Feyenoord wint simpel in Sittard ondanks korte opleving Fortuna

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sittard - Feyenoord

Enkele dagen na de spectaculaire zege in de halve finale van de Conference league op Olympique Marseille heeft Feyenoord in Sittard het verplichte tussendoortje met Fortuna winnend afgesloten, 1-3.

Dankzij de zege en de gelijke spelen van FC Twente en AZ op zaterdagavond verstevigen de Rotterdammers hun derde plek in de competitie aanzienlijk. Feyenoord heeft nu vijf punten meer dan Twente en acht meer dan de Alkmaarders. Fortuna blijft door de uitslag drie punten marge houden met de drie ploegen die onderaan staan in de eredivisie: PEC, Sparta en Willem II.

Vertrouwde namen

Feyenoord-coach Arne Slot koos ervoor om met dezelfde elf namen te starten als tegen Marseille en dat pakte al snel goed uit. Marcos Senesi bediende na zeven minuten spelen met een diepe bal de weggelopen Guus Til, die vervolgens alleen op keeper Yanick van Osch af mocht lopen.

De topscorer van de Rotterdammers (15 doelpunten) zag zijn inzet echter via de tenen van de Fortuna-goalie net naast gaan. Uit de daaropvolgende corner kopte Lutsharel Geertruida raak en bracht zo de bezoekers op voorsprong.

Geertruida viert zijn eerste doelpunt

Feyenoord leek al heel snel op een comfortabele 2-0 voorsprong te komen toen Mickaël Tirpan Feyenoorder Tyrell Malacia onderuit gleed in het strafschopgebied en er een strafschop volgde. Orkun Kokcu ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gepakt worden door Van Osch.

Niet veel later lag de bal er alsnog in toen Geertruida op aangeven van Reiss Nelson aan het eind stond van een succesvolle counter.

Met de 0-2 op zak en een Fortuna dat geen groot gevaar wist te stichten, liep Feyenoord vlak na rust soepel uit naar 0-3. Nelson omspeelde Van Osch en prikte via de binnenkant van beide palen de derde Rotterdamse treffer binnen.

Slot na winst op Fortuna: 'En nu op naar het Vélodrome in Marseille'

Ondanks dat Luis Sinisterra en Cyriel Dessers geweldige kansen misten om er 0-4 van te maken, had Slot genoeg gezien en kon hij de twee samen met Kokcu en Til rust gunnen voor de return met Marseille van komende donderdag.

Mede door de vele wisselingen werd het overwicht van Feyenoord minder en wist Fortuna zowaar te scoren. Na een fraaie pass van Mats Seuntjens dook Zian Flemming op achter de Feyenoord-defensie en schoot hij vanaf de rand van de zestien raak voor de 1-3. Dat juist deze twee Fortuna-spelers de treffer verzorgden was niet gek, want de twee zijn de enigen bij Fortuna die ooit voor de Limburgers hebben gescoord tegen Feyenoord.

De thuisploeg rook daarna even bloed, maar verder dan een paar kleine kansen voor Seuntjens en invaller Charlison Benschop kwamen de Limburgers niet meer.