Van Crooy bezorgt Sparta tegen AZ in blessuretijd punt bij debuut Steijn

Bekijk hier de samenvatting van Sparta Rotterdam - AZ

Maurice Steijn heeft zaterdagavond bij zijn debuut als trainer van Sparta op de valreep een punt gepakt tegen AZ: 1-1. Vangelis Pavlidis zette de bezoekers op voorsprong, maar ver in blessuretijd krulde Vito van Crooy de 1-1 binnen voor hekkensluiter Sparta.

Steijn stond dinsdag voor het eerst voor de groep. De voormalige middenvelder zou eigenlijk pas in juli beginnen, maar na het opstappen van hoofdcoach Henk Fraser wilde hij wel eerder instappen bij de club.

Megakans Mijnans

AZ kende een stroeve start in Rotterdam maar creëerde gaandeweg de eerste helft steeds meer kansen. Fredrik Midtsjø, Zakaria Aboukhlal, Tijjani Reijnders en Vangelis Pavlidis hadden het vizier niet op scherp staan of vonden doelman Maduka Okoye op hun weg.

Maurice Steijn als coach van Sparta tegen AZ

Bij Sparta waren Lennart Thy en Younes Namli dicht bij succes. Kort na rust ontsnapte Pavlidis maar net aan buitenspel en de Griek schoof rustig de 1-0 binnen. AZ verzuimde door te drukken en Sparta kreeg met invaller Tom Beugelsdijk in de spits nog flink wat kansen.

De grootste kans was voor Sven Mijnans. Voor open doel schoot de middenvelder over. Dankzij ploeggenoot Van Crooy werd Mijnans niet de schlemiel en kon ook Steijn tevreden zijn met zijn eerste optreden als coach van Sparta.

Kijk hieronder naar de reacties van Maurice Steijn en Vito van Crooy en naar AZ-aanvoerder Owen Wijndal over het overlijden van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola.