NOS Voetbal

Steijn durft reputatie bij Sparta wel op spel te zetten: 'Geen wedstrijd kansloos'

Toen Maurice Steijn als trainer bij ADO Den Haag werd ontslagen, hield zijn assistent Henk Fraser de club in de eredivisie. Nu neemt Steijn het bij Sparta over van de opgestapte Fraser en hoopt hij op eenzelfde soort scenario.

Steijn neemt risico bij Sparta: 'Je steekt je kop boven het maaiveld'

"De tijd is heel kort, dat betekent dat we deze week heel veel moeten doen", bekijkt Steijn zijn klus om Sparta minimaal van de onderste twee plaatsen weg te krijgen. "Ik heb er heel veel geloof in, anders had ik het ook niet gedaan."

Steijn (48) zou eigenlijk pas vanaf volgend seizoen op Het Kasteel aan de slag gaan. "Ik kan wel vier weken aan de zijlijn gaan zitten, maar ik ben toch beschikbaar..."

Reputatie

Bang om zijn reputatie te schaden met een degradatie, is Steijn niet. Over het niveau waarop hij bij Sparta aan de slag gaat, had hij met de club geen afspraken gemaakt toen hij er in februari zijn handtekening zette voor een contract voor twee seizoenen.

Sparta-aanvoerder Auassar: 'Moeten allemaal verantwoordelijkheid pakken'

"We hebben een programma waarin we geen enkele wedstrijd kansloos zijn", heeft hij al een blik geworpen op de komende weken. En dinsdag stond hij al voor het eerst voor de groep. "Ik zie dat er lekker getraind wordt, dat de jongens fris zijn."

Het zegt wat over Steijn dat hij deze klus aandurft, vindt aanvoerder Adil Auassar. "Maar ik denk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten pakken. Wat dat betreft zijn we een team en hebben we een taak."

"Hij heeft aangeven dat hij niet heel veel anders zal doen. Hij maakt een goede indruk op ons", zegt Auassar na de eerste kennismaking op het veld met de oud-trainer van ADO, VVV, Al-Wahda en NAC Breda. "Hij is heel rustig en duidelijk."

NOS
Sparta treft nog AZ (t), Groningen (u), Zwolle (t) en Heracles (u)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl