NOS Voetbal

Oppermachtig Twente verslaat Sparta en nestelt zich naast Feyenoord

Bekijk hier de samenvatting van FC Twente - Sparta

FC Twente is weer een stap dichter bij de droom van Europees voetbal. In eigen huis won de nummer vier van de eredivisie vrijdagavond overtuigend met 2-0 van Sparta en kwam zelfs op gelijke hoogte met nummer drie Feyenoord, dat zondag FC Utrecht ontvangt.

Voor Sparta blijven de zorgen groot: de Rotterdammers blijven zestiende met slechts twee punten voorsprong op hekkensluiter Willem II.

Sparta meteen met de rug tegen de muur

Al na vier minuten werd scheidsrechter Danny Makkelie naar het videoscherm geroepen vanwege een handsbal van Sparta-aanvoerder Adil Auassar. In duel met Dimitrios Limnios kreeg Auassar de bal onbedoeld tegen de arm, maar leek hem vervolgens nog wel een zetje mee te geven in de juiste richting.

Arbiter Makkelie zag geen opzet in de actie en bleef bij zijn beslissing.

ANP
Adil Auassar wurmt zich tussen bal en Dimitrios Limnios en raakt daarbij de bal met zijn arm.

Kort daarna moest keeper Maduka Okoye zich strekken om een kopbal van Joshua Brenet over het doel te tikken. De verdediger kon vrij inkoppen na een knappe voorzet van de deze week definitief van PSV overgenomen Michal Sadílek.

Net toen Sparta-trainer Henk Fraser iets rustiger achterover kon leunen omdat hij zag dat zijn vijfmansverdediging meer grip op het spel kreeg, lag de 1-0 er toch in.

Sparta verloor de bal op het middenveld en via Michel Vlap belandde de bal bij topscorer Ricky van Wolfswinkel. Die aarzelde niet en knalde zijn 15de van het seizoen tegen het net.

Gehavende Vlap maakt 2-0

Na rust lag het spel een tijdje stil omdat Michel Vlap behandeld moest worden aan een wond aan het hoofd. De middenvelder kreeg de noppen van Sparta-verdediger Bart Vriends ongelukkig in het gezicht, maar kon zichtbaar gehavend de strijd vervolgen.

ANP
Trainer Ron Jans begroet doelpuntenmaker Michel Vlap met een grote glimlach.

Veel last bleek Vlap er niet van te hebben, want even later schoot hij de 2-0 tegen de touwen. Vlap kreeg de bal op maat van Robin Pröpper, kapte Michaël Heylen simpel uit en liet doelman Okoye kansloos.

Vlap had zelfs zijn tweede nog kunnen maken, maar zijn schot werd in de korte hoek gekeerd door Okoye. Voor Twente-trainer Ron Jans maakte het niet uit. Hij haalde Vlap vlak voor tijd naar de kant en begroette zijn middenvelder met de grootste glimlach van de Grolsch Veste.

Vlap incasseert, scoort en geniet in Enschede: 'Ik lijk wel Rico Verhoeven, hè'

"Hij zei: je ziet er geweldig uit", vertelde Vlap na afloop over het onderonsje met zijn coach. "Ik lijk wel op Rico Verhoeven, hè?"

De aanvallende midenvelder staat nog onder contract bij Anderlecht, maar hoopt op een langer verblijf in Enschede. "Ik heb nu een deuk in mijn gezicht, dus misschien ben ik nu voor wat minder op te halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl