in Heerenveen. Eerst werd een doelpunt van Van Hooijdonk nog afgekeurd wegens buitenspel, maar nu is het alsnog raak. De spits kan vogelvrij de 2-1 binnenkoppen.

De uitstekende vrije trap van Haye mag hierbij ook niet onvermeld blijven. De middenvelder stond bij de 1-0 ook al aan de basis.

HEE-CAM | Mooi feitje Uldrikis

Roberts Uldrikis

Roberts Uldrikis is pas de tweede Cambuur-speler die in een Eredivisie-seizoen zowel uit als thuis scoort tegen Heerenveen. In 2013-14 presteerde Jody Lukoki dit.

HEE-CAM | 23' Goede kans Heerenveen

Heerenveen speelt sterk in de eerste twintig minuten, maar verzuimt het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten.

Sarr kan de thuisploeg op 2-1 brengen, maar zijn schot gaat hard over.

Aan de andere kant komt Cambuur er ook af en toe gevaarlijk uit. Het spel gaat dus op en neer, we kijken vooralsnog naar een heerlijke derby.

HEE-CAM | 12' DOELPUNT CAMBUUR!

Heerenveen is heer en meester in de openingsfase, maar de ploeg vergeet om Uldrikis te dekken. De boomlange Cambuur-spits knikt uit het niets de 1-1 binnen.

sc Heerenveen-SC Cambuur 1-1

HEE-CAM | 2' DOELPUNT HEERENVEEN!

Anas Tahiri viert zijn doelpunt

De kruitdampen van het vuurwerk zijn amper opgetrokken en de bal ligt er al in.

Tahiri ramt een mooie voorzet in een keer achter doelman Stevens. Een heerlijk doelpunt en een droomstart voor Heerenveen!

sc Heerenveen-SC Cambuur 1-0

HEE-CAM | 1' Afgetrapt!

Het stadion is tot de nok toe gevuld, er is flink wat vuurwerk de lucht in geknald en het Friese volkslied heeft geklonken.

De Friese derby is begonnen!

HEE-CAM | Opstellingen Heerenveen en SC Cambuur

Om 12.15 uur klinkt het startsein voor de Friese derby.

Bij Cambuur keert Sonny Stevens terug onder de lat. Bij Heerenveen zien we Ibrahim Dresevic terug in de basis.

• NOS
    Opstelling Heerenveen
  • NOS
    Opstelling SC Cambuur

De Leeuw nog een jaar bij FC Groningen

Michael de Leeuw zet zijn voetballoopbaan nog een jaar voort. De optie in het huidige contract van de 35-jarige aanvaller en FC Groningen is gelicht, meldt de noordelijke eredivisionist. Afgesproken is dat De Leeuw na zijn actieve carrière de kans krijgt een trainerscursus te volgen en werkzaam te zijn binnen de opleiding.

"Ik voel me nog steeds fit en ik denk nog voldoende waarde te kunnen hebben voor het team", zegt De Leeuw op de website van FC Groningen. "Ik ben nog hongerig en blijf jagen op doelpunten. Naast succesvol zijn met het team heb ik ook nog persoonlijke doelen die ik wil bereiken, bijvoorbeeld de grens van honderd eredivisiedoelpunten. Dat is een ambitieus streven - want ik sta nu op 86 goals - maar als je doelen stelt, moet de uitdaging in mijn ogen groot zijn."

Jeredy Hilterman na speech in Emmen uit selectie NAC gezet

NAC-speler Jeredy Hilterman is na zijn opvallende optreden bij het kampioensfeestje van FC Emmen uit de selectie gezet. De aanvaller maakte deze winter de overstap van FC Emmen naar NAC, maar liet weten daar spijt van te hebben.

"Ik ben ook een mens en ik heb een fout gemaakt. Excuses, excuses. Maar ik ben teruggekomen voor een feestje."

"Waar gaan wij naartoe?"

Hilterman was vervolgens de gangmaker door naar de Emmen-fans te roepen: "Waar gaan wij naartoe?!" "De eredivisie!", antwoordde het Emmen-publiek.

Even later deed hij daar nog een schepje bovenop door het publiek te vragen: "Waar gaat Hilterman naartoe?!"

Een curieus optreden en voor zijn werkgever NAC, dat nog vol in de race is voor promotie naar de eredivisie, reden genoeg om Hilterman uit de selectie te zetten.

Oude rotten Ibrahimovic, Giroud en Dzeko maken Milaan weer voetbalhoofdstad van Italië

Zlatan Ibrahimovic

Ondanks het uitblijven van grote aankopen maken de Milanese ploegen dit seizoen wederom de dienst uit in Italië. Met daarbij een bijzondere vermelding voor Zlatan Ibrahimovic.

"Of de Serie A makkelijker geworden is?", vroeg de onbescheiden Zweed zich hardop af toen de opmars van AC Milan een tijdje geleden al ter sprake kwam. "Misschien ben ik gewoon nog beter geworden."

Op zijn veertigste is Ibrahimovic de mentor bij de koploper, met veelal jonge spelers in de gelederen. Niemand gaf een stuiver voor de titelkansen, benadrukte technisch directeur Paolo Maldini deze week nog maar eens.

"Aan het begin van het seizoen werden we nog niet eens gezien als een ploeg voor de topvier", aldus Maldini na de miraculeuze ontsnapping in blessuretijd bij Lazio, de zoveelste dit seizoen. "Dat heeft ons zeker gemotiveerd. De cijfers spreken voor zich."

Hiddink onderscheiden in Valencia voor verwijderen nazi-vlag in 1992

Aftellen naar Friese derby...

FC Emmen viert kampioenschap met rondrit en huldiging

Grimmige aanloop Friese derby: afgehakte hertenkop zet Heerenveen en Cambuur op scherp

"Een afgehakte hertenkop, echt? Gadverdamme!" Een jongetje, dat samen met zijn vader op de tribunes zit, kan het bijna niet geloven. "Het wordt er niet vriendelijker op", moppert een andere fan. "Het wordt steeds gekker."

De actie van een groepje Heerenveen-'fans' is gespreksonderwerp nummer één tijdens de training van Cambuur. Met bivakmutsen op gingen zij donderdagavond voor de hoofdingang van het Cambuur-stadion op de foto, waarop ze een spandoek met 'Cambuur dood' ontrolden. Als souvenir liet de aanhang een bebloede hertenkop achter, een verwijzing naar het hert dat in het logo van Cambuur zit.

Twente-speler krijgt klap vanaf tribune, man vast op verdenking mishandeling

Supporter Heracles geeft Cerny een mep na opstootje

De politie heeft een man opgepakt voor het slaan van FC Twente-speler Václav Černý, tijdens de wedstrijd van Twente tegen Heracles. De opgepakte man is een Almeloër van 31. Hij wordt verdacht van mishandeling.

Op beelden is te zien dat Černý tijdens een opstootje aan de rand van het veld door een supporter vanaf de eerste rij wordt geslagen. Meteen daarna greep Černý naar zijn hoofd. Hij raakte niet gewond.

Jordi Cruijff wuift Ajax-geruchten weg en werkt in Barcelona aan grote renovatie

Jordi Cruijff

Malta, Cyprus, Israël, China, Ecuador en opnieuw China. Jordi Cruijff ging na zijn spelersloopbaan de hele wereld over. Maar nu is hij weer thuis. In Barcelona. De stad waar hij opgroeide en zijn eerste meters maakte als profvoetballer.

"Ik heb de laatste vier, vijf jaar bijna elk jaar wel gesprekken gehad met Barcelona. Alleen, soms moet je het juiste gevoel krijgen. Dat je denkt: dit is wél het moment."

Dat moment was afgelopen zomer. Cruijff werd aangesteld als technisch adviseur bij FC Barcelona, de club waar hij 25 jaar geleden afzwaaide als speler. "Ik heb het naar mijn zin hier, maar het is natuurlijk geen makkelijke situatie", zegt Cruijff ook gelijk.

Samenvattingen van de tot nu toe gespeelde duels

Klaassen ruikt titel: 'Dit mogen we niet meer weggeven'

Wijndal rouwt om Raiola: 'Hij stond altijd voor ons klaar'

Feest in Rotterdam na kampioenschap Trabzonspor, trams even ontregeld

Een grote groep mensen is zaterdag in het centrum van Rotterdam de straat opgegaan om het kampioenschap van de Turkse voetbalclub Trabzonspor te vieren. Supporters verzamelden zich op en rond het Hofplein. Daar vierden ze feest met onder meer getoeter en fakkels.

Trabzonspor is voor het eerst sinds 1984 landskampioen van Turkije. De club speelde thuis 2-2 gelijk tegen Antalyaspor en dat was genoeg om de titel binnen te halen.

Feestende supporters op het Hofplein

Stand van zaken in de eredivisie

Stand in de eredivisie

Uitslagen en programma in de eredivisie

Uitslagen en programma eredivisie

Welkom!

Vandaag staan er vijf wedstrijden in de eredivisie op het programma. We beginnen in Friesland met de beladen derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur. Later komen onder meer PSV en Feyenoord in actie. Volg alle ontwikkelingen op de velden in ons liveblog.