1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Slot hapt naar adem, Franse media lyrisch: 'Kuip even folkloristisch als fantastisch'

Trainer Arne Slot slaakte een zucht toen hij donderdagavond laat de perskamer van De Kuip binnen kwam lopen. De Feyenoord-trainer moest even bijkomen van het spektakelstuk tegen Olympique Marseille (3-2 winst) dat hij zojuist had gezien.

Wat was in zijn ogen het verhaal van de wedstrijd? "Heb je even?", lachte de succestrainer van de Rotterdammers.

En daarna serieus: "Als je hier binnenkomt, heb je bijna moeite om de wedstrijd te analyseren", zei de trainer die doorgaans weinig moeite heeft om een wedstrijd te ontleden.

"Gelukkig heb ik een halfuurtje gehad. Het was een fantastische wedstrijd om naar te kijken voor alles en iedereen. Met name de sfeer in het stadion maakte het helemaal geweldig."

Folkloristisch

De Franse sportkrant L'Équipe onderstreepte de woorden van Slot. "Oorverdovende techno, rookbommen, raketten en bierdouches: de sfeer in De Kuip was donderdag even folkloristisch als fantastisch."

De spelers raakten geïnspireerd door het uitzinnige thuispubliek. Met veel druk naar voren en een hele hoge intensiteit was het volgens Slot een van de beste wedstrijden van het seizoen.

Feyenoord-coach Slot: 'Een fantastische wedstrijd om naar te kijken'

"Ik denk dat het thuis op de bank ook een mooie wedstrijd was om naar te kijken. Met constant verschillende plotwendingen. Heel veel kansen. En ook goed en mooi voetbal."

7-5

Guus Til, die vlak voor tijd werd gewisseld omdat hij kramp had, vond het een zware en intense wedstrijd en zag dat de uitslag ook hoger had kunnen uitvallen. "Deze wedstrijd had ook zomaar in 7-5 kunnen eindigen", zei hij.

"Natuurlijk had Alireza Jahanbakhsh in de slotfase nog de 4-2 voor ons kunnen maken. Maar ik denk dat we tevreden mogen zijn. Dit is wel een goede uitgangspositie."

Slot benadrukte dat er meer in had gezeten, maar zag Marseille ook grote kansen krijgen. "Op 0-0 staan zij ook twee keer alleen voor onze keeper, dus het is maar net uit welk perspectief je het bekijkt. Als je de kansen naast elkaar neerlegt, denk ik wel dat het terecht is dat we gewonnen hebben."

Pro Shots
Guus Til met kramp op de grond

Ook de Franse media waren onder de indruk van het spel van de Rotterdammers. "Wat een show!", schreef de Franse krant Le Figaro. "De wedstrijd werd in een zeer hoog tempo gespeeld. En dat was met name aan Feyenoord te danken. De ploeg van Arne Slot was de heer en meester van de pressing."

Uitblinkers Dessers

Cyriel Dessers groeide met twee doelpunten uit tot man van de wedstrijd. De Feyenoord-spits was volgens Le Figaro "niet te stoppen". Van L'Équipe kreeg de Nigeriaanse Belg, net als Luis Sinisterra, met een 8 het hoogste cijfer.

"Als je naar zijn doelpunten kijkt, dan wordt hij steeds goedkoper", zei Slot over Dessers die Feyenoord aan het einde van het seizoen voor 4 miljoen euro kan overnemen. "Maar Feyenoord heeft nog steeds dezelfde financiële mogelijkheden."

"Daarom vind ik het ook zo knap dat we in een Europese halve finale staan. De laatste Nederlandse club die dat presteerde was Ajax. Maar die hadden toen heel veel geld uitgegeven. Wij hebben vorig jaar eigenlijk nog moeten bezuinigen."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl