Tiental Heracles pakt zwaarbevochten punt in streekderby tegen Twente

doelpunten-Heracles-Twente

Heracles Almelo heeft in een felle en soms grimmige derby tegen FC Twente ondanks een vroege rode kaart een punt gepakt: 1-1. Anas Ouahim werd na een harde charge op Dimitrios Limnios al in de zestiende minuut van het veld gestuurd en daardoor speelde de thuisploeg lang met een man minder.

Met dat ondertal slaagde Heracles erin om Twente volop problemen te bezorgen. Noah Fadiga opende in de 36ste minuut de score. De Belg stond aan het einde van een succesvolle counter van de thuisploeg.

Meer kansen Heracles

Op slag van rust maakte Gijs Smal gelijk. Hij knalde een vrije trap in de hoek. Goals van Sinan Bakis (buitenspel) en Ricky van Wolfswinkel (inglijden op doelman Koen Bucker) werden afgekeurd.

Gijs Smal

In de tweede helft bleef het tiental van Heracles bijzonder gevaarlijk en hadden Bakis, Emil Hansson, Luca de la Torre en Giacomo Quagliata de 2-1 op hun schoen. Aan de andere kant was FC Twente via onder anderen Michel Vlap dreigend.

Cerný krijgt klap Heracles-supporter

De 1-1 stand bleef ondanks de hectische laatste minuten op het scorebord staan. Na het laatste fluitsignaal in Almelo klonk gejuich van de Heracles-fans. Het was duidelijk wie de morele winnaar was in de derby.

Toch was Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles Almelo, na afloop niet blij. Bij een opstootje in de slotfase kreeg Twente-speler Václav Cerný een tik van een Heracles-supporter. Ook werd FC Twente-keeper Lars Unnerstall bekogeld met bekers bier. "Wij kunnen dit niet tolereren", zei Toussaint.

Kijk hieronder naar het opstootje en de reactie van Toussaint.