NOS Voetbal

PSV blijft in het spoor van Ajax na doelpuntrijke zege op Willem II

Bekijk hier de samenvatting van PSV - Willem II

PSV heeft in de jacht op Ajax geen steken laten vallen tegen laagvlieger Willem II. De Eindhovenaren zegevierden met 4-2, waardoor het gat met de Amsterdammers vier punten blijft.

Trainer Roger Schmidt had met name achterin een puzzel te leggen wegens de afwezigheid van centrale verdedigers André Ramalho, Armando Obispo en de al langer geblesseerde Olivier Boscagli. De Duitser posteerde daarom middenvelder Erick Gutiérrez naast Jordan Teze.

Götze ziek

Omdat ook Mario Götze door ziekte ontbrak, verscheen er een gehavend PSV aan de aftrap. Willem II kende echter eveneens personele problemen, met onder meer de zieke Freek Heerkens.

Excuses waren er dus niet voor de bekerwinnaar en bleken uiteindelijk ook niet nodig. Na de snelle openingstreffer van Ritsu Doan, met in de aanloop een buitenspelsituatie rondom Vinícius, verdubbelde Cody Gakpo na ruim een halfuur de marge door via de binnenkant van de paal raak te koppen. Ditmaal was Mauro Júnior de aangever.

Bekijk hieronder de reacties van Cody Gakpo, Roger Schmidt, scheidsrechter Jochem Kamphuis en Kevin Hofland.

PSV raakte na 38 minuten aanvaller Vinícius kwijt. Hij verliet het veld in tranen met een hamstringblessure, Het seizoen is voor de Braziliaan voorbij. Kort daarna voorkwam Willem II-doelman Timon Wellenreuther een nieuwe Eindhovense goal door een poging van Mauro Júnior te keren.

Spanning even terug

De Tilburgers leken vlak voor rust de spanning terug te brengen met een fraai kopdoelpunt van Ché Nunnely, maar PSV ging dankzij Eran Zahavi met een 3-1 voorsprong de kleedkamer in.

Willem II gaf niet op en de 3-2 van Elton Kabangu, die een rebound benutte na een redding van Yvon Mvogo op een schot van Nunnely, was een flinke opsteker voor de tegen degradatie strijdende ploeg van Kevin Hofland.

Pro Shots
Nunnely viert de 3-2 met Kabangu

Verder dan dat liet PSV het niet komen, al kreeg het daarbij wel hulp van Willem II-verdediger Wessel Dammers. Hij passeerde na een lange, hoge bal van Joey Veerman zijn eigen doelman Wellenreuther en kon wel door de grond zakken.

In de slotfase consolideerde PSV de voorsprong. Door de overwinning blijft het gat met koploper Ajax vier punten, met nog drie duels voor de boeg. Voor Willem II, dat nu op doelsaldo laatste staat, blijven de zorgen onderin onverminderd groot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl