Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - ADO Den Haag (v) Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De vrouwen van Feyenoord zijn in eigen huis hard onderuitgegaan tegen ADO Den Haag. De bezoekers waren veel sterker en wonnen met 5-0.

Het eerste eredivisieseizoen van de Feyenoord-vrouwen begon nog zo mooi. De Rotterdammers stonden lange tijd hoog op de ranglijst en wonnen de eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal met 4-1 van Ajax.

De laatste weken is de klad er echter behoorlijk ingekomen. Feyenoord liet veel punten liggen en verloor ruim van FC Twente (6-0) en PSV (4-0 in de beker).

Geen partij

Ook thuis tegen ADO ging het dus flink mis. Feyenoord bood eigenlijk nooit fatsoenlijk partij aan de Haagse bezoekers, die door de zege nog maar twee punten achter de Rotterdammers staan.

Bij ADO zat Sjaak Polak voor het eerst sinds hij bekendmaakte dat hij aan blaaskanker lijdt weer op de bank.

Polak terug bij ADO: 'Ik ben net onkruid, ik ga niet omver'

Na een kwartier spelen opende Nikki IJzerman met haar eerste eredivisietreffer de score. Nog vijftien minuten later stond het via Jaimy Ravensbergen en Kirsten van den Westeringh al 0-3.

De derde goal was de mooiste. Liz Rijsbergen speelde Celainy Obispo door de benen en gaf perfect voor. Westeringh kopte de voorzet hoog in de hoek binnen.

Na rust veranderde aan het spelbeeld niet veel, behalve dat ADO het wat rustiger aan deed. Opnieuw Westeringh en Jannette van Belen bepaalden de eindstand op 0-5.

Koplopers

Vrijdag kwamen koploper FC Twente en nummer twee Ajax al in actie. Beide ploegen wonnen, waardoor het gat tussen de twee ploegen drie punten blijft met nog drie duels te gaan.

Stand eredivisie vrouwen NOS

STER reclame