Henk Fraser
NOS Voetbal

Trainer Fraser per direct weg bij Sparta na ontslag assistent Rankovic

Trainer Henk Fraser vertrekt per direct bij Sparta. De Rotterdamse club verkeert in degradatienood. Sparta staat op de laatste plaats in de eredivisie. Van de laatste zes duels werd er slechts één gewonnen: bij Vitesse boekte Sparta een 1-0 overwinning.

Sparta heeft een slecht weekeinde achter de rug. De Rotterdammers verloren zelf bij FC Twente, terwijl de concurrenten Willem II, PEC Zwolle en Fortuna Sittard wonnen.

Maurice Steijn is vanaf komend seizoen trainer van Sparta. Verschillende media melden maandagochtend dat Steijn ook het huidige seizoen zal afmaken, de club wil dat nog niet bevestigen.

Sparta is na dertig duels hekkensluiter met 25 punten. PEC Zwolle en Willem II staan op 26 punten, RKC Waalwijk heeft er 28 en Fortuna Sittard 29. De onderste twee clubs degraderen rechtstreeks naar de eerste divisie.

Directe aanleiding voor het vertrek was de beslissing van Sparta om zijn assistent-trainer Aleksandar Rankovic te vervangen. Fraser was het daar niet mee eens en besloot op te stappen.

Henk Fraser en Aleksander Rankovic (rechts) tijdens Feyenoord-Sparta

Onder leiding van Fraser promoveerde Sparta in het seizoen 2018/2019 naar de eredivisie.

Volgend seizoen Utrecht

Komend seizoen is Fraser trainer bij FC Utrecht. Hij tekende in de Domstad een contract voor drie jaar. Rankovic gaat mee naar Utrecht.

Fraser is momenteel ook nog assistent van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, maar daar stopt hij noodgedwongen mee zodra zijn contract bij Utrecht ingaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl